Kada smo kod ovog pitanja..energija i njenoo korišćenje svakako ne bismo trebali da zaobiđemo ovo preispitivanje. Kao što rekoh osnovni princip Pisma je da smo mi "dobili" od Boga sve i da samo kroz Njega možemo i trebamo to koristiti.
Slazem se brate, sve smo dobili od Boga, i jedino ako po njegovim uputstvima sagledavamo ovaj zivot i zivimo u skladu sa nacelima koja je on uspostavio, ako resurse koje nam je on dao ispravno koristimo, mozemo ostvariti prosperitet i srecu. Drugacije mozemo samo navuci na sebe ono sto se naziva "gnev" ali je to vise princip koji je on uspostavio, nego odgovor Boga, da ono sto "posejes to ces i poznjeti". Ako dakle nesto zloupotrebljavas drugim recima "silujes" i "iskoriscavas" u sebicne svrhe, krajnji efekat toga je deformacija aparata. To je slicno kao kada covek sebicno crpi resurse iz prirode a nista ne cini da ih obnavlja ili odrzava. Krajnji efekat ovakvog sebicluka je "propadanje sistema"!
Tako isto je i sa energijama i zakonitostima koje je Bog uspostavio, ako ih iskoriscavamo u sebicne svrhe, neminovno dolazi do "lancane reakcije" kada nam se sve vraca u vidu "eksplozije". Opet je slicno kao kada naucnici iskoriscavaju atomsku energiju, za sta ona nije predvidjena, tada moze doci i do "kontra efekta" - "eksplozije"! Pogotovo ako nismo u stanju ili ne znamo kako pravilno da zauzdamo silu koju smo proizveli..
Tako isto i kada givorimo o baratanju energijama i nevidljivim silama koje je Bog stvorio na dobrobit coveka, ako ih zloupotrebljavamo ili iskoriscavamo do krajnjih granica, koristimo nepravilno, to nam se vraca negativno. Zato i onaj koji se bavi magijom, cesto "propada fizicki", jer "zloupotrebljava mehanizme koje je Bog stvorio", da bi zadovoljio sebe, stvarajuci potencijal, koji ne ume pravilno da zauzda i ne usmerava ga pravilno, pa mu se to vraca kao "bumerang"!
Princip "setve i zetve" je poznat princip koji je Bog uspostavio. A to je i kontrolni mehanizam i zastita od zloupotrebe.
Ali znamo kao hrišćani da je tu energiju načinio Gospod i omogućava svojim staranjem neprestanim da ona tu i ostane..jer bi nestala kada bi Bog samo za trenutak prestao da je održava.
Pa znamo brate za atomsku energiju, tacno je da Bog sve zadrzava, a sta mislis ko je dao coveku znanje o najsitnijim strukturama univerzuma? Licno sotona!
Ono sto mi mislimo da je nauka, nije "nauka" vec "naukologija", vecina tih naucnika su raznim vizijama i "prosvetljenjima" dobijali informacije i to cesto iz duhovnog sveta, posebno Tesla.
Dakle, ovo znanje koje mi danas posedujemo i tehnoloski napredak koji je posledica toga, je nastao kao proizvod "dobijene informacije spolja"!
Nauka iskoriscava ono sto je Bog stvorio, i to cini da "zadovolji sebicne interese".
Dok god je tako, mi cemo imati kontraefekat (unistavanje zivotne sredine i sl.), jer sotona koji je tu tajnu otkrio, zasnovao je to na "zloupotrebi", a to vodi u "bumerang efekat".
Nauka bez Boga, nije nauka vec satanizam. I neminovno vodi u propast!
Zato su i brojne civilizacije propadale u proslosti...
Sad drugo pitanje..kako se ona oslobađa? Mi bismo rekli da postoje "mehanizmi" za oslobađanje te energije..kroz neke tehnike ili čak volju kako si pomenuo i u svom iskustvu te se dakle može preusmeriti. Međutim, kao što rekoh energija sama po sebi ne može da deluje i da se preusmeri jer je neutralna. Usmeravanje energije jeste svestan proces te ona tako biva usmerena.
Usmerava se i oslobadja voljom coveka, slobodnom voljom koju mu je Bog dao. I sotona koristi energiju slobodnom voljom kao vid zloupotrebe. Tako uci i druge da rade..
Noz je nacinjen u korisne svrhe, ali se takodje moze upotrebiti i kao "oruzje", a onaj ko njim ne zna da barata ce se u krajnjem "poseci" ili ce "prouzrokovati smrt drugima"!
Tako je i sa energijama. Mehanizam koji je Bog stvorio se zloupotrebljava..
