Sveto Trojstvo

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Otkrivenje 3,6 Ko ima uho neka čuje šta govori Duh crkvama.
Otkrivenje 3,7 I anđelu Filadelfijske crkve napiši: tako govori sveti istiniti, koji ima ključ Davidov, koji otvori i niko ne zatvori, koji zatvori i niko ne otvori.

Otkrivenje 3,13 Ko ima uho neka čuje šta govori Duh crkvama.
Otkrivenje 3,14 I anđelu Laodikijske crkve napiši: tako govori Amin, svjedok vjerni i istiniti, početak stvorenja Božijega:

2. Korincanima 3,17A Gospod je Duh: a gdje je Duh ondje je sloboda.

1. Jovanova 5,6Ovo je Isus Hristos što dođe vodom i krvlju i Duhom, ne samo vodom nego vodom i krvlju; i Duh je koji svjedoči, jer je Duh istina,

A ko svjedoči?

Otkrivenje 1,5I od Isusa Hrista, koji je svjedok vjerni, i prvenac iz mrtvijeh, i knez nad carevima zemaljskima, koji nas ljubi, i umi nas od grijeha našijeh krvlju svojom;

Otkrivenje 3,14I anđelu Laodikijske crkve napiši: tako govori Amin, svjedok vjerni i istiniti, početak stvorenja Božijega:

Ivan 14,22Kaže mu Juda, ne Iškariotski: "Gospodine, kako to da ćeš se očitovati nama, a ne svijetu?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Naravno, Duh Sveti svedoci i to Hristove reci, jer je on njegov zastupnik, jer je Isus rekao ucenicima na rastanku: "ON CE ME PROSLAVITI JER CE OD MOJEGA UZETI I JAVITI VAM"

U tom smislu Isus je svedok, a Duh Sveti prenosi njegovo svedocanstvo, i on svedoci za Isusa, jer je Isus takodje rekao i "ON CE SVEDOCITI ZA MENE"

Takodje je rekao i "I OTAC JE KOJI SVEDOCI ZA MENE"

To su tri, Otac koji Svedoci za Hrista, Isus koji svedoci, i Duh koji prenosi njegove reci.

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Za Laodikeju

„Gospod će uskoro doći. Mi hoćemo to kompletno i savršeno razumevanje koje samo Gospod može dati. Nije bezbedno primiti duha od nekog drugog. Mi hoćemo Svetog Duha, koji je Isus Hrist. Ako imamo zajednicu sa Bogom, imaćemo snagu i blagodat i efikasnost.“Pismo 66, 10. April 1894

Sprečen ljudskim obličjem, HRIST nije mogao biti na svakom mestu Lično; samim tim, u njihovu korist je bilo da ih On ostavi, da ode k Ocu i da pošalje Svetog Duha da bude Njegov naslednik na Zemlji. SVETI DUH JE ON SAM, razdvojen od ljudskog obličja i nezavisan. On će predstavljati Sebe kao prisutnog na svim mestima kroz Svog Svetog Duha, kao Sveprisutan.”

(Ellen White, Objavljeni Rukopisi Vol.14, str. 23)

Čitaj malo na ovoj stranici...preporučjujem ti ovu knjigu...

Kod:
http://cdn.istinaotrojstvu.com/wp-content/uploads/sites/2/2014/10/Trojstvo-Da-li-je-Isus-oduvek-Sin-Poslednji-otpad.pdf

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Naravno, Duh Sveti svedoci i to Hristove reci, jer je on njegov zastupnik, jer je Isus rekao ucenicima na rastanku: "ON CE ME PROSLAVITI JER CE OD MOJEGA UZETI I JAVITI VAM"

Pa koji ti imaš duh da slavi i uzdiže nekog ko nije Isus? U NZ vidimo da Otac slavi Isusa.

Jovan 17,4 Ja tebe proslavih na zemlji; posao svrših koji si mi dao da radim.
Jovan 17,5 I sad proslavi ti mene, oče, u tebe samoga slavom koju imadoh u tebe prije nego svijet postade.

U tom smislu Isus je svedok, a Duh Sveti prenosi njegovo svedocanstvo, i on svedoci za Isusa, jer je Isus takodje rekao i "ON CE SVEDOCITI ZA MENE"

Pa baš to obara Trojstvo, jer Božji duh ne svjedoči za 3. osobu. Duh koji svejdoči za 3. osobu nije Božji duh.

Jovan 5,32 Ima drugi koji svjedoči za mene; i znam da je istinito svjedočanstvo što svjedoči za mene.
Jovan 5,37 I otac koji me posla sam svjedoči za mene. Ni glasa njegova kad čuste ni lica njegova vidjeste.

