Sveto Trojstvo

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Za Taramanu i Antoniju.

Onda vam samo hvale makaze da isecete sve tekstove u bibliji gde se govori o Ocu i Sinu koji razgovaraju, i govore jedan drugom, sede i stoje jedan pored drugog, i da izbacite ceo plan spasenja gde Isus umire na krstu i priziva Oca govoreci "Oce moj zasto si me ostavio" i nakon odlaska na nebo posreduje pred Ocem, itd...

Naj bolji odgovor daje Mire evo pročitajno dolje

Pa i nije 3. posebna osoba kada govorimo o jedinstvu Trojstva, ali se svaka celina moze izdvojiti i nezavisno delovati, jer Bog nije ogranicen ni vremenom ni prostorom ni telom, i on je svuda istovremeno fizicki prisutan...

Bog je sve moguć, nevidim zaštš da uzimam škare i rezuckam Bibliju
Umesto da shvatis da je Duh ono sto ih ujedinjuje u jednog Boga, ti razdvajas sve Troje

Ovo je odgovor kakav sam ija mislila napisat .

Postoji Duh Sveti koji nije ni Isus ni Bog Otac, nego neko treci.

Mi imamo ''Jednog Boga Trojedinog'' ali vi imate Boga iz više djelova , kao daje nekakav stroj
Mire nemoj se ljutit što koristim tvoje tekstove za odgovor Lakiju , to štosi pisao toje to, Duh nije zaseban , on je Božji , a svi znamo koje Bog.

“Zato idite i učinite sve narode učenicima mojim! Krstite ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga !”(Mt 28,19).
“Milost Gospodina Isusa Krista, ljubav Boga (Oca) i zajedništvo Duha Svetoga neka bude sa svima vama!”(2 Kor 13,13).

Isus prije uskrsnuća šalje učenike da krste u jedinstvu u ime Oca i Sina i Duha Svetoga , kao što i doljni stih kaže , Isusa Krista, ljubav Boga (Oca) i zajedništvo Duha Svetoga . Što zanači to je jedan Bog , jedno zajedništvo.

Kainose,ti dokazujući Duha dokaza trojstvo.

Bez obzira štoje dokazivao , ali je ispalo dasu OTAC ,SID ,I DUH SVETI jedno

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Svašta...tripo je dualist i politeist....a vi imate tri Boga....i kažete da je 3x1 jednako jedan....isto velite da Bog Sveti Duh ujedinjuje druga dva Boga u jednog.....znamo svi vele da je trojstvo misterija..ali ovo što vi tvrdite je naučna fantastika...

Uzmimo samo ovaj stih

Djela 10,38 - kako Isusa iz Nazareta Bog pomaza Duhom Svetim i snagom.....znači za vas trojičare...Bog Otac uzima treću osobu trojedinog Boga i pomazuje drugu osobu tog istog trojedinog Boga....za Taramaninu teoriju ovako ispada...

Bog uzima samog sebe i pomazuje samog sebe kad pogledamo taj isti stih...sreća pa modalista nema dosta na našim prostorima...premda na facebooku ima dosta Branhamovaca koji proturaju ovo učenje....

Ili kad se kaže da se Sveti Duh izlio...ili Otkrivenje spominje 7 duhova...kako se to osoba može izlivati....imamo li igdje izvještaj o 7 Krista....Isusa i Boga su vidjeli na prijestolju....oni imaju formu i duh...ali Sv. Duh nema forme...nego je samo duh...

Da li slavite i častite treću osobu Boga Svetog Duha...da li mu se molite....ako ne, zašto onda uskraćujete Boga...ako da - gdje ste to našli u Bibliji? - molit ću odgovor na ovo pitanje.....

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Tripo,igraš se ozbiljnim stvarima veoma ozbiljnim jer je ta tvrdnja od hule tanja od žileta.

Što bi bila hula, duh koji uzdiže 3. osobu nije Božji duh. Duh uzdiže Oca i Sina.

Odbacujući bilo koju službu odbacuje se ličnost jednog istog Boga koji se javlja u telu i izvan tela.

Pa baš ja potvrđujem službu duha svetog a to je veličanje, slavljenje Oca i Isusa.

Već te opomenuh zbog tvog dobra da trčiš u ozbiljan problem i to si komentarisao kao moju glupost ja bi voleo više da si ti u pravu jer ja i glup mogu ući u carstvo ali ti sa hulom ne možeš,ovo naj ozbiljnije kažem.

