SUBOTA ! Dan za svetkovanje obavezan za Hrišćane ?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Hvala na ovoj informaciji, ali brate koliko su me lagali lažni proroci i proročice ja više nikom ne mogu verovati. samo su me Adventisti i JS 10 puta izlagali kada će moj Godpod doći. Tako da dok ga svojim očima ne vidim onako kako piše u Bibliji - Ne verujem nikom ništa.

Ako se i nađe taj famozni kovčeg ! Šta će to izmeniti povodom svetkvanja SUBOTE !
?
EKSPLICITNO piše u pismu da je SUBOTA data samo Jevrejima.
Jevreji sami to isto priznaju.
U Bibliji nigde ne piše pola stiha da je ona obavezujuća za Hrišćane i da ima bilo kakve veze sa spasenjem kada su u pitanju Hrišćani. Prema tome našli oni kovčeg ili ne našli. Napravili oni TREĆI Hram ili ne napravili, to nikakve veze nema sa svetkovanjem
SUBOTE kao obaveze za Hrišćane po Bibliji !
A po ljudskim uredbama - SVE JE MOGUĆE.

Pozdrav

Kojih deset puta su Adventisti izlagali da Hristos treba da dodje ( znaci samo Adventisti )?

I gde u bibliji EKSPLICITNO pise da je Subota data samo Jevrejima?

Molim odgovor.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Hvala na ovoj informaciji, ali brate koliko su me lagali lažni proroci i proročice ja više nikom ne mogu verovati. samo su me Adventisti i JS 10 puta izlagali kada će moj Godpod doći. Tako da dok ga svojim očima ne vidim onako kako piše u Bibliji - Ne verujem nikom ništa.....
Odgovor:
Kojih deset puta su Adventisti izlagali da Hristos treba da dodje ( znaci samo Adventisti )?

Molim odgovor.
Ne znam zašto ovo pitaš !?
Pa to je isto kao da si me pitao gde piše da je Zemlja OKRUGLA.
Pa i ,,vrapci na grani'' znaju da su JS 7 puta prognozirali Drugi Hristov dolazak i Adventisti 3 puta (jednom u 1843 i dva puta 1844).
Neverovatno šta verska zaslepljenost učini od čoveka. Lepo sam rekao da su me Adventisti i JS 10 puta izlagali... i ti onda ti daš ovakav post !
Zaista neverovatno !!!
Pozdrav

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Odgovor:

Ne znam zašto ovo pitaš !?
Pa to je isto kao da si me pitao gde piše da je Zemlja OKRUGLA.
Pa i ,,vrapci na grani'' znaju da su JS 7 puta prognozirali Drugi Hristov dolazak i Adventisti 3 puta (jednom u 1843 i dva puta 1844).
Neverovatno šta verska zaslepljenost učini od čoveka. Lepo sam rekao da su me Adventisti i JS 10 puta izlagali... i ti onda ti daš ovakav post !
Zaista neverovatno !!!
Pozdrav

Pitao sam te iz razloga sto Adventisti nikada nisu predvidjali Hristov dolazak, vec je to ucinio Miler koji je bio pokretac tog prvobitnog Mileritskog pokreta u kome su bile okupljene sve tadasnje verske zajednice u Americi, cak i Rimokatolici, a on je to ucinio na osnovu knjige proroka Danila devetog poglavlja koje govori o ociscenju svetinje, a koje je on pogresno protumacio zakljucivsi da se tu govori o ociscenju zemlje vatrom, odnosno o drugom Hristovom dolasku.

Kasnije posle velikog razocarenja preostali koji su verovali da je prorocanstvo ispravno, su uvideli Milerovu gresku, odnosno da deveto poglavlje Danila u kontekstu biblije govori o ociscenju nebeske svetinje a ne o ociscenju zemlje vatrom odnosno Hristovom drugom dolasku.

Prema tome, Adventisti nisu ni jednom odredjivali vreme Hristovog dolaska, vec je to ucinio Miler koji nikada nije zvanicno postao Adventista, pa prema tome i vase tvrdnje da je on osnivac Adventisticke crkve su neistinite..

Miler nije bio Adventista, vec je mogao biti pripadnik bilo koje druge verske zajednice, jer Adventisti u to vreme jos nisu postojali kao organizovana crkva.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Pitao sam te iz razloga sto Adventisti nikada nisu predvidjali Hristov dolazak, vec je to ucinio Miler koji je bio pokretac tog prvobitnog Mileritskog pokreta u kome su bile okupljene sve tadasnje verske zajednice u Americi, cak i Rimokatolici, a on je to ucinio na osnovu knjige proroka Danila devetog poglavlja koje govori o ociscenju svetinje, a koje je on pogresno protumacio zakljucivsi da se tu govori o ociscenju zemlje vatrom, odnosno o drugom Hristovom dolasku.

