Vaš odnos prema homoseksualizmu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Nema potrebe da se organizuju skupovi da bi se osudile pojave o kojima pišeš,za to je zadužena policija i sudovi! Poslednji put kad oni nisu "hteli" da reaguju organizovani su protesti i skupovi (5. oktobar)! Pošto homoseksualizam nije krivično delo i ne spada pod "udar" državnih institucija, svaki pojedinac iskazuje svoje mišljenje na svoj način!
Izvor njihove frustracije je očajnička želja da budu isti, i ako znaju da nisu! Pogledaj sliku koju je Mihajlo postavio, pa reci da li je to normalno??? Gomila drogiranih idijota u kožnim gaćama i kaiševima preko grudi... Radi šta i sa kim hoćeš u svojoj kući-briga me (to je tolerancija), nemoj glumiti budalu na ulici, izigravati žrtvu kojoj treba dodeliti medalju za hrabrost i životno delo (to je bezobrazluk)!

Aman!Tolerancija je kad te je bas briga sta neko,ko god,radi na ulici dok god tebe ne ugrozava i drustvo u celini.A cime tebe ugrozava,recimo,ta parada?
Mislim da je ta parada predstavljena kao neka perverzna manifestacija,gde se oni javno...To je licemerno jer i dalje mislim da karakter te parade nije to o cemu si pisao (ali mozemo ovako do jutra smile3).
Naravno da je za neke to daleko od razumljivog jer nam je "u genima" da po ustaljenom sablonu pokusavamo celo drustvo da uklopimo po sopstvenoj percepciji sveta oko nas.

Član
Učlanjen(a)
17.01.2010
Poruka
749
Ali hajde da potkrepim tvrdnje, ipak...
Intrevju: Dr Miroljub Petrović, direktor Centra za lečenje
Homoseksualizma http://www.cps.org.rs/pravda.pdf

i još :
Udruženje Horizont - Argumenti da homoseksualizam nije bolest

“Prvi i osnovni uslov da se čovek izleči od neke bolesti od koje eventualno boluje jeste njegovo prihvatanje činjenice da je bolestan. Gotovo je nemoguće lečitii osobe koje odbijaju da priznaju da su bolesne. Najbolji primjer za to su ljudi s psihičkim poremećajima. Ne dozvoljavaju da im se pruži pomoc, odbijaju lekove, i fizicki se obračunavaju sa onima koji pokušavaju da im pomognu.

Jedna od raširenih bolesti savremenog doba, koju kao bolest ne žele da priiznaju oni koji od nje boluju, jeste homoseksualizam. Poznato je da se ova izopačenost ubrajala u bolesti sve do 1973. godine, kada je pod snažnim pritiskom pederskih lobija izbačena sa DSM-a kao mentalni poremecaj (DSM – Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders – Dijagnosticki i statistički priručnik za mentalne poremecaje). Međutim, nikakav iznuđeni potpis niti dekret ne može promeniti suštinu ove nastranosti za koju se najblažim recnikom može reći da je poremećaj.
Psiholog Nevenka Igic kaže i sljedeće: ''Jedno od novijih istraživanja (2003. godine) o uspešnosti psihoterapije je istraživanje dr. Roberta Špicera sa kolumbijskog univerziteta. Istovremeno, dr. Robert Špicer bio je jedan od odgovornih za “uklanjanje“ homoseksualizma iz DSM-a 1973. godine. Nakon praćenja i posmatranja dvesta ljudi (bivših homoseksualaca), utvrdio je da terapija promene seksualnosti može dovesti do značajnih pozitivnih i dugotrajnih promjena. Ovakvi rezultati naravno izazivaju gnev kod “gay” aktivista…
Često se pravdaju kako se istospolne veze i brakovi sklapaju dobrovoljno i uz punu saglasnost izmedu dve osobe istog spola, pa niko nema pravo osuđivati tako nešto jer to predstavlja kršenje ljudskih prava. Ako bi ovo bio argument, onda bi još mnoge druge morbidne nastranosti morale biti prihvacene kao prirodne i legalne, jer se po istom pravilu sklapaju na osnovu dobrovoljnog sporazuma izmedu dvije osobe. Ukoliko bi stvari, ne daj Bože, funkcionirale po ovom principu, uskoro bismo mogli ocekivati pokretanje kampanje za legalizaciju incestnih brakova. Zamislimo oca i punoletnu kcerku, majku i punoljetnog sina, ili recimo brata i sestru koji su došli u matični ured da se venčaju, jer eto, oni se vole i dobrovoljno pristaju na brak, samo što ih ''zalupana'' i ''konzervativna'' sredina ne prihvata.”

