SUBOTA ! Dan za svetkovanje obavezan za Hrišćane ?

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
A sinove tuđinske koji pristadoše uz Jehovu da mu služe i da ljube ime Jehovino i da mu budu službenici, koji poštuju subotu i ne oskvrnjuju je i postojani su u Savezu mome,
njih ću dovesti na svoju svetu goru i razveseliti u svojem Domu molitve. Njihove žrtve paljenice i klanice bit će ugodne na mojem žrtveniku, jer će se Dom moj zvati Dom molitve za sve narode.
Izaija 56:6-7

pitanje za mog dragog kolegu mrsavkića koji vjeruje Rijeći Božjoj

da li si ti mrsavkiću izraelac po tijelu ili stranac-tuđin ?

ljubazno molim ako je ikako moguče direktan odgovor bez filozofiranja
pa sam si dao odgovor. tuđinski sinovi su prozeliti i oi koji su takođe morali po zakonu prinositi žrtve. onda si i ti dužan ako misliš da to prebaciš na novozavetni smisao.
za laodidkeju: pa je li si ti ispunio svih deset zapovedi? onda si ti vanzemalajac jer na planeti niko to kako Pismo tvrdi ne može. ako nisi onda
ćeš morati na sud.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
A sinove <em><u>tuđinske</u></em> koji pristadoše uz Jehovu da mu služe i da ljube ime Jehovino i da mu budu službenici, koji poštuju subotu i ne oskvrnjuju je i postojani su u Savezu mome,<br>
njih ću dovesti na svoju svetu goru i razveseliti u svojem Domu molitve. Njihove žrtve paljenice i klanice bit će ugodne na mojem žrtveniku, jer će se Dom moj zvati Dom molitve za <em><u>sve narode</u></em>.<br>
Izaija 56:6-7<br>
<br>
pitanje za mog dragog kolegu mrsavkića koji vjeruje Rijeći Božjoj<br>
<br>
da li si ti mrsavkiću izraelac po tijelu ili stranac-tuđin ?<br>
<br>
ljubazno molim ako je ikako moguče direktan odgovor bez filozofiranja
pa sam si dao odgovor. tuđinski sinovi su prozeliti i oi koji su takođe morali po zakonu prinositi žrtve. onda si i ti dužan ako misliš da to prebaciš na novozavetni smisao.za laodidkeju: ;pa je li si ti ispunio svih deset zapovedi? onda si ti vanzemalajac jer na planeti niko to kako Pismo tvrdi ne može. ako nisi onda ćeš morati na sud.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mrsavkicu, nigde u bibliji ne pise da se zakon ne moze ispuniti.
zapovesti se mogu ispuniti u potpunosti.
Ti ne mozes jer se nisi predao Bogu i pobedio zelje tela koje se bore u tebi, nisi dopustio da Duh Sveti ovlada tvojim srcem, mislima, osecanjima, celim bicem, i da te promeni, jednostavno nemas u sebi silu da vise ne gresis, a koja bi ti dala da ti greh postane mrzak, a ispunjavanje svake pravde milina.

Ja to iskustvo imam, i znam ljude koji ga poseduju jer su se potpuno posvetili Bogu i svakotrenutacno zive u zajednici sa njim i ne robuju grehu i strastima i zeljama gresnog tela jer ih je on ocistio i dao im novo srce, nove misli, nove zelje, nov duh posvecenja i cistote.

Dakle, tvoja teorija je samo TEORIJA, i zasniva se na tvom licnom iskustvu, ali ne i na biblijskom ucenju i iskustvu drugih..

Svi ljudi ce izaci na sud, i jedni koji su dopustili Bogu da on u njima kroz veru i potpuno predanje njemu izvrsi ovu promenu i da im da silu da vise ne grese ni jednu zapovest, oni ce uci u vecnost.

Oni koji sebe nisu predali Bogu vec krse moralne principe jer nisu dopustili Bogu da ih promeni, a opet uzdaju se u milost, takvi nece uci u vecnost, jer nisu sebe posvetili Duhom i isli putem posvecenja i pobede nad starom gresnom prirodom, i izgradnjom nove savrsene po uzoru na Isusa Hrista koji je bio savrsen u svom zemaljskom zivotu i nije krsio moralne principe.

