U kom razredu bi trebalo uvesti vjeronauku?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
NE zelimo svadju, naravno, postovanje administraciji...
Samo je upitno sta ateisti rade ovdje, jer je ovo sekcija RELIGIJE!

Hvala!

Ako je ovo sekcija religije, ne znači da se tu treba samo moliti Bogu! Na ovoj sekciji ima i čisto ateističkih tema i to je normalno, kao što je normalno da se ovdje iznose razna mišljuenja vezana za teizam i ateizam. Ne razumijem zašto tebi smeta što ovdje i ateisti iznose svoja mišljenja? Ti bi, izgleda, da ućutkaš sve koji ne misle kao što ti razmišljaš.

Član
Učlanjen(a)
15.10.2009
Poruka
214
Ako je ovo sekcija religije, ne znači da se tu treba samo moliti Bogu! Na ovoj sekciji ima i čisto ateističkih tema i to je normalno, kao što je normalno da se ovdje iznose razna mišljuenja vezana za teizam i ateizam. Ne razumijem zašto tebi smeta što ovdje i ateisti iznose svoja mišljenja? Ti bi, izgleda, da ućutkaš sve koji ne misle kao što ti razmišljaš.

Ne bi ona da ućutka,pitala je prosto pitanje...traži prost odgovor...Oni kojima smeta vjeroanuka ili vjersko obrazovanje nisu ni morali da se javljaju na ovom postu...Znači,pitanje je U kojem razredu bi trebalo da se uvede vjeronauka po našem mišljenju...Odgovor bi trebalo da budu jednostavni...

Član
Učlanjen(a)
05.11.2009
Poruka
109
Ne bi ona da ućutka,pitala je prosto pitanje...traži prost odgovor...Oni kojima smeta vjeroanuka ili vjersko obrazovanje nisu ni morali da se javljaju na ovom postu...Znači,pitanje je U kojem razredu bi trebalo da se uvede vjeronauka po našem mišljenju...Odgovor bi trebalo da budu jednostavni...

DAAAAA, to se sve vrijeme trazi!!! :)

Hvala!!! :blush2:

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464

Nemoj stvri zamagljivati i davati im značenje koje namaju. Kažeš: "pitala je prosto pitanje..." To prosto pitanje glasi: "Samo je upitno sta ateisti rade ovdje, jer je ovo sekcija RELIGIJE!" Samo sam reagovao na takvo pitanje, jer je neumjesno. Meni, a vjerujem i mnogim drugim, koji su se javljali na ovoj temi sa ateističkim mišljenjima, uopšte ne smeta vjeronaka kao takva. Iznosimo samo svoja mišljenja o tome treba li ona biti sastavni dio školske nastve za djecu. I, kao o svakom pitanju, tako i o ovom, ljudi imaju različita mišljenja. Nema nikakvog osnova, ako je neko protiv vjeronauke u školama, izvoditi zaključak da je on protiv vjeronauke uopšte.

Član
Učlanjen(a)
15.10.2009
Poruka
214
Nemoj stvri zamagljivati i davati im značenje koje namaju. Kažeš: "pitala je prosto pitanje..." To prosto pitanje glasi: "Samo je upitno sta ateisti rade ovdje, jer je ovo sekcija RELIGIJE!" Samo sam reagovao na takvo pitanje, jer je neumjesno. Meni, a vjerujem i mnogim drugim, koji su se javljali na ovoj temi sa ateističkim mišljenjima, uopšte ne smeta vjeronaka kao takva. Iznosimo samo svoja mišljenja o tome treba li ona biti sastavni dio školske nastve za djecu. I, kao o svakom pitanju, tako i o ovom, ljudi imaju različita mišljenja. Nema nikakvog osnova, ako je neko protiv vjeronauke u školama, izvoditi zaključak da je on protiv vjeronauke uopšte.

Ne zamagljujem stavri i ne dajem im drugo značenje...Samo napred,svi vi iznosite soje mišljenje ali obratite pažnju na to kako je pitanje postavljeno.Niko vas nije pitao šta mislite o vjeronauci već u kojem razredu bi trebalo da se predaje.