Ima još puno, puno toga...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
981
Iste one argumente koji važe i za one koji vole decu, životinje i mrtvake. Ne mogu da ih postujem ni ja, mrzi me, ko zna zna, a koga interesuje pronaćiće.
Ne želim da se bavim homićima u toj meri jer nisu vredni moga vremena ni truda.
Poremećenom ne dokazuješ da je poremećen jer je to uzalud, možeš samo da ga lečiš. Jer, kad bi taj znao da je poremećen, prestao bi da to bude.

Kad bismo sve neprirodne sklonosti (kao što i homoseksualizam proglašavaju samo sklonošću) proglašavali normalnom, onda bi se i ubice i hanibali i sadisti i ostali mučitelji takođe tretirali kao sasvim normalni ljudi sa svojim ljudskim pravima.
U redu ako nemaš argumente ili ne želiš o tome da pišeš jer homići nisu vredni pažnje kako kažeš ali molim te objasnim mi šta su šta su to neprirodne sklonosti kako si napisala, pa ovo sve što si nabrojala ubice i kanibali i sadisti i ostali mučitelji, sve su to prirodne sklonosti , iako su patološke one su prirodne jer su deo prirode.
Smiješno je kako se stalno eksploatiše floskula, koju je nekad neka budala smislila, - o jevtinim kreditima i inostranoj pomoći, kao da je to nekakav minus, ili nekakva greška. Tito je samo znalčki koristio političku situaciju u svijetu i poziciju Jugoslavije u toj situaciji. Za tvoju informaciju, i najbogatije zemlje koriste kredite i to ogromne kredite za svoj razvoj. Bez toga se ni one ne mogu razvijati, a kamo li zemlje u razvoju kakva je bila Jugoslavija. Uostalom, tim jevtinim kreditima izrađena je takva infrastruktura i industrijski kapaciteti, kavi se neće izgraditi, u sadašnjim uslovima, u narednih 150 godina.
Ovo nije tema, ali ti si počeo priču o Titu.
Joj opet o Titu . Ja bi se mogao složiti sa svim ovoim što si napisao, zapravo potpuno se slažem. Samo ustrojstvo privrede je bilo trulo i tu nisu mogli pomoći nikakvi krediti , kad tad bi to moralo pući . Osim toga promenili su se uslovi tako da ugledanje na Titov model danas bi bio čist promašaj.
I što si zapeo za tog Tita, ako si baš levičar imaš mnogo pametnije levičare od njega. A i ta njegova diktatura bila je surova.

Član
Učlanjen(a)
17.01.2010
Poruka
749
U redu ako nemaš argumente ili ne želiš o tome da pišeš jer homići nisu vredni pažnje kako kažeš ali molim te objasnim mi šta su šta su to neprirodne sklonosti kako si napisala, pa ovo sve što si nabrojala ubice i kanibali i sadisti i ostali mučitelji, sve su to prirodne sklonosti , iako su patološke one su prirodne jer su deo prirode.

Joj opet o Titu . Ja bi se mogao složiti sa svim ovoim što si napisao, zapravo potpuno se slažem. Samo ustrojstvo privrede je bilo trulo i tu nisu mogli pomoći nikakvi krediti , kad tad bi to moralo pući . Osim toga promenili su se uslovi tako da ugledanje na Titov model danas bi bio čist promašaj.
I što si zapeo za tog Tita, ako si baš levičar imaš mnogo pametnije levičare od njega. A i ta njegova diktatura bila je surova.

