Tko su antikristi prema svetom apostolu Ivanu?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Kakva ironija da covek koji nista drugo i ne cini osim sto izvrce tudje reci i prekraja ih i to svesno, sto je mnogo puta razotkriveno - govori za druge da preokrecu Hristove reci.
To upravo cini Stvarnoslap,

Čije riječi sam ja izvrtao. Dokaži ovu svoju opaku optužbu. Ako je ne dokažeš, "dostojan" si titule koju nosi i Alberto Rivera, i ti si sin oca laži.

Iv 8,44: Vama je otac đavao i hoće vam se vršiti prohtjeve oca svoga. On bijaše čovjekoubojica od početka i ne stajaše u istini jer nema istine u njemu: kad govori laž, od svojega govori jer je lažac i otac laži.

koji ne samo da izvrce Htistove reci, vec ih i ukida, jer je vise puta i priznao da to nisu pisali apostoli, jer je upucivao pitanja "ODKUD ZNAS DA JE TO PISAO OVAJ ILI ONAJ APOSTOL"

Laodikeja, sine oca laži, gdje sam to ja priznao (tvrdio) da apostoli nisu nešto pisali?

On to cini samo da bi dokazao i opravdao nauku papa koji su uvodili ko zna kakve ljudske dogme suprotne pismu.
Inace, kada to ne bi cinio ne bi bio dobar papin vojnik, i tada sto se kaze "ode mast u propast"

A sve što ti činiš, činiš jer si opsjednut bogohulnicom Ellen White, proročicom "koja je govorila u drskosti" i najvećom kradljivicom tuđih literarnih djela.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Laodikeja, sine oca laži, gdje sam to ja priznao (tvrdio) da apostoli nisu nešto pisali?

Naravno da to nigde nisi tvrdio, no sinovi i kćeri oca laži ne mogu drugačije nego kao otac im da lažu, izvrću i provociraju...
Naime, koliko je poznato od četvorice Evanđelista dvojica su bili apostoli: Matej i Ivan, dok su Marko i Luka bili učenici apostola (Petra i Pavla). Tako da, i te kako su pisali, ali ne ono što im sinovi i kćeri oca laži, cionistički kvazi hrišćani pripisuju.

A sve što ti činiš, činiš jer si opsjednut bogohulnicom Ellen White, proročicom "koja je govorila u drskosti" i najvećom kradljivicom tuđih literarnih djela.

Kakva "proročica" takvi i sledbenici...

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
U svakom njegovom komentaru pa i ovom poslednjem je hrpa lazi i izvrtanja tudjih reci, koje ja sve do reda obelodanjujem, a on pita gde, jer smatra da su svi ljudi slepi pa ne vide sta radi.
Mozda oni koji su se sada ukljucili u forum ako ima takvih, mada sumnjam da iko ovo cita osim onih koji su trenutno ukljuceni u diskusije.
Ali ako ih ima neka malo pretraze Stvarnoslapove komentare i neka se sami uvere.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
U svakom njegovom komentaru pa i ovom poslednjem je hrpa lazi i izvrtanja tudjih reci, koje ja sve do reda obelodanjujem, a on pita gde, jer smatra da su svi ljudi slepi pa ne vide sta radi.

Ja tražih da navedeš gdje to ja izvrnuh nečije riječi, i to ništa ne nađe. Iz posta u post, sve više opravdavaš titulu sina oca laži.

Mozda oni koji su se sada ukljucili u forum ako ima takvih, mada sumnjam da iko ovo cita osim onih koji su trenutno ukljuceni u diskusije.
Ali ako ih ima neka malo pretraze Stvarnoslapove komentare i neka se sami uvere.

Pretraži ti, "sinčino oca laži", pa ljudima pokaži koji sam ja lažov. Naravno, ako možeš takvo što naći.

Kakva "proročica" takvi i sledbenici...

