Do stana mi je dosla optika, imam ju vec godinu dana. PC mi je zicano povezan sa ruterom i sve je u redu. Isto je bilo i sa WiFijem kojeg koristimo zena i ja na telefonima. Signal odlican, brzina na WiFi 40 mbita, mjereno speedtestom. PC ima 50 mbit koliko treba i biti.
E sad, u posljednjih nekoliko dana primjecujem kako mi se se na telefonu stranice jako sporo otvoraju, odnosno kada ukucam neku adresu, prodje 8-9-10 sekundi i onda otvori stranicu. Isti taj telefon (Xiaomi Mi3) spojen na bilo koj drugi WiFi otvara stranice u sekundi. Kada ugasim WLAN i koristim data promet telefonskog operatera isto otvara stranice u sekundi. Cim se vratim na WLAN on sporo otvara.
Recimo kada pokrenem speedtest na telefonu treba mu 10-15 sekundi da "dodje sebi" i nadje server i onda krene mjerit i za vrijeme mjerenja brzina je konstantna i brza, vec spomenutih 40 mbita.
Nesto ga guši to prvo vrijeme i mene to naravno nervira.
Resetirao sam ruter i onaj uređaj u kojeg ide optika. Ostavio ugaseno 20ak minuta. Zvao skuzbu za korisnike, resetirali me i na centrali. Nema nikakvih pomaka sto se tice WLANa.
Ima netko ideju?