Sveto Trojstvo

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Isus je sve primio od Oca...npr. Isus kaže da sve što Otac čini vidi i on pa i on čini...jedan apsolutan Bog ne mora gledati od drugog Boga pa da uči..

Svaka osoba u Trojstvu ima posebnu ulogu u palnu spasenja i oni imaju razlicite duznosti.
Npr. Sveti Duh ima vecu ulogu cak i od Sina u izvesnom smislu jer on osvedocava u greh, pa se na njega hula ne oprasta , a na Boga i Isusa se oprasta..
Dakle kad Isus kaze, ja gledam sta moj Otac cini pa i ja tako isto cinim, ne znaci da je podredjen, on obavlja ulogu koja mu je dodeljena na zemlji.
Ovo ne narusava odnos u Trojstvu, medju njima postoji hijerarhija na nebu i na zemlji, svi imaju svoje duznosti.
Otac radja Sina i salje Sina, Sveti Duh iz Oca proizlazi i kroz Isusa se salje, postoji hijerarhija..
Svaka licnost ima ''odredjenu ulogu u planu spasenja'', pa ti se onda cini da to ne cini jedan te isti Bog.
Jer ti svojim umom zelis ovo razdeliti..

No necu ovako odgovarati na postove bez citata..
Ovo vise zalazi u domen filozofiranja...

Ti imaš TROJICU ličnosti u jednom Bogu a ja JEDNOG BOGA kroztri služe-manifestacije.

Zasto imas ''manifestacije'', ako je cilj Novog Zaveta da naglasi ''JEDNINU''?
Ako Hristos dodje da ''objavi SEBE KAO BOGA'' zasto ''ostavlja trecu sluzbu'' kao ''zamenu'' tj. Svetog Duha?
Zasto imas Oca u coveku, a ne samo Hrista[JEDNOGA BOGA] > ''k njemu cemo doci i u njega cemo se nastaniti''?
Odakle sad ''mnozina'' u post Hriscanskom periodu, ako se htela naglasiti ''Jednina''???

Brat mi kupio danas za rođendan tastaturu sa USB priključkom pa sam se raspisao....

Drago mi je, postavi citate, pa da pricamo..

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Evo čoveka:

Treba čuti,bar čuti a kome Bog otvori da razume i obrati se biće na korist.
Oba dela propovedi saslušajte.

Član
Učlanjen(a)
21.09.2012
Poruka
302
Svaka osoba u Trojstvu ima posebnu ulogu u palnu spasenja i oni imaju razlicite duznosti.
Npr. Sveti Duh ima vecu ulogu cak i od Sina u izvesnom smislu jer on osvedocava u greh, pa se na njega hula ne oprasta , a na Boga i Isusa se oprasta..
Jer nema drugog imena pod nebom danog ljudima kojim bi se mi mogli spasti. Dela 4:12
Slobodno nastavi da ga unizavas! Razumem te ja dogma je dogma.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Jer nema drugog imena pod nebom danog ljudima kojim bi se mi mogli spasti. Dela 4:12
Slobodno nastavi da ga unizavas! Razumem te ja dogma je dogma.

Po Isusu dolazi spasenje i njegova zrtva je nemerljiva, ali sta sad hoces reci?

Da se po Jehovi ne spasavamo? Da ''njegovo ime nije bitno''?
Slobodno onda ''izbaci Jehovu'' i ''slavi samo Isusa'' , jer ''drugog imena sem Isusovog nema''!

Zasto si ti onda uopste ''Jehovin Svedok''???

To nije smisao onoga sto sam ja napisao, niti je to ucenje Biblije.
Ja sam rekao, ''da svaka osoba Trojstva ima posebnu ulogu u planu spasenja'' ''neka vecu a neka manju ulogu', a sve se podjednako slave, jer je to jedan Bog. ''Veca ili manja uloga'' ne znaci ''vecu ili manju slavu''.

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Bog je svemoguć i bez početka,večan je.
Ti ne veruješ da je On večan očigledno.
Bog ima Sina rođenog od device a po tajni pobožnosti Bog se svojim Duhom javio kroz to telo.
Sveti Duh je takođe ličnost kao i predhodne dve ličnosti.
E u ovo ne verujemo.Nije se Bog javio kroz telo, On je postao čovek koji se rodio od DJeve MArije.

Čitamo gde Isus kao Bog kaže da je Otac VEĆI od Njega i tu se degradira istovetnost Boga.
Veći od čoveka Isusa, a ne od Boga Logosa.Veći od čovečanske prirode, ane može biti veći od Božanske jer imaju jednu istu prirodu.
Samoda se ispravi umesto tri Boga čine jednog u JEDAN Bog je objavljuje kroz tri službe-lica eto nam jedinstva ispravne vere.
Ne čini niko nikoga, da li si pročitao ono što sam pisao uopšte od Atanasija Velikog?