Takodje je rekao i "I OTAC JE KOJI SVEDOCI ZA MENE"

pa to se i dalje odnosi na Oca. Samo Otac svjedoči za Isusa, a ne neka 3. osoba.

A ko svjedoči za 3. osobu? Gdje piše da neko svjedoči za 3. osobu?

Otac koji Svedoci za Hrista, Isus koji svedoci,

A niko za 3. personu.

Duh koji prenosi njegove reci.

Ne piše da prenosi nego da govori. Ako si mislio na ono što sam dao iz Otkrivenja.

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Ipak trebaju makaze, jer biblija govori o tri nezavisne licnosti, o tri tela, o tri para usana, ociju, usiju, ruku i nogu, itd, jer biblija jasno govori da su to odvojene licnosti koje sede jedna pored druge, kada je jedna na jednom mestu druga je na drugom, one dolaze jedna do druge i razgovaraju jedna sa drugom..itd.
Čemu škare??? Kao prvo činiš logičnu pogrešku, ono što ja nemožem shvatiti za mene nemože ni postojati , ali tose odnosi i na tebe , isto nemožeš svatiti da Biblija , i sam Bog kaže : "Čuj, Izraele, Jahve je Bog naš, Jahve je jedan." (Pnz 6:4-5)
Po vašem učenju toje potpuno krivo . Tako primjerice baš ja , ili Vi ne razumijemo što je zapravo BOG .Što je njegova suština, nalazi li se on
u ruci, oku, srcu, mozgu ili negdje drugdje, pa ipak svi mi vjerujemo u svoje BOGA . Kad bismo mogli Boga shvatiti do kraja, on više i ne bi bio Bog, svemoćan i beskrajan, već naprotiv, takav bog bi bio niži i od čovjeka.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
jesi i to sada tvrdim jer si rekao da imam konfuziju u glavi.

Pa i imas konfuziju u glavi, a gde konfuzija nastaje nego u glavi i ti si meni prvi rekao da ja imam konfuziju, a kao fin si pa nisi rekao gde konfuzija nastaje.. Ako je ovo stvarno uvreda ti si onda prvi mene uvredio i to na suptilan nacin.

Prestani da se vadis na pricu o pokvarenosti u nedostatku argumenata.

Čim imaš 3. osobu onda imaš dva posrednika.
Pa opet nisam ja posrednik kod Boga. I ne znaš šta znači sve posredovanje. Samo je Isus posrednik. kako smiješno zvuči da oni koji napdaju kult svetaca (adventisti) onda daju stih da dokažu da je Isus jedini posrednik. A sada imamo dva. Pa ko se moli osim Isusa posrednički. Piše da se moli i duh, ali to je Isusa.

Pa kod vas i jeste sve smesno, i ti "posredujes" za mene u molitvi, i to adventisti nazivaju "posrednicka molitva" to je termin koji oni koriste, a ti ne znas ni teologiju, a zapeo si nas da ucis.
U cemu je problem ako "Duh posreduje u molitvi" i tu molitvu prosledjuje drugom posredniku Isusu??? To radis i ti i svi mi moleci se za druge...

što onda Isus nije rekao Ja, Otac i duh smo jedno, nego je izostavio duha.

Jeste rekao samo ti to ne uvidjas, govoreci o sebi, Ocu i Svetome Duhu, na kraju svega toga je izjavio: "I doci cemo k njemu i u njega cemo se nastaniti" -Nije samo Otac i Isus tu, vec je i Duh i imas ih 3..
Dalje to se vidi i iz ostalih stihova gde su spomenuti zajedno, da oni uvek idu zajedno...

Otkud Jovanu odjednom nauka o troje, a stalno je spominjao Oca i Isusa.

Svi apostoli spominju Oca Sina i Duha Svetoga zajedno, ne samo Jovan, a vi hocete prekrojiti Bibliju, pa vam i Jovanove reci smetaju jer nisu puko nabrajanje vec je kod njega explicitno...

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Svi apostoli spominju Oca Sina i Duha Svetoga zajedno,

Nigdje niko ne spominje 3. osobe. Čitaj malo kako ide apostolski pozdrav.

John te posebno zeznuo.

1. Jovanova 2,22 Ko je lažljivac osim onoga koji odriče da Isus nije Hristos? Ovo je antihrist, koji se odriče oca i sina.
1. Jovanova 2,23 Koji se god odriče sina ni oca nema; a koji priznaje sina, i oca ima.
2. Jovanova 1,3 Da bude s vama blagodat, milost, mir od Boga oca i od Gospoda Isusa Hrista, sina očina, u istini i u ljubavi.
2. Jovanova 1,9 Koji god prestupa i ne stoji u nauci Hristovoj onaj nema Boga; a koji stoji u nauci Hristovoj onaj ima i oca i sina.