Već sam ti odgovorila. Post iznad. Što se mene tiče TAČKA.

Član
Učlanjen(a)
22.10.2009
Poruka
688
Da podsetim, tema je : Vaš odnos prema homokseualizmu... Čini mi se da smo se malo udaljili od teme. Ponoviću _ u mom udžbeniku iz psihologije stoji da je homoseksualizam devijantan oblik ponašanja u današnjim udžbenicima stoji da je oblik ponašanja! Ponoviću i ovo: šta radi bilo ko i homo i hetero iza zatvorenih vrata apsolutno me ne dotiče! Nemoj mi praviti parade i po svaku cenu me cimati za rukav! Nemoj tražiti da moraš da mi se dopadneš i da je baš super što si homo! Nisam homofobična ali sam fobična na svaki oblik nametanja tuđeg mišljenja po svaku cenu!
Što rekoše ti isti psiholozi - imam pravo na svoje mišljenje, imam pravo da mi se nešto ne dopada i imam pravo da me baš briga za tvoje mišljenje (ovo se stručno zove asertivno ponašanje i psiholozi ga vrlo zastupaju i promovišu!)!
E, meni se homoseksualci ne dopadaju i na to imam pravo!

Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
981
Ali hajde da potkrepim tvrdnje, ipak...
Intrevju: Dr Miroljub Petrović, direktor Centra za lečenje
Homoseksualizma http://www.cps.org.rs/pravda.pdf

“Prvi i osnovni uslov da se čovek izleči od neke bolesti od koje eventualno boluje jeste njegovo prihvatanje činjenice da je bolestan. Gotovo je nemoguće lečitii osobe koje odbijaju da priznaju da su bolesne. Najbolji primjer za to su ljudi s psihičkim poremećajima. Ne dozvoljavaju da im se pruži pomoc, odbijaju lekove, i fizicki se obračunavaju sa onima koji pokušavaju da im pomognu.

Jedna od raširenih bolesti savremenog doba, koju kao bolest ne žele da priiznaju oni koji od nje boluju, jeste homoseksualizam. Poznato je da se ova izopačenost ubrajala u bolesti sve do 1973. godine, kada je pod snažnim pritiskom pederskih lobija izbačena sa DSM-a kao mentalni poremecaj (DSM – Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders – Dijagnosticki i statistički priručnik za mentalne poremecaje). Međutim, nikakav iznuđeni potpis niti dekret ne može promeniti suštinu ove nastranosti za koju se najblažim recnikom može reći da je poremećaj.
Psiholog Nevenka Igic kaže i sljedeće: ''Jedno od novijih istraživanja (2003. godine) o uspešnosti psihoterapije je istraživanje dr. Roberta Špicera sa kolumbijskog univerziteta. Istovremeno, dr. Robert Špicer bio je jedan od odgovornih za “uklanjanje“ homoseksualizma iz DSM-a 1973. godine. Nakon praćenja i posmatranja dvesta ljudi (bivših homoseksualaca), utvrdio je da terapija promene seksualnosti može dovesti do značajnih pozitivnih i dugotrajnih promjena. Ovakvi rezultati naravno izazivaju gnev kod “gay” aktivista…
Često se pravdaju kako se istospolne veze i brakovi sklapaju dobrovoljno i uz punu saglasnost izmedu dve osobe istog spola, pa niko nema pravo osuđivati tako nešto jer to predstavlja kršenje ljudskih prava. Ako bi ovo bio argument, onda bi još mnoge druge morbidne nastranosti morale biti prihvacene kao prirodne i legalne, jer se po istom pravilu sklapaju na osnovu dobrovoljnog sporazuma izmedu dvije osobe. Ukoliko bi stvari, ne daj Bože, funkcionirale po ovom principu, uskoro bismo mogli ocekivati pokretanje kampanje za legalizaciju incestnih brakova. Zamislimo oca i punoletnu kcerku, majku i punoljetnog sina, ili recimo brata i sestru koji su došli u matični ured da se venčaju, jer eto, oni se vole i dobrovoljno pristaju na brak, samo što ih ''zalupana'' i ''konzervativna'' sredina ne prihvata.”