Kasnije posle velikog razocarenja preostali koji su verovali da je prorocanstvo ispravno, su uvideli Milerovu gresku, odnosno da deveto poglavlje Danila u kontekstu biblije govori o ociscenju nebeske svetinje a ne o ociscenju zemlje vatrom odnosno Hristovom drugom dolasku.

Prema tome, Adventisti nisu ni jednom odredjivali vreme Hristovog dolaska, vec je to ucinio Miler koji nikada nije zvanicno postao Adventista, pa prema tome i vase tvrdnje da je on osnivac Adventisticke crkve su neistinite..

Miler nije bio Adventista, vec je mogao biti pripadnik bilo koje druge verske zajednice, jer Adventisti u to vreme jos nisu postojali kao organizovana crkva.
OK, hvala.
Kaži mi molim te pošto je Miler i njegovi saradnici 3 puta predviđali Hristov Drugi dolazak, i to nije Adventistički nauk !
Čiji je to sada nauk. Kome mi sada PRIPISUJEMO ta 3 lažna tumačenja Deugog Hristovog dolaska
!?
Hvala

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
OK, hvala.
Kaži mi molim te pošto je Miler i njegovi saradnici 3 puta predviđali Hristov Drugi dolazak, i to nije Adventistički nauk !
Čiji je to sada nauk. Kome mi sada PRIPISUJEMO ta 3 lažna tumačenja Deugog Hristovog dolaska
!?
Hvala

Pripisujemo ih Mileru koga Bog uistinu jeste pokrenuo da istrazujuci pomenuto prorocanstvo iz knjige proroka Danila ukaze na dogadjaj koji je po tom prorocanstvu trebao da se dogodi, zaklonivsi mu njegovo pravo znacenje da bi prokusao one koji su bili okupljeni oko Milera kolika je bila njihova iskrenost i zasto su tu gde jesu i iz kojih interesa, sto se kasnije i pokazalo tokom velikog razocarenja.

Bog jeste u to vreme nakon velikog razocarenja podigao svoju crkvu, i pionirima adventizma otkrio Milerovu gresku i pravo znacenje prorocanstva iz Danila 9 poglavlja.

Prema tome, Adventisti jesu nastavljaci Milerovog pokreta, ali oni sami nisu uzrok pokretanja Milera i greske koju je ucinio, vec je to bio Bozji plan..

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
istina je da kršćani nikada neče uspjeti dokazati da je subota sveti dan odmora
koliko god se trudili i pisali citate iz Biblije
ne zato što to nemogu, ili zato što to nije točno
nego zato što to ljudi ne žele prihvatiti kao istinu
apostol pavao je napisao
timoteju II 4:3
jer će doći vrijeme kad kad ljudi neče podnositi zdrave nauke
nego če prema svojim strastima sebi nagomilati učitelje da im škaklju uši
te če odvratiti uši od istine a okrenut če se bajkama

žalosno je da uspavane, okorjele grešnike neče probuditi niti otkrivenje Božjeg Kovčega, koji če biti toliko veličanstven da će ljudi reći kako to nisu mogle napraviti ljudske ruke
kovčeg u sebi sadrži 2 kamene ploče sa 10. Božjih zapovijedi
također je unutra knjiga blagoslova i prokletsva, Aronov štap procvjetao bademom i mana hrana koju su jeli izraelci
dok će za kršćane to biti znak s neba od Boga da su u pravu u pogledu subote i nastaviće sa svetkovanjem tog dana odmora i dalje

2. Тимотију, глава 4
3. Јер ће доћи време кад здраве науке неће слушати, него ће по својим жељама накупити себи учитеље, као што их уши сврбе,

Па, то сте ви учинили. Слушате доказано лажне пророке, највеће у историји хришћанства. Читате њихове књиге и упутства, заговарате неке реформе облачења, здравља (вегетаријанства), и ко зна шта све у оноликој писаној речи лажног пророка Хелене Вајт и осталих масонских оснивача и чланова до дана данашњег. Да видимо шта још пише у Посланици Тимотију:

1. Тимотију, глава 4
1. А Дух разговетно говори да ће у последња времена одступити неки од вере слушајући лажне духове и науке ђаволске, 2. У лицемерју лажа, жигосаних на својој савести,
3. Који забрањују женити се, и заповедају уздржавати се од јела која Бог створи за јело са захвалношћу вернима и онима који познаше истину.