Bogohulnica nije ništa drugo mogla ni roditi. Ne pada plod daleko od stabla.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Evo sta si slagao i izvrnuo:

1. ELLEN WHITE JE OSNOVALA ADVENTISTICKU CRKVU
2. ELLEN WHITE PLAGIRALA SVOJE KNJIGE
3. ADVENTISTI UBIJAJU DECU
4. ADVENTISTICKA CRKVA NE UCI DA JE ISUS BOG
5. ADVENTISTI SE KLANJAJU ELLEN WHITE
6. MIROLJUB PETROVIC JE ADVENTISTA
7. CHARLES TAZE RUSSEL OSNIVAC JEHOVINIH SVEDOKA JE ADVENTISTA
8. ADVENTISTI UCE DA JE BOZJI PRESTO NA ORIONU
9. ADVENTISTI UCE KAKO JE SOTONA SPASITELJ KOJI NOSI GREHE LJUDSKE
10. DA SU ADVENTISTI PREDVIDJALI HRISTOV DOLAZAK

Itd...itd.

Da ne govorimo o laganju protiv mene i protiv svih ovde koji veruju razlicito od tebe, i pripisivanju svega i svacega, prekrajanje i vadjenje mojih reci iz konteksta, itd.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Evo sta si slagao i izvrnuo:

1. ELLEN WHITE JE OSNOVALA ADVENTISTICKU CRKVU

Najistaknutiji među pojedincima koji su proizašli iz mileritskog pokreta i poveli u osnivanju Crkve adventista sedmog dana bili su Joseph Bates i James i Ellen White. (Priručnik Teologije Adventista sedmog dana)

Dakle, lažeš, "sine oca laži", da sam ja insinuirao (lagao) kako je Ellen White osnivačica vaše crkve (sekte). Kao što svatko može gore vidjeti, upravo tvoja sekta u "Priručniku Teologije Adventista sedmog dana" deklarira kako je Ellen White osnivačica tvoje sekte.
---------------

Ostale točke će doći na red.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Da, sa izvrtanjem i vadjenjem iz konteksta.

Dakle, tu pise "POVELI U OSNIVANJU CRKVE" a ne "OSNOVALI CRKVU"

Naime, Bog je preko Ellen White jos u ranim danima dao otkrivenja i upute za buduci rad Adventnog pokreta.

Ellen White nije bila ni osnivac crkve, niti je imala bilo kakvu rukovodstvenu sluzbu u Adventistickoj crkvi.
Crkvu je podigao sam Bog - dajuci upute putem dara prorostva o radu Adventne crkve.

Dakle, lazov i izvrtac si ipak ti.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne, ti iznosis neistine i obmanjujes sve ovde.

Sustina je ta - da je nakon 1844 godine postojala grupa koja je proizisla iz Mileritskog pokreta, i Bog je pozvao izvesnog Vilijama Foja da kroz njega govori.
On je odbio ovu sluzbu, i Bog mu je objavio "da ce on u ovu sluzbu pozvati najslabije bice na planeti zemlji"
Tako je pozvao sestru Ellen White, koja je molila Boga da je oslobodi ove sluzbe jer je slaba.
Gospod joj je tada objavio da ce je on voditi i krepiti, kao i poruku "DOSTA TI JE MOJA BLAGODAT"
Ona nije imala nikakvu osnivacku ili organizacionu sluzbu u Adventnom pokretu ili kasnije crkvi, i cak u pocetku Adventisti je nisu prihvatali, ali je on ipak kasnije prihvacena kao vesnik Bozji Adventne crkve.
Ovo sve pise u njenoj autobiografiji.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ellen White nije bila ni osnivac crkve, niti je imala bilo kakvu rukovodstvenu sluzbu u Adventistickoj crkvi.
Crkvu je podigao sam Bog - dajuci upute putem dara prorostva o radu Adventne crkve.

Ma nije moguće, sam Bog podigao "ostatak" čiji je sine qua non, uteha, spisateljstvo i objave Ellen Gould Harmon White...

Dakle, po tebi i tvojima, sam Bog stoji iza debilnosti o čišćenju Svetinje, iza budalaštine o "istražnom postupku", zatvorenim, pa onda odškrinutim vratima... sam Bog stoji iza toga da je Enoh na Saturnu, da Mu je prestolje kod Oriona, sam Bog po tebi i tvojima stoji iza mešanja ljudi i životinja.....

Natrag