Sveto Trojstvo

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Taramana, to je sve tako u tvojim snovima, nastalim od celovecernjeg konzumiranja piva.

Dao bih samo jedan demant zasnovan na razumnom sagledavanju cele ove stvari oko navodnog plagiranja spisa od strane Ellen White, na koje Taramana ukazuje vec mesecima, i ako je vise puta na to odgovoreno.

Ne postoje plagijati Ellen White koje je ona plagirala - navodno prepisujuci tudja dela.

Postoje citati koji su uzeti iz drugih istorijskih dela za koje su date reference knjiga iz kojih su uzeti, a ovo je uglavnom slucaj sa knjigom "velika borba" u kojoj je ona svrstala odredjene citate iz istorijskih knjiga onoga vremena, i reference ili nazivi tih knjiga se nalaze na poslednjim stranicama knjige velika borba.

Sve ostalo su njene reci u vidu knjiga o Isusu, Biblijskim temama, i veri i Duhovnosti, kao i saveti za zivot i rad crkve, ili otkrivenja koja je dobijala od Boga.

Sto se tice spisa ellen White ili njene licnosti, danas postji velika zelja da se ona i njen rad diskredituju, a oni koji to cine nemaju veliki nivo postenja, cak bi rekao nikakav, jer se koriste neistinama, vadjenjem pojedinacnih citata Ellen White iz konteksta i njihovo prikazivanje u pogresnom svetlu, izvrtanjem i dodavanjem, i sve to skupljau sa sajtova protivnika Adventizma koji nemaju cak ni kontakt da bi im se mogao uputiti demant, ili na svaki takav pokusaj ostaju gluvi i nemi.

Takodje, ne postoji dokaz da je Ellen White prepisivala nesto a potom tvrdila da je to dobila od Boga.

Postoje citati dela koja je citirala u nekoj od knjiga - poput pomenute velike borbe, u kojoj se izmedju ostalog nalaze i neka od njenih licnih otkrivenja.

Tvrdnja da se u toj knjizi nalaze Bozja otkrivenja - ne znaci da cela knjiga sadrzi SAMO otkrivenja, vec i savete, pouke, biblijski citati, itd, itd.

Ono sto je sada najbitnije - je sledece, ne moguce je da neko plagira svoje spise na osnovu postojecih knjiga koje su poznate siroj javnosti - sa svescu da ce neko te izvore procitati i obelodaniti za plagijate tog koji je te informacije iz drugih knjiga prepisao, posebno sto je Ellen White rekla da njeni spisi nisu namenjeni samo Adventistima - vec celom svetu, a ako je to tako - onda ona ne bi sama sebi i crkvi kojoj je pripadala radila na stetu.

Dakle, nema govora o plagijacenju od strane Elln White, vec joj to samo protivnici zele lazno pripisati.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ne postoji neko ko nije Isus a koga Duh slavi.
Isus kaze ucenicima da ce Duh Sveti proslaviti Isusa i da ce od njega uzeti i javiti ucenicima, sto znaci da Duh Sveti nije direktno on Isus, vec neko koga ce Isus kada bude na nebu poslati na zemlju.

Nece Isus otici u telu na nebo pa se vratiti u Duhu, nego ce ostati u Svetinji da posreduje za coveka, a poslace drugu licnost, Duha Svetoga koji ce svedociti i voditi ljude kja Hristu i upucivati na spasenje u njemu.

Jeste direktno On to sam ti već objasnio, uzmete dio stiha a ne date anstavak šta je Isus rekao i šta Ga je Juda (neiskariotski) pitao i onda to dajete kao da nije sam Isus.

Date ovaj stih samo Ivan 14,16I ja ću moliti Oca i on će vam dati drugoga Branitelja da bude s vama zauvijek:

------------------------------------------------------------------------------------------

A ne date dalje ovo.

Ivan 14,17 Duha Istine, kojega svijet ne može primiti jer ga ne vidi i ne poznaje. Vi ga poznajete jer kod vas ostaje i u vama je.
Ivan 14,18 Neću vas ostaviti kao siročad; doći ću k vama.
Ivan 14,19 Još malo i svijet me više neće vidjeti, no vi ćete me vidjeti jer ja živim i vi ćete živjeti.
Ivan 14,20 U onaj ćete dan spoznati da sam ja u Ocu svom i vi u meni i ja u vama.
Ivan 14,21 Tko ima moje zapovijedi i čuva ih, taj me ljubi; a tko mene ljubi, njega će ljubiti Otac moj, i ja ću ljubiti njega i njemu se očitovati.
Ivan 14,22 Kaže mu Juda, ne Iškariotski: "Gospodine, kako to da ćeš se očitovati nama, a ne svijetu?
Ivan 14,23 Odgovori mu Isus: "Ako me tko ljubi, čuvat će moju riječ pa će i Otac moj ljubiti njega i k njemu ćemo doći i kod njega se nastaniti.

