Kojih deset puta su Adventisti izlagali da Hristos treba da dodje ( znaci samo Adventisti )?
I gde u bibliji EKSPLICITNO pise da je Subota data samo Jevrejima?
Molim odgovor.
Dali si ti normalan Laodikeja?koliko smo ti postova postavili,citirali 5 Mojsijevu,jezikelja 20!! gde jasno pise kome i zasto je data subota!a ti postavljas tako glupo pitanje da jednostavno neznam sta da mislim o tebi.
Evo gde pise:1 I Mojsije sazva sav narod Izrailjev, i reče im: Čuj Izrailju uredbe i zakone, koje ću danas kazati da čujete, da ih naučite i držite ih i tvorite.
2 Gospod Bog naš učini s nama zavet na Horivu.
3 Nije s ocima našim učinio taj zavet, nego s nama, koji smo danas tu svi živi.
4 Licem k licu govorio vam je Gospod na ovoj gori isred ognja;
5 Ja tada stajah između Gospoda i vas, da vam javim reči Gospodnje, jer vas beše strah od ognja i ne iziđoste na goru; i reče:
15 I pamti da si bio rob u zemlji misirskoj, i Gospod Bog tvoj izvede te odande rukom krepkom i mišicom podignutom. Zato ti je Gospod Bog tvoj zapovedio da svetkuješ dan od odmora.
31 A ti stani ovde kod mene, i kazaću ti sve zapovesti i uredbe i zakone, koje ćeš ih naučiti da tvore u zemlji koju im dajem u nasledstvo.
32 Gledajte, dakle da činite onako kako vam je zapovedio Gospod Bog vaš, ne svrćite ni nadesno ni nalevo.
33 Celim putem, koji vam je zapovedio Gospod Bog vaš, idite, da biste živi bili i da bi vam dobro bilo, i da bi vam se produžili dani u zemlji koju ćete naslediti.
5 Moj 17)20 Da se ne bi podiglo srce njegovo iznad braće njegove, i da ne bi odstupilo od ove zapovesti ni nadesno ni nalevo, da bi dugo carovao on i sinovi njegovi u Izrailju.
Druga carevima 17)37 I uredbe i pravila i zakon i zapovesti što vam je napisao držite izvršujući ih uvek, i ne bojte se drugih bogova.
38 I ne zaboravljajte zavet koji je učinio s vama, i ne bojte se drugih bogova.
Malahija 4)4 Pamtite zakon Mojsija sluge mog, kome zapovedih na Horivu za svega Izrailja uredbe i zakone.
5 Mojs 4)11 Kad pristupiste i stajaste pod gorom, a gora ognjem goraše do samog neba i beše na njoj tama i oblak i mrak;
Sud. 5:5
12 I progovori Gospod k vama isred ognja; glas od reči čuste, ali osim glasa lik ne videste;
13 I objavi vam zavet svoj, koji vam zapovedi da držite, deset reči, koje napisa na dve ploče kamene.
14 I meni zapovedi onda Gospod da vas učim uredbama i zakonima da ih tvorite u zemlji u koju idete da je nasledite.
1 A ovo je glava od toga što govorimo: imamo takvog Poglavara svešteničkog koji sedi s desne strane prestola Veličine na nebesima;
2 Koji je sluga svetinjama i istinitoj skiniji, koju načini Gospod, a ne čovek.
3 Jer se svaki poglavar sveštenički postavlja da prinosi dare i žrtve; zato valja da i Ovaj šta ima što će prineti.
Ef. 5:2
4 Jer da je na zemlji, ne bi bio sveštenik, kad imaju sveštenici koji prinose dare po zakonu,
5 Koji služe obličju i senu nebeskih stvari, kao što bi rečeno Mojsiju kad htede skiniju da načini: Gledaj, reče, da načiniš sve po prilici koja ti je pokazana na gori.
2 Moj. 25:40, 4 Moj. 8:4, Kol. 2:17, Jev. 9:23, Jev. 10:1
6 A sad dobi bolju službu, kao što je i posrednik boljeg zaveta, koji se na boljim obećanjima utvrdi.
Jev. 7:22
7 Jer da je onaj prvi bez mane bio, ne bi se drugom tražilo mesta.
8 Jer kudeći ih govori: Evo dani idu, govori Gospod, i načiniću s domom Izrailjevim i s domom Judinim nov zavet;
Jer. 31:31
9 Ne po zavetu koji načinih s očevima njihovim u onaj dan kad ih uzeh za ruku da ih izvedem iz zemlje misirske; jer oni ne ostaše u zavetu mom, i ja ne marih za njih, govori Gospod.
10 Jer je ovo zavet koji ću načiniti s domom Izrailjevim posle onih dana, govori Gospod: daću zakone svoje u misli njihove, i na srcima njihovim napisaću ih, i biću im Bog, i oni će biti meni narod.
1 Moj. 17:7, Jer. 24:7, Jezek. 37:27, Zah. 8:8
11 I nijedan neće učiti svog bližnjeg, i nijedan brata svog, govoreći: Poznaj Gospoda; jer će me svi poznati od malog do velikog među njima.
Isa. 54:13, 1 Jn. 2:27
12 Jer ću biti milostiv nepravdama njihovim, i grehe njihove i bezakonja njihova neću više spominjati.
13 A kad veli: nov zavet, prvi načini vethim; a šta je vetho i ostarelo, blizu je kraja.
Pa cak i NZ-et je dan Jevrejima,jer kaze ucinicu Novi Zavet s ocima vasim!!!a nama neznaboscima je dana milost i blagodat.
Adrian ti je postavio odlicne stihove:
Разумном човеку би ово било довољно:
Галатима, глава 5
1. Стојте дакле у слободи којом нас Христос ослободи, и не дајте се опет у јарам ропства ухватити.
2. Ево ја Павле кажем вам да ако се обрежете Христос вам ништа неће помоћи.
3. А опет сведочим сваком човеку који се обрезује да је дужан сав закон творити.
4. Изгубисте Христа, ви који хоћете законом да се оправдате, и отпадосте од благодати.
Зашто?
5. Јер ми духом чекамо од вере наду правде.
6. Јер у Христу Исусу нити шта помаже обрезање ни необрезање, него вера, која кроз љубав ради.
7. Добро трчасте; ко вам забрани да се не покоравате истини?
8. То одвраћање није од Оног који вас позва.
9. Мало квасца укисели све тесто.
Тако и ви укиселисте планету квасцем фарисејским.
Ako ti treba jos samo kazi ceo stari zavet govori o jevrejima i zapovedima koje su dane iskljucivo njima.
Pozdrav od Gere.