4. Јер је свако створење Божије добро и ништа није на одмет кад се прима са захвалношћу.
5. Јер се освећује речју Божијом и молитвом.

Не користи посланицу која управо вашу науку сврстава у науке ђаволске. Само што је вама скрама на очима да не видите да се о вама ради. Све остале хришћане видите да су под ЖИГОМ ЗВЕРИ, а себе ни на трен не погледасте. Јер како ћеш видети трун у моме оку ако не очистиш балван из свога? Никако.

Неће бити то што пишеш јер је то измишљено и умишљено, каква субота! Биће оних који верују и надају се Христу и оних који Га одбацују. Никаква ту субота не игра улогу јер вером се у покој и починак улази, не суботом. Да је субота толико битна за нас бивше незнабошце, Господ би то и не само нагласио, већ изричито одредио, јер Њему није циљ да човек пропадне, већ да у Спасење уђе. Као што Јеврејима одреди изричито да држе суботу, тако би и хришћанима нагласио да не одвраћамо ногу од суботе. Све остало је оправдавање постојања секте зване Адвентисти седмог дана.

Шта би остало од вас да признате да наука о суботи није исправна? Тако и браните 1844. годину са новом измишљотином, само да оправдате постојање вашег покрета и сада моћне секте која одрађује свој део посла у припреми за унијатство. Само што ви нисте ни свесни тога, али време ће показати.

Стално се позивате на др. Алберта Риверу, а управо он говори да сте ви група верника која је највише изманипулисана у историји хришћанста да затрује свет са измишљотинама о суботи и осталим Њу ејџ наукама. Нисте ни свесни да ће сабатеријанска религија да се успостави. Све иде ка томе, а ви верујете да ћете сатанизацијом недеље (ЖИГ ЗВЕРИ) нешто постићи.

Овако изгледа разговор са пастором адвентиста:

Kako pastor reaguje.jpg
превод - моја маленкост

Разумном човеку би ово било довољно:

Галатима, глава 5
1. Стојте дакле у слободи којом нас Христос ослободи, и не дајте се опет у јарам ропства ухватити.
2. Ево ја Павле кажем вам да ако се обрежете Христос вам ништа неће помоћи.
3. А опет сведочим сваком човеку који се обрезује да је дужан сав закон творити.
4. Изгубисте Христа, ви који хоћете законом да се оправдате, и отпадосте од благодати.

Зашто?

5. Јер ми духом чекамо од вере наду правде.
6. Јер у Христу Исусу нити шта помаже обрезање ни необрезање, него вера, која кроз љубав ради.
7. Добро трчасте; ко вам забрани да се не покоравате истини?
8. То одвраћање није од Оног који вас позва.
9. Мало квасца укисели све тесто.

Тако и ви укиселисте планету квасцем фарисејским.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534

Molim odgovor.

Dali si ti normalan Laodikeja?koliko smo ti postova postavili,citirali 5 Mojsijevu,jezikelja 20!! gde jasno pise kome i zasto je data subota!a ti postavljas tako glupo pitanje da jednostavno neznam sta da mislim o tebi.

Evo gde pise:1 I Mojsije sazva sav narod Izrailjev, i reče im: Čuj Izrailju uredbe i zakone, koje ću danas kazati da čujete, da ih naučite i držite ih i tvorite.

2 Gospod Bog naš učini s nama zavet na Horivu.

3 Nije s ocima našim učinio taj zavet, nego s nama, koji smo danas tu svi živi.

4 Licem k licu govorio vam je Gospod na ovoj gori isred ognja;

5 Ja tada stajah između Gospoda i vas, da vam javim reči Gospodnje, jer vas beše strah od ognja i ne iziđoste na goru; i reče:

15 I pamti da si bio rob u zemlji misirskoj, i Gospod Bog tvoj izvede te odande rukom krepkom i mišicom podignutom. Zato ti je Gospod Bog tvoj zapovedio da svetkuješ dan od odmora.

31 A ti stani ovde kod mene, i kazaću ti sve zapovesti i uredbe i zakone, koje ćeš ih naučiti da tvore u zemlji koju im dajem u nasledstvo.

32 Gledajte, dakle da činite onako kako vam je zapovedio Gospod Bog vaš, ne svrćite ni nadesno ni nalevo.

33 Celim putem, koji vam je zapovedio Gospod Bog vaš, idite, da biste živi bili i da bi vam dobro bilo, i da bi vam se produžili dani u zemlji koju ćete naslediti.