"Iznosimo samo svoja mišljenja o tome treba li ona biti sastavni dio školske nastve za djecu" Djevojka je postavila jasno pitanje,i nije pitala za vaše mišljenje o tome,veoma je bistra i pametna i svjesna je da mnogi ne bi željeli vjeronauku kao nastavni predmet,zato je Lepo formulisala pitanje:
Nije pitala da li treba da bude vjeronauka uopšte ili nešto drugo...Jednostavno pitanje jednostavan odgovor.
Hvala lepo.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ne zamagljujem stavri i ne dajem im drugo značenje...Samo napred,svi vi iznosite soje mišljenje ali obratite pažnju na to kako je pitanje postavljeno.Niko vas nije pitao šta mislite o vjeronauci već u kojem razredu bi trebalo da se predaje.

"Iznosimo samo svoja mišljenja o tome treba li ona biti sastavni dio školske nastve za djecu" Djevojka je postavila jasno pitanje,i nije pitala za vaše mišljenje o tome,veoma je bistra i pametna i svjesna je da mnogi ne bi željeli vjeronauku kao nastavni predmet,zato je Lepo formulisala pitanje:
Nije pitala da li treba da bude vjeronauka uopšte ili nešto drugo...Jednostavno pitanje jednostavan odgovor.
Hvala lepo.

Hej, drugar, pa nije ovo kviz nego forum! Ako pitanje glasi: u kom razredu treba uvesti vjeronauku, odgovor može biti svakakav, već prema tome kakvo ko ima mišljenje o tome,- pa i onaj koji glasi: ni u jednom razredu!
A što se tiče zahtjeva da se ateistima onemogući učešće na sekciji Religija, zar ne uviđate koliko je to smiješno? Već sam rekao, sekcija Religija, po lgici stvari tretira pitanja i teizma i ateizma, To jednostavno ne ide jedno bez drugoga. Ako neko nije spreman da čuje i drukčije mišljenje, ne može tražiti da se to mišljenje ne iznosi, ili da se zabrani. Čini mi se da to nikada, nigdje nije ni moglo, izuzev u doba inkvizicije.

Član
Učlanjen(a)
29.06.2010
Poruka
2.014
Vjeronauku ne treba uvoditi u škole uopšte. To je stvar izbora svakog pojedinca, ali mnogo starijeg, nego što su đeca u osnovnoj školi. I to je stvar porodice i porodičnog vaspitanja, upućivanja na religiju, ali u formi dječijih biblija, kakvu sam ja imala i čitala svojoj đeci. Kratke priče iz Starog i Novog Zavjeta. Kasnije, razvojem ličnosti, svako treba da vidi da li ima ili nema ineresovanja za religiju. Nikako mu to ne smije biti obaveza u vidu školskog predmeta, jer je to mač sa dvije oštrice. Može izazvati revolt kod đeteta i dovesti do potpunog odbacivanja vjere, ako ono mora da buba gradivo, koje i ne može da razumije.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
U nijednom!

Iz dva razloga:
1. Bog je sloboda volje, mišljenja i izražavanja. Prema tome sam čovek treba da odluči za koga je i kako je;
2. Pogrešno će ga učiti. Nebiblijskim istinama, već ljudskim.
Pozdrav

Марко 7: [SUP]6[/SUP] А Он одговарајући рече им: Добро је пророковао Исаија за вас лицемере, као што је писано: Ови људи уснама ме поштују, а срце њихово далеко стоји од мене. [SUP]7[/SUP] Но залуду ме поштују учећи наукама, заповестима људским. [SUP]8 [/SUP]Јер остависте заповести Божје, а држите обичаје људске, прање жбанова и чаша; и друга многа таква чините. [SUP]9[/SUP] И рече им: Добро укидате заповест Божју да свој обичај сачувате.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
02.11.2009
Poruka
303
Ne treba djecu uopste prisiljavati da diu u skolu nego im dati slobodu da odluce gde ce potrositi to vreme.
Treba ukinuti poreze, saobracajne propise....
Zasto ogranicavati Bogom danu slobodu:)

Natrag