Sveto Trojstvo

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Kod mene nema konfuzije, i upravo je ovo teska hrana za tebe, jer ti ne shvatas uopste pojam trojstva i Bozjeg jedinstva u tri licnosti..

Ima jedni govore da je jedan bOG U 3 MANIFESTAcije. Drugi nije to nego 3 osobe čine jednog Boga.
Treći kažu jedan Bog se manifestovao u još dvije osobe. To su njihove uloge, Isus ej postao na nebu sin Božji.

jer ti ne shvatas uopste pojam trojstva i Bozjeg jedinstva u tri licnosti..

Pa duh Božji ne svjedoči za 3. osobu. Dakle nemate duh Božji.

U kontekstu biblije Bog Otac, Sin, i Sveti Duh su jedno

Isus reče da su On i Otac jedno.

Jovan 10,30 Ja i otac jedno smo.
Jovan 17,22 I slavu koju si mi dao ja dadoh njima, da budu jedno kao mi što smo jedno.

Kako to da Isus izostavi tako važnu stvar i ne kaže da su njih Trojica jedno?

ne samo u namerama i ciljevima, vec su jedno i po svojoj prirodi jer poseduju istu Bozansku prirodu,

I opet samo Isus ima prirodu kao i Otac.

Kolosanima 1,19 Jer bi volja očina da se u nj useli sva punina,
Kolosanima 2,9 Jer u njemu živi svaka punina Božanstva tjelesno.

2. Korinćanima 4,4 U kojima bog ovoga svijeta oslijepi mišljenje nevjernika, da im ne zasvijetli svjetlost evanđelja slave Kristove, koji je slika Božja.
Kološanima 1,15 Koji je slika Boga nevidljivoga, prvorođeni prije svakoga stvorenja;

Hebrejima 1,3On, koji je odsjaj Slave i otisak Bića njegova te sve nosi snagom riječi svoje, pošto očisti grijehe, sjede zdesna Veličanstvu u visinama;

jer ti ne shvatas uopste pojam trojstva i Bozjeg jedinstva u tri licnosti..

Drago mi je da ne shvatam zablude, nego samo istinu.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ti ako imaš vremena na pretek, ja ga nemam. Bio sam na selu i radio sam.

Opa sad znaci nemas vremena :)
Kad neko dokaze tvoju prevaru onda ''nemas vremena''.

Dolazi Isus i Otac. Kao kada je Isus bio na Zemlji bio je i Otac sa nama preko Isusa. KO vidje mene vidje Oca.

To je tacno.
Ovo su amaterske fore. Ako kažem 3 onda sam dokazao Trojstvo, ako kažem dvoje onda negiram duha Svetog. Već sam ti dao objašnjenje, ajd malo smisli nešto lukavije.

Ne moze biti manje od 3 , jer Sveti Duh donosi i Oca i Sina.
Znaci MORA BITI TROJE!

I nisu to nikakve moje fore nego cinjenice, a ti svakako negiras Svetoga Duha ako kazes ''Dvoje''.
Uhvacen si u lazi, a u lazi su kratke noge!

Bolje je znao i Juda (neiskario) nego ti i Laodikeja.

Jes, bolje je znao Juda(kao i ti sto znas bolje od Isusa) a Isus ga ispravlja(a tako i tebe) i kaze da:
''ne dolazi samo on Isus'' vec Sveti Duh donosi i Oca i Sina:

''Otac moj imaće ljubav k njemu; i k njemu ćemo doći, i u njega ćemo se staniti.''

ZNACI IMA IH TROJE U COVEKU!

1. Sveti Duh(koji je nosilac)
2. Isus koga Sveti Duh donosi
3. Otac koga sveti Duh donosi

Ne možeš da oboriš što sam dao pa se izvlačiš pitanjima.

JA SAM VEC OBORIO, SAM ISUS TE JE OBORIO!
A TI SI NEPOSTEN I SAKRIVAS LAZ KO ZMIJA NOGE!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
ZNACI IMA IH TROJE U COVEKU!

