U sta hriscanin treba da veruje u toru(stari zavet) ili jevandjelje(novi zavet)?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Вјера треба да буде у Бога, а 10 заповијести из Старог завјета остају. У Новом завјету нема више Божје државе и тамо је описано како хришћани треба да се понашају. Факи отиђи на тему "Свето Тројство" и погледај мој пост на крају.

Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
Pravilno kaze gundark nije on jevrejin ili musliman pa da veruje u toru, on je hriscanin i treba verovati u jevandjelje.

AApocketz pitanje za tebe zasto gore naveddeni neveruju u jevandjelje?

Evo zasto zato sto cekaju svog isusa tj antihrista i ti zajedno snjima jer i ti ne priznajes nasega gospoda nego andjela mihaila kakkva glupost.

Evo ti dokazz.da isus nije andjeo:5 Jer kome od anđela reče kad:!!!! Sin moj ti si, ja te danas rodih? I opet: Ja ću Mu biti Otac, i On će mi biti Sin.!!!I bog govori opet a ne samo bices!!!. 6 I opet uvodeći Prvorodnoga u svet govori: i da Mu se poklone svi anđeli Božiji.

!!!Prosto!!! ako sam rodjen od coveka ja sam covek,ako sam rodjen od andjela ja sam onda,andjeo a ako od boga rodjen onda sam bog!!!

!!!!!!!Jos nisi odgovorio na pitanje zasto su ubili svetog stefana i zasto kod vas JS to ime nezele da komentarisu?????? CAO

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
za AApockets-a

Bivsi jesam ali fala bogu ja se nisam krstio kod JS pobego sam na vreme, ja sam krsten u ime oca i sina i svetoga duha. A ne u ime oca i sina i u ime duha organizacije taman posla boze sacuvaj.

Drugo ja verujem samo u jevanddjelje a citam ja stari zavet i nekazem treba ga postovati ali za nas je novi zavet za nas je spasenje u hristu gospodu, a dalje kad spremim tekst stobom nije lako.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Tora je Mojsijevo petoknjižje. Deo je knjige koju mi nazivamo Stari zavet, a Isus Hrist nazivao zakon i proroci (zakon - pet Mojsijevih knjiga i proroci - proročke knjige).
Jevanđelje znači - radosna vest ( ili dobra vest, ili blagovestje ) koju nam je doneo Gospod Isus Hrist.
O tome u šta Hrišćanin treba da veruje moje ubeđenje već znaš. Pozdrav.

Dragi moj idemo redom

Tora kažeš da je Mojsijevo petoknjižje a to zovete Stari zavet koje je Isus Hrist nazvao "zakon i proroci" dok jevanđelje je citiram: ( ili dobra vest, ili blagovestje ) doneto od Gospod Isusa Hrista.

Ako bi ja rekao da je Stari zavet i Novi zavet Boga JHWH pisana reč koju nazivamo biblijom dali sam ja pogrešio što je ne cepkam kao ovde neki Božiju reč na Mojsijevu, Markovu, Jovanovu ili Gospoda Isusa Hrista blagovestje itd?

Izvini al ja to tvoje ubeđenje ne svatam! daleko od toga da ne znam da imaš množinu bogova koje nazivaš Sveto Trojstvo i da govoriš da to nisu tri boga nego samo jedan uz ono "ALI" jedan bog sa tri lica, tri ličnosti ali jedna osoba. Dakle, dali Božija reč ovo i takko naučava??
Budi jasan pa obijasni u šta veruješ i šta zameraš drugima koji ne veruju kao ti?

Konkretno pitanje

1.Kor. 8,6. Ali mi imamo samo jednoga Boga oca, od kojega je sve, i mi u njemu, i jednoga Gospoda Isusa Hrista, kroz kojega je sve, i mi kroza nj.

Dali je Pavle GOSPODA Isusa Hrista apostol lagao kada je rekao da mi imamo samo jednoga Boga oca od kojega je sve i jednoga GOSPODA kroz kojega je sve?

Dodato posle 24 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Pravilno kaze gundark nije on jevrejin ili musliman pa da veruje u toru, on je hriscanin i treba verovati u jevandjelje.

AApocketz pitanje za tebe zasto gore naveddeni neveruju u jevandjelje?

Evo zasto zato sto cekaju svog isusa tj antihrista i ti zajedno snjima jer i ti ne priznajes nasega gospoda nego andjela mihaila kakkva glupost.

Evo ti dokazz.da isus nije andjeo:5 Jer kome od anđela reče kad:!!!! Sin moj ti si, ja te danas rodih? I opet: Ja ću Mu biti Otac, i On će mi biti Sin.!!!I bog govori opet a ne samo bices!!!. 6 I opet uvodeći Prvorodnoga u svet govori: i da Mu se poklone svi anđeli Božiji.

