Tko su antikristi prema svetom apostolu Ivanu?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ja tebe nisam ni opsovao niti bilo cim drugim uvredio,sem ako si se ti prepoznao u mome pitanju,citiram
Ako znamo da Isus Hrist nikada nije svoje ucenike ucio da ratuju i ubijaju druge ljude,kako to da se 99% svih vodjenih ratova u XX veku svodi na religijske ratove...Ili da se vratim na krstaske ratove???
U skladu sa tim pitao sam i tebe Da li je tebe tvoja crkva i versko ucenje ucilo i naucilo da redovno prihvatas vojni poziv i da budes spreman da ucestvujes u ratu protiv neprijatelja tvoje drzave?
Ja se iskreno nadam da ti ne bi prihvatio vojni poziv i krenuo da ubijas druge ljude .Ja sam sve vojne pozive odbio i ne stidim se da to kazem,ali izgleda da se ti stidis.
Sta mislis ,ako Isus Hrist nije ucio niti zapovedio ucenicima da se uce ratu i ubijaju druge ljude,nije li AntiHrist taj koji je to promenio i rekao da je casno za krst casni i zivot dati i za "svoje prijatelje" ,biblijski citat koji si ti naveo???
A posle mozemo da pricamo kako je AntiHrist preinacio naredbe
Ne cini preljubu u "ma i to treba probati"
Ne kradi u "pa nema nista lose ukrasti od lopova jer svi ljudi su lopovi"
itd itd...
Da li se ovde radi o kulturnom ponasanju ili znanju odnosno biblijskom neznanju?
Ako je Isus Hrist rekao da je dobro biti u istopolnim brakovima,izgleda da crkva sledi njegovo odobrenje i vencave pedere i lezbejke???
Jel to zapovedio Isus Hrist???
Dal tvoj crkva vencava istopolne brakove???

Ja ostajem pri svom uvjetu.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Da obrnemo malo ovu temu i ukazemo na jednu vaznu pojedinost koju malo ljudi primecuje kada cita ove biblijske tekstove o antihristu.

Dakle, u 2 Solunjanima poslanici 2 poglavlju 4 stihu gde se govori o pojavi antihrista - pise sledece "TAKO CE ON SESTI U CRKVI BOZJOJ KAO BOG, POKAZUJUCI SEBE DA JE BOG"

Ovde vidimo da apostol Pavle govori o tome da ce antihrist koji se bude pojavio u poslednje vreme - predstavljati sebe kao Boga na zemlji, ali najbitnije sto apostol Pavle svedoci je to "Da ce on sesti u CRKVI BOZJOJ"

Zapazimo da ovde apostol ne kaze "U SEKTI, U OTPALOJ CRKVI, U KULTU... itd, vec u "CRKVI BOZJOJ"

Ko je Bozja crkva u poslednjem vremenu?

Svi ljudi iz razlicitih crkava ce reci da je njihova crkva Bozja, i time automatski nesvesno priznaju da ce antihrist sesti u njihovoj crkvi jer je smatraju Bozjom.

Bez obzira koliko neke stvari bolele ili ne - moramo biti realni, a ta realnost se moze definisati u sledecem, i to sagledavajuci ono sto se danas desava u religijskom svetu, a to je teznja crkava da postignu ekumensko jedinstvo.

Dakle, Bog ima u ovom svetu svoju crkvu koju je podigao da bude njegov predstavnik na zemlji, ali nazalost ta Bozja crkva danas pravi razlicite kompromise, saradjuje sa drugim crkvama, i cak potpisuje predekumenske sporazume... a razlog je taj sto je neprijatelj usao u redove crkve sa ciljem da je kompromituje i radi na unistenju organizacije, ili eventualno da ona ucini kompromis sa Vavilonom velikim, sto se nazalost i desava.

I u tom smislu antihrist ce sesti u crkvi Bozjoj, jer mu je to i cilj, jer se on ne brine za druge koje nisu Bozje, jer ih je on i osnovao.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Da obrnemo malo ovu temu i ukazemo na jednu vaznu pojedinost koju malo ljudi primecuje kada cita ove biblijske tekstove o antihristu.

Dakle, u 2 Solunjanima poslanici 2 poglavlju 4 stihu gde se govori o pojavi antihrista - pise sledece "TAKO CE ON SESTI U CRKVI BOZJOJ KAO BOG, POKAZUJUCI SEBE DA JE BOG"

Ovde vidimo da apostol Pavle govori o tome da ce antihrist koji se bude pojavio u poslednje vreme - predstavljati sebe kao Boga na zemlji, ali najbitnije sto apostol Pavle svedoci je to "Da ce on sesti u CRKVI BOZJOJ"

Zapazimo da ovde apostol ne kaze "U SEKTI, U OTPALOJ CRKVI, U KULTU... itd, vec u "CRKVI BOZJOJ"

Ko je Bozja crkva u poslednjem vremenu?