Sta mislis zasto se sotona crta kao "rugoba" i u bibliji je tako predstavljen? Zato sto mu se zloupotreba "vraca"!
U Pismu stoje tekstovi koji ukazuju da mi sami po sebi ne možemo činiti ništa..kako kaže Pismo "i dihanje i sve je od NJega".
Jeste sve od Boga jer je 'on to dao'! Ali ne u smislu da mi nismo nezavisni ili da nemamo "slobodnu volju". Ako ti smatras "da mi ne mozemo ciniti nista" bez poticaja spolja, onda ne bismo mogli ni u wc da odemo bez da nas on na to potakne!
Mi jesmo svesni, živi i donosimo odluke ali mi sami ovisimo od Tvorca kao i sve što postoji pa i naša sposobnost mišljenja i svega nije pokrenuta sama od sebe već uvek zahvaljući uticaju Tvorca. Pa ću zaključiti da mi sami po sebi ne možemo preusmeriti energiju jer i sami ovisimo od energije koju nam daje Bog.
Ne brate moj, tebi je Bog dao sve na "upotrebu" i telo i zemlju i njene resurse, kao i prirodne zakone. A sve do jednog se moze "zloupotrebiti" i zloupoteebljeno je!
Nije rec samo o energiji, pogledaj kako covek zloupotrebljava svoje telo, svoju okolinu, druge ljude i planetu zemlju. Pa ce ti biti jasno kako se i energije mogu zloupotrebiti..
Zato sam brate Mire ukazao da svako "preusmerenje" energije biva poticano spolja.
Ne svako preusmerenje, nije svako "poticano spolja"! Vec djavo generalno navodi ljude da to znanje zloupotrebe.
Postoje i oni koji su to znanje koristili u pozitivne svrhe, npr. astrolozi u bibliji. Ili Josif u Starom Zavetu.
Naravno, mi to ne vidimo tj. ne vidimo taj proces i podstrekača pa bi nam se učinilo da je to od nas samih.
Naravno, ne iskljucujem ja da djavo utice, ali utice i Bog. Medjutim obojica ne moraju da uticu uopste, vec covek nesto cuje ili vidi, pa onda odluci svojom voljom da proba. Ne znaci da ga je neko podstakao..
Ako je to po volji Božijoj i ako je Bog pokazao da On tako deluje onda je to od Boga, ali ako to nije Bog pokazao kao način svog delovanja ili čak ako je i u suprotnosti sa Njegovim otkrivenim načinom delovanja (nije na proslavljanje Boga) onda možemo zaključiti da to može potpasti pod manipulativni efekat druge strane.
Naravno brate to svo vreme i govorim.
Zato brate Mire i Darth, ja vas potpuno razumem i ne bih da vam namećem svoj pogled niti osuđujem vaše mišljenje, samo evo iznesoh moje sagledavanje stvari zašto smatram da energija mora biti potaknuta samo spolja i zašto moramo biti oprezni da bismo mogli razumeti od koga je potaknuta.
Brate moj, zar ti mislis da "tvoje misli neko drugi pokrece" a ne ti sam?
Postoji uticaj spolja, ali postoji i licna odluka. Dakle, Bog i djavo mogu delovati na coveka, ali i ne moraju u svakom slucaju.
Zato kada posmatramo nekoga da cini neku nama neshvatljivu stvar, recimo sedi u kazanu sa kljucalom vodom i njegovoj kozi nista nije, to ne znaci da ga "djavo stiti" , vec on prosto poznaje principe i zakonitosti koje mu to omogucavaju.
Naravno, odakle njemu to znanje, da li je negde procitao ili je sam do toga dosao, i na koji nacin iskoriscava tu sposobnost (u pozitivne ili negativne svrhe) omogucice i nama da razlucimo da li je na ovo bio pokrenut od Boga ili djavola, ili je svojom voljom to saznao.
Secas li se kako je Mojsije nakon sto je ucinio cudo "pripisao moc sebi"? Pa ga je Bog kaznio zato sto je zloupotrebio njegovu silu u sebicne svrhe? Zar Bog gresnike slusa? Zar je tu Bog omanuo ili Mojsije?
Vidis li brate, da onaj koji zna kako sve funkcionise moze i bez Boga cudo uciniti i da su cuda posledica "zakonitosti"!?
Svako dobro..možemo nastaviti sa ovom pisanjem na temi koju možemo posebno otvoriti a ovde da nastavim sa potanjem Potopa.
Da zaista, trebala bi posebna tema o tome. Nego sam mislio da necu imati sagovornike