- Učlanjen(a)
- 11.02.2009
- Poruka
- 8.070
P.S. Mudrače, tko je spalio Kopernika?
Stvarno, ko je spalio Kopernika???!!!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
P.S. Mudrače, tko je spalio Kopernika?
Moraš biti precizan i reći šta si ti shvatio iz izraza "položaj" koji sam uprotrebio a ja ću ti odgovoriti jesi li dobro shvatio ili ne.
Hajde....
Prvo si ih ti koristio...mislim tvoja zajednica sa kojom se identifikujep pa si i ti odgovoran.
Kopernikove ideje su spaljenje i njegove knjige zabranjene...
ja jesam pogrešio u vezi njega..
ali to ne menja suštinu koju ti ne voliš čuti a to je da je tvoja verska zajednica bila protiv heliocentričnog sistema i da se zamlja okreće oko svoje ose a sad tvoja VZ to prihvata.
Znači menjala je mišljenje i ti si menjao mišljenje jer si deo te zajednice.
Ti zapravo nemaš svoje razumevanje Biblije i nemaš Hrista..imaš dogmatskog Hrista.
Kako se ideje mogu spaliti? Ti si "vrh u laganju". Niti je spaljen Kopernik niti su spaljene Kopernikove knjige. Samo su mu knjige zabranjene jer Kopernik nije imao znanstvene dokaze za svoju teoriju.
Ništa logičnije. Najprije, Crkva nije mogla prihvatiti nešto za što nisu bili podastrijeti znanstveni dokazi, i jednako tako Crkva kasnije nije mogla odbaciti teoriju koja je znanstveno dokazana i potvrđena.
Nemaš ni ti svoje. Samo što ja kao svoje prihvaćam vjerovanje i učenje apostola i Kristove Crkve, a ti si kao svoje preuzeo neki muhamedansko-židovski hibrid.
Ne nego zato što se crkva nije slagala a sad se slaže..nema ni jedan kotolik koji veruje u nepomičnu zemlju...
Crkva je imala supronto stajalište...i ti bi ga imao da si tada živeo.
Ti misliš da je tvoje učenje zasnovano na učenju Kristove Crkve...i da imaš ispravnu dogmu.
Ako apostoli ne lažu, baš tako.
Ali apostoli nisu verovali to što ti veruješ...no hajde misli da jesu.
Eto, apostoli su vjerovali to što ti vjeruješ, da su đavlina i Isus theosi jednaki po položaju.
P.S. Tko je spalio Kopernika?
Hoćeš li biti uljudan pa da konačno pokažeš šta podrazumevaš da proizilazi iz moje definicije izraza "isti položaj". Na šta ja mislim? Jeli znaš ili ne znaš? Ako n znaš šta to tačno podrazumeva u konteksutu mog objašnjeja onda zašto ističeš nečije reči kada nećeš iskreno da se pozabaviš šta je taj hteo tačno reći time?
Šta ti smatraš da ja podrazuemvam pod izrazom "isti položaj" tj. isto zvanje?
Ono što si sam napisao. Demantiraj me.
Nisi ništa..samo si izneo zaključak koji nema ni uvod ni razradu.
Evo sada pojasni..ako možeš i znaš