1. Sveti Duh(koji je nosilac)
2. Isus koga Sveti Duh donosi
3. Otac koga sveti Duh donosi

A vaši kažu da je samo 3. osoba.

I nisu to nikakve moje fore nego cinjenice, a ti svakako negiras Svetoga Duha ako kazes ''Dvoje''.
Uhvacen si u lazi, a u lazi su kratke noge!

Ja hvala svoje doakzujem Biblijom.

JA SAM VEC OBORIO, SAM ISUS TE JE OBORIO!
A TI SI NEPOSTEN I SAKRIVAS LAZ KO ZMIJA NOGE!

Vidiš da Biblija negira trojstvo. Sve što želite da je za trojicu je za Oca i Isusa.

Vjeruješ u Trojstvo, a piše ovo.

Jovan 14,1 Da se ne plaši srce vaše, vjerujte Boga, i mene vjerujte.

Kažeš trebamo da poznamo trojstvo.

A piše ovo.

Jovan 17,3 A ovo je život vječni da poznaju tebe jedinoga istinoga Boga, i koga si poslao Isusa Hrista.

Život vječni je da se poznaju Isus i Otac.

Matej 11,27 Sve je meni predao otac moj, i niko ne zna sina do otac; niti oca ko zna do sin i ako kome sin hoće kazati.

Niko ne zna Oca osim Isus Sin Božji.

Kako stoji da je Antihrist onaj ko odriče Trojstvo kada stoji ovo?

1. Jovanova 2,22 Ko je lažljivac osim onoga koji odriče da Isus nije Hristos?

Ovo je antihrist, koji se odriče oca i sina.

Kako stoji da poštujemo Trojstvo kada stoji ovo?

Jovan 5,23 Da svi poštuju sina kao što oca poštuju. Ko ne poštuje sina ne poštuje oca koji ga je poslao.

A gle koga slave i na nebu i na Zemlji.

Otkrivenje 5,13 I začujem: sve stvorenje, i na nebu, i na zemlji, i pod zemljom, i u moru - sve na njima i u njima govori: "Onomu koji sjedi na prijestolju i Jaganjcu blagoslov i čast, i slava i vlast u vijeke vjekova!

Otkrivenje 7,10
Viču iz glasa: "Spasenje Bogu našemu koji sjedi na prijestolju i Jaganjcu!

Ako je 3. osoba isto kao Otac i Isus, kako onda niko ne slavi 3. osobu.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
A vaši kažu da je samo 3. osoba.

???
Opet se gubis.
Nasi ne tvrde da postoji samo 3. osoba.
Pokazao sam ti da ih ima ''Troje u coveku''!
Ali ti to ne priznajes!

Ja hvala svoje doakzujem Biblijom.

A ja sam svoje izgleda dokazao uz pomoc Kurana!?

Vidiš da Biblija negira trojstvo. Sve što želite da je za trojicu je za Oca i Isusa.

Ja sam svoje dokazao Biblijom, dokazao sam da postoje ''TROJICA U COVEKU'' , a ti vidi sta ces:

''Duha istine.. i u vama će biti. I reče Mu Juda, ne Iskariotski: Gospode! Šta je to da ćeš se nama javiti a ne svetu? .. Isus odgovori i reče mu: Ko ima ljubav k meni, držaće reč moju; i Otac moj imaće ljubav k njemu; i k njemu ćemo doći, i u njega ćemo se staniti.''

Ko dolazi, koliko ih imas ovde?

1.Isus
2.Otac
3.Sveti Duh

Prijatno!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Vidiš da ne možeš ništa da odg. što sam dao, nikakav komentar ne možeš da daš. Nego ko papagaj samo ponavlješ jedno te isto.

Evo šta je Isus rekao na to.

Luka 21,15 Jer ću vam ja dati usta i premudrost kojoj se neće moći protiviti ni odgovoriti svi vaši protivnici.

1. Korincanima 1,3

Blagodat vam i mir od Boga oca našega i Gospoda Isusa Hrista.

2. Korincanima 1,2

Blagodat vam i mir od Boga oca našega, i Gospoda Isusa Hrista.