5 Moj 17)20 Da se ne bi podiglo srce njegovo iznad braće njegove, i da ne bi odstupilo od ove zapovesti ni nadesno ni nalevo, da bi dugo carovao on i sinovi njegovi u Izrailju.

Druga carevima 17)37 I uredbe i pravila i zakon i zapovesti što vam je napisao držite izvršujući ih uvek, i ne bojte se drugih bogova.

38 I ne zaboravljajte zavet koji je učinio s vama, i ne bojte se drugih bogova.

Malahija 4)4 Pamtite zakon Mojsija sluge mog, kome zapovedih na Horivu za svega Izrailja uredbe i zakone.

5 Mojs 4)11 Kad pristupiste i stajaste pod gorom, a gora ognjem goraše do samog neba i beše na njoj tama i oblak i mrak;
Sud. 5:5

12 I progovori Gospod k vama isred ognja; glas od reči čuste, ali osim glasa lik ne videste;

13 I objavi vam zavet svoj, koji vam zapovedi da držite, deset reči, koje napisa na dve ploče kamene.

14 I meni zapovedi onda Gospod da vas učim uredbama i zakonima da ih tvorite u zemlji u koju idete da je nasledite.

1 A ovo je glava od toga što govorimo: imamo takvog Poglavara svešteničkog koji sedi s desne strane prestola Veličine na nebesima;

2 Koji je sluga svetinjama i istinitoj skiniji, koju načini Gospod, a ne čovek.

3 Jer se svaki poglavar sveštenički postavlja da prinosi dare i žrtve; zato valja da i Ovaj šta ima što će prineti.
Ef. 5:2

4 Jer da je na zemlji, ne bi bio sveštenik, kad imaju sveštenici koji prinose dare po zakonu,

5 Koji služe obličju i senu nebeskih stvari, kao što bi rečeno Mojsiju kad htede skiniju da načini: Gledaj, reče, da načiniš sve po prilici koja ti je pokazana na gori.
2 Moj. 25:40, 4 Moj. 8:4, Kol. 2:17, Jev. 9:23, Jev. 10:1

6 A sad dobi bolju službu, kao što je i posrednik boljeg zaveta, koji se na boljim obećanjima utvrdi.
Jev. 7:22

7 Jer da je onaj prvi bez mane bio, ne bi se drugom tražilo mesta.

8 Jer kudeći ih govori: Evo dani idu, govori Gospod, i načiniću s domom Izrailjevim i s domom Judinim nov zavet;
Jer. 31:31

9 Ne po zavetu koji načinih s očevima njihovim u onaj dan kad ih uzeh za ruku da ih izvedem iz zemlje misirske; jer oni ne ostaše u zavetu mom, i ja ne marih za njih, govori Gospod.

10 Jer je ovo zavet koji ću načiniti s domom Izrailjevim posle onih dana, govori Gospod: daću zakone svoje u misli njihove, i na srcima njihovim napisaću ih, i biću im Bog, i oni će biti meni narod.
1 Moj. 17:7, Jer. 24:7, Jezek. 37:27, Zah. 8:8

11 I nijedan neće učiti svog bližnjeg, i nijedan brata svog, govoreći: Poznaj Gospoda; jer će me svi poznati od malog do velikog među njima.
Isa. 54:13, 1 Jn. 2:27

12 Jer ću biti milostiv nepravdama njihovim, i grehe njihove i bezakonja njihova neću više spominjati.

13 A kad veli: nov zavet, prvi načini vethim; a šta je vetho i ostarelo, blizu je kraja.

Pa cak i NZ-et je dan Jevrejima,jer kaze ucinicu Novi Zavet s ocima vasim!!!a nama neznaboscima je dana milost i blagodat.

Adrian ti je postavio odlicne stihove:Разумном човеку би ово било довољно:

Галатима, глава 5
1. Стојте дакле у слободи којом нас Христос ослободи, и не дајте се опет у јарам ропства ухватити.
2. Ево ја Павле кажем вам да ако се обрежете Христос вам ништа неће помоћи.
3. А опет сведочим сваком човеку који се обрезује да је дужан сав закон творити.
4. Изгубисте Христа, ви који хоћете законом да се оправдате, и отпадосте од благодати.

Зашто?

