SUBOTA ! Dan za svetkovanje obavezan za Hrišćane ?

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Otkud znas? Jel imas neke informacije ili?

hahahahhaha ja imam, ja sam sa druge planete sa planete ninpo, ja sam bio mnogo los na toj mojoj planeti i onda su me kaznili najvecom mogucom kaznom, ona je slanje na zemlju da zivim sa zemljanima xD i posle mog zivota i izdrzavanja kazne ovde na zemlji, ja sam resio da vise nikad ne budem los, ne isplati se ako ce da te salju na zemlju hahahahhaha

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Jel te banovao urednik te planete? Sto nisi probao da otvoris neki drugi nalog?:D

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
tako je, dekalog vrijedi za sve ljude na zemlji, pa i za sva stvorenja u svemiru
jer svemir nije pust nenaseljen
pored dekaloga židovi su imali ceremonijalni obredni zakon i to je točno ali taj zakon je završio sa Isusovom žrtvom a ne sa njegovim dolaskom jer krv je morala biti prolivena
također su imali i civilni zakon, on je propao zajedno sa njihovom državom
a dekalog nije ukint, niti če ikada biti
upravo se i največa duhovna bitka vodi u ovom našem vremenu oko dana odmora
subota - nedelja

To sam i mislio, Isusovom zrtvom na krstu obredni zakon je ispunjen, Isus je na krstu uzviknuo "SVRSI SE" odnosno njegova zrtva je ispunjenje starozavetnog obrednog zakona koji je bio deo Bozanskog plana spasenja coveka a koji je ukazivao na njega kao na jagnje Bozje koje uzima na sebe grehe sveta.

Hristovom zrtvom Bozanski plan spasenja nije okoncan, vec covek mora prihvatajuci Isusovu zrtvu na krstu kao otkup za svoje grehe i Bozanska merila pravde zapisana u moralnom zakonu i poslusnoscu da izgradi sebe za carstvo nebesko.
Zakon je temelj Bozanske vladavine kako na zemlji tako i na nebu, za sva Bozja stvorenja u svemiru.

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
To sam i mislio, Isusovom zrtvom na krstu obredni zakon je ispunjen, Isus je na krstu uzviknuo "SVRSI SE" odnosno njegova zrtva je ispunjenje starozavetnog obrednog zakona koji je bio deo Bozanskog plana spasenja coveka a koji je ukazivao na njega kao na jagnje Bozje koje uzima na sebe grehe sveta.

Hristovom zrtvom Bozanski plan spasenja nije okoncan, vec covek mora prihvatajuci Isusovu zrtvu na krstu kao otkup za svoje grehe i Bozanska merila pravde zapisana u moralnom zakonu i poslusnoscu da izgradi sebe za carstvo nebesko.
Zakon je temelj Bozanske vladavine kako na zemlji tako i na nebu, za sva Bozja stvorenja u svemiru.

Ne slazu se sva jevandjelja sa "svrsi se".

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Ne slazu se sva jevandjelja sa "svrsi se".
znas ali samo ona sto se zavrsavaju sa svrsi se su istinita, ova druga je sotona izmislio kako bi zbunio hriscane xD i dosta vise sa tim zrtvama, to je vise tradicija nego sto je isus stvarno zrtvovan za sppas, ceo zivot su ljudi nesto zrtvovali bogu, neku zivotinju ili sta ti ja znam, ali ljudcko zrtvovanje je za mene malo mnogo i prelazi granice normale

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
"Subota je deo ovog zakona i ona nikada nije zamenjena za neki drugi dan ni od strane Hrista ni apostola."

Јеврејима, глава 4

1. Да се бојимо, дакле, да како док је још остављено обећање да се улази у покој Његов, не закасни који од вас.
2. Јер је нама објављено као и онима; али онима не помаже чувена реч, јер не вероваше они који чуше.
3. Јер ми који веровасмо улазимо у покој, као што рече: Зато се заклех у гневу свом да неће ући у покој мој, ако су дела и била готова од постања света.
4. Јер негде рече за седми дан овако: и почину Бог у дан седми од свих дела својих.
5. И на овом месту опет: Неће ући у покој мој.
6. Будући, пак, да неки имају да уђу у њега, и они којима је најпре јављено не уђоше за непослушање;
7. Опет одреди један дан, данас, говорећи у Давиду по толиком времену, као што се пре каза: Данас ако глас Његов чујете, не будите дрвенастих срца.
8. Јер да је Исус оне довео у покој, не би за други дан говорио потом.
9. Дакле је остављено још почивање народу Божијем.
10. Јер који уђе у покој Његов, и он почива од дела својих, као и Бог од својих.

Ако поверујеш улазиш у покој, а онда и почиваш од дела својих као и Бог од својих. Може ли бити јасније?

Као што рекох, ви би и апостоле убеђивали како немају истину и сведочанство. И ко је овде у заблуди? Тешко је признати, очи су замагљене, слух ослабио, ум се затворио, срце отврднуло...има ли наде за још један покушај?

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
9. Дакле је остављено још почивање народу Божијем.
10. Јер који уђе у покој Његов, и он почива од дела својих, као и Бог од својих.

Ovo je vec objasnjeno u temi "Jevrejima 4 poglavlje" sta znaci Bozji pocinak i koji su uslovi da se u njega udje

U ovom citiranom delu teksta se upravo govori o subotnjem pocinku po primeru Boga koji je pocinuo u sedmi dan nakon stvaranja, jer u izvornom tekstu umesto reci POCIVANJE stoji SABATISMOS koji u biblijskoj terminologiji oznacava postovanje subote kao dana od odmora.

Prema tome ovaj tekst glasi: . Дакле је остављено још subotnje почивање народу Божијем.

postovanje subote je dakle uslov za ulazak u Bozji pocinak.

Jos jedan dokaz je taj, da ovde tekst kaze da je Bog pocinuo u sedmi dan Subotu od aktivnosti odnosno stvaranja zemlje.
Tako i mi po tom primeru ostavljamo svaki fizicki posao u subotu i taj dan koristimo za odmor i posvecujemo se duhovnim aktivnostima..

Poslednja izmena:
Natrag