Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
A na koji nacin protivnicima da dokazemo da je biblija tacna?Ako dakle trebamo da pokazujemo ljudima da je Biblija i po tom pitanju tačna, činimo upravo ono što protestantski, sektaški, otpadnici, čine. Tražimo (navodno nudimo) dokaze za postojanje Boga.
Muslimani nemaju niti jedan dokaz da je kuran nadahnut, unutrasnji sklad i stil pisanja, kao i tvrdnja da je muhamed bio nepismen, nisu dokaz..
Ja sam ipak za to da se biblija treba dokazivati i svojom uskladjenoscu sa naucnim cinjenicama (na kraju tako proveravamo i njihovu EGW).. A onda kada te iste cinjenice pominje, ona je superiornija u odnosu - na kuran (recimo, ali je ne treba ni tretirati kao naucni prirucnik jer ona to nije.
Naravno, najveci dokaz istinitosti biblije su njena prorocanstva i nacin na koji ona menja coveka, pored ostalih stvari, a tu je i njena uskladjenost sa istorijom, sto je veoma vazno..
Za mene licno to su oduvek bili dokazi nadahnutosti biblije, i da je suprotno, ja verovatno ne bih ni bio Hriscanin vec bih trazio neku drugu religiju..
Jos jedna stvar, jako bitna.. Ti gresis brate, ne gledaju svi protestanti na bibliju kao na "naucni prirucnik". Oni se samo koriste njenom uskladjenoscu sa naukom i istorijom da dokazu koliko je ta knjiga pouzdana, i ja to ipak cenim, koliko god ti govorio da to nije dobro. Oni cak i navode u svojim tekstovima citiram, da - "biblija nije naucni prirucnik, ali onda kada se dotice nauke, potpuno je tacna". Mislim da na ovo ne treba vise nikakav komentar..
Poslednja izmena: