Samo sledim tvoj metod, onaj koji citira jedan deo a ne celinu.
Evo
ponovo citata u cjelini, pročitaj ih i protumači ih u kontekstu.
"Nikada nisam osetila da je moja obaveza da kažem da niko ne treba da okusi meso pod bilo kakvim okolnostima", (EGW, Saveti o životu i ishrani 462,463)
Možemo li uopće imati povjerenja u propovjednike koji se, za stolovima na kojima se poslužuje mesno jelo, pridružuju drugima u njegovom jedenju? (E.G. White, Manuscript 24, 1902.)
Neka nitko od naših propovjednika ne daje zao primjer u jedenju mesa. Neka oni i njihove obitelji žive u skladu sa svjetlom zdravstvene reforme. Neka naši ministri ne animaliziraju (poživotinjuju) vlastitu prirodu i prirodu svoje djece. (E.G. White, Manuscript 133, 1902.)
Što je, nisi ovo vidio? Što joj je razum ovako oduzelo? Da nije možda od jedenja mesa? Vidi što je sama tvrdila kakve posljedice mogu imati oni koji jedu meso: "
jedenje mesa poživitinjuje i čovjekovu prirodu i prirodu djece"!?!?!? Što kažeš na ovo? Možda je baš Ellen White, iščitavajući njezine gornje izjave, najbolji dokaz da '
jedenje mesa poživotinjuje čovjeka', dovodi ga u stanje da sam sebi proturiječi i sam sebe diskreditira, kako to gornjim izjavama Ellen White difamira samu sebe?
Alapača, licemjerka i mesožderka
Možemo li uopće imati povjerenja u propovjednike koji se, za stolovima na kojima se poslužuje mesno jelo, pridružuju drugima u njegovom jedenju? (E.G. White, Manuscript 24, 1902.)
Ne propovijedam jedno, a prakticiram drugo. Svojim slušateljima ne predstavljam životna pravila kojih bi se oni pridržavali, dok bi ja sama činila iznimku. (E.G. White,
Selected Messages, Book 2)
Pretpostavljam da će vas zanimati kako smo proveli Božić... Božićno jutro svi smo zajedno doručkovali - James Cornell; Florence i Clara, njihove dvije djevojčice; brat i sestra Moore i njihovo troje djece; sestra Bahler i Etta, djevojka koja živi s njima; i sestra Daniells, naša kuharica, otac i ja. Imali smo četvrtinu kuhane divljači i nadjev. Bilo je mekano kao piletina. Svi smo jako uživali u tome. (E.G. White - 'carica Jela Bela', Manuscript Releases Vol. 14, p. 318-319, written December 26, 1878)
Primjetite tri jasne i nepobitne činjenice.
1. Ellen White kaže da se ne može imati povjerenja u one koji jedu meso.
2. “
Ne propovijedam jedno, a prakticiram drugo”, jamči ‘carica Jela Bela’ sama za sebe - ‘Bože sačuvaj da bi sama jela meso, a druge za isto to napadala i prokazivala - svojim ‘božanskim’ autoritetom uvjerava Ellen White svoje klanjatelje.
3. I tko bi rekao!? Ellen White
čini baš ono za što maloprije reče, kunući se svojim božanskim autoritetom,
da nikada ne bi napravila. Da, slavi katoličko-babilonski Božić,
i jede meso.