Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Oni imaju svoju veronauku i nijedno dete islamske vere u Sandžaku ili rmk u Bačkoj ne ide na građansko.
веронаука се не учи,. она се живи, прво у породици, онда у цркви са осталим члановима заједнице.
пошто већина ове земље чине православни, који својим парама пуне буџет, онда им се не може ускратити верско образовање у школама. тако је у целом свету , свака вера има образовање у школама у духу своје вере и културе.
зашто ми да будемо изузетак ?
U potpunosti se slazem. Samo sa naucne strane bi trebalo odrediti period kada je uvesti, jer djeca sa 6 god. nemaju razvijeno apstraktno misljenje...
A ko daje bilo kome pravo da namece nesto drugome.Eto ja nisam pravoslavac i ucinio sam mnogo vise za Srbiju od velike vecine pravoslavaca i sutra kad moje dete krene u skolu,treba da uci predmet koji mu je nametnuo neko.Da mi dete uci paganske obicaje i da crta veroucitelja,slavski kolac,svecu...kao sto se danas radi.Ima predmet koji je vec zaduzen za to kazite verouciteljima zove se LIKOVNOU potpunosti se slazem. Samo sa naucne strane bi trebalo odrediti period kada je uvesti, jer djeca sa 6 god. nemaju razvijeno apstraktno misljenje...
Ja mislim da treba od prvog razreda. A ne kad dodje u srednju skolu da ne zna da spoji dve prosto-prosirene recenice o svojoj veri i Hriscanstvu. Ne treba da se ocenjuje kao ostali predmeti ali deca treba da znaju.
Nije tačno, evo ti primer zemlja od ko zna koliko milijardi stanovnika, USA. Nigde ni U JEDNOJ zemlji veronauka kao predmet nije obavezan, taj ko ti je rekao da je obavezan je ili neki neobavešteni pop ili si ti pogrešno čuo.