Mrsavkiću, ti nisi citirao istinu zapisanu u reči Božjoj, već svoje lično viđenje istine koju su kreirao ne korišćenjem celokupnog konteksta biblije.
Pedesetnicom se ispituje učenje, ali nije pogrešno ni obrnuto.
U prvom slučaju, onaj koji je doživeo pedesetnicu - taj Duh koji je u njemu svedoči tom čoveku da li je neka tvrdnja istinita ili ne.
U drugom, neko čak ni ne mora doživeti pedesetnicu da bi spoznao da se određeno učenje razlikuje od učenja Božje reči, jer se to lako raspoznaje kada se prouče njene istine.
Po pitanju yapovesti i Subote biblija je jasna, postoje zapovesti koje su date za sva vremena, i držanje ili pak kršenje ovih zapovesti je u bibliji okarakterisano kao greh ili bezakonje.
Tvoja je stvar šta ćeš činiti, ali očigledno da ti svesno prekrajaš pismo, ističući samo ono što navrće vodu na tvoju vodenicu, dok druge jasne istine zanemaruješ, i svesno ih odbacuješ, jer ja sam u vezi držanja zapovesti i Subote u novom zavetu dao dosta tekstualnih dokaza koje ti svesno odbacuješ.
Ja nisam veći učitelj od Svetog Duha, već me je u svaku istinu koju ovde iznosim naučio i u nju me osvedočio sam Sveti Duh.
dobro dragi moj laoddikeja,ja nemam ništa na tebe i pored ovakih reči.to će biti tvoj sud,ja nisam sudija.
kazao si mi opet ovde da moja nauka je pogrešna,čak šta više
DA SAM CITIRAO SVOJE A NE DA SAM CITIRAO ISTINU IZ REČI. SAD VRATI POST NAZAD DELA,2.GL. I PROVERI MOJE SVEDOČANSTVO! ZAR NIJE JEDNAKO PEDESETNICI OD REČI DO REČI?!
reci mi iskreno,kako ti to misliš da može i pedesetnicom da se svedoči o tome da li je učenje dobro,a može i obrnuto? daj mi jedno mesto u Pismu ,(ti držiš zakon,zar ne?) da je igde desilo se da je neko od sveštenstva ,proroka ili levita mogao da počne službu bez pomazanja???? daj mi mesto gde je mojsije i jednom krenuo se ka obećanoj zemlji,slika na carstvo nebesko,bez vatrenog stuba koji bi pre toga digao se i krenuo, ili oblaka danju???
nađi mi da je Isus kao Mesija počeo svedočiti pre nego je dobio pomazanje na jordanu,i jednog apostola ili bilo kog????
kako onda postavljaš presedan da je ipak moguće ispitivati naukom svetoga Duha, a ne svedočanstvom pedesetnice nauku.
da bi ti taj duh svedočio ,moraš najpre kao na pedesetnici imati toga Duha u krštenju a ne obrnuto po slobodnoj inerciji i ubeđenju reći ja ima Duh i osećaj mi kaže da to nije u redu itd....
ti si postavio temu o držanju subote a vidiš ja nisam rekao ne nemoj držati jer ne piše. onaj ko drži piše neka je drži i neka ne ukoreva onog ko ne drži. ti držiš razlikovanje čistog i nečistog i ja nisam rekao ti to izmišljaš,već sam potvrdio da svak bude uveren za sebe. ali kada ti se sugeriše pedesetnica i da je to večna subota ,večni pokoj ti to prvo kažeš da veruješ pedesetnicu a kada ti je citiram ,ti kažeš da ja svoje izmišljam i pored sam ti jedno ispod drugog posvedočeno ispisao da sam proveriš je li tu fali jedan zarez?
razmisli,iskreno sebi reci,je li ti ne možeš da pobediš sebe ili što? šta je nejasno u pedesetnici? ništa. jasno piše kako piše. ti to sad ili ćeš uzeti ili ćeš biti u tumačenju svetog Duha i graditi se veći od svetoga Duha ,trećeg nema.