I šta je još Isus obećao

Matej 18,20Jer gdje su dva ili tri sabrani u ime moje ondje sam ja među njima.

Matej 28,20Učeći ih da sve drže što sam vam zapovijedao; i evo ja sam s vama u sve dane do svršetka vijeka. Amin.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
A ne date dalje ovo.

Ivan 14,17 Duha Istine, kojega svijet ne može primiti jer ga ne vidi i ne poznaje. Vi ga poznajete jer kod vas ostaje i u vama je.
Ivan 14,19 Još malo i svijet me više neće vidjeti, no vi ćete me vidjeti jer ja živim i vi ćete živjeti.
Ivan 14,20 U onaj ćete dan spoznati da sam ja u Ocu svom i vi u meni i ja u vama.
Ivan 14,21 Tko ima moje zapovijedi i čuva ih, taj me ljubi; a tko mene ljubi, njega će ljubiti Otac moj, i ja ću ljubiti njega i njemu se očitovati.
Ivan 14,22 Kaže mu Juda, ne Iškariotski: "Gospodine, kako to da ćeš se očitovati nama, a ne svijetu?
Ivan 14,23 Odgovori mu Isus: "Ako me tko ljubi, čuvat će moju riječ pa će i Otac moj ljubiti njega i k njemu ćemo doći i kod njega se nastaniti.

Ja sam na ovo vec odgovorio.

Ovde Isus govori o Duhu Svetome, ali govori i o sebi kao nezavisnom od Duha Svetoga, i takodje govori o Bogu Ocu.

Ako tvrdis da je Isus Duh Sveti, onda moras priznati da je i Otac Duh Sveti takodje, jer Isus kaze:

"Ako me tko ljubi, čuvat će moju riječ pa će i Otac moj ljubiti njega i k njemu ćemo doći i kod njega se nastaniti"

Ti kazes da Duh Sveti nije Duh Sveti, nego da je to Isus jer je on rekao da ce doci ucenicima, ali ovde vidimo da Isus govori i o drugoj licnosti - O Bogu Ocu, i kaze da ce i Otac doci sa njim, sto znaci da je po tebi i on Duh Sveti.

Moras odluciti i odgovoriti ko je po tebi Duh Sveti, da li Isus sam, ili da li i Otac sa njime zajedno.

Ja ostajem pri biblijskom stavu a to je sadrzano u tri tacke:

1. DUH SVETI JE FIZICKI NEZAVISNA LICNOST U ODNOSU NA OCA I SINA, I ON JE LICNOST ISTO KAO I OTAC I SIN, SA MOCI GOVORA, SLUHA, EMOCIJAMA I OSECANJIMA, SVOJOM VOLJOM I MOCI UPRAVLJANJA, ITD..

2. DUH SVETI DOLAZI NA ZEMLJU NAKON VAZNESENJA ISUSOVOG NA NEBO GDE JE ZAUZEO ULOGU PRVOSVESTENIKA ILI POSREDNIKA PRED OCEMU NEBESKOJ SVETINJI, I KOJI JE POSLAO SVETOG DUHA KAO SVOG PREDSTAVNIKA.

3. ISUS JE NA ZEMLJI PRISUTAN NE STVARNO FIZICKI, VEC KROZ SVETOG DUHA KOJI JE NJEGOV PREDSTAVNIK, KOJI PROSLAVLJA ISUSA I UKAZUJE NA SPASENJE U NJEMU, I VODI COVEKA U SVETINJU NA NEBU GDE SE ISUS NALAZI.

Ja imam pitanja za tebe:

1. KO JE U SVETINJI NA NEBU I KO POSREDUJE ZA COVEKA AKO JE ISUS KAO DUH SVETI NA ZEMLJI?

2. KOGA APOSTOLI VIDE DA JE USAO U SVETINJU, I KOGA JE JOVAN U OTKRIVENJU VDEO U SVETINJI PORED KOVCEGA ZAVETA I SEDAM SVECNJAKA?

