Wireless - pitanja i odgovori

Učlanjen(a)
29.12.2013
Poruka
129
Pogledajte prilog 48658 Pogledajte prilog 48657 Pogledajte prilog 48656
ako ne zelis pomoci onda nemoj vredjati.ako hoces pomozi i objasni ako ne onda nista.kod mene koliko vidim salje i prima signal.evo slika ako si mislio na ovo.i slika signala u %

Pa pomogao sam ti, ako mozes da udjes u ruter mozes i da ga resetujes ili mu promenis kanal.
Meni je na kanalu 7 najjaci signal. Mozes jos da reinstaliras drajvere za adapter i vise puta da se konektujes i diskonektujes, ako je u pitanju IP konflikt, da ti dodeli drugu adresu. Posto je WEP u pitanju moguce da se nakacio jos neko a ruter mu dao tvoju adresu pa sad tebe nece da prihvati. Imas i Diagnose na wireless network conection .

Učlanjen(a)
18.03.2014
Poruka
14
Pozdrav bavim se vifi provajdingom pocetnik sam u ovom poslu,medjutim imam problem sa airgridovima od 27db,posle nekog vremena se zaglupe ili vec sta im je i nemogu se resetovati,imam vec 10 komada i neznam sta da radim u cemu je problem,molim za odgovor u koliko neko zna o cemu se radi

Član
Učlanjen(a)
08.01.2010
Poruka
231
Video_001.jpg kako da promenim kanal u ruteru?jel ovde kao na slici.kod mene stoji na auto

Član
Učlanjen(a)
08.01.2010
Poruka
231
Pozadi na ruter imas malo dugmence za reset,resetuj ga i radi ti net i na molnom i na sve ostalo preko vi-fi a....
o tome na sam napisao u nekom od predhodnih postova.ne mogu da ga resetujem jer nemam ruter,tj hvatam wireless od komsije preko vanjske antene.jedino sto mogu to je da udjem preko ip adrese u komsijin ruter.sta se desava ako udjem u ruter i idem na opciju rebot?dali bi rebot pomogao?

Član
Učlanjen(a)
16.03.2010
Poruka
542
o tome na sam napisao u nekom od predhodnih postova.ne mogu da ga resetujem jer nemam ruter,tj hvatam wireless od komsije preko vanjske antene.jedino sto mogu to je da udjem preko ip adrese u komsijin ruter.sta se desava ako udjem u ruter i idem na opciju rebot?dali bi rebot pomogao?

Druze ako je komsija i ako mu net uzimas u dogovoru sa njime ne vidim zasto je problem da mu viknes preko terase ili da mu pozvonis na vrata i kazes mu da ugasi i upali ruter.mozes i na rebot bice isto.

Dali smo ti dosta odgovora sta moze da bude,sam sam ti odgovorio sta ti je najveci problem tu na osnovu tog tvog print screen-a tako da te molim da ne spamujes sa po 10 poruka ovo nije chat room.

Probaj ono sto smo te posavetovali a ako nista od toga ne pomogne javi se ponovo sa obrazlozenjem sta gde i kako je odradjeno pa da proverimo jos jednom i potrazimo drugo resenje.pozz

Član
Učlanjen(a)
16.03.2010
Poruka
542
Pozdrav bavim se vifi provajdingom pocetnik sam u ovom poslu,medjutim imam problem sa airgridovima od 27db,posle nekog vremena se zaglupe ili vec sta im je i nemogu se resetovati,imam vec 10 komada i neznam sta da radim u cemu je problem,molim za odgovor u koliko neko zna o cemu se radi

Pozz slavisa i dobrodosao.
ja sam bivsi kolega :) takodje sam se bavio time pre par godina,sad radim neka web odrzavanja ali pratim i dalje desavanja sto se tice wireless neta.
ovo pricas za airgridove na 5ghz?
Najcesci problem kad se uredjaji zaglupljuju je velika duzina kabla gde ne stize dovoljno struje do uredjaja i najmanji sec struje napravi da se uredjaj zabode.

Drugi problem je samo napajanje ako nije original njihovo.
Obicno je 12v 1A koliko se ja secam,cak moze i od 1,5A.
Vise od 15-20m oce da pravi problem na 12v 1A napajanju.

Te airgridove smo stavljali na predajnike uvek za linkove i isli su direktno u mikrotik ruterbordove u kutijama tik ispod antena,za napajanja da bi sve bilo ok stavljali smo obicno kompijuterska gde god je imalo uslova za to.oni su ti najbolji a struju smo pustali kroz lan zice direktno.

Sigurno znas da kod obicnog lana belo-narandzasta,narandzasta,belo-zelena i zelena sluze za net,ostale 4 mogu da se upotrebe za dovod struje za sta obicno i sluze do samog airgrid-a.

Bilo koji problem da imas javi se sve sto mogu objasnicu i pomoci cu,imam druga koji i dalje radi to pa ako negde zapne mogu da te povezem sa njime za bilo koju pomoc.pozz

Natrag