Nas uzor je Hrist i njegov savrseni zivot poslusnosti, i kada bi mi snizili kriterijume koje je Hristos imao u svom zivotu i savrseno ih ispunjavao, mi ne bi mogli biti kao on, i ne bi mogli uci u vecno Bozje carstvo, a biblija upravo to nalaze, da budemo sveti u svim svojim zemaljskim putevima savrseno ispunjavajuci svaku pravdu kao sto je i on to cinio.

Pozdrav

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Mrsavkicu, nigde u bibliji ne pise da se zakon ne moze ispuniti.
zapovesti se mogu ispuniti u potpunosti.
Ti ne mozes jer se nisi predao Bogu i pobedio zelje tela koje se bore u tebi, nisi dopustio da Duh Sveti ovlada tvojim srcem, mislima, osecanjima, celim bicem, i da te promeni, jednostavno nemas u sebi silu da vise ne gresis, a koja bi ti dala da ti greh postane mrzak, a ispunjavanje svake pravde milina.

Ja to iskustvo imam, i znam ljude koji ga poseduju jer su se potpuno posvetili Bogu i svakotrenutacno zive u zajednici sa njim i ne robuju grehu i strastima i zeljama gresnog tela jer ih je on ocistio i dao im novo srce, nove miosli, nove zelje, nov duh posvecenja i cistote.

Dakle, tvoja teorija je samo TEORIJA, i zasniva se na tvom licnom iskustvu, ali ne i na biblijskom ucenju i iskustvu drugih..

Pozdrav
hm.pa ja sam stajao naspram tvoje priče oko ne ispunjavanja i ispunjavanja zapovesti i kao što smo uvideli ja ih pet puta bolje držim od tebe zakonika.i sad ti meni to pripišeš da ja sam telesan?!
to što si izjavoda nigde ne piše u Bibliji niko ovde neće da ti veruje.ako neko može da ih ispuni onda Isus za njega nije morao da strada,prosta logika Pisma. sam sebe potireš.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Procitaj jos jednom moj prethodni komentar, jer sam ga dopunio.

Evo sta sam dodao: "Svi ljudi ce izaci na sud, i jedni koji su dopustili Bogu da on u njima kroz veru i potpuno predanje njemu izvrsi ovu promenu i da im da silu da vise ne grese ni jednu zapovest, oni ce uci u vecnost.

Oni koji sebe nisu predali Bogu vec krse moralne principe jer nisu dopustili Bogu da ih promeni, a opet uzdaju se u milost, takvi nece uci u vecnost, jer nisu sebe posvetili Duhom i isli putem posvecenja i pobede nad starom gresnom prirodom, i izgradnjom nove savrsene po uzoru na Isusa Hrista koji je bio savrsen u svom zemaljskom zivotu i nije krsio moralne principe.

Nas uzor je Hrist i njegov savrseni zivot poslusnosti, i kada bi mi snizili kriterijume koje je Hristos imao u svom zivotu i savrseno ih ispunjavao, mi ne bi mogli biti kao on, i ne bi mogli uci u vecno Bozje carstvo, a biblija upravo to nalaze, da budemo sveti u svim svojim zemaljskim putevima savrseno ispunjavajuci svaku pravdu kao sto je i on to cinio"

Hristos je upravo dosao da pokaze da se zakon moze odrzati, on je zakon uzvisio a nije ga ponidastao.

Evo sta Bog govori o Misiji buduceg Mesije Hrista, da ce u novom zavetu gledajuci Hristov pravedni zivot uciniti pred ljudima zakon velikim i slavnim:

"Evo sluge mog, koga podupirem, izabranika mog, koji je mio duši mojoj; metnuću Duh svoj na Njega, sud narodima javljaće.
Neće vikati ni podizati, niti će se čuti glas Njegov po ulicama.
Trsku stučenu neće prelomiti, i sveštilo koje se puši neće ugasiti; javljaće sud po istini.
Neće Mu dosaditi, niti će se umoriti, dokle ne postavi sud na zemlji, i ostrva će čekati nauku Njegovu...

