Sveto Trojstvo

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Bog je stvorio plan spasenja, Isus je taj plan ostvario na krstu, Duh Sveti ga danas sprovodi u nama.
U tome se proslavljaju tri licnosti.

Piše da ga sprovodi Isus, jer je u DS personifikovan Isus. Ali BIblija govori o proslavljanju samo dvije ličnosti. Tako da je netačno da su apostoli i dr. hrišćani proslavljali 3 ličnosti.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sprovodi ga Duh Sveti u nama.

Isus je u Svetinji i on ne sprovodi, vec posreduje na nebu, a Duh Sveti obnavlja coveka po uzoru na Isusa Hrista.

Slaveci Oca i Sina slavi se i Duh jer su oni jedno u tri licnosti.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Isus je u Svetinji i on ne sprovodi,

Što je onda rekao da će biti sa nama. Već sam ti rekao ne možeš i jare i pare. Odluči se. Ili uzimaj sve ili ništa. Praviš selekciju stihova. Ovaj može bukvalno, ovaj ne može.

vec posreduje na nebu,

Isto tako i na Zemlji kao DS. Nemaš dva posrednika.

a Duh Sveti obnavlja coveka po uzoru na Isusa Hrista.

Pa šta će ti onda 3. osoba ako imaš jedan uzor. Jel negdje piše da ima neko uz Isusa da je uzor kao Božanska osoba?

Slaveci Oca i Sina slavi se i Duh jer su oni jedno u tri licnosti.

Ko slavi 3. osobu ne slavi Isusa i Oca.

I duh koji svjedoči za 3. osobu nije Božji duh.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Taramana, ovo sto Tripo pise nema veze sa Ellen White, i ja se ogradjujem o njegovo pisanje, a ti si cini mi se trazio postovanje, pa sto sam ne postujes ljude, i zive i mrtvem vec sam ne cinis ono sto od drugih trazis.

Evo, daj mi posten odgovor.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
To što sam ja iznio iznio je i Valter F. kojem se zabranjuje propo. kod nekih adv. crkvi. ti laodikeja kao da si u nekoj bajci. Kao da Bog nije napisao i prorekao otpad za svoju crkvu.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
To što sam ja iznio iznio je i Valter F. kojem se zabranjuje propo. kod nekih adv. crkvi. ti laodikeja kao da si u nekoj bajci. Kao da Bog nije napisao i prorekao otpad za svoju crkvu.

E sad si ga lupio :)
Elen White rece da ''crkva nece pasti'' a ti kazes da jeste.
Bas neka konfuzija kod vas..

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Taramana, ovo sto Tripo pise nema veze sa Ellen White, i ja se ogradjujem o njegovo pisanje, a ti si cini mi se trazio postovanje, pa sto sam ne postujes ljude, i zive i mrtvem vec sam ne cinis ono sto od drugih trazis.

Evo, daj mi posten odgovor.

Uvek i dajem pošten odgovor.
Što se tiče veštica uopšte nemam obavezu iste poštovati.
Što se tiče drugih sagovornika postavljam se naspram sagovornika,ako je korektan i ja sam,ako je fanatik fanatički mu odgovorim.
Ko se prikazuje poštenim nesme licemerno postupati kao vas dvojica (Marčelo i Lakić) jer nismo mi ostali otpadnici niti retardirani umno da bi nam poturali laž koju razlikuje svako od istine. Što se tiče mišljenja to svako ima pravo da misli šta god hoće i da krave lete ali kad počne tu svoju maštu nuditi kao istinu naše je da kažemo da je to laž i da to za sebe zadrži.

Pa i neće pasti.

Saglasan,kako može nešto pasti što nikad nije ni stajalo.
Bog kaže da NJEGOVA CRKVA-sveti neće pasti a ne pominje masone i ostale okultiste.

Natrag