3. KO JASE NA KONJU I PREDVODI VJSKE NEBESKE I ZOVE SE REC BOZJA?

4. KO JE SEO PORED OCA NA NEBU?

5. KO JE BIO U SIMEONU I KO MU JE GOVORIO DA DODJE U HRAM DA VIDI NMALOG ISUSA, AKO TO NIJE BIO DUH SVETI?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698

Slobodno ti uzmi svoju dozu nemoj da ti smeta snimanje.
Sad si se već elegantnije obukao.

Ne postoje plagijati Ellen White koje je ona plagirala - navodno prepisujuci tudja dela.
:roll::roll::roll:
Ti si neki opasan pajac.

"Ako me tko ljubi, čuvat će moju riječ pa će i Otac moj ljubiti njega i k njemu ćemo doći i kod njega se nastaniti"

Ja ostajem pri biblijskom stavu a to je sadrzano u tri tacke:

1. DUH SVETI JE FIZICKI NEZAVISNA LICNOST U ODNOSU NA OCA I SINA, I ON JE LICNOST ISTO KAO I OTAC I SIN, SA MOCI GOVORA, SLUHA, EMOCIJAMA I OSECANJIMA, SVOJOM VOLJOM I MOCI UPRAVLJANJA, ITD..

2. DUH SVETI DOLAZI NA ZEMLJU NAKON VAZNESENJA ISUSOVOG NA NEBO GDE JE ZAUZEO ULOGU PRVOSVESTENIKA ILI POSREDNIKA PRED OCEMU NEBESKOJ SVETINJI, I KOJI JE POSLAO SVETOG DUHA KAO SVOG PREDSTAVNIKA.

3. ISUS JE NA ZEMLJI PRISUTAN NE STVARNO FIZICKI, VEC KROZ SVETOG DUHA KOJI JE NJEGOV PREDSTAVNIK, KOJI PROSLAVLJA ISUSA I UKAZUJE NA SPASENJE U NJEMU, I VODI COVEKA U SVETINJU NA NEBU GDE SE ISUS NALAZI.

Ja imam pitanja za tebe:

1. KO JE U SVETINJI NA NEBU I KO POSREDUJE ZA COVEKA AKO JE ISUS KAO DUH SVETI NA ZEMLJI?

2. KOGA APOSTOLI VIDE DA JE USAO U SVETINJU, I KOGA JE JOVAN U OTKRIVENJU VDEO U SVETINJI PORED KOVCEGA ZAVETA I SEDAM SVECNJAKA?

5. KO JE BIO U SIMEONU I KO MU JE GOVORIO DA DODJE U HRAM DA VIDI NMALOG ISUSA, AKO TO NIJE BIO DUH SVETI?

Reći ću ti odgovor jer ti Tripo neće odgovoriti kao ni Mire niti bilo ko drugi onako kako tebi paše zato je moja malenkost tu da udovolji tvojoj veri i odgovori na pitanja.
,,1. KO JE U SVETINJI NA NEBU I KO POSREDUJE ZA COVEKA AKO JE ISUS KAO DUH SVETI NA ZEMLJI?,,

U Svetinji su Jelena Bela sa Milerom i čiste je.
Za čoveka posreduje Isus.Ne može Isus biti i gore i dole istovremeno to može samo Bog zato nas je prevario rekavši da je i U VERUJUĆIMA i na nebu.

,,2. KOGA APOSTOLI VIDE DA JE USAO U SVETINJU, I KOGA JE JOVAN U OTKRIVENJU VDEO U SVETINJI PORED KOVCEGA ZAVETA I SEDAM SVECNJAKA?,,

U svetinju je ušlo jagnje tako čitamo a pored njega je sin čovečiji a do njega Sin Božji a do Njega Prvi i poslednji a do Njega Mesija a do Njega Car nad carevima i tako cela kolona.
Jovan je bio gluv i slep tako kaže Jelena ali hajde da tu SIMBOLIKU pretvorimo u javu i zaboravimo na slepilo i gluvoću pa ćemo videti Alfu i Omegu a pored je Sin čovečiji a do Njega Onaj koji jeste i simboličan broj koji znači puninu pa znači svetlost pa znači crkva pa znači Duh...sve može značiti samo ne svećnjak pa kad Mojsije načini sve po slici u šatoru umesto svećnjaka stavio je puninu.:mig:

,,3. KO JASE NA KONJU I PREDVODI VJSKE NEBESKE I ZOVE SE REC BOZJA?,,

Ako je Šarac u pitanju onda je garant Kraljević Marko a ako je Jabučilo garant je Dojčin.Kažeš REČ Božja a nije li ista postala telom a ta reč beše BOG pasamim tim Bog se javi u telu ne dvojica a ne ni trojica.