Čujte, gluvi; progledajte, slepi, da vidite.
Ko je slep osim sluge mog? I ko je gluv kao poslanik moj koga šaljem? Ko je slep kao Savršeni? Ko je slep kao sluga Gospodnji?
Gledaš mnogo, ali ne vidiš; otvorene su ti uši, ali ne čuješ.
Gospodu beše mio radi pravde Njegove, učini zakon velikim i slavnim"
( Isaija 42 1 - 4 890 | 18 - 21 )

Ti konstantno govoris kontradikcije, prvo da se zakon ne moze odrzati, a potom da ga bolje drzis od mene.

Moj cilj nije da se takmicim sa bilo kime, vec da ukazem na pogresnost tvojih tvrdnji koje zasnivas na licnom iskustvu da se zakon ne moze odrzati.

Ja bih bio najsrecniji kada bi svi ljudi danas bili potpuno predani Bogu, i da njihov savrseni zivot bude proizvod tog predanja i posvecenja Duhom, a ne formalne teznje da drze zakon.

Forma bez Duha i poslusnost u Duhu Svetome, to su dve diametralno razlicite stvari.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
@mrsavkic
brate mili, pogledaj dublje kroz oći duhovne
ono što su nekada bila razna plemena, koja nisu pripadala židovima ni rodom ni vjerom
to danas mogu biti ljudi koji nisu kršćani rođenjem
nisu primili kršćanstvo od malih nogu od svojih roditelja koji su bili pravi kršćani
nisu bili odgajani u kršćanskom duhu
otac je recimo pravoslavac, majka ateist
dijete kada odraste da li je kršćanin ili je tuđinac ?
kršćanin nije, nego če to postati, pravilnim krštenjem u Ime Oca i Sina i Duha Svetog
dakle tuđinac kada pristupi kršćanstvu pristupa Bogu Jehovi po Kristu,
prihvatiče svih 10.Božjih Zapovijedi i svetkovaće subotu
žrtava više nema jer je Janje Prečisto prije 2000.g. žrtvovano

@laodikeja
nemoj pričati bezveze udarati postove
ne vijeđaj Boga i Krista
da bilo tko od ljudi može održati sav Zakon u punini, nebi Krist trpio i umro za nas

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Procitaj jos jednom moj prethodni komentar, jer sam ga dopunio.

Evo sta sam dodao: "Svi ljudi ce izaci na sud, i jedni koji su dopustili Bogu da on u njima kroz veru i potpuno predanje njemu izvrsi ovu promenu i da im da silu da vise ne grese ni jednu zapovest, oni ce uci u vecnost.

Nas uzor je Hrist i njegov savrseni zivot poslusnosti, i kada bi mi snizili kriterijume koje je Hristos imao u svom zivotu i savrseno ih ispunjavao, mi ne bi mogli biti kao on, i ne bi mogli uci u vecno Bozje carstvo, a biblija upravo to nalaze, da budemo sveti u svim svojim zemaljskim putevima savrseno ispunjavajuci svaku pravdu kao sto je i on to cinio"

Hristos je upravo dosao da pokaze da se zakon moze odrzati, on je zakon uzvisio a nije ga ponidastao.

Evo sta Bog govori o Misiji buduceg Mesije Hrista, da ce u novom zavetu gledajuci Hristov pravedni zivot uciniti pred ljudima zakon velikim i slavnim:

"Evo sluge mog, koga podupirem, izabranika mog, koji je mio duši mojoj; metnuću Duh svoj na Njega, sud narodima javljaće.
Neće vikati ni podizati, niti će se čuti glas Njegov po ulicama.
Trsku stučenu neće prelomiti, i sveštilo koje se puši neće ugasiti; javljaće sud po istini.
Neće Mu dosaditi, niti će se umoriti, dokle ne postavi sud na zemlji, i ostrva će čekati nauku Njegovu...

