Sveto Trojstvo

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ja sam vec dokazao da postoje ''Trojica u coveku''

A drugi kažu da je samo jedan u čovjeku. dakle imate konfuziju. različite arg. koristite.

Kazi mi sada da li negiras prisustvo treceg Svetoga Duha uz prisustvo Oca i Sina?

Vidiš kako vodiš raspravu, samo zaobilaziš brojne stihove koje sam dao.

Ja ne negiram prisustvo Duha Svetog, nego 3. osobe koja nije Isus i Otac.

Teško je nekome ko vjeruje u konfuziju objasniti.

Naravno opet se ne osvrćeš na vašu konfuziju. Jednom kažete jedan Bog u 3 manifestacije, prekjuče čujem nije to, nego 3 manifestacije ili ličnosti čine jednog Boga. A onda sam čuo i 3. objašnjenje. Jedan Bog se manifestovao u još dvije osobe.

Totalna konfuzija.

Duh koji svjedoči za 3. osobu nije Božji. U cijeloj Bibliji imamo svjedočanstvo za Oca i Isusa. Što znači da ste vi primili duh koji koji nije Božji.

Jer duh svjedoči za Oca i Isusa. I naravno nisi se zapitao odakle ti svjedočanstvo za 3. osobu.

Galatima 2,20A ja više ne živim, nego živi u meni Hristos. A što sad živim u tijelu, živim vjerom sina Božjega, kojemu omiljeh, i predade sebe za mene.

Duh Sveti svjedoči za Isusa, a po vama svjedoči za nekog 3. Duh SVETI je sam Isus.

Isus je jedinorodni sin Božji, jedini takav. A po vama imamo još jednu osobu koja je kao Otac.

I dobro si se zakucao u svoju nauku ignorišući brojne stihove koje sam dao i komentare. Nemaš odg.

Djela apostolska 9,3 A kad bješe na putu i dođe blizu Damaska, ujedanput obasja ga svjetlost s neba,
Djela apostolska 9,4 I padnuvši na zemlju ču glas gdje mu govori: Savle! Savle! zašto me goniš?
Djela apostolska 9,5 A on reče: ko si ti, Gospode? A Gospod reče: ja sam Isus, kojega ti goniš: teško ti je protivu bodila praćati se.
Djela apostolska 9,6 A on drkćući od straha reče: Gospode! šta hoćeš da činim? I Gospod mu reče: ustani i uđi u grad, pa će ti se kazati šta ti treba činiti.
Djela apostolska 9,7 A ljudi koji iđahu s njim stajahu i čuđahu se, jer čujahu glas a ne viđahu nikoga.

Isus djeluje i nakon uznesenja.

3. osoba nema ime. Isus ima ime i Otac ima ime.

Djela apostolska 1,8Nego ćete primiti silu kad siđe Duh sveti na vas; i bićete mi svjedoci u Jerusalimu i po svoj Judeji i Samariji i tja do kraja zemlje.

Duh sveti svjedoči za Isusa. Ovdje piše da su apostoli svjedoci Isusa, svjedoče za Isusa. Dakle nema svjedočanstva za 3. osobu.

Otkrivenje Bog daje Isus koji daje Jovanu. Zaobilaze 3. božansku osobu.

Otkrivenje 1,1 Otkrivenje Isusa Hrista, koje dade njemu Bog, da pokaže slugama svojima šta će skoro biti, i pokaza, poslavši po anđelu svojemu sluzi svojemu Jovanu,

Osim toga niko Mire ne slavi i ne obožava 3. osobu.

To si nevješto zaobišao.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Aman covece, jes ti slep pa ne vidis da su stihovi koje dajes nikakvi za argumentaciju?
Sta hoces da ja komentarisem nesto sto ne dokazuje nista???

Ja sam dokazao Isusovim recima da su "Trojica u coveku" a vi kazete da je "jedan" ili "dvojica".
Prosto i jednostavno je: ti ne mozes poreci da ih je Troje, i tvoja nauka tu pada.

Naravno, ti si tvrdoglav i neces to priznati.
Nastavi ti izvrcati i vrti u krug slobodno, na sve ti je odgovoreno vec.

A to ponavljanje "nemate odgovora" , okaci macku o rep, bolje on repom da mase, nego ti bezvrednim stihovima...

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Aman covece, jes ti slep pa ne vidis da su stihovi koje dajes nikakvi za argumentaciju?

Znam ja da su nikakvi za tebe, jer si uklopljen u crkvene dogme.

Sta hoces da ja komentarisem nesto sto ne dokazuje nista???

Pa i ne možeš jer obara tvoju nauku.

Ja sam dokazao Isusovim recima da su "Trojica u coveku" a vi kazete da je "jedan" ili "dvojica".

To sam već objasnio.

Prosto i jednostavno je: ti ne mozes poreci da ih je Troje, i tvoja nauka tu pada.

Dao sam čitav niz stihova da je dvoje.

Naravno, ti si tvrdoglav i neces to priznati.

Dokaži drugačije pa ću popustiti.

Nastavi ti izvrcati i vrti u krug slobodno, na sve ti je odgovoreno vec.

Nisi ništa odg.

A to ponavljanje "nemate odgovora" , okaci macku o rep, bolje on repom da mase, nego ti bezvrednim stihovima...

Znam da su za tebe stihovi koje dajem bezvrijedni.

Katolička enciklopedija kaže: Formulacija ‘jedan Bog u tri Osobe’ nije se posve afirmirala i zasigurno se nije u potpunosti uklopila u kršćanski život i ispovijest vjere sve do kraja četvrtog stoljeća. No upravo je ta formulacija prva dobila naziv dogma o Trojstvu. Takav način razmišljanja i takvo gledište bili su potpuno strani apostolskim ocima.

