Dva su osnovna uvjeta da bi ljudi mogli voditi "ljudske razgovore". Prvi uvjet je da su kulturni (svi sudionici u razgovoru) i drugi uvjet je da svatko od njih ima minimum znanja o stvarima o kojima se diskutira. Ja sam izgubio svaku iluziju da ti možeš ispuniti prvi uvjet, OK prihvaćam to, ali ne želim i neću i ne mogu s tobom diskutirati dok ne ispuniš ovaj drugi uvjet. Dakle, najprije nauči, bar nešto, o onome o čemu bi htio diskutirati. Ovdje pokazuješ notorno neznanje.
Ja tebe nisam ni opsovao niti bilo cim drugim uvredio,sem ako si se ti prepoznao u mome pitanju,citiram
Ako znamo da Isus Hrist nikada nije svoje ucenike ucio da ratuju i ubijaju druge ljude,kako to da se 99% svih vodjenih ratova u XX veku svodi na religijske ratove...Ili da se vratim na krstaske ratove???
U skladu sa tim pitao sam i tebe Da li je tebe tvoja crkva i versko ucenje ucilo i naucilo da redovno prihvatas vojni poziv i da budes spreman da ucestvujes u ratu protiv neprijatelja tvoje drzave?
Ja se iskreno nadam da ti ne bi prihvatio vojni poziv i krenuo da ubijas druge ljude .Ja sam sve vojne pozive odbio i ne stidim se da to kazem,ali izgleda da se ti stidis.
Sta mislis ,ako Isus Hrist nije ucio niti zapovedio ucenicima da se uce ratu i ubijaju druge ljude,nije li AntiHrist taj koji je to promenio i rekao da je casno za krst casni i zivot dati i za "svoje prijatelje" ,biblijski citat koji si ti naveo???
A posle mozemo da pricamo kako je AntiHrist preinacio naredbe
Ne cini preljubu u "ma i to treba probati"
Ne kradi u "pa nema nista lose ukrasti od lopova jer svi ljudi su lopovi"
itd itd...
Da li se ovde radi o kulturnom ponasanju ili znanju odnosno biblijskom neznanju?
Ako je Isus Hrist rekao da je dobro biti u istopolnim brakovima,izgleda da crkva sledi njegovo odobrenje i vencave pedere i lezbejke???
Jel to zapovedio Isus Hrist???
Dal tvoj crkva vencava istopolne brakove???