Što bi to bila hula? Nemaš nijedan dokaz. Upravo iznosim ono što jeste biblijski Koga apostoli slave, obožavaju i mole se. Ocu i Isusu.

Kažeš Valter ,,razvali nauku,, ja se sa tobom tuslažem totalno je razvalio Božje učenje i nevernici trče u hulu umesto da imaju malo straha Božjeg.

Kakve veze ima strah sa ovim? Čovjek fino objasni šta je biblijsko a šta nije.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ipak trebaju makaze, jer biblija govori o tri nezavisne licnosti, o tri tela, o tri para usana, ociju, usiju, ruku i nogu, itd, jer biblija jasno govori da su to odvojene licnosti koje sede jedna pored druge, kada je jedna na jednom mestu druga je na drugom, one dolaze jedna do druge i razgovaraju jedna sa drugom..itd.

Efekat ogledala gde Bog sedi sam pored sebe, dolazi sam do sebe i razgovara sam sa sobom u bibliji ne postoji.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nigdje ne razg. niko osim Otac sa Isusom. Niko sa 3. osobom.

Greska, u proroku Jezekilji je zapovedjeno proroku da pozove Duha da dune na mrtve kako bi oziveli:

Tada mi rece: prorokuj duhu, prorokuj, sine covjecji, i reci duhu: ovako veli Gospod Gospod: od cetiri vjetra dodji, duse, i duni na ove pobijene da ozive.
I prorokovah, kako mi se zapovjedi i udje u njih duh, i ozivjese, i stadose na noge, bjese vojska vrlo velika" ( Jezekilj 37. 9 - 10 )

Taj koji je rekao Jezekilju bio je Gospod koji je rekao proroku da pozove nekog drugog da Dune u mrtve kako bi oziveli.
Ovo pokazuje da je Duh Sveti neko drugi ili treci koji je licnost, i koji u sebi ima silu zivota.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Taj koji je rekao Jezekilju bio je Gospod koji je rekao proroku da pozove nekog drugog da Dune u mrtve kako bi oziveli.
Ovo pokazuje da je Duh Sveti neko drugi ili treci koji je licnost, i koji u sebi ima silu zivota.

Gdje ti vidiš ovdje razg. sa duhom svetim? Svugdje imamo da Otac slavi Isusa i razg. sa njim i Isus slavi Oca. Pa nisam ja reakao da nije ličnost. Imam i Isus u sebi silu života.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
PROROKU ZAPOVEDJENO DA POZOVE DUHA SVETOGA DA DUNE U BOBIJENE DA OZIVE:

"Tada mi rece: prorokuj duhu, prorokuj, sine covjecji, i reci duhu.
ovako veli Gospod Gospod: od cetiri vjetra dodji, duse, i duni na ove pobijene da ozive"

U POBIJENE JE USAO DUH - UNIVERZALNA BOZJA SILA KOJA DAJE ZIVOT I OZIVLJAVA SVU TVOREVINU, KOJU JE DUH SVETI UDAHNUO U MRTVA TELA:

"I prorokovah, kako mi se zapovjedi i udje u njih duh, i ozivjese, i stadose na noge, bjese vojska vrlo velika" ( Jezekilj 37. 9 - 10 )

Dakle, imamo dve licnosti, Bog ili Gospod Isus, koji kaze proroku da pozove Duha Svetoga trecu licnost, kako bi ovaj udahnuo silu zivota u mrtva tela pobijenih.

To su tri licnosti.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
U POBIJENE JE USAO DUH - UNIVERZALNA BOZJA SILA KOJA DAJE ZIVOT I OZIVLJAVA SVU TVOREVINU, KOJU JE DUH SVETI UDAHNUO U MRTVA TELA:

Pa i u Isusa je ušao duh i to je pripisano Ocu, zanči da Ga je Otac vaskrsao.

Pa duh Sveti je Isus.

Vidiš da u Otkrivenju piše Šta govori duh crkvama, a onda govori Isus.

Gospod je duh, duh je istina. A to je sve Isus.

KO je vaskrsao Mojsija? Pa ko je pozvao Bog ili Isus? u NZ vidimo da samo Isus i Otac vaskrsavaju.

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Duh Očev je uskrsnuo Isusa....a ne neka treća sila.....EGW kaže da je sv. Duh - Božja prisutnost i sila....vidiš i da je sila...kako reće neko od adventističkih pionira....sv. Duh je moćna energija božanstva...kada naizgled stihovi govore da Duh priča , jedan drugi pionir lijepo kaže da su Otac i Sin personificirani u Duhu...tako jednostavno rečeno....

Natrag