Tko su antikristi prema svetom apostolu Ivanu?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ma nije moguće, sam Bog podigao "ostatak" čiji je sine qua non, uteha, spisateljstvo i objave Ellen Gould Harmon White...

Dakle, po tebi i tvojima, sam Bog stoji iza debilnosti o čišćenju Svetinje, iza budalaštine o "istražnom postupku", zatvorenim, pa onda odškrinutim vratima... sam Bog stoji iza toga da je Enoh na Saturnu, da Mu je prestolje kod Oriona, sam Bog po tebi i tvojima stoji iza mešanja ljudi i životinja.....

Nemoj ga tako jako. Nije ni njemu lako, ne daje đavlina plaću za plandovanje.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Eto, jos jedan lazov se udruzio sa prvim.
Sto narod kaze "krpa nasla zakrpu"

Da vidimo.

Nikada Ellen White nije napisala da je videla Enoha na Saturnu, ali joj jeste pokazan na nekoj od nepalih planeta.
Za razliku od toga vi verujete kako se Enoh slobodno seta paklom.

Takodje, nikada nije napisala da je Bozji presto na ili pored Oriona, vec da ce prilikom Hristovog drugog dolaska u pratnji hiljada andjela - on na putu ka zemlji proci kroz sazvezdje Orion i njegovu maglinu.
Bozji presto je u Bozjem carstvu na trecem nebu gde je stakleno more, kako svedoci apostol Pavle i otkrivenje Jovanovo.

I na kraju, nigde nije napisala da su se mesali ili ukrstali ljudi sa zivotinjama, vec je pisala o amalgaciji, gde su se ukrstale razlicite vrste zivotinja iz iste grupe, kao recimo konj i magarac, od cega su nastale konfuzne rase.
Takodje, da su se ljudi mesali izmedju sebe, pri cemu su nastale nove rase, poput meleza.

Ovim je jasno da ovde imamo dva velika lazova, koji se obelodane kao takvi, a oni umesto da se postide i pokaju i odbace lazi, oni teraju i dalje po starom.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Eto, jos jedan lazov se udruzio sa prvim.
Sto narod kaze "krpa nasla zakrpu"

A sada nastupa "oberlažov":

Evo sta si slagao i izvrnuo:

1. ELLEN WHITE JE OSNOVALA ADVENTISTICKU CRKVU

Najistaknutiji među pojedincima koji su proizašli iz mileritskog pokreta i poveli u osnivanju Crkve adventista sedmog dana bili su Joseph Bates i James i Ellen White. (Priručnik Teologije Adventista sedmog dana)

Dakle, lažeš, "sine oca laži", da sam ja insinuirao (lagao) kako je Ellen White osnivačica vaše crkve (sekte). Kao što svatko može gore vidjeti, upravo tvoja sekta u "Priručniku Teologije Adventista sedmog dana" deklarira kako je Ellen White osnivačica tvoje sekte.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ovo sto oni rade ovde na forumu ne moze nikako drugacije da se okarakterise osim kao teska umna bolest.
Jer kada se nekome iznese tako jasno objasnjenje u kontekstu, a on tera dalje po svome lazuci i opadajuci, onda je tu jasno da se tu radi o bolesti neuracunljivosti i ludila mozga.

Oni hoce nas Adventiste da uce sta uci nasa crkva, kao da mi to neznamo i u to sto ona uci ne verujemo.
A verujemo u sve istine nase crkve.

Dakle, tu pise "POVELI U OSNIVANJU CRKVE" a ne "OSNOVALI CRKVU"

Naime, Bog je preko Ellen White jos u ranim danima dao otkrivenja i upute za buduci rad Adventnog pokreta.

Ellen White nije bila ni osnivac crkve, niti je imala bilo kakvu rukovodstvenu sluzbu u Adventistickoj crkvi.
Crkvu je podigao sam Bog - dajuci upute putem dara prorostva o radu Adventne crkve.

Dakle, lazov i izvrtac si ipak ti.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ili evo opsirnijeg objasnjenja.

Sustina je ta - da je nakon 1844 godine postojala grupa koja je proizisla iz Mileritskog pokreta, i Bog je pozvao izvesnog Vilijama Foja da kroz njega govori.
On je odbio ovu sluzbu, i Bog mu je objavio "da ce on u ovu sluzbu pozvati najslabije bice na planeti zemlji"
Tako je pozvao sestru Ellen White, koja je molila Boga da je oslobodi ove sluzbe jer je slaba.
Gospod joj je tada objavio da ce je on voditi i krepiti, kao i poruku "DOSTA TI JE MOJA BLAGODAT"
Ona nije imala nikakvu osnivacku ili organizacionu sluzbu u Adventnom pokretu ili kasnije crkvi, bila je obican vernik koga je Bog pozvao u sluzbu vesnika crkve, i cak u pocetku Adventisti na rukovodecim polozajima u crkvi je nisu prihvatali, ali je ona ipak kasnije prihvacena kao vesnik Bozji Adventne crkve.
Ovo sve pise u njenoj autobiografiji.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Antikrist preokrene sve Kristove riječi, to pokazujete ti i svi EGWisti ovdje. :)

