Što bni rekao Samir Osmanagić, umešana bića iz svemira
. Postoji mogućnost izrade od strane "viših bića" kao recimo Naska slike..one ogromne ptice i slično u Peruu mislim. Ili oni krugovi u seu koji nastaju za noć..zato bi morali biti posebno oprezni.
Krugove danas prave ljudi uglavnom, mislim da tu nema nikakve natprirodne intervencije. Ali to je vec druga tema.. U pravu si da ovo bas i nebismo smeli uzeti kao dokaz, ali piramide i druge ogromne gradjevine svakako moramo..
Ako su samo ljudi..ali moramo imati na umu i moguću viskou tehnologiju i snagu tih posepotopnih ljudi. No, kada si pomenuo piramide ima ih po celom svetu..slušao sam jedno predavanje Tomislava Terzina koga jako cenim i on je izneo jednu zanimljivu misao..da su ih ljudi gradili zbog energetskog potenscijala za produženje života na tačkama Zemlje gde ona izbija..
Ja mislim da su te gradjevine ritualnog karaktera, pre nego bilo kakvog energetskog i slicno. Postoji ideja da su piramide sluzile kao silosi za zito u pocetku, ali je to nemoguce buduci da one nisu "kontejneri" vec samo imaju hodnike, gde bi stalo to zito? Medjutim, svaku opciju treba razmotriti. A ono sto je cinjenica je da obican covek to ne bi mogao sagraditi (cak ni danas) i meni se cini da su te gradjevine zapravo sagradili divovi, verovatno u ritualne svrhe..
Baš tako.. a tek radiodatiranje prema raspadu Uranijuma do Olova
(4,5 milijardi godina) ili Rubidijum-Stroncijum oko 138 milijardi godina..a većinu starosti sedimenata računaju po ovim metodama. To je haos...
Jednu skulpturu koju je neko skoro napravio i poslao na analizu su tom metodom datirali na milione godina, sto je suludo jer je prosto napravljena "juce". A sadrzala je neke skoljke, zato su i pogresili
Fosili ljudi navećim delom su uglenaisani ili pretvoreni u naftu..potencijale koj danas koristimo u nafti i gasu najverovatnije potiču od naših predaka
. Brže su potonuli od životinja jer su životinej većinom bile brže i mogle su pobeći na uzvišece gde su ipak stradale na kraju. Mada imamo i po neki fosil ljudi, s tim da se ti ogromni fosili i zataškavaju..u SAD su uništili popriličan broj pod evolucionim pritiscima kao i u drugim zemljama. Brzo se sve zataška.
Znas li da se izvor nafte naziva "zlatnom zilom"? A sta mislis zasto?
Jednostavno, nafta izvire na mestima gde su arterijske vene ovih divova, i ona se lako moze pronaci ako znas gde je mrtvo telo. Zlato je takodje vrsta krvi ali ne arterijske, kamenje su razlomljene kosti i delovi tela..
Zlato i naftu mozes lako naci ako ovo znas..
Mozda ti sad ovo zvuci cudno, ali valja ti istraziti..
Fosili ljudi su uglavnom okamenjeni, kao i fosili divova, a vecinom su prosto samleveni i razlomljeni a nalazimo im samo delove razbacane svuda. A to je kamenje koje imamo. Mi bukvalno stojimo usred groblja..
Medjutim mislim da se dole ipak kriju i fosili obicnih ljudi, koji su nastali zatrpavanjem, kao i njihova tehnologija, ali se to zataskava i kada se otkrije, prosto se sakrije..
A sve govori da niti su evolucionisti, tačnije "evolucionisti" u pravu, ali ni oni koji smatraju da je Biblija doslovno u pravu.
Pa vidi, ne mora nista biti doslovno, niti je u bibliji "sve zapisano", mnogo toga je "izostavljeno" na primer "gde je Kain nasao zenu".. Tako i u slucaju potopa. Meni je insistiranje na slovu malo neozbiljno, kao eto ne pise da su divovi bili "hibridi" pa onda nisu. Ali nije sve u bibliji zapisano, a mi moramo uzeti i druge izvestaje u obzir da bismo dobili kompletnu sliku.
Jedna od najopasnijih zloporaba Biblije je inzistiranje na doslovnom značenju svakog retka u Bibliji. Naime, ako tvrdimo da je baš svaki redak u Bibliji "doslovno točan" i da je doslovno takav "izišao iz Božjih usta", onda moramo unaprijed prihvatiti i svaku moguću posljedicu. A što ćemo tada? Što ćemo odgovoriti onome tko nam u Bibliji pokaže elemente koji su međusobno u potpunoj suprotnosti? Ako imamo dva elementa koja su u potpunoj suprotnosti, moramo priznati, najmanje jedan je netočan, lažan, zar ne. I što ćemo tada odgovoriti onima koji nas upitaju: "Nije li vaš Bog lažov?"
Biblija je "Bozansko ljudska knjiga" i ne moze se svaki citat uzeti kao da ga izgovara licno sam Bog, jer bismo onda otisli u kontradiktornost. Biblija moze sadrzati i greske, ljudske greske. Nisu cak ni pisci evandjelja medjusobmo saglasni, jer su razlicito sagledavali dogadjaje iz svoje perspektive. Tako i Mojsije kada pise govori iz svoje perspektive, kada je pominjao gde koja reka izvire kaze "
a onamo ima bdela i dragog kamena oniksa" - dodao je dakle informacije poznate u njegovo vreme, koje mogu i ne moraju biti tacne (danas svakako vise i nisu zbog geoloskih promena).. Zato ne bismo nikada smeli da iskljucimo mogucnost greske, ali generalno osnovna poruka biblije je tacna..