pa to sve stoji,ja sam ti odgovor dao. u edemu nije eva kršila subotu niti je neko nekog ubio,posle toga je bilo tolkih nagomilavanja greha da je to dovelo do potopa čak. eva je samo obacila veru u napisnu Reč da ne kusa sa drveta života,a onda je to izvelo kasnije grehe. kada mi kažemo zašto je došlo do smrti roda ljudskog mi sveobuhvatno kažemo zbog greha,ali tačan akcenat i odgovor je zbog pada eve u edemu i svega napisanog., tako jasno stoji da i ne ulazak u zemlju jasno stoji čitaj 4. mojsija, 14 gl. jasno stoji od reči do reči događaj i razlog. a potom sledi u pustinji dalje kad su lutali tih 40. godina umnožavanje greha i to ukazuje da je Bog bio u pravu. početna nevera je donela sve te loše plodobve. greh je zapravo nevera a ne posledica nevere. to posle dolazi,svi ti gresi. da nije došlo do posledične grešnosti ne bi bilo ni svihostalih greha u vreme lutanja.bili bi u zemlji ,a ne u takim stvarima.Dobro, evo objasni onda ovaj tekst koji jasno kaze da Bog nije uveo Jevreje u obecanu zemlju zbog krsenja zapovesti i Subote.
Ako tu ne pise da Bog nije uveo Jevreje u obecanu zemlju zbog krsenja zakona i Subote, sta po tvom misljenju pise?
Molim odgovor.
"I izvedoh ih iz zemlje misirske, i dovedoh ih u pustinju. I dadoh im uredbe svoje, i objavih im zakone svoje, koje ko vrši, živ će biti kroz njih.
I subote svoje dadoh im da su znak između mene i njih da bi znali da sam ja Gospod koji ih posvećujem
Ali se odvrže od mene dom Izrailjev u pustinji; ne hodiše po mojim uredbama, i zakone moje odbaciše, koje ko vrši živi kroz njih, i subote moje grdno oskvrniše; zato rekoh da ću izliti gnev svoj na njih u pustinji da ih istrebim.
Ali učinih, imena svog radi, da se ne oskvrni pred narodima pred kojima ih izvedoh.
I ja im još podigoh ruku svoju u pustinji da ih neću odvesti u zemlju koju im dadoh, gde teče mleko i med, koja je dika svim zemljama;
Jer odbaciše moje zakone i po uredbama mojim ne hodiše, i subote moje oskvrniše, jer srce njihovo iđaše za gadnim bogovima njihovim" ( Jezekilj 20. 10 - 16 )
moraš razumeti da je kašnjnje u nebo kroz neveru u obećanje zapravo odbacivanje svetoga Duha sa pedesetnice. problem je što ti pedesetnicu u opšte ne razumevaš u punom svetlu.prvo se vidi da joj ne daješ naglasak koji jasno stoji u Reči,jer si stalno u nagfasku subote kao večnog pokoja,a dva pokoja večna ne postoje.