Za Crkvu dovoljan je Bog, a za sekte morate imati “vođu i budale”

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Samo sledim tvoj metod, onaj koji citira jedan deo a ne celinu.

Dakle, Pavle zagovara neženstvo. A onda je kako bi ti rekao sam sebi protivurečan pa kaže nešto drugo.

Moram priznati, imaš veoma "dobar" metod tumačenja. Zadivljen sam.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Samo sledim tvoj metod, onaj koji citira jedan deo a ne celinu.

Evo ponovo citata u cjelini, pročitaj ih i protumači ih u kontekstu. :)

"Nikada nisam osetila da je moja obaveza da kažem da niko ne treba da okusi meso pod bilo kakvim okolnostima", (EGW, Saveti o životu i ishrani 462,463)

Možemo li uopće imati povjerenja u propovjednike koji se, za stolovima na kojima se poslužuje mesno jelo, pridružuju drugima u njegovom jedenju? (E.G. White, Manuscript 24, 1902.)

Neka nitko od naših propovjednika ne daje zao primjer u jedenju mesa. Neka oni i njihove obitelji žive u skladu sa svjetlom zdravstvene reforme. Neka naši ministri ne animaliziraju (poživotinjuju) vlastitu prirodu i prirodu svoje djece. (E.G. White, Manuscript 133, 1902.)

Što je, nisi ovo vidio? Što joj je razum ovako oduzelo? Da nije možda od jedenja mesa? Vidi što je sama tvrdila kakve posljedice mogu imati oni koji jedu meso: "jedenje mesa poživitinjuje i čovjekovu prirodu i prirodu djece"!?!?!? Što kažeš na ovo? Možda je baš Ellen White, iščitavajući njezine gornje izjave, najbolji dokaz da 'jedenje mesa poživotinjuje čovjeka', dovodi ga u stanje da sam sebi proturiječi i sam sebe diskreditira, kako to gornjim izjavama Ellen White difamira samu sebe?

Alapača, licemjerka i mesožderka

Možemo li uopće imati povjerenja u propovjednike koji se, za stolovima na kojima se poslužuje mesno jelo, pridružuju drugima u njegovom jedenju? (E.G. White, Manuscript 24, 1902.)

Ne propovijedam jedno, a prakticiram drugo. Svojim slušateljima ne predstavljam životna pravila kojih bi se oni pridržavali, dok bi ja sama činila iznimku. (E.G. White, Selected Messages, Book 2)

Pretpostavljam da će vas zanimati kako smo proveli Božić... Božićno jutro svi smo zajedno doručkovali - James Cornell; Florence i Clara, njihove dvije djevojčice; brat i sestra Moore i njihovo troje djece; sestra Bahler i Etta, djevojka koja živi s njima; i sestra Daniells, naša kuharica, otac i ja. Imali smo četvrtinu kuhane divljači i nadjev. Bilo je mekano kao piletina. Svi smo jako uživali u tome. (E.G. White - 'carica Jela Bela', Manuscript Releases Vol. 14, p. 318-319, written December 26, 1878)

Primjetite tri jasne i nepobitne činjenice.

1. Ellen White kaže da se ne može imati povjerenja u one koji jedu meso.

2. “Ne propovijedam jedno, a prakticiram drugo”, jamči ‘carica Jela Bela’ sama za sebe - ‘Bože sačuvaj da bi sama jela meso, a druge za isto to napadala i prokazivala - svojim ‘božanskim’ autoritetom uvjerava Ellen White svoje klanjatelje.

3. I tko bi rekao!? Ellen White čini baš ono za što maloprije reče, kunući se svojim božanskim autoritetom, da nikada ne bi napravila. Da, slavi katoličko-babilonski Božić, i jede meso.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Sve isto možeš primeniti na apostola Pavla.

"Jer hoću da su svi ljudi budu kao ja(neženja)", 1.Korinćanima 7,7

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ne propovijedam jedno, a prakticiram drugo. Svojim slušateljima ne predstavljam životna pravila kojih bi se oni pridržavali, dok bi ja sama činila iznimku. (E.G. White, Selected Messages, Book 2)

Sve isto možeš primeniti na apostola Pavla.

Hoćeš reći da je sveti Pavao ljudima sugerirao čednost, a on sam bio teški kurvar koji se okolo kurvao i djecu pravio, kao što je Ellen White svojim sljedbenicima sugerirala da ne jedu meso jer će poprimiti životinjske nagone, a ona sama ga se prežderavala i nauživala?

Dakle, bestidniče, daj dokaze da je sveti Pavao bio teški lažov i licemjer, i da je, kao što je to činila Ellen White, jedno propovjedao a suprotno tome se ponašao. Evo moga dokaza da je vaša Ellen White bestidna licemjerka:

Pretpostavljam da će vas zanimati kako smo proveli Božić... Božićno jutro svi smo zajedno doručkovali - James Cornell; Florence i Clara, njihove dvije djevojčice; brat i sestra Moore i njihovo troje djece; sestra Bahler i Etta, djevojka koja živi s njima; i sestra Daniells, naša kuharica, otac i ja. Imali smo četvrtinu kuhane divljači i nadjev. Bilo je mekano kao piletina. Svi smo jako uživali u tome. (E.G. White - 'carica Jela Bela', Manuscript Releases Vol. 14, p. 318-319, written December 26, 1878)

A sada, da čujem tvoje dokaze, bestidniče, da je sveti Pavao bio licemjer kao ova gore. Dakle, daj dokaze da je Pavao na čednost ljude poticao, a da je on sam kurvar bio.