Svi ljudi iz razlicitih crkava ce reci da je njihova crkva Bozja, i time automatski nesvesno priznaju da ce antihrist sesti u njihovoj crkvi jer je smatraju Bozjom.

Bez obzira koliko neke stvari bolele ili ne - moramo biti realni, a ta realnost se moze definisati u sledecem, i to sagledavajuci ono sto se danas desava u religijskom svetu, a to je teznja crkava da postignu ekumensko jedinstvo.

Dakle, Bog ima u ovom svetu svoju crkvu koju je podigao da bude njegov predstavnik na zemlji, ali nazalost ta Bozja crkva danas pravi razlicite kompromise, saradjuje sa drugim crkvama, i cak potpisuje predekumenske sporazume... a razlog je taj sto je neprijatelj usao u redove crkve sa ciljem da je kompromituje i radi na unistenju organizacije, ili eventualno da ona ucini kompromis sa Vavilonom velikim, sto se nazalost i desava.

I u tom smislu antihrist ce sesti u crkvi Bozjoj, jer mu je to i cilj, jer se on ne brine za druge koje nisu Bozje, jer ih je on i osnovao.

Tu je i olako prihvatanje ideje Nikeje koja ne predstavlja pravo Biblijsko učenje o Božijem pluralu. Možda grešim, ne znam. Mnogi pastori i nevide uopšte tu jasnu razliku i spremno čak kažu kako Nikejsko ispovedeanje jeste ono što prihvata i ASD.

Vidiš, antitrinitarci u ASD su donekle na tragu ovog razotkrivanja samo što su oni otišli u drugom pravcu praveći isti kompormis u pogledu ideje večni Bog Sin.

Nešto se dešava veoma zanimljivo tu.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
U bibliji su data jasna obelezja po kojima se prepoznaje prava Bozja crkva, a ovo je nazalost prvo negativno obelezje, koje upucuje da ce se u poslednje vreme sam Antihrist zacariti, i to ni manje ni vise nego unutar Bozje crkve ostatka.

Sta ciniti u tom pogledu, ako se uzme u obzir da Jovan u otkrivenju daje savet da se izadje iz duhovnog Vavilona.
Najbolje je ostati veran Bogu, i traziti zajednistvo verne brace i sestara Adventista, kojima je vera i postenje bitnije od pripadnosti crkvama koje prave kompromis sa duhovnim Vavilonom.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
U bibliji su data jasna obelezja po kojima se prepoznaje prava Bozja crkva, a ovo je nazalost prvo negativno obelezje, koje upucuje da ce se u poslednje vreme sam Antihrist zacariti, i to ni manje ni vise nego unutar Bozje crkve ostatka.

Sta ciniti u tom pogledu, ako se uzme u obzir da Jovan u otkrivenju daje savet za se izadje iz duhovnog Vavilona.
Najbolje je ostati veran Bogu, i traziti zajednistvo verne brace i sestara Adventista, kojima je vera i postenje bitnije od pripadnosti crkvama koje prave kompromis sa duhovnim Vavilonom.

Ono što je Hristos obećao jeste da "vrata paklena neće nadvladati" jedino zajednicu sa Hristom. Ono što je Petru obećano. Priznanje vere poput Petrove u Hrista Spasitelja..ta konekcija između Hrista i vernog vrata pakla neće nadvladati. Znači, jednostavno je. Biti sa Hristom..fizičko napuštanje neke zajednice ne znači da je ta osoba stvarno sa Hristom. Isti tako niti biti u nekoj takovj zajednici koja nema sve doktrine ispravne ne znači da to može porušiti zajednicu sa Hristom.

Rešenje je dakle biti sa Hristom. To se ne može nikada narušiti ničime.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Napustanje crkve ili ostanak u crkvi nije dokaz da li smo sa Hristom ili ne.
Ima ljudi koji su u crkvi pa nikakvo iskustvo sa Bogom nikada nisu doziveli ( sto licno ne mogu da razumem ), a ima i onih koji su ga doziveli.
Tako isto ima onih koji su van crkve pa imaju nekakva iskustva, ali ima i onih koji ih nemaju.
To ne znaci da je sve relativno, a ja ovde govorim o Adventistima, i po meni licno bolje je za jednog Adventistu da bude u crkvi, ali govoreci o pojedincima - postoje neke okolnosti koje im ne dopustaju da budu prisutni u crkvi.

