Tko su antikristi prema svetom apostolu Ivanu?

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Jovan se, jer sam ga natjerao, morao konačno izjasniti, i iznio je tvrdnju da su đavlina i Isus "istovrsni bogovi" - (mali bogovi, bogići, theosići). Daj da čujemo i tebe. Dakle, smatraš li i ti da je "theos" u 2 Kor 4,4 (sotona), istog ranga kao "Theos" kojim se sveti Toma obratio Isusu u Iv 20,28: Gospodin moj i Bog moj!

Neverni Toma nije verovao da je Bog Usksrsnuo svog sina Isusa Hrista u zivot.
A kad mu je opipao rane ,tek onda je poverovao i kazao uzrecicu koju danas spominju milioni ljudi "o Gospode Boze".
I za to je bio ukoren,a ne nagradjen kao ap.Petar kad mu je rekao "ti si SIN Boga zivoga".
A sta mislis zasto je ap.Pavle ovo napisao za Isusa u Galatima 4:14
14 I napasti moje, koja beše telu mom, ne prezreste, ni popljuvaste,
nego me primiste kao anđela Božjeg, kao Hrista Isusa.
Da li su andjeli Bozjeg porekla,da li smo mi ljudi Bozjeg porekla???
Seti se da Biblija pise da je Bog JEDAN.
Svaka druga nauka je bogohulna i mnogobozacka.
Tako da obzirom na temu o AntiHristima ,sta mislis kako se zovu ljudi i organizacije koji menjaju Bibliju,izbacujuci Bozje ime iz nje ,pa cak i neke stihove ubacuju ili izbacuju da bi poduprli svoju nauku,a ne Bozju,i sina Bozjega Isusa Hrista???

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ti ne možeš tako izjednačiti Boga Oca i Boga Sina. Bog Otac je veći.

Ti ćeš mi zabraniti da ih izjednačim? Tko si ti da mi to zabraniš? Apostoli su ih smatrali jednakim, Crkva ih već dva tisućljeća smatra i ispovjeda jednakima, a ti bi meni zabranio da i meni budu jednaki.

On je rodio Sina u večnosti....ali je Otac stariji. U perspektivi večnosti Otac je stariji od Sina..nisu iste starosti? Jel tako?

Nije tako. Otac nije mater, i nema maternicu i nije Sina nosio 9 mjeseci u trbuhu. Jednako su stari, obojica su od vječnosti.

Evo prosto pitanje..jesu li Otac i Sin iste starosti?

Naravno da jesu i ne može biti drugačije. Baš me interesira kako si to ti iskombinirao da nisu jednako stari. :)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ti ćeš mi zabraniti da ih izjednačim? Tko si ti da mi to zabraniš? Apostoli su ih smatrali jednakim, Crkva ih već dva tisućljeća smatra i ispovjeda jednakima, a ti bi meni zabranio da i meni budu jednaki.

Nije tako. Otac nije mater, i nema maternicu i nije Sina nosio 9 mjeseci u trbuhu. Jednako su stari, obojica su od vječnosti.

Naravno da jesu i ne može biti drugačije. Baš me interesira kako si to ti iskombinirao da nisu jednako stari. :)

Svetlo od svetla...Bog od Boga...

Izgleda da ni sam ne razumeš implikacije učenja Nikeje koju zastupaš.

Neko ko prima Božanstvo je niži od onoga ko daje. To je tako suptilno rečeno i formulisano da negira stvarno Božanstvo Jednog Božanakog Bića da nisi ni svestan.

Nisi svestan da zapravo Nikeja negira Božanstvo i Jednakost Tri Nebeska Sveta već izvodi više i niže Božanstvo.

Nikeja je kompromis između Biblijskog Božanskog plurala i Arijanstva. Znaš li to?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
A kad mu je opipao rane ,tek onda je poverovao i kazao uzrecicu koju danas spominju milioni ljudi "o Gospode Boze".

Veliš Bog je uzrečica u Novom zavjetu? OK, onda su i Jahve i Jehova samo uzrečice.