P.S. Gdje god i kada god se sretnemo, inzistirat ću da potkrijepiš ovu svoju sramotnu i bogohulnu insinuaciju.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ti bi Pavla ocenio suprotnom samom sebi. Tako ti tumačiš. Ovo je tvoj metod i ne sikći na druge kada samo pokazuju tvoje metode tumačenja u praksi.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ti bi Pavla ocenio suprotnom samom sebi.

Ovo je đavlija zamjena teza. Ne suprotstavljam ja Pavla samom sebi, nego ti, đavlom nadahnut insinuacijom svetog Pavla licemjernim kurvarom praviš. Evo:

Ovako zbori alapača, licemjerka i mesožderka, sama za sebe svjedočeći i dokazujući da je 'žderala' baš ono čime je druge plašila da će se 'u životinje pretvoriti' budu li to konzumirali:

Na što ti, braneći ovu licemjernu mesožderku, insinuiraš svetom Pavlu:

I ja ću ponoviti da je ona razumljiva jednako kao Pavle. Pavle kaže da se ne treba ženiti. To je kaže Pavle dobro

Dokaži sada, klevetniče Isusovih apostola i Božjih pisaca, ovu svoju insinuaciju da je sveti Pavao jednak vašoj 'licemjernoj mesožderki', kada su u pitanju njegove riječi i njegova djela po pitanju žena. Dakle, dokaži da je i Pavao, baš jednako kao Ellen White, 'jedno propovjedao a drugo činio' - čednost propovjedao a teški kurvar bio.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Tvoja teza, ne moja. Prosto. Ti apostola Pavla praviš kontradiktornim samom sebi kada se tvoj metod primeni. Menjaj metod, inače ocrni ti apostola Pavla kao niko do sada.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Tvoja teza, ne moja. Prosto. Ti apostola Pavla praviš kontradiktornim samom sebi kada se tvoj metod primeni. Menjaj metod, inače ocrni ti apostola Pavla kao niko do sada.

Čime sam ja to Pavla napravio kontradiktornim? Time što sam dokazao da je Ellen White jedno od drugih zahtjevala (da ne jedu meso), a ona se suprotno tome ponašala - žderala meso preko svake mjere.

A sada ti meni pokaži i dokaži, s kojim se to ženama Pavao kurvao, a drugima čednost preporučivao, ako je kako ti tvrdiš Pavao činio isto što i Ellen White.

Ovako zbori alapača, licemjerka i mesožderka, sama za sebe svjedočeći i dokazujući da je 'žderala' baš ono čime je druge plašila da će se 'u životinje pretvoriti' budu li to konzumirali:

Na što ti, braneći ovu licemjernu mesožderku, insinuiraš svetom Pavlu:

I ja ću ponoviti da je ona razumljiva jednako kao Pavle. Pavle kaže da se ne treba ženiti. To je kaže Pavle dobro

Dokaži sada, klevetniče Isusovih apostola i Božjih pisaca, ovu svoju insinuaciju da je sveti Pavao jednak vašoj 'licemjernoj mesožderki', kada su u pitanju njegove riječi i njegova djela po pitanju žena. Dakle, dokaži da je i Pavao, baš jednako kao Ellen White, 'jedno propovjedao a drugo činio' - čednost propovjedao a teški kurvar bio.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Primenom tvog metoda on bi bio kontradiktoran(govorio bi ne ženiti se a onda bi posle rekao ženite se).

Zato kažem, menjaj metod, ne valja ti ovaj.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Čitajte ovo:

Na svoje stolove stavljate maslac, jaja i meso, a zatim vaša djeca od toga jedu. Oni se hrane upravo onim stvarima koje će pobuditi njihove životinjske strasti, a onda dođete na sastanak i zamolite Boga da blagoslovi i spasi vašu djecu. Koliko visoko sežu vaše molitve? (E.G. White, Testimonies, Vol. 2)

A onda priznanje vlastitog licemjerstva:

I ja ću ponoviti da je ona razumljiva jednako kao Pavle. Pavle kaže da se ne treba ženiti.

Ako su u svome učenju i činjenju St. Ellen White i sveti Pavao jednaki, nađi i citiraj ovdje Pavlove riječi gdje on druge ljude upućuje na čednost, a na drugom mjestu otkriva i priznaje da je on sam bio teški kurvar, koji je stotine žena promijenio.

P.S. Kad mi na ovaj način dokažeš da nema razlike između Ellen White i svetog Pavla, preći ćemo na - ZVEC, ZVEC!!

Natrag