Čujte, gluvi; progledajte, slepi, da vidite.
Ko je slep osim sluge mog? I ko je gluv kao poslanik moj koga šaljem? Ko je slep kao Savršeni? Ko je slep kao sluga Gospodnji?
Gledaš mnogo, ali ne vidiš; otvorene su ti uši, ali ne čuješ.
Gospodu beše mio radi pravde Njegove, učini zakon velikim i slavnim"
( Isaija 42 1 - 4 890 | 18 - 21 )

Ti konstantno govoris kontradikcije, prvo da se zakon ne moze odrzati, a potom da ga bolje drzis od mene.

Moj cilj nije da se takmicim sa bilo kime, vec da ukazem na pogresnost tvojih tvrdnji koje zasnivas na licnom iskustvu da se zakon ne moze odrzati.

Ja bih bio najsrecniji kada bi svi ljudi danas bili potpuno predani Bogu, i da njihov savrseni zivot bude proizvod tog predanja i posvecenja Duhom, a ne formalne teznje da drze zakon.

Forma bez Duha i poslusnost u Duhu Svetome, to su dve diametralno razlicite stvari.
eto spedy ti je odgovorio,doista je čudno da ti ne želiš da prihvatiš jasne činjenice da zakona niko ne može da održi,jer u tom slučaju za tog čoveka bar Isus nije trebao izaći na krst,za kaku svrhu? sam si opet sebi skočio u usta. tačni dokaz jeste baš taj da je jedini Isus održao zakona.zato jer je on bio Bog i bez greha.a zašto je došao da ga ispuni? jer je zakon bio protiv nas. sada tu nije njegova misija bila završena.-da je kao što ti tvrdiš zakon i dalje punovažan u kontekstu mojsija i da ga moramo držati takoga,mi bi onda imali zakog samo Isusovo održavanje zakona kao zalog za spašenje,ali Isus nije tako mislio kao ti. on je time pokazaop da zakon koga je držao nije dovoljan i morao je na krst da njegove uredbe prikuje jer su bile upravo one protiv nas. kako protiv nas? pa voljom Božjom,da nas sve stavi pod greh. sada kada je Isus održao zakon moglo bi se učiniti da je to dovoljna mera da nam samo to pokloni bez stradanja. ali upravo on je tiume pokazao da on budući je održao zakon bez greha je bio, a ipak ide na krst bez lične krivice. dakle u tome je tajna krsta. i milosti. nije dovoljno samo da je ispunio zakon,. time je on dao spoznaju da on nema krivice a ipak za nas umire. jer smo mi imali krivicu kroz zakon na sebi okrivljeni smo i stavljeni pod greh. tek smrću on nas oslobađa zakonske uredbe. tako da on nije zakon održao da bi nama ukazao da ga mi isto možemo održati već da pokaže da je on pod zakonom došao,ali da mu zakon nije mogao staviti greh kao nama u krivicu,da je bio potpuno nevin i potom je platio zakonsku krivicu na ljudskom rodu tek stradanjem.
dakle,ako je ponovo mera za nas zakon koji nas je stavljao pod saud onda on nije ni moro ići na krst već samo ispuniti zakon i zadti nam istu meru i potom sud. rimljanima 8. pak kaže da nikakva osuđenja nema sad onima koji su u veri u Hrista. dkle u tom slučlaju ako smo uzeli njega nema osuđenja. sud donosi jasnu osudu. sad ako će mo mi izaći na sud za koju svrhu? osim ako nismo sagrešili Hristu,za koju drugu svrhu svi idu na sud po tebi ako je on oslobodio nas krtivice i pisano je nema osuđenja za one koji su u Hristu? razuzmem da se ima dati nagrada spašenima,kao ona priča o pet ,ili deset gradova koiji su radili sa Božjim talantima,ali sud je nešto sasvim drugo. sud ide na zločince, ubice, idolopoklonikle,nevernike,pa kako onda ide sud na vernike ako je Isus oslobodio ih zakonske kletve i suda,jer su pod pomilovanjem,milošću? koga veće sudsko pomiluje on se oslobađa osude i nema suđenja takome. ako ima suđenja onda pomilovanje nema važnost i sudska kazna biva nad pomilovanjem. tako ako ima sud milost služi osudi, a ne osuda milosti,milost onda i nije milost.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Prijatelju, ti sebi skaces u usta gvoreci velike kontradikcije, cas ovo cas ono.