Dakle antihrist je ko negira Oca i Sina, a ne ko negira Trojstvo.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
U al me zeznuo Jovan koji je explicitno rekao da su "ovo Troje jedno", a ti odgovaras polovicno.

Tvrdio si da je "Sveti Duh Isus", a vidi ko jos dolazi:

"Ko ima ljubav k meni, držaće reč moju; i Otac moj imaće ljubav k njemu; i k njemu ćemo doći i u njega cemo se nastaniti"

Pitanje: ko sve dolazi, koliko ih ovde imas?

1.Isus
2.Otac
3.Sveti Duh

Koliko ih je prema ovim Isusovim recima???

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pa koji ti imaš duh da slavi i uzdiže nekog ko nije Isus? U NZ vidimo da Otac slavi Isusa.

Tripo ne moras vise da ponavljas ovo kao da sam ja to tvrdio,

Ne postoji neko ko nije Isus a koga Duh slavi.
Isus kaze ucenicima da ce Duh Sveti proslaviti Isusa i da ce od njega uzeti i javiti ucenicima, sto znaci da Duh Sveti nije direktno on Isus, vec neko koga ce Isus kada bude na nebu poslati na zemlju.

Nece Isus otici u telu na nebo pa se vratiti u Duhu, nego ce ostati u Svetinji da posreduje za coveka, a poslace drugu licnost, Duha Svetoga koji ce svedociti i voditi ljude kja Hristu i upucivati na spasenje u njemu.

-----------------------------------------------------------------------------------

Kainos, smatram da nisi shvatio o cemu Ellen White govori kada pise o Svetom Duhu.

Ona u svojim spisima govori o zastupnistvu Svetog Duha u ime Isusovo, i da ce Hristos pa i sam Bog biti prisutni kroz rad i delovanje Svetog Duha kao trece licnosti.

Ovo moze predstavljati problem za nekoga ko ne sagledava na pravi nacin Bozju jedninu u tri licnosti.

U kontekstu biblije Bog Otac, Sin, i Sveti Duh su jedno ne samo u namerama i ciljevima, vec su jedno i po svojoj prirodi jer poseduju istu Bozansku prirodu, od iste su tvari, kao sto bi se recimo iz velikog okeana izdvojile tri kapi vode, oni su jednaki u svakom pogledu, slika jedan drugom.

U tom smislu, Duh Sveti jeste Otac, kao sto je i Otac Duh Sveti, i Duh Sveti ujedno jeste i Isus kao sto je Isus Duh Sveti, i na kraju kao sto je i Bog Otac Isus, tako je i Isus Bog Otac.

Isus jeste jedan od njih trojice koji je odabran da dodje na svet i umre na krstu, ali to je mogao biti bilo ko od druge dvojice, i on bi u tom slucaju bio Isus Bog Sin, jer izrazi "ISUS, SIN, OTAC, UTESITELJ, SPASITELJ, SUDIJA" su samo antropomorfizmi, ili izrazi koji pokusavaju da objasne razlicite uloge u planu spasenja coveka.

U tom smislu pise i Ellen White.

Citati:

"Moramo da shvatimo da Sveti Duh, koji je osoba isto koliko je i Bog osoba, hoda ovom zemljom. –Manuscript 66, 1899. (From a talk to the students at the Avondale School.) {Evangelism, p. 616}

"Sveti Duh je Hristov predstavnik, ali ne u ljudskom obličju, pa je od tog obličja nezavisan. Zato što je nosio ljudsku prirodu, Hristos nije mogao biti lično na svakom mestu. Zato je za njih bilo bolje da ode Ocu i pošalje Duha da bude Njegov naslednik na Zemlji. Tada niko neće imati nikakvu prednost koju mu donosi prebivalište ili lični dodir sa Hristom. Posredstvom Duha svi će moći da pristupe Spasitelju. U ovom smislu On će im biti bliži nego da se nije vazneo na Nebo. (Čežnja vekova, str. 580; izdanje 1998)

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
I Čežnja vekova je plagijat.
Kad god pročitaš neki košmar to je sa Oriona stiglo Jelici a sve razumno su drugi napisali a lisica prepisala.
Zato nije pošteno reći da je Kapital napisao Laodikeja jer on to može samo prepisati,drugim rečima nije nikad ništa pametno Jelica kazala većdrugi u svojim njigama koje je ona dala prepisati.
Rodila je maja pametnu,toliko je inteligentna da je mislila kako to nikad neće izaći na videlo.

Natrag