Udruženje Horizont - Argumenti da homoseksualizam nije bolest

Ima još puno, puno toga...

Ja kad sam tražio nekog psihologa mislio sam na ozbiljnog psihologa istraživača a ne na šarlatana, verskog fanatika inače geologa koji otkriva tajne stvaranja sveta ,učestvuje" Na rubu znanosti" a verovatno piše za treće oko.
Pa ovo je neozbiljno.
Evo nekih njegovih intervjua
[YOUTUBE]X1IxCN8Wi3o&feature[/YOUTUBE]
[YOUTUBE]DxxVwBKZy_M&feature[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
17.01.2010
Poruka
749
Ja kad sam tražio nekog psihologa mislio sam na ozbiljnog psihologa istraživača a ne na šarlatana, verskog fanatika inače geologa koji otkriva tajne stvaranja sveta ,učestvuje" Na rubu znanosti" samo što ne piše za treće oko.
Pa ovo je neozbiljno.
Evo nekih njegovih intervjua
Srećom ti si stručnjak.:)

Nije samo on, pročitaj malo post, videćeš. Ja ga lično ne volim, ali između ostalog završio je i medicinu, ako nisi znao.

Lepo ti dalje u postu piše da je do 1973 homoseksualizam bio boljka, bio je u udžbenicima i šifrarniku bolesti. Te godine je obrisan. Ako ti je to šarlatanstvo, onda nek ti bude, rekoh od mene tačka.

Ubuduće molim te pročitaj ceo tekst a ne samo naslov. Vredeće ti.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
981
Ovo je neverovatno ona poredi čoveka koji je završio medicinu i nikad se nije bavio njome (inače čoveka koji prosipa tako sve iz rukava o nastanku sveta ,pa ko vlada svetom ,pa najvećim tajnama sveta) sa ljudima koji su posvetili čitav život proučavanju samo jedne oblasti - psihologiji i homoseksualizmu.
Druga stvar , kako se može verovati tom čoveku koji propagira raznorazne gluposti o tome ko vlada svetom.
Treća stvar, nema smisla poturati verske pamflete kao naučne činjenice mislim na udruženje horizont.http://www.horizont.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=31&Itemid=65
Na kraju nauka je napredovala, te 1973 homoseksualnost je formalno priznata kao seksualni afinitet ali glavne studije su rađene pedesetih i šezdesetih godina, a ovo sam već pisao.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
17.01.2010
Poruka
749
Ja rekoh IMA I DRUGIH I JOŠ PUNO TOGA. Ti si se uhvatio za prvgog sa liste jer ti tako odgovara. Dakle ponašaš se tipično onako kao što u onom tekstu koji sam postavila i piše.

Uostalom pročitaj i ono što je napisala Milenčica.

I ako ti je toliki merak da budeš homić, budi ko ti brani, šta si se toliko uskopistio da dokažeš da je to normalno. Nije normalno, jer da jeste svi bismo mi bili homići. Sviđalo se to tebi ili ne, to je bolest. Ili ako će ti biti lakše poremećaj.

Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
981
Prvo ja nisam homić , možemo i da se vidimo pa da ti dokažem ako si baš zainteresovana.
Znači ako je nešto manjinski to nije normalno . Nije normalno biti bilo kakva manjina - to me podseća na nešto.
Druga stvar šta ti to znači normalo ni to nisi u stanju da definišeš a voliš da nazivaš nekog nenormalnim.
Treća stvar , Kalimerčica je rekla da je u njenom udžbeniku koji je star dvadesetak godina pisalo da je to devijantni oblik i to je tačno i ja sam učio upravo to.
Osim toga ona je lepo priznala da ih mrzi tačnije da joj se ne dopadaju i ja taj stav uvažavam. Međutim kada neko nije u stanju da to isto izgovori već ljude tako naziva bolesnicima,koristi kvazinaučne podvale nekih šarlatana i verskih zajednica e onda je to podlost.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag