Sveto Trojstvo

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Znam da imaš potrebu da popljuvaš ono što ne možeš da oboriš. Čime otkrivaš svoje motive i stanje svog srca. Ne možeš dostojanstveno da prihvatiš poraz svoje nauke. Ko ti je kriv što obožavaš nekog ko nije Bog.

Ja sam iskren covek i Bog to zna, moje srce je pravo.
Nisi dokazao nista i nisi covek za razgovor...
Ne citas tudje postove, ne zanima te tudje misljenje, zanima te samo da promovises svoju dogmu.

Ja sam oborio, a i drugi ce..

Kako će mrtvi čuti glas i ustati kad mrtvi nemaju uho niti čuju?

5:25 Zaista, zaista vam kažem: Ide čas i već je nastao, kad će mrtvi čuti glas Sina Božijeg, i čuvši oživeti.[/COLOR][/B]

Lepo si ovo primetio , meni je promaklo :)

Poslednja izmena:
UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Ovo se ne radi,ako nekome na PP nešto kažeš znači da to nije svima rečeno i zato takvo poverenje treba poštovati a ne iznositi pred sviju kao neki dokaz a pogotovo ne sadržaja sa PP.

I Taramana dobro si primetio, ja Kainosu nakon sto je vec nekoliko puta izneo nase privatne razgovore u javnost nista ne verujem. Ja sam mu govorio u poverenju, koje je on izigrao..
Kasnije sam promenio misljenje.

Neverojatno PP trebale bi , i morale bi ostati tajna , bez obzira dali se oko neček slažemo ili ne , ili bili prijatelji ili ne

Kainose,za tebe samo jedno pitanje:
Kako će mrtvi čuti glas i ustati kad mrtvi nemaju uho niti čuju?

5:25 Zaista, zaista vam kažem: Ide čas i već je nastao, kad će mrtvi čuti glas Sina Božijeg, i čuvši oživeti.

Zanimljivo pitanje
Voljelabi ba pročitam , i tvoj odgovor

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Mire tvoje ništa višđe ne čitam. rasprava je završena.

Uh,al smo ponosni.
Meni su iz vrha Jelenine kule govorilida sam sluga satane i eto mene opet kod njih da iznova stavim na tas njihovo znanje i uvek se pokaže da ništa neznaju sem pogrešne osude.
Pa šta ako se ne slažete u verovanju ...ja se ne slažem sa većinom pa sam tu jer nisam došao sa namerom da eliminišem nekoga već iz radosti da podelim svoje verovanje i iz ljubavi da komuniciram.

Možda se po verskom pitanju razlikujemo ali kao ljudi možemo razgovarati i o drugim stvarima npr. o načinu lečenja teških bolesti ili nekom poslu...ja sa Muslimanima nemam zajedničkog veovanja ali smo hiljade postova izmenjali i desetine o lečenju.
Dobio sam više zahvalnosti na PP od Muslimanai Muslimanki i sad vidi da se može ljubavlju prema neistomišljeniku kad mu pomogneš više pridobiti nego pukim tvrđenjem nečega jer se delima potvrđuje ljubav i vera a Muslimani cene veru koja se delima potkrepljuje.

Čak mi je jedan nudio robu u većoj vrednosti da je konsignaciono prodajem toliko je poverenja imao u mene a žestoko smo se pre toga sukobljavali oko vere.Čovek me je na PP kontaktirao mnogo puta i veoma je želeo da se upoznamo jer ga je oduševila borba koju oni cene.
Mi smo potom ostvarili prijateljski kontakt i zamoli me povremeno da mu vidim semena ovamo i još neke stvari,rekao mi je gde živi čime se bavi pozivao me u goste.Rekoh mu da su moji zaklani u II sv.ratu od pobratma Muslimana shvatio je i žao mu je zbog toga ali me to ne sprečavada ja budem čovek.

Treba biti čovek uvek slagali se mi ili razilazili to je moj moto.
Mire,što se tiče mog pitanja Kainosu znam da odgovor neću dobiti nije ovo prvi put i ovo je jedno iz arsenala pitanja o duhovnosti koja postavljam u HAC i tad slušam braću koja imaju svu istinu kako kažu da im nije jasno,neznaju šta da odgovore ni na jeno pitanje a neću da budem zloća pa im onda Božjom pomoći objasnim da vide gde su oni a gde istina.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Što je tu teško....čut će njegov glas kada dođe i uskrsnuti....1. Sol 4,16 sve objašnjava...nego nisi Tarapana odgovorio kako Bog pomazuje samog sebe sa samim sobom Djela 10,38.......i kako to da učiš dispenzacionalizam koji su stvorili jezuiti? Vidim da nisi komentirao taj video koji sam postavio.

Član
Učlanjen(a)
25.03.2010
Poruka
224
ЛИТУРГИЈСКО СПОМИЊАЊЕ СВЕТЕ ТРОЈИЦЕ(факсимили рукописа Св.Владике Николаја)
Свака служба Православне Цркве почиње или са „Благословен Бог наш, сада, свагда и увек“ или „Благословено Царство Оца и Сина и Светога Духа, сада и увек и у векове векова“, или (јутрење): „Слава Светој, Једносуштној и Животворној Тројици, сада и увек“.

+ + +

Најизражајније химне Једном Богу у Три Лица и једној суштини су тропари Полуноћнице и стихире на Педесетницу. Ове стихире јасно описују личне особине сваке од Божанских личности. Божанска и људска природа Христа, Сина Божијег, најчудесније се опева у тзв. „Догматицима“ (има их осам) у Октоиху.

Божанство Светог Духа, Његова истоприродна једнакост са Оцем и Сином, и Његова животворна делатност у целокупној твари, јасно су наглашене у антифонима. Увод у Свету Евхаристију као и у неке друге, мање службе, почиње призивом: „Царе Небески, Утешитељу, Душе Истине“, итд.

У возгласима се помињу све три Божанске Личности, али им се обраћамо у једнини, са „Ти“, као на пример: „Јер Теби приличи свака слава, част и поклоњење, Оцу и Сину и Светоме Духу, сада и увек и у векове векова“. Или: „Јер си Ти Бог милости и сажаљења и човекољубља, и Тебе славимо, Оца и Сина и Светога Духа, итд“

*

У литургијским молитвама подједнако се молимо и једнаку част узносимо Сваком од Тројице.

*

Најваћи удео у Литургији има Дух Свети приликом освештања дарова. Свештеник призива Господа Христа да нам пошаље Свога Светога Духа као што Га је послао „у трећи час“ апостолима. После тога он се моли да се хлеб и вино претворе у Христово тело и крв. То је најузвишенији тренутак Свете Литургије.

Свих седам Светих Тајни обављају се у име Оца и Сина и Светога Духа.

Рецимо: „Крштава се слуга Божји (име) у име Оца и Сина и Светога Духа“.

Слична формула се употребљава и у другим Свештеним и Светим Тајнама.

Освештање воде, уља, семена, брашна, соли, дома, њиве, одеће, итд. – све Духом Светим (види Требник).

Свети Николај Жички
(са енглеског: Владимир Димитријевић)

(факсимили рукописа Св.Владике Николаја)

Сл. 1
Faksimil%20rukopisa%20Vladike%20Nikolaja%201.jpg

Сл. 2
Faksimil%20rukopisa2.jpg
Борба за веру

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Рецимо: „Крштава се слуга Божји (име) у име Оца и Сина и Светога Духа“.

A krštavali se u ime Isusovo.

Djela apostolska 10,48I dade ih krstiti u ime Isusa Krista. Tada ga zamoliše, da ostane kod njih nekoliko dana.

Djela apostolska 19,5A kad to čuše, krstiše se u ime Gospoda Isusa.

Djela apostolska 2,38A Petar im reče: pokajte se, i da se krstite svaki od vas u ime Isusa Hrista za oproštenje grijeha; i primićete dar svetoga Duha;

Na nebu i na zemlji slave...

Otkrivenje 5,13I začujem: sve stvorenje, i na nebu, i na zemlji, i pod zemljom, i u moru - sve na njima i u njima govori: "Onomu koji sjedi na prijestolju i Jaganjcu blagoslov i čast, i slava i vlast u vijeke vjekova!

1. Jovanova 1,3Što vidjesmo i čusmo to javljamo vama da i vi s nama imate zajednicu; a naša je zajednica s ocem i sa sinom njegovijem Isusom Hristom.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330

Naravno da ne trebas citati postove..
Trebas nam promovisati svoje verovanje, a nase, zasto bi te uopste zanimalo nase verovanje, koje je puno gluposti???

*Ja mislim da ljudi s tobom ne treba da razgovaraju, ti si pun sebe...
Najgore je sto ne vidis koliko si smesan.

Natrag