!!!Prosto!!! ako sam rodjen od coveka ja sam covek,ako sam rodjen od andjela ja sam onda,andjeo a ako od boga rodjen onda sam bog!!!

!!!!!!!Jos nisi odgovorio na pitanje zasto su ubili svetog stefana i zasto kod vas JS to ime nezele da komentarisu?????? CAO

Dragi moj ja još uvek strpljivo čekam da mi jedan od vas koji sve znate obijasni šta je Isus Tomi?

Dakle Isus nije andjeo on je danas rodjen i Otac će mu biti ponovo OTAC a on ponovo ocu SIN.

Obijasni šta je Isus OCU a šta je OTAC sinu?
Obijasni ko je taj Bog i kako se on zove što reče citiram: "I bog govori opet a ne samo bices!!!"
Obijasni kako PRVORODNI i ko je taj što reče citiram:" i da Mu se poklone svi anđeli Božiji!"
Obijasni koga "VI" to nazivate vašim ocem (ko vas rodi a i šta ste)?

Moj argumenat
Obijasni zašto reče citiram:" Sin moj ti si, ja te danas rodih? I opet: Ja ću Mu biti Otac, i On će mi biti Sin.!!!I bog govori opet a ne samo bices!!!.

Konkretno, šta vama znači to "I opet"? zašto opet?

Dragi moj ja biram kome, kada a i šta ću odgovoriti tako da i ti imaš to isto pravo, zašto ne kriješ tu tvoju mržnju prema JS već to javno??

Dodato posle 8 minuta:

za AApockets-a

Bivsi jesam ali fala bogu ja se nisam krstio kod JS pobego sam na vreme, ja sam krsten u ime oca i sina i svetoga duha. A ne u ime oca i sina i u ime duha organizacije taman posla boze sacuvaj.

Drugo ja verujem samo u jevanddjelje a citam ja stari zavet i nekazem treba ga postovati ali za nas je novi zavet za nas je spasenje u hristu gospodu, a dalje kad spremim tekst stobom nije lako.

Dragi moj ja još uvek strpljivo čekam da mi ti bivši obijasiš šta je Isus Tomi? a posle ćemo kako treba da se krsti naravno i ko je naš spasitelj a i taj njegov plan spasenja. Potom ćemo i ko je, šta je sveti duh ili koje je to božanstvo i kako mu je ime??

E a kada je reč o tome da veruješ u jevandjelje onda ga ti sigurno i čitaš, tako? kaži nama forumašima koja je to našega Gospoda Isusa (tog Hrista Božijega ili kako ga vi još nazivate) prva i najveća zapovest?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Фарисеји су кушали Исуса са питањима из закона у Старом завјету, а Исус је врло паметно одговорио, тако да сва Библија има заиста пуног смисла и ради се о досљедној књизи, јер је њен аутор Бог досљедан и Он се не мијења. И многа пророчанства из Старог завјета су се остварила и оствариће се. Тако да оба завјета не могу један без другог. Али је сасвим јасно да је ЈЕДАН БОГ у 3 лица
1. Јованова 5,7. И Бога нико никада видио није, али у Јеванђељу стоји који је видио Исуса видио је и Оца. 1. Јованова 4,12. Тако да вјеровати треба у Бога и паметно тумачити оба завјета, јер један завјет без другога није пунина.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Фарисеји су кушали Исуса са питањима из закона у Старом завјету, а Исус је врло паметно одговорио, тако да сва Библија има заиста пуног смисла и ради се о досљедној књизи, јер је њен аутор Бог досљедан и Он се не мијења. И многа пророчанства из Старог завјета су се остварила и оствариће се. Тако да оба завјета не могу један без другог. Али је сасвим јасно да је ЈЕДАН БОГ у 3 лица
1. Јованова 5,7. И Бога нико никада видио није, али у Јеванђељу стоји који је видио Исуса видио је и Оца. 1. Јованова 4,12. Тако да вјеровати треба у Бога и паметно тумачити оба завјета, јер један завјет без другога није пунина.

Jevr. 1,1. Bog koji je negda mnogo puta i različnijem načinom govorio ocevima preko proroka, govori i nama u pošljedak dana ovijeh preko sina,

Dragi moj tripo 41 sada na tebe red da nam citiraš stih i razjasnimo dali se JHWH javio u 3 lica kako ti govoriliš ili na različitim načinima preko proroka a u poslednje vreme preko sina kako je u bibliji napisano.