Tako da obzirom na temu o AntiHristima ,sta mislis kako se zovu ljudi i organizacije koji menjaju Bibliju,izbacujuci Bozje ime iz nje ,pa cak i neke stihove ubacuju ili izbacuju da bi poduprli svoju nauku,a ne Bozju,i sina Bozjega Isusa Hrista???

Ja bih ih nazvao upravo antikristima.

P.S. Prepoznao sam da misliš na Jehovine svjedoke, koji su iz čitavog Novog zavjeta izbacili Boga i Gospodina, i zamijenili to s nekakvim Jehovom. Također, isti ti jehovci prevodili su određene dijelove Biblije baš tako kako bi podržali svoja antikristovska naučavanja.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Veliš Bog je uzrečica u Novom zavjetu? OK, onda su i Jahve i Jehova samo uzrečice.

Ja bih ih nazvao upravo antikristima.

P.S. Prepoznao sam da misliš na Jehovine svjedoke, koji su iz čitavog Novog zavjeta izbacili Boga i Gospodina, i zamijenili to s nekakvim Jehovom. Također, isti ti jehovci prevodili su određene dijelove Biblije baš tako kako bi podržali svoja antikristovska naučavanja.
Neverni Toma nije verovao da je Isus vaskrsnuo,i zeleo je da se uveri dal ima jos ranu,pa je turio svoju ruku u Isusovu ranu i uverio se.
Bi li ti da imas neku ranu,dozvolio bilo kome da stavi ruku u nju???
Da nije mozda nagraden radi toga,ili je pak ukoren???
Da li je ono sto mu je Isus nakon toga rekao za tebe ukor ili nagrada???
Pa cak i da je Toma zaista mislio da je Isus Bog i Gospod,pa nije li Isus zaista u Bibliji oznacen i kao nas Gospod i kao Silni Bog???
Poenta price je da je Toma ukoren,a ne nagradjen.

A sto se tice antihrista,podji malo od svoje crkve.
Da li se odazivas vojnom pozivu?Ti ili clanovi tvoje crkve???
Jehovini svedoci odbijaju vojni poziv.
Da li je Isus pozivao svoje ucenike da ubijaju druge ucenike???
Kad odgovoris pozitivno na ovo prvo pitanje ,mozemo da idemo na sledece AntiHristove nauke kao sto su trojstvo,idolopoklonstvo,nemoral,kriminal,pijancenje,narkomanija,alkoholizam,prevare,laganje,sebicnost itd itd...
Hajde da vidimo kako AntiHristi opravdavaju vojne pohode i ratovanje,kao i etnicka ciscenja itd itd...,i to na temelju Biblije...

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070

I jesu.... Posebno onaj drugi, koga Raselovački koven (koven je stara gelska reč, iz koje potiče engleski izraz covenant - zavet, označavala je skup, sabor, tetkica i tetaka koji su se okupljali, khm, khm, sabatom da odaju počast svom "bogu" koga je predstavljao, khm, khm čovek sa jarećom glavom.... ) stavlja čak i u Stari Zavet, koristeći search and replace funkciju, pa je tako gde god da je stajalo Adonai, Elohim, postavljeno "jehova bog" (namerno malim slovom)

Dakle, dođosmo do toga da se doslovno ispunjavaju reči Sv. Ivana Apostola, inače omiljene mete kasapljenja od strane Adventističkog i Raselovačkog kovena (što ih ne sprečava da padaju u sevdah i obilato koriste njegovo drugo delo, Apokalipsu), o tome da ko negira Sina, negira i Oca.

Da su samo Novi Zavet iskasapili, nego su i Stari, koristeći search and replace.

Antikristi?! Pa kako i ne bi bli kada su i jedni i drugi nastali posednućem "Pismima" i učenjem školice kod Veljka Mlinarića (Williama Millera)? Pri čemu nisu usamljeni, jer bilo je tada, a i sada gomila "školica" koje je sotona (onaj s jarećom glavom iz starih kovena) pootvarao po good old USA (raznorazne kongregacije, denominacije, shakeri, kvekeri, black hebrew israelites, mormoni.... ).

