Vidis, u tome je tvoj problem, sto insinuiras da nesto nije receno i objasnjeno i ako jeste, sto je lukavost najgore vrste i krajnje nepostenje i nedostatak tvog karaktera.
Vec sam odgovorio, razlog zasto Jevreji nisu usli u obecanu zemlju je krsenje Subote.
Da li je Isus Navin licno krsio Subotu, to nigde ne pise, cinjenica je da Isus Navin nije mogao uvesti Jevreje u obecanu zemlju pa time ni u pokoj jer su krsili zapovesti i subotu
"I izvedoh ih iz zemlje misirske, i dovedoh ih u pustinju. I dadoh im uredbe svoje, i objavih im zakone svoje, koje ko vrši, živ će biti kroz njih.
I subote svoje dadoh im da su znak između mene i njih da bi znali da sam ja Gospod koji ih posvećujem
Ali se odvrže od mene dom Izrailjev u pustinji; ne hodiše po mojim uredbama, i zakone moje odbaciše, koje ko vrši živi kroz njih, i subote moje grdno oskvrniše; zato rekoh da ću izliti gnev svoj na njih u pustinji da ih istrebim.
Ali učinih, imena svog radi, da se ne oskvrni pred narodima pred kojima ih izvedoh.
I ja im još podigoh ruku svoju u pustinji da ih neću odvesti u zemlju koju im dadoh, gde teče mleko i med, koja je dika svim zemljama;
Jer odbaciše moje zakone i po uredbama mojim ne hodiše, i subote moje oskvrniše, jer srce njihovo iđaše za gadnim bogovima njihovim" ( Jezekilj 20. 10 - 16 )
Takodje, objasnio sam da Isus Hristos nikada nije krsio ni jednu zapovest pa ni zapovest o Suboti, jer da je tako onda bi izgledalo kao da je sklon da iznosi neistinite i kontradiktorne tvrdnje, posto sam kaze za sebe da je odrzao zapovesti Oca svojega, da je zakon Bozji njemu u srcu, da je dosao da ucini zakon velikim i slavnim, i upucivao na njegovo drzanje.
Takodje, da Jevreji jesu optuzivali da krsi Subotu, ali ne zato sto je on to cinio, vec zato sto su oni nametnuli ovoj zapovesti ljudske propise sta se sve sme a sta ne sme raditi u Subotnjem danu, i sve sto nije bilo po njihovom tradicionalnom shvatanju Subote, oni su osudjivali kao krsenje Subote.