I opet nerazumevanje i izvrtanje sa tvoje strane - onoga sto sam napisao.

Nisam napisao da covek moze da odrzi zapovesti sam po sebi, vec da u njemu mora da se dogodi promena koju Bog cini u ljudskom srcu i mislima Duhom Svetim, i daje mu silu da moze da ispuni svaku zapovest.

Hristos je dosao da umre za nas jer smo mi upravo krsili Bozanski zakon, i on je svojom smrcu preuzeo nase grehe na sebe, i dao nam silu da vise ne gresimo, vec da ispunjavamo svaku zapovest Duhom Svetim koji stanuje u nasem srcu.

Predslika ove Hristove zrtve u starom zavetu je bilo jagnje koje je prinoseno na zrtvu paljenicu.
Kada bi jedan Izraelac sagresio neku od deset zapovesti, on bi donosio jedno jagnje koje bi svestenik stavljao na zrtvenik, tada bi ovaj covek ispovedao svoj greh nad glavom tog jagnjeta, i to jagnje bi preuzimalo greh tog coveka i bilo zrtvovano.

U novom zavetu, Hristos je postao zamena za ovo jagnje, on je postao zrtva kojom se brisu ljudski gresi.
Danas ako neki covek sagresi neku od deset zapovesti, on ne prinosi jagnje, vec dolazi Hristu koji je vec prineo sebe za ljudske grehe, i u pokajanju trazi oprostaj, i u tom trenutku taj greh mu se brise.

Dakle, zakon je i u starom i u novom zavetu merilo pravde, ali je sistem opravdanja od greha krsenja Bozjih zapovesti promenjen - u starom zavetu je to bilo jagnje, u novom Hristos jagnje Bozje.

Zakon nas osudjuje ali samo dok svesno ostajemo u grehu.
Kada dodjemo Hristu, predamo mu se celim srcem i ostavimo svoje grehe dopustajuci da on izvrsi nad nama delo opravdanja i ociscenja od greha, tada nas zakon vise ne osudjuje, vec mu se mi radujemo, i silom Duha Svetoga koji stanuje u nama ispunjavamo svaku zapovest i sluzimo Bogu i bliznjima iz ciste ljubavi.

Isus nas je oslobodio zakonske kletve, odnosno osude kojom nas zakon osudjuje jer ga krsimo, ali nas nije oslobodio zakona.
On je umro za nase grehe krsenja Bozjeg zakona i oslobodio nas ove osude, i dao nam je silu da vise ne krsimo moralne principe, vec da ga savrseno ispunjavamo rastuci u veri u coveka savrsenog, u visini mere rasta Hristova, po primeru Isusa Hrista koji je ispunjavao svaku pravdu, jer nam je on uzor u svemu.

Milost se iskazala u Bozjem cinu spasenja ljudskog roda, time sto je Hristos umro za nase grehe prouzrokovane krsenjem Bozanskog moralnog zakona, i u tome sto je on ucinio da mi gresni i slabi ljudi mozemo uz njegovu pomoc i njegovog Svetog Duha, da se oslobodimo greha i njegove sile, i da potpuno uskladimo svoj zivot sa moralnim principima zapisanim u njegovim zapovestima.

Covek ovde mora doziveti savrsenstvo karaktera u savrsenom ispunjavanju Bozje volje, a ne da se nada da ce Bog na sudu biti milostiv i ako je kroz ceo zivot krsio moralne principe.

Ne da Bog ne zeli da takvom coveku bude milostiv i da ga uvede u svoje carstvo, vec ne moze, zato sto taj covek u ovom zivotu nije obavio ociscenje, a takav kakav je prljav nikako ne moze uci u Bozje carstvo svetosti i cistote.
Kada bi mu kojim slucajem i bilo dopusteno da u njega udje, atmosfera koja tamo vlada bi za njega bila nepodnosljiva, drustvo andjela, savrsena ljubav i zajednica nebeskih bica, i on bi gledao da se sakrije.