Ovo je u globalu vrlo teska tema, sta raditi ako covek vidi da u njegovoj crkvi nije nesto kako treba u duhovnom smislu, da li da zatvori oci kao da se nista ne desava, ili pak da izadje iz crkve, ili da javno istupi i iznese svoj stav.

Gledajuci moje licno iskustvo, ja sam od pocetka tezio da zivim puninu jevandjelja i iskustva sa Bogom, i Bog mi je to i dao.
Ipak, jos u samom pocetku mog dolaska u crkvu - primecivao sam da u njoj sa ljudima nesto ne stima, a najvise me je proganjao nedostatak ljubavi u zajednici.
Jasno se tu ocitavala neka vrsta svetovne samodovoljnosti, oholosti, podozrivosti, i verskog formalizma.
Ipak, bio sam tu, i mozda u tom trenutku i zatvarao oci pred takvim stanjem, jer sam bio mlad u veri, i nemocan da bilo sta promenim, ali mi je Bog jos tada nekako nagovestavao da on ima nesto sto priprema u crkvi, u cemu trebam i ja da ucestvujem.

Tako je 2001 godine pokrenuo dva brata da crkvi javno putem obracanja sa propovedaonica, kao i putem pisanih svedocanstava - upute crkvi i crkvenom rukovodstvu i vernicima poziv za reformu i versko probudjenje, zasnovano na savetu vernog i istinitog svedoka Isusa Hrista Laodikejskoj crkvi iz otkrivenja Jovanovog 3 poglavlja.
Citajuci i slusajuci ova svedocanstva brace, bio sam potpuno osvedocen od Boga da je to delo pokrenuto njegovom licnom intervencijom.

Tokom vremena, Bog me je licno pozvao u ovu sluzbu kao propovednika i vesnika ove vesti za probudjenje i reformu, i tada je u tom pokretu bilo oko desetak brace i sestara.

Crkva je odbacila ovu vest i delo, i cak i neke iskljucila iz svojih redova.
Bog je kasnije dao braci u delu i meni licno neka otkrivenja o tome kako ce se delo zavrsiti u novim okolnostima u kojima je crkva odbacila njegovu poruku tako vaznu za probudjenje crkve i zavrsetak dela na zemlji, i da ce on sam zavrsiti svoje delo, o cemu ne bih pisao opsirnije.

Ovo sve iznosim da bih uputio na to - da mi ne trebamo da zatvaramo oci pred stanjem u crkvi, vec da istupimo i javno ga osudimo, i pozovemo bracu i sestre na zauzimanje viseg stanovista, pa makar to izazvalo i negodovanje.

Ja sam naime doziveo iskustvo da sam licno pozvan, da ne kazem "predodredjen za tu sluzbu" ali zar trebamo da cekamo da nas Bog pozove ako zelimo crkvi i nasoj braci i sestrama dobro?
Licno smatram da je takav cin dokaz da nas na to pokrece Duh Sveti, osim ako svesno imamo neke licne sebicne ambicije u tome, a ne ljubav Bozju koja nas na to delo pokrece.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Tu je i olako prihvatanje ideje Nikeje koja ne predstavlja pravo Biblijsko učenje o Božijem pluralu. Možda grešim, ne znam. Mnogi pastori i nevide uopšte tu jasnu razliku i spremno čak kažu kako Nikejsko ispovedeanje jeste ono što prihvata i ASD.

Vidiš, antitrinitarci u ASD su donekle na tragu ovog razotkrivanja samo što su oni otišli u drugom pravcu praveći isti kompormis u pogledu ideje večni Bog Sin.

Nešto se dešava veoma zanimljivo tu.

Jesi li ti adventist sedmog dana? Prihvaćaš li ono što adventisti deklariraju kao svoja vjerovanja.

Ono što je Hristos obećao jeste da "vrata paklena neće nadvladati" jedino zajednicu sa Hristom. Ono što je Petru obećano. Priznanje vere poput Petrove u Hrista Spasitelja..ta konekcija između Hrista i vernog

Opet krivotvoriš i "pendrečiš Bibliju". Isus je svoj Crkvi - zajednici čitavog Božjeg naroda, onoj koja se rodila silaskom Duha Svetog na apostole na Pedesertnicu, zajamčio da je ni vrata paklena neće nadvladati, a ne nekakvoj "konekciji pojedinaca".

Natrag