Nemaš odg. na to zašto se ljudi mole Isusu i Ocu, zašto samo njih dvojicu slave, obožavaju, zašto se pozdravljaju samo spominjući Oca i Isusa.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Tripo, ti ne shvatas o cemu se tu radi.

Duh Sveti je deo jednine Bozanstva, i slaveci Boga slave se sve tri licnosti, jer Bozanstvo ne mozes odvojiti i reci "kada se slavi jedna licnost ne slavi se druga ili treca"

Slaveci Boga Oca - slavi se i Isus i Sveti Duh koji su sa njim jedno, i slaveci Isusa - slavi se i Otac i Duh Sveti koji su sa njim jedno.

"Blagodat Gospoda našeg Isusa Hrista i ljubav Boga i Oca i zajednica Svetog Duha sa svima vama. Amin"
( 2 Korincanima 13. 13 )

"A dok još Petar govoraše ove reči, siđe Duh Sveti na sve koji slušahu reč.
I udiviše se verni iz obrezanja koji behu došli s Petrom, videći da se i na neznabošce izli dar Duha Svetog.
Jer ih slušahu gde govorahu jezike, i veličahu Boga"
( dela 10. 44 - 46 )

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Tripo, ti ne shvatas o cemu se tu radi.

Duh Sveti je deo jednine Bozanstva, i slaveci boga slave se sve tri licnosti, jer Bozanstvo ne ozes odvojiti i reci "kada se slavi jedna licnost ne slavi se druga ).

Znači 1/3 Boga. Ovo što daješ je već filozofiranje koje doalzi iz Aleksandrijske biblijske škole.

"Blagodat Gospoda našeg Isusa Hrista i ljubav Boga i Oca i zajednica Svetog Duha sa svima vama. Amin" ( 2 Korincanima 13. 13 )

Zajednica Duha Svetog znači isti, zajednički Duh Sveti.

1. Jovanova 1,3 Što vidjesmo i čusmo to javljamo vama da i vi s nama imate zajednicu; a naša je zajednica s ocem i sa sinom njegovijem Isusom Hristom.

"A dok još Petar govoraše ove reči, siđe Duh Sveti na sve koji slušahu reč.
I udiviše se verni iz obrezanja koji behu došli s Petrom, videći da se i na neznabošce izli dar Duha Svetog.
Jer ih slušahu gde govorahu jezike, i veličahu Boga. Tada odgovori Petar"
( dela 10. 44 - 46 )

I kasnije vidimo da su veličali Oca i Isusa. Ako nemaš isto za 3. osobu, onda nema 3. osobe koja je Božanska.

Do te mjere ste zaglibili u svojoj nauci, da ste dali kako je Isus umro, a bio živ svojim duhom. Ili je umro ili nije umro.

Dakle došao je u stanje da nema misli, razmišljanja, djela. Ništavilo. Vi negirate Njegovu žrtvu.

Do te mjere ste zaglibili da ste rekli da je Isus zgriješio opet bi nas sve spasio i Njemu bi Otac oprostio grijehe.

Nisi ovo ti rekao, nego advent. teolozi koji zastupaju Trojstvo. Neki od njih.

Isus se odrekao svoje apsolutne besmrtnosti. I bio je 100% čovjek. I po vašem Trojstvu On nije ni rizikovao svoje postojanje.

Da si upravu onda bi 3. osoba bila tako i prikazana. Već sam ti rekao ne mogu da izgubim ništa ako obožavam Oca i Isusa. vi možete.

Pa mi nemamo da se slavi 3. osoba. Imamo stihove gdje se slavi samo Otac. Ali nijednoga nemamo gdje se slavi 3. osoba.

Znam i šta ćeš reći, pa imamo malo stihova gdje se slavi Isus, mnogo manje nego Otac.

Pa to ti svo vrijeme govorim Duh Sveti uzdiže Oca i Isusa. Zato negiram trojstvo.

To je pravi Duh Božji ili Sveti. Pa ti i Mire negirate Duha Svetog.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pises svasta i pripisujes mi da ja verujem u nesto sto nije slucaj.

Nije bitno, pozdrav!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Hvala ti na bezvrednim komentarima.
Ti si samo istrajan u pisanju jednog istog, a hiljadu puta ponovljena laz nikada nece postati istina.
Uzalud ti je sve ovo, mi smo dokazali da se tvoja nauka suproti recima Isusa Hrista.

Ti nisi nista dokazao, u istom poglavlju koje koristis kao dokaz uzimajuci Judine reci u dokazivanju da je "Isus =Sveti Duh" sam Hristos te u sledecem demantuje (i Judu i tebe) , te kaze da su Troje koji dolaze: "njemu cemo doci i u njemu se nastaniti" - Sveti Duh, Isus i Otac. Ako Isus demantuje Judu , besmisleno je reci da je Juda bolje od nas i Hrista znao, sto si ti izjavio.
Ne moze ih biti manje od Troje po ovim Hristovim recima. A ti to porices!

Sem toga u apostolskom blagoslovu i pozdravu, sto je postavio Laodikeja nalazimo svo Troje, u formuli krstenja takodje, u Jovanovoj poslanici takodje itd.. Ignorisanje takvih a postavljanje suprotnih stihova je izbegavanje sagledavanja kompletne slike, sto ti ovde cinis!

Stoga, ovakav razgovor i razmatranje s tvoje strane je pristrasno i usmereno samo u korist promovisanja vasih ideja..

Tvoj cilj nije saznati istinu i voditi konstruktivan razgovor. Stoga odbijam svaku vrstu ovakvog razgovora..

Natrag