Dodato posle 1 14 minuta:

Али је сасвим јасно да је ЈЕДАН БОГ у 3 лица

Dragi moj to si ti dragovoljno odabrao a potom i prihvatio takvo verovanje i ne verujem da ti je neko to na silu, a što je to meni suludo i pogubno ne treba da te brine. Vidi tražim da proveriš zašto ti moji citirani stihovi ruše veru a opet ti u pravu a ja u krivu?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
24.10.2009
Poruka
434
AApocketz-u, pošto ostali učesnici ove naše male radionice izbegavaju ili ne znaju, da pokušam dati odgovor za Tomu...
Samo ime Toma nije ime. Na hebrejskom to je reč koja znači "blizanac". U esenskoj veri govori se ne o jednom nego dvoje iščekivanih Mesija, pri čemu se oni identifikuju kao Davidov Mesija i Aronov Mesija, Davidov Mesija bio bi kraljevska ličnost koja vlada svetovnim a Aronov mesija koji vlada svešteničkim životom, duhovnim, ako baš hoćeš. Sveštenik je samo tumač zakona i ništa drugo. Dakle, postoji načelo dvojnosti, koje se razvilo do krajnih granica u Rimskoj imperiji, i kasnije kada se pojavio pojam Cara i Pape, i njihovo razgraničenje u pogledu delovanja.
Ne udaljavam se od teme, samo sažimam problem dualizma i takvog shvatanja.
U verziji Kralja Đemsa Jovanovog jevanđelja stoji: Toma zvani Didimus. Ali reč didimus znači bliznac, a sama reč toma je nadimak (kao Petar-kamen) i znači, je l bliznac. pa imamo Bliznac zvani blizanac. Glupo, zar ne? Onda je pitanje čiji blizanac? U apokrifnom Tominom jevanđelju on sam kaže da je bliznac-brat Jude, i sebe identifikuje kao Juda Toma (Juda Blizanac).U drugom, Delima Tominim, takođe apokrifnim, stoji kad se Isus pojavi pred jednim mladićem: " On vide Gospoda Isusa nalik apostolu Judi Tomi, Gospod mu reče: Ja nisam Juda koji je i Toma, ja sam njegov brat."
A da je Isus imao braću i sestre imaš u Jevanđeljima. Sam Jakov je Isusov rođeni brat.
Smatra se da je taj dualizam prisutan u liku Jovana Krstitelja i Isusa, a smrću Isusovom dolazi do zamene pojave još jednog mesije na mestu Jovana. Pojedini smatraju da je Toma samo nadimak za Jakova...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Već sam ti rekao da je Tomi Isus Bog i ne samo njemu, nego svim apostolima i sljedbenicima Isusa. Ali nije onima koji su Ga razapeli farisejima, književnicima itd. 1. Jovanova 5,7 potvrđuje Sveto trojstvo.
Ali pošto je druga tema, jasno je da Novi zavjet nije u kontradiktornosti sa Starim nego ga logički nadopunjuje.
Naravno da je govorio preko proroka i preko Isusa. Ali nijedan prorok nije rekao da su on i Otac jedno. Samim tim što se Bog ponizio i došao u ljudsko tijelo, jasno je da je Otac govorio i tvorio čuda preko Isusa, ali Isus nije prestao biti Bog zbog toga. On je već prije dolaska na Zemlju Bog i ne može prestati biti Bog.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
Za ALEKSIJE D.

Bravo tebra odgovorio si im ja bi im isto odgovorio nego cekao sam da oni prvo odgovoe meni na moja sada cetiri pitenja.

Ponavljam moja SADA CETIRI pitanja:

1)Ko je mihail???

2)Zasto su jevreji ubili hrista gospoda nasega???

3)Zasto su jevreji ubili sv. stefana???

4)Koje bio kod avraama jehova ili gospod isus hrist nas,
kad je doneo vest da ce sara imati sina s avraamom pred unistenje sodoma i gomore.Bilo ih je troje dva andjela i ????????

Ajde filozofi odgovorite???

!!!Znam da nesmete odgovoriti zato sto automacki pobijate vasu laznu doktrinu!!!!

!!!! JER KO NEPRIZNAJE SINA ZA BOGA ON NEPRIZNAJE NI OCA A ONI SU JEDNO!!!

Dodato posle 2 minuta:

Za tripo 41

Nije valda da ti mislis da su oni bolji od knjizevnika i fariseja ubilisu ga onda u telu, a sada ubijaju njegova slova tj jevandjelje pih prosto antihrist do antihrista jer ko nepriznaje ime bozje njegovo on je antihrist isus je to sam rekao, jer i knjizevnici i fariseji su znali po pismu ko je on i ubili su ga tako i ovi znaju i ubijaju ljude u hristu.
Mislim na njihovo nepriznanje da je isus bog.

Pod pitanja 2,3 se nalaze odgovori apod pitanje 4 fakt.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Ma oni ga ubijaju na drugi način i to je razlika. Biblija jasno i nedvosmisleno uči da se spasenje nalazi u Isusu, a samo Bog može ljude da spasi. (Dela 4,12) Tako da sva tvrdnja JS da Isus nije Bog ne stoji. O Isusu takođe govori i Stari zavjet tako da je Biblija sa oba zavjeta dosljedna knjiga.

Natrag