Pogledajte. Jovanu je pravi Bog (Theos), Bog po prirodi, jedino Svemoćni Bog Jahve, a Isus i đavlina za Jovana su "theosi po položaju". Svakakvih priča o Isusu sam čuo, ali Jovan je prvi i jedini od kojega sam čuo da su đavlina i Isus theosi jednaki po položaju.
Svakojakih se budalaština i bezumnh konstrukcija može čuti, pročitati od "cionističkih" fundamentalista nastalih u SAD, pa tako i ta blasfemija o nekakvom "položaju"....
No, to nama koji smo Kristovi ništa i ne bi trebalo da znači da sotonska "deca" (cionistički fundamentalisti) nisu kao i otac im "lajavi" i nasrtljivi, te ljudima koji im poveruju
duše kradu za svog "oca", tvrdeći kao i on, da slede "scripture"....
Ali... i on i njegova "deca"
lažu....
Jer to u šta se navodno kunu je jasno da jasnije ne može biti:
1. Bog ni sa kime ne deli svoje Slave, Moći, Božanstva, položaja (Njegov je položaj nedodirljiv i nedostupan bilo kojem od stvorenja*)
2. Bog je jedini Spasistelj i otkupitelj
"Ja sam Gospodin i nema drugoga: ja tvorim svjetlost i stvaram tamu. Ja stvaram sreću i dovodim nesreću, ja, Gospodin, činim sve to.
Rosite, nebesa, odozgo, i oblaci, daždite pravednošću. Neka se rastvori zemlja da procvjeta spasenje, da proklija izbavljenje! Ja, Gospodin, stvaram sve.
Da, ovako govori, Gospodin, nebesa Stvoritelj — on je Bog — koji je oblikovao i sazdao zemlju, koji ju je učvrstio; nije je stvorio pustu, već ju je uobličio za obitavanje: »Ja sam Gospodin i nema drugoga.
Nisam li ja, Gospodin?
Nema drugoga boga do mene; Boga pravednog i Spasitelja osim mene nema. Obratite se k meni da se spasite, svi krajevi zemlje, jer ja sam Bog i nema drugoga!
Sobom se samim kunem, iz mojih usta izlazi istina, riječ neopoziva, da će se preda mnom prignuti svako koljeno, svaki će me jezik priznati: Jedino je u Gospodinu pobjeda i snaga! K njemu će doći, postiđeni, svi što na nj su bjesnjeli. U Gospodinu će pobijediti i proslavit se sve potomstvo Izraelovo!" Iz 45
Šta za Isusa govori PIsmo?
6On, trajni lik Božji,
nije se kao plijena držao
svoje jednakosti s Bogom,
7nego sam sebe »oplijeni«
uzevši lik
sluge,
postavši ljudima sličan;
obličjem čovjeku nalik,
8ponizi sam sebe,
poslušan do smrti,
smrti na križu.
9Zato Bog njega preuzvisi
i darova mu ime,
ime nad svakim imenom,
10da se na ime Isusovo
prigne svako koljeno
nebesnikâ, zemnikâ i podzemnikâ.
11I svaki će jezik priznati:
»Isus Krist jest Gospodin!« –
na slavu Boga Oca.
Dakle, šta je Isus? Prikaza, oruđe, stvorenje, Kako to tvrde "cionistički" fundamentalisti... Ili je Isus upravo ono što za sebe govori On sam, što govori Sveto Pismo?
Za Njegove nema dvojbe, nema sumnje.. Isus je BOG, ne po nekakvom "položaju", ne po nekakvom "posinjenju", ili po bilo čemu što ovi judaizmom posednuti za Njega tvrde, nego po prirodi, moći, Slavi.
U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga
i Riječ bijaše Bog.
2Ona bijaše u početku u Boga.
3Sve postade po njoj
i bez nje ne postade ništa.
Svemu što postade
4u njoj bijaše život
i život bijaše ljudima svjetlo;
5i svjetlo u tami svijetli
i tama ga ne obuze.
6Bî čovjek poslan od Boga,
ime mu Ivan.
7On dođe kao svjedok
da posvjedoči za Svjetlo
da svi vjeruju po njemu.
8Ne bijaše on Svjetlo,
nego – da posvjedoči za Svjetlo.
9Svjetlo istinsko
koje prosvjetljuje svakog čovjeka
dođe na svijet;
10bijaše na svijetu
i svijet po njemu posta
i svijet ga ne upozna.
11K svojima dođe
i njegovi ga ne primiše.
12A onima koji ga primiše
podade moć
da postanu djeca Božja:
onima koji vjeruju u njegovo ime,
13koji su rođeni
ne od krvi,
ni od volje tjelesne,
ni od volje muževlje,
nego – od Boga.
14
I Riječ tijelom postade
i nastani se među nama
i vidjesmo slavu njegovu
– slavu koju ima kao Jedinorođenac
od Oca – pun milosti i istine.
Upravo zato što Sv Apostol Ivan, što Sv. apostol Pavle pišu ovo, njih dvojica i smetaju ovim "cionističkim" fundamentalistima koji bi samo da mogu
ceo Novi Zavet izbacili iz "PIsama" i zadržali samo ono što je na Krstu prestalo.
Jesu li oni "antikristi"? Jesu.
U svojoj pomami za hebrejštinom, za Samaelovim lagarijama, odbacili su i Onoga za koga tvrde da Ga slede....
Jer "Tko negira Sina, NEGIRA i OCA"
OTAC I SIN JEDNO SU BIĆE
Negiranjem Božanstva Isusa, koji je SIN, negiraju i OCA.
O tome da i Duha Svetoga svode na bezličnu "silu" koja (gle promene roda) NEZNA ŠTA GOVORI, da i ne pominjem.
* U svojoj blasfemičnoj pomami za nekakvim "ispravnim" tumačenjima, oni Isusa poistovećuju sa Mihaelom, arkanđelom, stvorenjem iako, (osim ako taj redak nikada u svojoj pomami nisu ni videli) Sveto Pismo doslovno kaže:
" Koji budući sjajnost slave i obličje bića Njegovog, i noseći sve u reči sile svoje, učinivši sobom očišćenje greha naših, sede s desne strane prestola veličine na visini,
4 I toliko bolji posta od andjela koliko preslavnije ime od njihova dobi.
5
Jer kome od andjela reče kad: Sin moj ti si, ja te danas rodih? I opet: Ja ću Mu biti Otac, i On će mi biti Sin.
6
I opet uvodeći Prvorodnoga u svet govori: i da Mu se poklone svi andjeli Božiji. " Hebrejima 1
Dakle, da zaključim (ako je ikako moguće, jer Samaelovi "would be jews" prestati neće)
Jedan je Bog, Tri su ličnosti - osobe - ipostasa JEDNOG I JEDINOG BIĆA
YHWH je JEDNO BIĆE
1. OTAC - ABBA je YHWH
2. SIN - REČ - je YHWH
3. Duh Sveti - RUAH HA KADOSH je YHWH
Ps. nema "tri" YHWH,
jedan je. Tri su Njegove osobe - ličnosti - ipostasa....