,,4. KO JE SEO PORED OCA NA NEBU?,,

Prvi i poslednji čije je ime REČ BOŽJA koja je BOG a ona posta TELO.

,,5. KO JE BIO U SIMEONU I KO MU JE GOVORIO DA DODJE U HRAM DA VIDI NMALOG ISUSA, AKO TO NIJE BIO DUH SVETI?,,

Onaj SVEPRISUTNI koji i najavi preko svojih proroka kad i kako će On sam stići i pokazati se.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Jeste direktno On to sam ti već objasnio, uzmete dio stiha a ne date anstavak šta je Isus rekao i šta Ga je Juda (neiskariotski) pitao i onda to dajete kao da nije sam Isus.

Date ovaj stih samo Ivan 14,16I ja ću moliti Oca i on će vam dati drugoga Branitelja da bude s vama zauvijek:

------------------------------------------------------------------------------------------

A ne date dalje ovo.

I šta je još Isus obećao

Matej 18,20Jer gdje su dva ili tri sabrani u ime moje ondje sam ja među njima.

Matej 28,20Učeći ih da sve drže što sam vam zapovijedao; i evo ja sam s vama u sve dane do svršetka vijeka. Amin.

GOVORI O 3 OSOBE!
ZASTO NISI KOMENTARISAO 23. STIH???

''I reče Mu Juda, ne Iskariotski: Gospode! Šta je to da ćeš se nama javiti a ne svetu? .. Isus odgovori i reče mu: Ko ima ljubav k meni, držaće reč moju; i Otac moj imaće ljubav k njemu; i k njemu ćemo doći, i u njega ćemo se staniti.''

Pitao sam te a nisi mi dao odgovor:

ko dolazi, koliko ih imas ovde?

1.Isus
2.Otac
3.Sveti Duh

Zar nije tako???

Koliko ih je prema ovim Isusovim recima, sta kaze???
Sam Isus te demantuje!

*Vasa Teologija je prevarantska!
Mislim da sa ovim mozemo i zavrsiti temu, jer videsmo iz usta Isusa da izmisljas!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Taramana neozbiljan, daleko mu lepa kuca od takvog tvog Hriscanstva.

Slava Bogu!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ja sam na ovo vec odgovorio.

Ovde Isus govori o Duhu Svetome, ali govori i o sebi kao nezavisnom od Duha Svetoga, i takodje govori o Bogu Ocu.

Ako tvrdis da je Isus Duh Sveti, onda moras priznati da je i Otac Duh Sveti takodje, jer Isus kaze:

Pa gdje Isus tu i je Otac, kao kada je Isus bio na Zemlji tijelom.

Ti kazes da Duh Sveti nije Duh Sveti,

To nigdje nisam rekao.

nego da je to Isus jer je on rekao da ce doci ucenicima, ali ovde vidimo da Isus govori i o drugoj licnosti - O Bogu Ocu, i kaze da ce i Otac doci sa njim, sto znaci da je po tebi i on Duh Sveti.

To sam već odg. gore

Moras odluciti i odgovoriti ko je po tebi Duh Sveti, da li Isus sam, ili da li i Otac sa njime zajedno.

Već sam ti rekao to je Očev duh i Isusov. A sam Isus je prisutan kao što je bio u tijelu, a samim tim i Otac.

Hvataš se za slamku spasa. Pošto nema dokaza da se radi o 3. osobi.

Zar Isus nije imao moć govora, sluha, emocije?

Odličan dokaz da je to Isus, Isus odlazi u tijelu na nebo i silazi svojim duhom Tačnije On je sam taj duh.

Pa ako je prisutan, onda to dokazuje da nema 3 osobe.

Ja imam pitanja za tebe:

Pa nisam ja rekao da Isus nije gore u tijelu? Ovo nije mliječna hrana.

Imaš odg. prije.

Bolje se pitaj gdje ti je 3. osoba na prestolu, koga slave na nebu i na Zemlji. Ko se spominje u apostolskom pozdravu.

Imaš već odg. na to.

Pa bio je Otac. To je i Očev duh. Nije samo Isusov. Teška hrana za tebe.

Pitao sam te a nisi mi dao odgovor:

Ti ako imaš vremena na pretek, ja ga nemam. Bio sam na selu i radio sam.

ko dolazi, koliko ih imas ovde?

Dolazi Isus i Otac. Kao kada je Isus bio na Zemlji bio je i Otac sa nama preko Isusa. KO vidje mene vidje Oca.

1.Isus
2.Otac
3.Sveti Duh

Ovo su amaterske fore. Ako kažem 3 onda sam dokazao Trojstvo, ako kažem dvoje onda negiram duha Svetog. Već sam ti dao objašnjenje, ajd malo smisli nešto lukavije.

