Skrećeš temu da bi izbegao suštinu.
Akcenat je bio na kršenju zapovesti i Subote od strane Jevrejskih otaca, zbog koga oni nisu mogli ući u obećanu zemlju, pa time ni u pokoj Božji, već su zbog toga 40 godina lutali po pustinji.
Apostol Pavle savetuje da mi koji živimo u novozavetnom periodu, ne krenemmo tim istim primerom neposlušnosti Jevreja koji su kršili zapovesti i Subotu, već da uđemo u Subotni počinak svake Subote po primeru Boga koji je počinuo u sedmi dan nakon stvaranja, kako bi mogli ući u pokoj Božji već sada ovde na ovoj zemlji, a konačno i u samo nebo nakon Hristovog drugog dolaska, kada će otpočeti taj večni mir, i na kojoj će verni svake Subote - od Subote do Subote dolaziti da se poklone pred tvorcem, kao što stoji u 66 poglavlju knjige proroka Isaije.
Ti kažeš ne veruješ proročici, a konstantno upućuješ na pedesetnicu i duhovne darove koji iz nje proističu, što znači da ti sebe prikazuješ kao proroka..to je kontradikcija.
Da li si ti prorok, i da li govoris cudnim jezicima, isceljujes..itd..?
ja nemam potrebu da skrećem sa teme da bi izbegao suštinu. izvini laodikeja, ali ili nećeš da primetiš ili se praviš.ja sve vreme želim da ti izneseš ono štok svak ovde može da primeti SUŠTINU PROBLEMA. ja se istine ne bojim i kad ne vidim dobro ja to kažem. očekujem to i od tebe. samo to će tebi teško pasti,jer služiš ipak jednom sistetmu ,a ja nemam to iza sebe i meni je cilj istina i samo istina.
što si sada ove rekao?
da je citat koji si citirao u prvom iskazu iz jezekilja proroka odnos ka deci izraela koje je isus navin uveo u zemlju obećanja,ili za očeve? ja odgovorno tvrdim i kažem da je tu reč o očevima ne i o deci. zato sam te jasno pitao da li je tačno da je isus navin od Boga iskazan da je dostojan kao dobar sluga njegvov da uđe u obećanu zemlju ili nije. ako Bog ne gleda ko je ko,onda ako je on kršio subotu onda bi trebao proći kao i očevi koji zbog toga ti tvrdiš nisu ušli?!! onda ili jeste citat vezan za očeve, a ne za isusa i decu ili nije,jezekilj prorok? onda ili je isus navin kršio subotu ili nije? rekao si mislim da nije! onda?
a citat u drugom postu iz nemije ,ne treba ni tumačiti ,onom ko oće da vidi ,da je reč o namernoj ili nenamernoj manipulaciji. to je rečeno za genracije davno pootom iza one pod mojsijem i isusom. to nema nikaku vezu sa temom oko jevreja 4. i isusa navina i dece izraela, te one generacije koji su lutali po pustinji.,
ja sam ti naveo jasno mesto gde Bog kaže zašto očevi neće ući, i jasni navod da je taj rzlog za neveru 10.ljudi ispred svaog jednog plemnen koje je reklo neverno, nije moguće ući u zemlju i Bog jasno kaže za 40. dana biće 40. godina lutanja za neveru. jasno i glasno piše tamo. i jasno i glasno dalje Bog kaže da će decu uvesti a očeve ne. nema tu što da se ganjamo postovima,neka svako ode u mojsijevu 4.14 gl. i vidi ,je li to tako stoji!
dakle,nemija nema veze sa ovom temom i tom pričom. osim ako neće ići levo- desno od suštine.
što se tiče darova u ckrvi,rekao sam već ovde imamo dar proroštva redovno,pitao sam te oćeš li ići na molitvu da Bog raskaže darom svojim što ti je u srcu?
drugo ja lično govorim u jezicima,video sam više puta na molitvi izgon demona rakovine i drugih slabosti. ,imao sam proroštva,i to nema potrebe kriti,to nije protii Pisma. nisam prorok. iuskao sam u početku svojeg verovanja dar Reči, i znam tačni čas kada je to došlo i fala Bogu nije me napustilo do danas. to je moje svedočanstvo. i to se ne kaže da li ti isceljuješ,jer niko nema silu da isceljuje, već to čini Isus Gospod.uzdam se da si slučajno rekao taj lapsus.