Tko su antikristi prema svetom apostolu Ivanu?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Moraš biti precizan i reći šta si ti shvatio iz izraza "položaj" koji sam uprotrebio a ja ću ti odgovoriti jesi li dobro shvatio ili ne.

Hajde....

Evo: https://serbianforum.org/threads/tko-su-antikristi-prema-svetom-apostolu-ivanu.959322/post-3201450

Prvo si ih ti koristio...mislim tvoja zajednica sa kojom se identifikujep pa si i ti odgovoran.

Ti si sto puta odgovorniji, jer je od tvojih protestanta u deset puta kraćem periodu stradalo deset puta više ljudi.

Kopernikove ideje su spaljenje i njegove knjige zabranjene...

Kako se ideje mogu spaliti? Ti si "vrh u laganju". Niti je spaljen Kopernik niti su spaljene Kopernikove knjige. Samo su mu knjige zabranjene jer Kopernik nije imao znanstvene dokaze za svoju teoriju. :)

ja jesam pogrešio u vezi njega..

Griješiš ti u vezi sa svime.

ali to ne menja suštinu koju ti ne voliš čuti a to je da je tvoja verska zajednica bila protiv heliocentričnog sistema i da se zamlja okreće oko svoje ose a sad tvoja VZ to prihvata.

Ništa logičnije. Najprije, Crkva nije mogla prihvatiti nešto za što nisu bili podastrijeti znanstveni dokazi, i jednako tako Crkva kasnije nije mogla odbaciti teoriju koja je znanstveno dokazana i potvrđena. Samo se luđaci obrnuto ponašaju, prihvaćaju kada nema dokaza, a odbacuju kada dokazi postoje. Ti si baš takav. :);)

Znači menjala je mišljenje i ti si menjao mišljenje jer si deo te zajednice.

Rekoh ti zašto, nismo luđaci.

Ti zapravo nemaš svoje razumevanje Biblije i nemaš Hrista..imaš dogmatskog Hrista.

Nemaš ni ti svoje. Samo što ja kao svoje prihvaćam vjerovanje i učenje apostola i Kristove Crkve, a ti si kao svoje preuzeo neki muhamedansko-židovski hibrid.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465

Hoću tvoje razložno mišljenje da čujem...hajde malo da čujemo neko razložno mišljenje od tebe..pusti ti mene..ja nisam ništa tu definisao na način na koji ti aludiraš..hajde sad da tebe čujem..šta si ti razumeo..

Kako se ideje mogu spaliti? Ti si "vrh u laganju". Niti je spaljen Kopernik niti su spaljene Kopernikove knjige. Samo su mu knjige zabranjene jer Kopernik nije imao znanstvene dokaze za svoju teoriju.

Ne nego zato što se crkva nije slagala a sad se slaže..nema ni jedan kotolik koji veruje u nepomičnu zemlju...

Ništa logičnije. Najprije, Crkva nije mogla prihvatiti nešto za što nisu bili podastrijeti znanstveni dokazi, i jednako tako Crkva kasnije nije mogla odbaciti teoriju koja je znanstveno dokazana i potvrđena.

Crkva je imala supronto stajalište...i ti bi ga imao da si tada živeo.

Nemaš ni ti svoje. Samo što ja kao svoje prihvaćam vjerovanje i učenje apostola i Kristove Crkve, a ti si kao svoje preuzeo neki muhamedansko-židovski hibrid.

Ti misliš da je tvoje učenje zasnovano na učenju Kristove Crkve...i da imaš ispravnu dogmu.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ne nego zato što se crkva nije slagala a sad se slaže..nema ni jedan kotolik koji veruje u nepomičnu zemlju...

Točno. Dok nije bilo dokaza Crkva nije mogla nedokazanu teoriju prihvatiti, i jednako tako, kad je teorija znanstveno dokazana Crkva je nije mogla ne prihvatiti. Čovjek s jednom moždanom vijugom ovo razumije, a što je s tobom? ;)

Crkva je imala supronto stajalište...i ti bi ga imao da si tada živeo.

Imaš li ti bar jednu moždanu vijugu? Kao kokoš?

Ti misliš da je tvoje učenje zasnovano na učenju Kristove Crkve...i da imaš ispravnu dogmu.

Ako apostoli ne lažu, baš tako. :)

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Eto, apostoli su vjerovali to što ti vjeruješ, da su đavlina i Isus theosi jednaki po položaju.

Hoćeš li biti uljudan pa da konačno pokažeš šta podrazumevaš da proizilazi iz moje definicije izraza "isti položaj". Na šta ja mislim? Jeli znaš ili ne znaš? Ako n znaš šta to tačno podrazumeva u konteksutu mog objašnjeja onda zašto ističeš nečije reči kada nećeš iskreno da se pozabaviš šta je taj hteo tačno reći time?

Šta ti smatraš da ja podrazuemvam pod izrazom "isti položaj" tj. isto zvanje?

Osnovna kultura je da se diskutuje argumentovano.

P.S. Tko je spalio Kopernika?

Sramotno ponavljanje pitanja...tipično populističko-navijački mentalitet..ti si navijač rekao bih Dinama iz Zagreba i često posećuješ utakmice..možda si i vatreni...ali ovo je čisto navijačko provakativno pitanje.

Znači rekosmo da su Kopernikova dela zabranjena i da je crkva promenila mišljenje...a da on nije spaslje..i da sam to pogrešio. Naravno, niko ne može u svakom trenutku biti na nivou istom. Svakome popusti koncentracija ili nekada požuri...ja sam požurio i pogrešio. Da istina. Pouka da budem još koncentrisaniji i bolji, uz Božiju pomoć.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Hoćeš li biti uljudan pa da konačno pokažeš šta podrazumevaš da proizilazi iz moje definicije izraza "isti položaj". Na šta ja mislim? Jeli znaš ili ne znaš? Ako n znaš šta to tačno podrazumeva u konteksutu mog objašnjeja onda zašto ističeš nečije reči kada nećeš iskreno da se pozabaviš šta je taj hteo tačno reći time?

Već sam te nekoliko puta citirao. :) Hoćeš da te još jednom citiram? Ako si negdje bolje objasnio kako su ti to đavlina i Isus jednaki theosi po položaju, samo ti sam sebe citiraj.

Šta ti smatraš da ja podrazuemvam pod izrazom "isti položaj" tj. isto zvanje?

Ono što si sam napisao. Demantiraj me.

Natrag