Galatima 1,3

Blagodat vam i mir od Boga oca i Gospoda našega Isusa Hrista,

Efescima 1,2

Filibljanima 1,2

Kolosanima 1,2

Svetima koji su u Kolosima i vjernoj braći u Hristu Isusu: blagodat vam i mir od Boga oca našega i Gospoda Isusa Hrista.

Titu 1,4

Titu, pravome sinu po vjeri nas obojice, blagodat, milost, mir od Boga oca i Gospoda Isusa Hrista, spasa našega.

Filimonu 1,3

Blagodat vam i mir od Boga oca našega, i Gospoda Isusa Hrista.

Jevrejima 1,1

Bog koji je negda mnogo puta i različnijem načinom govorio ocevima preko proroka, govori i nama u pošljedak dana ovijeh preko sina,

Jevrejima 1,2

Kojega postavi našljednika svemu, kroz kojega i svijet stvori.

Jakov 1,1

Od Jakova, Boga i Gospoda Isusa Hrista sluge, svima dvanaest koljena rasijanijem po svijetu pozdravlje.

2. Petrova 1,2

Blagodat i mir da vam se umnoži poznavanjem Boga i Hrista Isusa Gospoda našega.

1. Jovanova 1,3

Što vidjesmo i čusmo to javljamo vama da i vi s nama imate zajednicu; a naša je zajednica s ocem i sa sinom njegovijem Isusom Hristom.

2. Jovanova 1,3

Da bude s vama blagodat, milost, mir od Boga oca i od Gospoda Isusa Hrista, sina očina, u istini i u ljubavi.

Juda 1,1

Od Jude, Isusa Hrista sluge, a brata Jakovljeva, zvanima, koji su osvećeni Bogom ocem i održani Isusom Hristom:

Juda 1,4

Jer se uvukoše neki bezbožni ljudi, koji su davno određeni na ovo suđenje, i Boga našega blagodat pretvaraju u nečistotu, i jedinoga gospodara Boga i Gospoda našega Isusa Hrista odriču se.

1. Solunjanima 1,1

Od Pavla i Silvana i Timotija, crkvi Solunskoj u Bogu ocu i Gospodu Isusu Hristu: blagodat vam i mir od Boga oca našega i Gospoda Isusa Hrista.

2. Solunjanima 1,1

Od Pavla i Silvana i Timotija crkvi Solunskoj u Bogu ocu našemu i Gospodu Isusu Hristu:

2. Solunjanima 1,2

1. Timotiju 1,1

Od Pavla, apostola Isusa Hrista, po zapovijesti Boga spasa našega i Gospoda Isusa Hrista, nada našega,

1. Timotiju 1,2

Timotiju, pravome sinu u vjeri, blagodat, milost, mir od Boga oca našega i Hrista Isusa Gospoda našega.

2. Timotiju 1,2

Timotiju, ljubaznome sinu, blagodat, milost, mir od Boga oca i Hrista Isusa Gospoda našega.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Tripo ti imaš jednu stvar ispravnu po mom verovanju a to je da je taj ISTI DUH sišao od Isusa zvan Sveti Duh jer si video da je to ličnost iste osobe ali sad ti fali još da primetiš kako je i Otac =Duh i da se kao Duh pokazao u materiji a onda iz materije došao u duh verujućih da nas rodi,osvedoči ,pouči,uteši i da darove i konačno zapečati,tako imamo obrnuti redosled prvo nevidljivo ulazi u vidljivo a posle iz vidljivog izlazi kao nevidljivo da bi mogao biti prisutan u svima.

Znači,Bog je DUH bio i ostao.
Bog se pojavio kroz materiju i izašao iz nje.
Tako nemaš dvojicu niti trojicu već JEDNOG ne vidljivog pa vidljivog i opet ne vidljivog.
Isus kaže POSLAĆE DRUGOG ZASTUPNIKA a onda čitamo da je JEDAN ZASTUPNIK a to je isti samo sad izan materije.
Tako i Duh-Otac poslaće DRUGOG tj.Sina u kojem je zapravo sam Otac.