5. Јер ми духом чекамо од вере наду правде.
6. Јер у Христу Исусу нити шта помаже обрезање ни необрезање, него вера, која кроз љубав ради.
7. Добро трчасте; ко вам забрани да се не покоравате истини?
8. То одвраћање није од Оног који вас позва.
9. Мало квасца укисели све тесто.

Тако и ви укиселисте планету квасцем фарисејским.

Ako ti treba jos samo kazi ceo stari zavet govori o jevrejima i zapovedima koje su dane iskljucivo njima.

Pozdrav od Gere.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nisi razumeo.

Ja znam sve te tekstove gde se Bog obraca Izrailjskom narodu kao onome kojme je dao svoj zakon jer je u tom istorijskom trenutku Izabrao Izrailj da preko njega istinu o Bogu prenese svim drugim narodima.

Dakle, moje pitanje je bilo `GDE SE ISPLICITNO KAZE DA JE ZAKON DAT SAMO za Izrailj.

Ja sam vec postavi tekstove gde Bog kaze "A TUDJINI KOJI PRISTANU UZ GOSPODA DA MU SLUZE, KOJI GOD DRZE SUBOTU DA JE NE OSKRVNE, NJIMA CU DATI IME BOLJE NEGO SINOVIMA I KCERIMA"

JER CE SE DOM MOJ ZVATI DOM MOLITVE SVIM NARODIMA"

Prema tome, u biblijskom kontekstu zakon je dat svim narodima kao merilo svake pravde, jer greh je univerzalna pojava i njemu nisu podlozni samo Izraelci.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Nisi razumeo.

Ja znam sve te tekstove gde se Bog obraca Izrailjskom narodu kao onome kojme je dao svoj zakon jer je u tom istorijskom trenutku Izabrao Izrailj da preko njega istinu o Bogu prenese svim drugim narodima.

Dakle, moje pitanje je bilo `GDE SE ISPLICITNO KAZE DA JE ZAKON DAT SAMO za Izrailj.

Ja sam vec postavi tekstove gde Bog kaze "A TUDJINI KOJI PRISTANU UZ GOSPODA DA MU SLUZE, KOJI GOD DRZE SUBOTU DA JE NE OSKRVNE, NJIMA CU DATI IME BOLJE NEGO SINOVIMA I KCERIMA"

JER CE SE DOM MOJ ZVATI DOM MOLITVE SVIM NARODIMA"

Prema tome, u biblijskom kontekstu zakon je dat svim narodima kao merilo svake pravde, jer greh je univerzalna pojava i njemu nisu podlozni samo Izraelci.
AA zsto ti ne postavis referencu kao ja?Ne lupaj Laodikeja smesan si mi,toliko si glup da nemam reci brate ali nije ti na ljutnju kazano jednostavno nemogu da prihvatim da me pravis blesavim.

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Pripisujemo ih Mileru koga Bog uistinu jeste pokrenuo da istrazujuci pomenuto prorocanstvo iz knjige proroka Danila ukaze na dogadjaj koji je po tom prorocanstvu trebao da se dogodi, zaklonivsi mu njegovo pravo znacenje da bi prokusao one koji su bili okupljeni oko Milera kolika je bila njihova iskrenost i zasto su tu gde jesu i iz kojih interesa, sto se kasnije i pokazalo tokom velikog razocarenja.

Bog jeste u to vreme nakon velikog razocarenja podigao svoju crkvu, i pionirima adventizma otkrio Milerovu gresku i pravo znacenje prorocanstva iz Danila 9 poglavlja.

Prema tome, Adventisti jesu nastavljaci Milerovog pokreta, ali oni sami nisu uzrok pokretanja Milera i greske koju je ucinio, vec je to bio Bozji plan..

Dobro, znači došli smo sada, po tvojim rečima da 3 PREDVIĐANJA Drugog Hristovog Dolaska iz 1843 i 1844. ne možemo pripisati Adventistima već Miletritima.

Na to imam TRI pitanja:

1.Kako to da svi koji se bave religijom, osim Adventista, su naseli na taj trik i veruju da su Milerova predviđanja ustvari Adventna. Sve analize Adventizma upravo o tome govore. Jer i sam znaš da niko u ovu tvoju priču ne veruje sem Adventista. Pogledaj istoriju Adventizma na bilo kom neadventistikom izvoru, pa ćeš se uveriti.

2.Kako to da tu Milerovu nauku niko nije prihvatio (kao zasebnu nauku) osim Adventista !?

3. Kako to da je EGW bia uz Milera i branila ga i podržavala u sva 3 PREDVIĐANJA Drugog Hristovog Dolaska.

Natrag