*Vasa Teologija je prevarantska!

Bolje je znao i Juda (neiskario) nego ti i Laodikeja.

Ne možeš da oboriš što sam dao pa se izvlačiš pitanjima.

A gle koga slave i na nebu i na Zemlji.

Otkrivenje 5,13 I začujem: sve stvorenje, i na nebu, i na zemlji, i pod zemljom, i u moru - sve na njima i u njima govori: "Onomu koji sjedi na prijestolju i Jaganjcu blagoslov i čast, i slava i vlast u vijeke vjekova!

Otkrivenje 7,10
Viču iz glasa: "Spasenje Bogu našemu koji sjedi na prijestolju i Jaganjcu!

Ako je 3. osoba isto kao Otac i Isus, kako onda niko ne slavi 3. osobu.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tripo to je potpuna konfuzija koju pravis sam sebi, Dva Duha Ocev i Sinovljev, Isus je na nebu pa na zemlji, pa posreduje, pa seta zemljom, Isus je Duh, pa je to Otac, pa nije Otac nego je telom sa Isusovim Duhom, itd.. napravio si konfuziju.

Ja se ne hvatam za slamku spasa, jer ja znam u sta verujem, i sta biblija govori o tome, i kod mene nema nikakve sumnje, ni pomeranja u onome sto imam kao veru oduvek.

Vidim da nema vise svrhe sa ubedjivanjem, tako da te pozdravljam.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Tripo to je potpuna konfuzija koju pravis sam sebi,

Upravo je Trojstvo konfuzija.

Dva Duha Ocev i Sinovljev,

Ko je to rekao? Ja nisam. Jedan je duh Oca i sina.

Isus je na nebu pa na zemlji, pa posreduje, pa seta zemljom, Isus je Duh, pa je to Otac, pa nije Otac nego je telom sa Isusovim Duhom, itd.. napravio si konfuziju.

Sve sam ti objasnio, teška hrana za tebe.

Šta vrijedi što bilo šta daješ kada ne možeš dokazati Biblijom.

Otkrivenje 5,13 I začujem: sve stvorenje, i na nebu, i na zemlji, i pod zemljom, i u moru - sve na njima i u njima govori: "Onomu koji sjedi na prijestolju i Jaganjcu blagoslov i čast, i slava i vlast u vijeke vjekova!

Vidiš da ja ne mogu biti ukrivu. Samo ti i ko misli kao ti.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Trip. nije teska hrana, vec to sto ti iznosus nije hrana, vec otrov unesen sa strane u cist biblijski tekst.

Ja nemam razloga da besomucno dokazujem iz biblije, jer biblijsko ucenje je samo po sebi jasno ako covek ne dodaje svoje misljenje.
Ja imam istinu po ovom pitanju zasnovanu na kontekstu biblije, a ne iznosim svoja isljenja da je nesto tako na osnovu zapisanog, vec iznosim zapisano i tvrdim da je tako jer tako pise.

Kod mene nema konfuzije, i upravo je ovo teska hrana za tebe, jer ti ne shvatas uopste pojam trojstva i Bozjeg jedinstva u tri licnosti..

Evo jednog od mojih predhodnih odgovora, i on u potpunosti objasnjava biblijski stav po ovom pitanju:

U kontekstu biblije Bog Otac, Sin, i Sveti Duh su jedno ne samo u namerama i ciljevima, vec su jedno i po svojoj prirodi jer poseduju istu Bozansku prirodu, od iste su tvari, kao sto bi se recimo iz velikog okeana izdvojile tri kapi vode, oni su jednaki u svakom pogledu, slika jedan drugom.

U tom smislu Duh Sveti jeste Otac, kao sto je i Otac Duh Sveti, i Duh Sveti ujedno jeste i Isus kao sto je Isus Duh Sveti, i na kraju kao sto je i Bog Otac Isus, tako je i Isus Bog Otac, i Duh Sveti je Otac.

Isus jeste jedan od njih trojice koji je odabran da dodje na svet i umre na krstu, ali to je mogao biti bilo ko od druge dvojice, i on bi u tom slucaju bio Isus Bog Sin, jer izrazi "ISUS, SIN, OTAC, UTESITELJ, SPASITELJ, SUDIJA" su samo antropomorfizmi, ili izrazi koji pokusavaju da objasne razlicite uloge Bozanskih licnosti u planu spasenja coveka.

Moj poslednji odgovor se podrazumeva.

Natrag