Imali su jednog Boga i dvije Božanske osobe.
Cuj ovo ''
Imali su jednog Boga a dve Bozanske osobe''
Jesi li ti Dualista?
Ako je tako izjasni se?
Ti si tamo rekao da: ''
IMAS DVA ODVOJENA BOGA''?
Zasto sad menjas iskaz???
Ako imas ''dva odvojena Boga'' onda si ''politeista''(sto je suprotno Bibliji), a ako si 'Dualista' onda imas jednog Boga i Hriscanin si. Reci da li si ''Politeista'' ili ''Dualista''???
To ti je Kainos objasnio.
Ne znam sta je Kainos objasnio ne citam ja kilometarske postove...
Kod tebe imaju dva posrednika. Isus i još jedna osoba.
Nemamo mi dva posrednika, Sveti Duh prosledjuje korz Isusa ka Bogu..
tačno se vidi da taj stih odudara od ostalih iz Jovanovih poslanica, Jevanđelja i Otkrivenja.
Upravo Suprotno, radio sam analizu celog poglavlja, i ako izbacis prethodni stih, Jovan ostaje nedorecen, jer onda se nezna koje je to ''svedocanstvo Bozje'', a on o svedocanstvu govori ''zemaljskom'' i ''nebeskom''..
Ako ostavis dakle ovako:
I troje je što svedoči na zemlji: duh, i voda, i krv; i troje je zajedno.
Kad primamo svedočanstvo čovečije, svedočanstvo je Božije veće; jer je ovo svedočanstvo Božije što svedoči za Sina svog.
GDE jE to SVEDOCANSTVO BOZJE???
Jovan ostaje nedorecen!
Ne znamo o cemu govori?
Ali dodaj prethodni stih i videces da je tamo govorio o ''Bozjem svedocanstvu'' odnosno ''nebeskom svedocanstvu'' > ''Jer je Troje sto SVEDOCE NA NEBU''....
*Sem toga, potvrdu da je stih autentican daje crkveni otac koji ga citira, pre svih nama poznatih manuskripata, oni od Euzebija ga ne sadrze, jer je to biblija koja je radjena za potrebe Konstantina koji je bio Arijevac i hteo je promovisati dogmu da Isus nije Bog pa su te reci izbacene, ali se pojavljuju u textus receptus...
Može jer je Otac dao i Isusa. Upadaš u kontradikciju prije si rekao da je Isus prisutan, sada nije. Bolje je od tebe znao Juda (neiskariotski) koji je pitao Isusa kako ćeš se to nama javiti?
Ti si skroz kontradiktoran kada kazes da ''Duh nije Isusov'', a ''Duh jeste Isus''.
Moze li to biti veca kontradikcija???
je li 3. osoba na prestolu.
Rec je o ''opisima nebeske stvarnosti'' a ne o doslovnim slikama.
Kada se kaze da Bog sedi na prestolu i Jagnjetu ne znaci da on sedi na ''doslovnom prestolu i jagnjetu'' , niti je voda koja tece doslovna, niti su opisana bica doslovna, niti andjeli imaju krila itd.. Rec je o simbolima.
Tako i Sveti Duh je opisan simbolicno, a ne doslovno onako kako se tebi svidja a ti zelis da to bude u tri zasebna prestola...