Wireless - pitanja i odgovori

Učlanjen(a)
18.03.2014
Poruka
14
Sve to sto si mi objasnio znam i ja,ali me nisi razumeo znaci imam te airgridove od 27 db,znaci oznaka antena je airgrid m5.I sada je problem posle nekog vremena se zaglupi i kada je resetujem ja na njoj nemam vise pristup.Kada hocu da joj pristupim na fabricko podesanje 192.168.1.20 u ukucam ubnt ubnt za pristup , onda mi izbaci kao da nije tacna sifra za pristup,kabal koristim do 5 metra najvise....

Član
Učlanjen(a)
16.03.2010
Poruka
542
Sve to sto si mi objasnio znam i ja,ali me nisi razumeo znaci imam te airgridove od 27 db,znaci oznaka antena je airgrid m5.I sada je problem posle nekog vremena se zaglupi i kada je resetujem ja na njoj nemam vise pristup.Kada hocu da joj pristupim na fabricko podesanje 192.168.1.20 u ukucam ubnt ubnt za pristup , onda mi izbaci kao da nije tacna sifra za pristup,kabal koristim do 5 metra najvise....

pitacu drugara da li je imao ovakvih problema sa tim airgidovima ali ja ti savetujem neki firmware update da probas,pogledacu i po drugim forumima,mozda ima nesto o tome.

Član
Učlanjen(a)
16.03.2010
Poruka
542

naleteo sam na neki info vidi:
Svi uredjaji koji su imali firmware manji od 5.3.5 su imali virus koji se zvao SKynet i resavao se updajtovanjem firmwara....
tako da proveri verziju koji imas 1000% je to.
evo sa oficijalnog foruma,ovde imas sve da skines i da sredis tog crva koji je unutra.
http://community.ubnt.com/t5/airMax...Security-Exploit-Updated-Firmware/td-p/212974

Učlanjen(a)
18.03.2014
Poruka
14
Mozes nekako da mi objasnis kako da ubacim firmware kad nemogu da pristupim uredjaju,na koji nacin da ga apdejtujem.pozz

Član
Učlanjen(a)
16.03.2010
Poruka
542
Mozes nekako da mi objasnis kako da ubacim firmware kad nemogu da pristupim uredjaju,na koji nacin da ga apdejtujem.pozz

imas objasnjenja u linku koji sam ti dao.postoji softver za kontrolu preko pc zove se AirControl evo linka
http://wiki.ubnt.com/AirControl#Execute.2FSchedule_Device_Operations

evo imas i opciju za firmware recovery preko FTP ovde wiki.ubnt.com/Firmware_Recovery

takodje imas Device Discovery Tool http://www.ubnt.com/downloads/discovery/ubnt-discovery-v2.3.zip cisto da proveris da li je to ta ip adresa od uredjaja.

Učlanjen(a)
30.01.2010
Poruka
4
Jedna molba
Dobio sam ruter THOMSON TG585 v7 bez napajanja, pa me zanima ako neko moze da mi kaze koje napajanje (od koliko volti) ide za njega.
U napredhvala

Član
Učlanjen(a)
16.03.2010
Poruka
542
Jedna molba
Dobio sam ruter THOMSON TG585 v7 bez napajanja, pa me zanima ako neko moze da mi kaze koje napajanje (od koliko volti) ide za njega.
U napredhvala
za njega ide malo cudno napajanje koje je Output 22v 818mA ali radi na adapteru od 24volti i 1A bez problema,nasao sam na jednom forumu.nadji one univerzalne ima u radnjama gde prodaju antene satelitske i obicne.mislim da je oko 800din i imas na njima da podesis voltazu i amperazu.ovako nesto kao na slici ispod da je od 1A ili jednostavno poneses ga sa tobom.ispod rutera bi trebalo da pise kako i sta i naravno i radnik u radnji bi ti pomogao da lakse pronadjes adapter jer bi ga odmah tu i testirao.
COBYCA11.jpg

Učlanjen(a)
18.03.2014
Poruka
14
Pitanje za provajdere sa starijim iskustvima

Pocetnik sam u ovom poslu,pa me intereseuje kako odkupiti od telekoma protok,koji cu deliti korisnicima putem bezicne mreze vi-fi a,slao sam zahteve i mejlove telekomu ali na sto mesta me prebacuju sa broja na broj,jel nema nijedan drugi provajder od koga bih mogao da otkupim protok u svom mestu.A adsl mi ne dozvoljavaju da delim,molim za pomoc..

Natrag