Osim toga, za njegovu moralnu neciistotu "BOG JE OGANJ KOJI SPALJUJE" i pitanje je da li bi takav covek ostao ziv kada bi mu se dopustilo da u njega udje.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Prijatelju, ti sebi skaces u usta gvoreci velike kontradikcije, cas ovo cas ono.

I opet nerazumevanje i izvrtanje sa tvoje strane - onoga sto sam napisao.

Nisam napisao da covek moze da odrzi zapovesti sam po sebi, vec da u njemu mora da se dogodi promena koju Bog cini u ljudskom srcu i mislima Duhom Svetim, i daje mu silu da moze da ispuni svaku zapovest.

Hristos je dosao da umre za nas jer smo mi upravo krsili Bozanski zakon, i on je svojom smrcu preuzeo nase grehe na sebe, i dao nam silu da vise ne gresimo, vec da ispunjavamo svaku zapovest Duhom Svetim koji stanuje u nasem srcu.

Predslika ove Hristove zrtve u starom zavetu je bilo jagnje koje je prinoseno na zrtvu paljenicu.
Kada bi jedan Izraelac sagresio neku od deset zapovesti, on bi donosio jedno jagnje koje bi svestenik stavljao na zrtvenik, tada bi ovaj covek ispovedao svoj greh nad glavom tog jagnjeta, i to jagnje bi preuzimalo greh tog coveka i bilo zrtvovano.

U novom zavetu, Hristos je postao zamena za ovo jagnje, on je postao zrtva kojom se brisu ljudski gresi.
Danas ako neki covek sagresi neku od deset zapovesti, on ne prinosi jagnje, vec dolazi Hristu koji je vec prineo sebe za ljudske grehe, i u pokajanju trazi oprostaj, i u tom trenutku taj greh mu se brise.

Dakle, zakon je i u starom i u novom zavetu merilo pravde, ali je sistem opravdanja od greha krsenja Bozjih zapovesti promenjen - u starom zavetu je to bilo jagnje, u novom Hristos jagnje Bozje.

Zakon nas osudjuje ali samo dok svesno ostajemo u grehu.
Kada dodjemo Hristu, predamo mu se celim srcem i ostavimo svoje grehe dopustajuci da on izvrsi nad nama delo opravdanja i ociscenja od greha, tada nas zakon vise ne osudjuje, vec mu se mi radujemo, i silom Duha Svetoga koji stanuje u nama ispunjavamo svaku zapovest i sluzimo Bogu i bliznjima iz ciste ljubavi.

Isus nas je oslobodio zakonske kletve, odnosno osude kojom nas zakon osudjuje jer ga krsimo, ali nas nije oslobodio zakona.
On je umro za nase grehe krsenja Bozjeg zakona i oslobodio nas ove osude, i dao nam je silu da vise ne krsimo moralne principe, vec da ga savrseno ispunjavamo rastuci u veri u coveka savrsenog, u visini mere rasta Hristova, po primeru Isusa Hrista koji je ispunjavao svaku pravdu, jer nam je on uzor u svemu.

Milost se iskazala u Bozjem cinu spasenja ljudskog roda, time sto je Hristos umro za nase grehe prouzrokovane krsenjem Bozanskog moralnog zakona, i u tome sto je on ucinio da mi gresni i slabi ljudi mozemo uz njegovu pomoc i njegovog Svetog Duha, da se oslobodimo greha i njegove sile, i da potpuno uskladimo svoj zivot sa moralnim principima zapisanim u njegovim zapovestima.

Covek ovde mora doziveti savrsenstvo karaktera u savrsenom ispunjavanju Bozje volje, a ne da se nada da ce Bog na sudu biti milostiv i ako je kroz ceo zivot krsio moralne principe.

Ne da Bog ne zeli da takvom coveku bude milostiv i da ga uvede u svoje carstvo, vec ne moze, zato sto taj covek u ovom zivotu nije obavio ociscenje, a takav kakav je prljav nikako ne moze uci u Bozje carstvo svetosti i cistote.
Kada bi mu kojim slucajem i bilo dopusteno da u njega udje, atmosfera koja tamo vlada bi za njega bila nepodnosljiva, drustvo andjela, savrsena ljubav i zajednica nebeskih bica, i on bi gledao da se sakrije.

