Tko su antikristi prema svetom apostolu Ivanu?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Podrazumjevam točno ono što si ti napisao. Da su tebi đavlina i Isus jednaki po položaju.

Nije jasno to po položaju? Šta pod time podrazumevaš?

Znači kada me budeš pravilno interpretirao možemo pričati o ovome. Ne tvoje interpretacije niti tvoje ovlaš navođenje nečijih reči a da pojma nemaš zapravo o čemu se radi.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Upravo je suprotno, tvoji Židovi su i ubili Isusa jer se predstavljao Bogom. Suđenje Isusu Kristu je jedinstveno suđenje u povijesti čovječanstva. To je jedino suđenje na kojemu optuženiku nije suđeno za ono što je učinio, nego mu je suđeno za ono što je bio.

Ni to ne znaš. Uopšte nije tako..Oni uopšte Isusa nisu ubili što su misli da je On izdaje da je Bog na zemlji. Opet svašta pričaš...TI SAMO KAKO TVOJA ZAJEDNICA KAŽE..

Vidiš, zato zajednici niti dogmatici zajednice nije obećano da je vrata pakla neće nadvladati već samo onome ko je u zajednici sa Hristom.

Znači uopšte Jevreji nisu Isusa shvatili ovako..pa to i onaj Jevrejin kaže, koga si citirao. On govori da bi Hrista odbacio zbog nečeg drugog, kao i Jevreji Hristovog vremena.

Zaista malo poznaješ ovo pitanje.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nije jasno to po položaju? Šta pod time podrazumevaš?

Znači kada me budeš pravilno interpretirao možemo pričati o ovome. Ne tvoje interpretacije niti tvoje ovlaš navođenje nečijih reči a da pojma nemaš zapravo o čemu se radi.

Baš ono što si ti napisao i što mantraš k'o sumanut. Ponavljaš, pravi Bog je samo Svemoćni Bog Jehova, a Isus i sotona su bogovi (theosi) po položaju. :)

Ni to ne znaš. Uopšte nije tako..Oni uopšte Isusa nisu ubili što su misli da je On izdaje da je Bog na zemlji. Opet svašta pričaš...TI SAMO KAKO TVOJA ZAJEDNICA KAŽE..

Ti meni Biblijom dokaži da su Židovi Isusa ubili jer im je pokrao pršute i kobasicu s tavana, :) a ja ću tebi Biblijom dokazati da su ga ubili jer se predstavljao (pravio) Bogom. ;)

Vidiš, zato zajednici niti dogmatici zajednice nije obećano da je vrata pakla neće nadvladati već samo onome ko je u zajednici sa Hristom.

Eto, u zajednici s Kristom si ti, koji tvrdiš da su Židovi ubili Isusa jer im je "mrknuo pršute". :)

Znači uopšte Jevreji nisu Isusa shvatili ovako..

Lažeš k'o pas. I to k'o pas "pušten s lanca". A vidi što kaže tebi mrski Novi zavjet, a posebno tebi gadljivi sveti apostol Ivan:

Iv 5,18: Zbog toga su Židovi još više gledali da ga ubiju jer je ne samo kršio subotu nego i Boga nazivao Ocem svojim izjednačujući sebe s Bogom.

Iv 10,31-33: Židovi ponovno pograbiše kamenje da ga kamenuju. Isus im odgovori: "Mnoga vam dobra djela Očeva pokazah. Za koje me od tih djela kamenujete?" Odgovoriše mu Židovi: "Zbog dobra te djela ne kamenujemo, nego zbog hule: što ti - čovjek - sebe Bogom praviš."

P.S. Tko je spalio Kopernika, 'pametni'?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nisi objasnio šta bi ja to pak podrazumevao? Zna se da daješ svoje interpretacije tuđeg mišljenja ali ne znaš da objasniš. Objasni.

Ti si objasnio. Rekao si da je to rang Isusa i đavline "po časti i moći".

Ja bih rekao da ti režiš kao pas...i dobru si svoju karaternu crtu opisao.

Režiš, režiš..ali džaba ti.

Režim, režim na antikriste. ;)

Isus nije sebe predstavljao kao Bog na zemlji..da ni Jevreji Ga tako nisu shvatili. Šta ću kad ne znaš.

Iv 5,18: Zbog toga su Židovi još više gledali da ga ubiju jer je ne samo kršio subotu nego i Boga nazivao Ocem svojim izjednačujući sebe s Bogom.

Iv 10,31-33: Židovi ponovno pograbiše kamenje da ga kamenuju. Isus im odgovori: "Mnoga vam dobra djela Očeva pokazah. Za koje me od tih djela kamenujete?" Odgovoriše mu Židovi: "Zbog dobra te djela ne kamenujemo, nego zbog hule: što ti - čovjek - sebe Bogom praviš."