Na pola puta si sad još trebaš uočiti istu stvar kao i kod trećeg da nema ni drugog jeć jedan Bog koji se kao Duh Sveti javlja i koji se kroz telo javlja.Ne kaže doći će Sin kao trećina Boga već dolazi telo kao PUNINA JEDNOG BOGA samim tim nema ih dvojica već manifestacija istog kroz ta lica-službe.

Opasno je bilo koju službu odbaciti jer time tog istog Boga odbacuješ.
Jevrejin će odmah priznati Oca ali Sina neće i onda čujemo da onaj ko NEMA SINA zapravo nema Oca jer je to utelovljeni Otac Isaija 9.6 i toliko sam s vama i još me nepoznaš.
Tako isto odbaciti Božju prisutnost Duhom odbacuje se Otac kao i onaj što Sina negira odbacuje Oca.

Tako jednostavno samo treba vera u tajnu pobožnosti.
Laodikeja šta ima kod tebe :mig:
Proleće će uskoro menjaš perje garant,pošalji najnoviju sliku da vidim kako ti stoji novo ruho.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Vidiš da ne možeš ništa da odg. što sam dao, nikakav komentar ne možeš da daš. Nego ko papagaj samo ponavlješ jedno te isto.

Boze me sacuvaj ovakvog sagovornika, nespremnog na normalan dijalog tvrdoglavog i nepopravljivog..
Lepo rece Hristos ''zatvoricu usi njihove da ne cuju i oci da ne vide'' zato sto ne zeli Bog nekom nametati na silu, niti da mu neko sluzi na silu, nego drage volje..

Ja sam vec dokazao da postoje ''Trojica u coveku'' prisutni i ti to ne mozes oboriti sem da ovde ponavljas jedno isto ko papagaj.
To sto dajes stihove gde se spominju dvojica a nije spomenut treci koji ih objedinjuje u srcu kao Sveti Duh ne dokazuje odsustvo tog Treceg, jer se on spominje na drugim mestima..

Ako ti tvrdis da nedostaje taj treci onda se suprotis Hristovim Recima i samoj Bibliji.

Kazi mi sada da li negiras prisustvo treceg Svetoga Duha uz prisustvo Oca i Sina?
Ako negiras porekao si i Hristove Reci, jer on je upravo tvrdio da su ovo Troje u coveku.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Nego mire00 tražeći na našim pp videos koje sam ti slao, naišao sam na tvoju izjavu gdje si ovo rekao

"Medjutim sada se vec preispitujem, jer ni ja nigde u Svetom pismu ne mogu pronaci da je Sveti Duh osoba..!

I reci mi kako si u ovih zadnjih par mjeseci čitanja Biblije našao da je SD osoba?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Nego mire00 tražeći na našim pp videos koje sam ti slao, naišao sam na tvoju izjavu gdje si ovo rekao

"Medjutim sada se vec preispitujem, jer ni ja nigde u Svetom pismu ne mogu pronaci da je Sveti Duh osoba..!

I reci mi kako si u ovih zadnjih par mjeseci čitanja Biblije našao da je SD osoba?

U kojih zadnjih par meseci?
Cim covek razbije vasu nauku, odma pokusavate da ga diskreditujete.
Ja nisam postavljao sta si ti meni pisao na pp, i nisam te pravio nedoslednim, i necu se spustati na taj nivo.. A da jesi nedosledan jesi, ranije si i sam zagovarao i propovedao Trojstvo..

Da Sveti Duh nije licnost, ne bi ni vi mogli tvrditi da je to"sam Gospod Isus Hristos", i sami vidite da je opisan kao licnost i osoba, a nas optuzujete sto ga smatramo osobom?
U suprotnom bi tvrdili da je energija..

Da je Duh osoba i licnost imas dovoljno stihova, neke je navodio Laodikeja i ja necu gubiti vreme..

Bolje odg. na pitanje iz prethodnog posta, zasto izbegavas? Zato sto i sam vidis da su u coveku Trojica, a to rusi vasu teoriju...

Natrag