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
A sto se tice antihrista,podji malo od svoje crkve.
Da li se odazivas vojnom pozivu?Ti ili clanovi tvoje crkve???
Jehovini svedoci odbijaju vojni poziv.
Da li je Isus pozivao svoje ucenike da ubijaju druge ucenike???

Iv 15,13: Veće ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje.

Tko ima uma neka razumije.

Kad odgovoris pozitivno na ovo prvo pitanje ,mozemo da idemo na sledece AntiHristove nauke kao sto su trojstvo,idolopoklonstvo,nemoral,kriminal,pijancenje,narkomanija,alkoholizam,prevare,laganje,sebicnost itd itd...
Hajde da vidimo kako AntiHristi opravdavaju vojne pohode i ratovanje,kao i etnicka ciscenja itd itd...,i to na temelju Biblije...

Eno ti "Jovan alahovac", pa s njime o ovim temama "mlati praznu slamu".

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Iv 15,13: Veće ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje.

Dakle po tebi je Isus Hrist ucio svoje ucenike da ubijaju druge ljude?

Eno ti "Jovan alahovac", pa s njime o ovim temama "mlati praznu slamu".
Eeeeeeeeh,
sad pricamo nas dvoje,ne mesaj trece....
Ako je Isus rekao svojim ucenicima "Ne Ubij" ,kako bi antihrist tu Isusovu naredbu mogao da preokrene ?
Hajde da vidimo tu umetnost obmane koju koristi antihrist...
Tako da kad das odgovor za ovu Isusovu naredbu,daces i na sve ostale ...
Kako to da su danas ogroman broj ljudi iz svih religija zagovornici rata,ratuju i ubijaju i bivaju ubijeni...
Koje su to carobne reci Antihrista koje opravdavaju tratove i ubijanja a jos su utemeljene u Bibliji???
Da li ovo gore
Iv 15,13: Veće ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje.???
Hocemo li ovaj biblijski stih da iskoristimo da opravdamo ubijanje da ubijamo druge da bi spasili svoje prijatelje???
Lepo......,
Imas li jos ovakvih stihova kojima ces pomoci drugima da uzmu oruzje i da krenu da ubijaju druge?
Sta mislis , na koga je ovde Isus mislio kad je izneo tu recenicu???,
Iv 15:14 Vi ste prijatelji moji ako tvorite šta vam ja zapovedam.
Dakle ko su bili Isusovi prijatelji,i pod kojim uslovom?
Vazi li njegova zrtva za one antihriste koji izvrcu njegove naredbe???

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Dakle po tebi je Isus Hrist ucio svoje ucenike da ubijaju druge ljude?

Eeeeeeeeh,

Ako je Isus rekao svojim ucenicima "Ne Ubij" ,kako bi antihrist tu Isusovu naredbu mogao da preokrene ?

Antikrist preokrene sve Kristove riječi, to pokazujete ti i svi EGWisti ovdje. :)

A zašto se tebi gade ove gore Isusove riječi (Veće ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje.)?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Kakva ironija da covek koji nista drugo i ne cini osim sto izvrce tudje reci i prekraja ih i to svesno, sto je mnogo puta razotkriveno - govori za druge da preokrecu Hristove reci.
To upravo cini Stvarnoslap, koji ne samo da izvrce Htistove reci, vec ih i ukida, jer je vise puta i priznao da to nisu pisali apostoli, jer je upucivao pitanja "ODKUD ZNAS DA JE TO PISAO OVAJ ILI ONAJ APOSTOL"

On to cini samo da bi dokazao i opravdao nauku papa koji su uvodili ko zna kakve ljudske dogme suprotne pismu.
Inace, kada to ne bi cinio ne bi bio dobar papin vojnik, i tada sto se kaze "ode mast u propast"

Natrag