A zašto se tebi gade ove gore Isusove riječi (Veće ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje.)?
Ne gade se meni ni ovi stihovi ,niti bilo koji drugi stihovi iz Biblije,ali se mozda gade antihristu koji ih je preokrenuo,
a kako ih je to Antihrist izokrenuo?
Pa tako sto u nemanju odgovora kako da opravda ratove koje je povela crkva,koristi ovaj stih koji si ti naveo.
A to nema blage veze sa zivotom kao odgovor na pitanje koje sam ti ja postavio
Da li pripadas nekoj vojnoj organizaciji u smislu prihvatas li vojnu mobilizaciju za rat i opravdavas li ratove koji se vode i u XXI veku.
Danas,sutra .dobijes li poziv od svoje drzave za rat,hoces li uzeti oruzje da ubijas drugi narod???
Odgovor treba da bude samo DA,ili samo NE,a ti ne smes da das odgovor.
Dakle kako Antihrist opravdava ratove i ubijanja ljudi???

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ne gade se meni ni ovi stihovi ,niti bilo koji drugi stihovi iz Biblije,ali se mozda gade antihristu koji ih je preokrenuo,
a kako ih je to Antihrist izokrenuo?
Pa tako sto u nemanju odgovora kako da opravda ratove koje je povela crkva,koristi ovaj stih koji si ti naveo.

Dva su osnovna uvjeta da bi ljudi mogli voditi "ljudske razgovore". Prvi uvjet je da su kulturni (svi sudionici u razgovoru) i drugi uvjet je da svatko od njih ima minimum znanja o stvarima o kojima se diskutira. Ja sam izgubio svaku iluziju da ti možeš ispuniti prvi uvjet, OK prihvaćam to, ali ne želim i neću i ne mogu s tobom diskutirati dok ne ispuniš ovaj drugi uvjet. Dakle, najprije nauči, bar nešto, o onome o čemu bi htio diskutirati. Ovdje pokazuješ notorno neznanje.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ovdje pokazuješ notorno neznanje.

Koje je uostalom zajednička osobina svih skriptolatora, posebno potomaka Velje Mlinarića.

Ps. Ako je išta zvono na uzbunu, to je napadno isticanje "pacifizma" kultova i sekti, čiji su članovi, spremni na mnogo opasniji vid nasilja, na ono mentalno, kojim inače i kontrolišu svoje žrtve.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Dva su osnovna uvjeta da bi ljudi mogli voditi "ljudske razgovore". Prvi uvjet je da su kulturni (svi sudionici u razgovoru) i drugi uvjet je da svatko od njih ima minimum znanja o stvarima o kojima se diskutira. Ja sam izgubio svaku iluziju da ti možeš ispuniti prvi uvjet, OK prihvaćam to, ali ne želim i neću i ne mogu s tobom diskutirati dok ne ispuniš ovaj drugi uvjet. Dakle, najprije nauči, bar nešto, o onome o čemu bi htio diskutirati. Ovdje pokazuješ notorno neznanje.
Ja tebe nisam ni opsovao niti bilo cim drugim uvredio,sem ako si se ti prepoznao u mome pitanju,citiram
Ako znamo da Isus Hrist nikada nije svoje ucenike ucio da ratuju i ubijaju druge ljude,kako to da se 99% svih vodjenih ratova u XX veku svodi na religijske ratove...Ili da se vratim na krstaske ratove???
U skladu sa tim pitao sam i tebe Da li je tebe tvoja crkva i versko ucenje ucilo i naucilo da redovno prihvatas vojni poziv i da budes spreman da ucestvujes u ratu protiv neprijatelja tvoje drzave?
Ja se iskreno nadam da ti ne bi prihvatio vojni poziv i krenuo da ubijas druge ljude .Ja sam sve vojne pozive odbio i ne stidim se da to kazem,ali izgleda da se ti stidis.
Sta mislis ,ako Isus Hrist nije ucio niti zapovedio ucenicima da se uce ratu i ubijaju druge ljude,nije li AntiHrist taj koji je to promenio i rekao da je casno za krst casni i zivot dati i za "svoje prijatelje" ,biblijski citat koji si ti naveo???
A posle mozemo da pricamo kako je AntiHrist preinacio naredbe
Ne cini preljubu u "ma i to treba probati"
Ne kradi u "pa nema nista lose ukrasti od lopova jer svi ljudi su lopovi"
itd itd...
Da li se ovde radi o kulturnom ponasanju ili znanju odnosno biblijskom neznanju?
Ako je Isus Hrist rekao da je dobro biti u istopolnim brakovima,izgleda da crkva sledi njegovo odobrenje i vencave pedere i lezbejke???
Jel to zapovedio Isus Hrist???
Dal tvoj crkva vencava istopolne brakove???

Natrag