P.S. Mudrače, tko je spalio Kopernika?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070

Sada još i režiš? Šta je sledeće u njihovom asortimanu dehumanizacije onih koji ne žele, niti mogu da prihvate laži i prevare cionističkih fundamentalista? Šta?

Pismima im dokazuješ da su hula, oni i dalje teraju po svome...

Argumentima im dokazuješ da su hula, oni i dalje teraju po svome....

Činjenice iznosiš, nazivaju te ludakom, životinjom, ovakvim i onakvim., Sredstva ne biraju, kunu i proklinju...

A sve to nesvesni da njihov "Bog" nije naš Bog, nesvesn da Samael kome služe nad nama nema nikakve moći ni autoriteta....

Nesvesni da su oni ANATHEMA... ne mi, oni.

Jer rečeno je:

"
A drugoga ipak nema; samo što su neki, koji vas zbunjuju i hoće da iskrive evanđelje Kristovo.
Ali ako i mi, ili anđeo s neba navijesti vam evanđelje drukčije, nego što vam navijestismo, neka bude proklet!
Kao što prije rekosmo, i sad opet velim: "Ako vam tko navijesti evanđelje drukčije, nego što primiste, neka bude proklet!
" Galaćanima 1

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ti si objasnio. Rekao si da je to rang Isusa i đavline "po časti i moći".

Nisi ti objasnio na šta tačno ciljaš. Ti si samo loše interpretiao. Dakle kažeš ja sam rekao da su isti po položaju..a u kom smislu? Lako je nabediti ali neko kad čita tvoju nebeđivačkku interpretaciju bi pomislio da sam ja možda izjednačio Isusa i tvog đavilnu u svemu...pa jesam li? Šta ti podrazuemvaš kada kažeš da sam "izjednačio"...ono što želiš da čuješ ili stvarno želiš da razumeš?

Pa da..ti bi i ubio ako treba..verujem ja tebi i spalio na lomači. Samo kada bi mogao...eh ali ne možeš.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nisi ti objasnio na šta tačno ciljaš. Ti si samo loše interpretiao. Dakle kažeš ja sam rekao da su isti po položaju..a u kom smislu? Lako je nabediti ali neko kad čita tvoju nebeđivačkku interpretaciju bi pomislio da sam ja možda izjednačio Isusa i tvog đavilnu u svemu...pa jesam li? Šta ti podrazuemvaš kada kažeš da sam "izjednačio"...ono što želiš da čuješ ili stvarno želiš da razumeš?

Možeš li ti išta suvislo napisati?

Pa da..ti bi i ubio ako treba..verujem ja tebi i spalio na lomači. Samo kada bi mogao...eh ali ne možeš.

Lomače su specijalitet tvojih protestanata.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Možeš li ti išta suvislo napisati?

Znači kada te pitam konkretno, tajac.

Znaš da pomeneš neke definicije i da ih izokrećeš kako ti volja ali kad te neko pita konkretno nemaš pojma.

Znači, pitanje je bilo..ako već pominješ termin "položaj" koji sam ja dao zašto ne možeš da izneseš tačno u kom smislu su Hrists i tvoj đavlina u istom položaju? Zašto ne možeš reč reći? Ne lepše je optužiti nekoga nego lepo i konkretno razgovorati da bi se došlo do tačne definicije. Ti naravno ne želiš čuti pravi odgovor i ići detaljnije..da ti si tu da optužiš svakako. Ti se trudiš da ostaviš utisak. Međutim, ne zanima te istina.

Moraš biti precizan i reći šta si ti shvatio iz izraza "položaj" koji sam uprotrebio a ja ću ti odgovoriti jesi li dobro shvatio ili ne.

Hajde....

Lomače su specijalitet tvojih protestanata.

Prvo si ih ti koristio...mislim tvoja zajednica sa kojom se identifikujep pa si i ti odgovoran.

Kopernikove ideje su spaljenje i njegove knjige zabranjene...ja jesam pogrešio u vezi njega..istina je da sam ga pomešao u trenutku sa nekim drugim ali to ne menja suštinu koju ti ne voliš čuti a to je da je tvoja verska zajednica bila protiv heliocentričnog sistema i da se zamlja okreće oko svoje ose a sad tvoja VZ to prihvata. Znači menjala je mišljenje i ti si menjao mišljenje jer si deo te zajednice. Tvoja zajednica i ti ste menjali mišljenje o šest doslovnih dana stvaranja..zato sam rekao da bi ti i sad prihvatio svako novo mišljenje koje pre nisi samo ako tvoja VZ to učini. Ti zapravo nemaš svoje razumevanje Biblije i nemaš Hrista..imaš dogmatskog Hrista.

Natrag