Pogledaj ovaj film i biće ti mnogo jasnije, molim te, traje 7min.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Čitamo gde Isus kao Bog kaže da je Otac VEĆI od Njega i tu se degradira istovetnost Boga.

Veci po ''ulozi'' a ne ''po prirodi''.
Bozja uloga je veca.
I u telu coveka ''jedan je ud veci od drugog'', ali je ipak ''deo tela'' i ''jeste telo''.
Tako i Isus je ''manji po ulozi'' ali je ''deo tela'' i on je ''Bog'' jednak sa ostalim..
Ne degradira se tu istovetnost Boga, vec ''svaki deo vrsi drugaciju funkciju''.

Bog umro znači nije Bog jer Bog ne umire već On jedini ima ŽIVOT VEČNI.

Svakog dana u coveku ''umiru celije'' pa ''nije umro ceo covek''.
Ako ''jedan deo Boga umre'' ''nije umro ceo Bog''> tako on ''ne moze umreti''.
I kao sto se covek sastoji iz ''zivih celija'' tako se i Bog sastoji ''iz delova''.
I kao sto je ''covek potpun iako sazdan od delova'' tako je i ''Bog potpun u sebi iako ima delove''.
Jel shvatate da vam je i logika pogresna?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Video iznad je rađen sa naučnog gledišta gde se pominje evolucija čovekove svesti za 2ooo god. pa apostoli nisu znali za kocku mi znamo i eto rešenja stranice kocke su pokazatelj jednine....smešno.

Bog nije ni kocka niti se ljudima pokazao izvandimenzionalno jer Ga onda nebi ni videli.
I VIDESTE GAi ČUSTEGA reče Isus neizvan niti iznad već ISPRED.
Davljenik se za slamku hvata tako ovaj video zvuči jadno i nespretno da samo decu može navesti da poveruju u tri ličnosti koje čine jednu ličnost.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Video iznad je rađen sa naučnog gledišta gde se pominje evolucija čovekove svesti za 2ooo god. pa apostoli nisu znali za kocku mi znamo i eto rešenja stranice kocke su pokazatelj jednine....smešno.

Nisu znali za kocku, ''pa nisu bolje mogli da ga smisle'' jel to?

Bog nije ni kocka niti se ljudima pokazao izvandimenzionalno jer Ga onda nebi ni videli.

U SZ kada citas opise, kao da on ''ima ruke'', ''ima noge'', ''koraca'', ''da ima nozdrve'', ''da andjeli imaju krila i lete'', ''da ide na kocijama'', ''da sedi na prestolu i nosi krunu''. Jel tebi to ''realnost''? NE!
To su ''slike nebeske stvarnostii'' i to je samo ''predodzba''.
Bog nije u ''nasoj dimenziji'' i mi ga ne mozemo videti ljdskim ocima, do samo u ''slikama'' u viziji.
Zato je ovo ''sa kockom'' ispravno poredjenje..

I VIDESTE GAi ČUSTEGA reče Isus neizvan niti iznad već ISPRED.

Dok je ziveo na zemlji i bio ''u telu'' videli smo ga, ali to je bila ''ljudska dimenzija'' i nije ''tacan lik''.
Biblija lepo kaze da ''Gospoda našeg Isusa Hrista.. niko od ljudi nije video, niti može videti'' kao ni Boga, tj. njegovu pravu dimenziju i lik, covek ne moze videti.

Davljenik se za slamku hvata tako ovaj video zvuči jadno i nespretno da samo decu može navesti da poveruju u tri ličnosti koje čine jednu ličnost.

Za decu ovo nije, deca ovo ne mogu ni razumeti, jer njima treba ''Bog u telu'' da se nacrta.
Zato se on i pokaza ''kao maloj deci''.
A on ''fizicko telo nema''.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ti ne veruješ da je On večan očigledno.

Ja rekoh svoju veru da je večan ti kažeš da bolje od mene znaš u šta ja verujem....dobro,samo nije tačno.

E u ovo ne verujemo.Nije se Bog javio kroz telo, On je postao čovek koji se rodio od DJeve MArije.

Znači Marija nije telo rodila već duha po vašoj nauci.
Nije ni čudo kad se uči kako je Marija večna devica lepše je tako izokola reći da je Isus došao kao duh nego reći da je došao u telu.Ima li Isus telo ili je duh?

Veći od čoveka Isusa, a ne od Boga Logosa.Veći od čovečanske prirode, ane može biti veći od Božanske jer imaju jednu istu prirodu.

Kako sad čoveka Isusa kad iznad reče: ,,Nije se Bog javio kroz telo,, ili vam Isus nije Bog ili nema telo šta je po sredi?
Ti kažeš da Bog nije veći od Isusa a Isus kaže da jeste veći ko od vas dvojice govori istinu?

Ne čini niko nikoga, da li si pročitao ono što sam pisao uopšte od Atanasija Velikog?

Nigde u Bibliji ne nađoh knjigu Atanasija velikačkog samo oni mali Božji proroci.

Natrag