Osim toga, za njegovu moralnu neciistotu "BOG JE OGANJ KOJI SPALJUJE" i pitanje je da li bi takav covek ostao ziv kada bi mu se dopustilo da u njega udje.
ovo moramo sad redom pogledati kroz svetoga Duha na koga se stalno pozivaš ali očito da ne želiš njegovo vođstvo.ti kažeš da je to kao tip životinje na žrtvi. ali zaboravljaš da piše da navalice ko greši nema oprosta greha već revnost suda samo. t ako ako navalice račubaš da je sagrešenje treći put onda ide sud. a od zakonom do kraja žvota možeš računati na bar 1000. sagrešenja najmanje ako ne i milion jer svaki najmanji prestup zakon ima samo jednu meru smt. i ne samo zakon već i onaj ko greši navalice pod milošću. niko zakona ne odbcuje. samo stoji da ako pod milošću sagrešiš imaš Hrista. a pod zakonom imaš sud.
kažeš opet da nas je Isus oslobodio kletve zakonske a ne samog zakona,. pa zakon je donosio klervu ne kletva zakon. kažeš zakon nas osuđuje jer ga kršimo,ne to je dubljenje na glavi dok čitaš tumačeć zakon. prvo slovo zakona pavle kaže da ja zakona ne znadoh da zakon ne dođe i ne reče, ne zaželi. zakon nas stavlja pod greh ,a ne da mi stavljamo nedržanjem zakona sebe pod greh,jer zakona niko održati ne može,tako da ti tu i nemaš suštinu zakona u tvojem nedržanju već u zakonu koji je za tu svrhu i dat da te osudi.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pitam se kako ne razumes tako jednostavne istine koje bi razumelo i malo dete, to je za mene ne shvatljivo, osim da se ne molis Bogu da ti on Duhom rasvetli, i da te povede putem osvedocenja, vec si napravio konfuziju i sve vise u nju srljas.

Svako ko navalice gresi - krsi zapovesti namerno nakon obracenja, za takvog coveka nema vise pokajanja.
Samo Bog zna kada je covek presao tu granicu gde mu se vise ne moze oprostiti.

Ne postoje izrazi SPASENJE MILOSCU I SPASENJE ZAKONOM u tom svojstvu onako kako ti to zelis da prikazes.

Mi smo naravno spaseni Bozjom miloscu i nikako drugacije, jer mi nemamo neke svoje zasluge za to sto je Bog poslao Isusa da umre za nas, vec je on to ucinio iz ciste ljubavi i milosti prema nama kao svojim stvorenjima.

To znaci spasenje miloscu, a ne ono kako ti zelis da prikazes, da ce mo mi kroz ceo zivot krsiti moralne principe jer je navodno zakon ukinut, a da ce nas Bog i pored toga na kraju uvesti u svoje carstvo kao gresne jer ga milost na to obavezuje.

Nikada gresnik nece uci u Bozje carstvo, i onaj koji nije dostigao savrsenstvo karaktera poslusnoscu zapovestima, to je jasna biblijska nauka.

"Ovde je trpljenje svetih, koji drže zapovesti Božije i veru Isusovu" ( otkrivenje 14. 12 )

Sveti su dakle SVETI jer drze zapovesti, izgradili su sebe po moralnim principima Bozjih deset zapovesti.

Nije zakon doneo kletvu, vec zakon osudjuje onoga ko gresi, a pravednika koji tvori pravdu zakon ne osudjuje.

Kazes da zakon stavlja coveka pod greh.
Ovo je nezamisliva hula na Boga, da je on dao zakon da nas navodi da gresimo.

Posledica naseg gresenja je Sotona zacetnik greha, a zakon nam pokazuje sta je greh a sta pravda, i vodi nas Hristu koji ima moc da nas oslobodi greha, i da nam silu da vise ne krsimo ni jednu zapovest, i u tom stanju pravde zakon nas vise ne osudjuje, nismo vise pod njegovom kletvom, vec ga savrseno ispunjavamo.

Poslednja izmena:
Natrag