Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Isus je sve primio od Oca...npr. Isus kaže da sve što Otac čini vidi i on pa i on čini...jedan apsolutan Bog ne mora gledati od drugog Boga pa da uči..
Svaka osoba u Trojstvu ima posebnu ulogu u palnu spasenja i oni imaju razlicite duznosti.
Npr. Sveti Duh ima vecu ulogu cak i od Sina u izvesnom smislu jer on osvedocava u greh, pa se na njega hula ne oprasta , a na Boga i Isusa se oprasta..
Dakle kad Isus kaze, ja gledam sta moj Otac cini pa i ja tako isto cinim, ne znaci da je podredjen, on obavlja ulogu koja mu je dodeljena na zemlji.
Ovo ne narusava odnos u Trojstvu, medju njima postoji hijerarhija na nebu i na zemlji, svi imaju svoje duznosti.
Otac radja Sina i salje Sina, Sveti Duh iz Oca proizlazi i kroz Isusa se salje, postoji hijerarhija..
Svaka licnost ima ''odredjenu ulogu u planu spasenja'', pa ti se onda cini da to ne cini jedan te isti Bog.
Jer ti svojim umom zelis ovo razdeliti..
No necu ovako odgovarati na postove bez citata..
Ovo vise zalazi u domen filozofiranja...
Ti imaš TROJICU ličnosti u jednom Bogu a ja JEDNOG BOGA kroztri služe-manifestacije.
Zasto imas ''manifestacije'', ako je cilj Novog Zaveta da naglasi ''JEDNINU''?
Ako Hristos dodje da ''objavi SEBE KAO BOGA'' zasto ''ostavlja trecu sluzbu'' kao ''zamenu'' tj. Svetog Duha?
Zasto imas Oca u coveku, a ne samo Hrista[JEDNOGA BOGA] > ''k njemu cemo doci i u njega cemo se nastaniti''?
Odakle sad ''mnozina'' u post Hriscanskom periodu, ako se htela naglasiti ''Jednina''???
Brat mi kupio danas za rođendan tastaturu sa USB priključkom pa sam se raspisao....
Drago mi je, postavi citate, pa da pricamo..
Poslednja izmena: