ne mislim da je primer sa mračnom prostorijom loš.Onda i sam Bog iskrivljeno razume reč koju je dao, jer ja sve što pišem molim se Bogu da li je to ispravno i u skladu sa rečju Božjom i Božanskim smislom.
U tom smislu, kod mene je svaka tačka istine kristalno jasna, jer ja nemam SAMO reč Božju, već i svedočanstvo Duha.
Onaj koji ima samo reč, on nije siguran da li je tu reč pravilno razumeo ( mada se neke stvari mogu razumeti i samim proučavanjem reči ), ali onaj koji ima reč i moli se da mu Duh Sveti razjasni smisao pojedinih istina, on je siguran u praviljno razumevanje.
To delovanje Duha se mora doživeti u ličnom iskustvu, jer se ne može objasniti potpuno ljudskim kategorijama.
To je kao da se čovek nalazi u mračnoj prostoriji, a onda odjednom neko upali svetlo, i čovek vidi kristalno jasno sve što se u toj prostoriji nalazi.
Ovo je možda banalan primer, ali odgovara samom iskustvu spoznaje i osvedočenja koje Duh Sveti daje coveku.
pazi samo jednu stvar ovde. kao što si kazao mi samo po Duhu možemo nešto dobiti od Boga i upravo mi možemo biti sigurni da je nešto od Boga ako je jednako onome što Duh je već doneo kroz Pismo,tu se slažem sa tobom.ali pazi sve vreme si odbacivao svetoga Duha svedočanstvo kroz razne prikaze Pisma a sada se čvrsto opozivaš upravo logoično na svedočanstvo svetoga Duha! kako ti sada možeš dokazati upravo to ključno,da je sveti Duh u tebi,tj. da je Bog u tebi? upravo po svetome Duhu piše,koji nam je dat. taj Duh sveti Duh kojim smo kršteni (ako jesmo) svedoči našemu duhu (dakle to je jasno svedočanstvo neoborivo,) da je Bog u nama i mi u njemu.
pa kako ćeš ti dati takav dokaz ako nisi siuran da poseduješ svetoga Duha ,budući da odbacuješ jasni dat znak na pedesetnici govorenje tuđim jezicima što podupire i marko 16?
ti se sve vreme suprotiš tome. kako možeš recimo reći da sotona može delovati i pored ljudi mole za svetoga Duha i prime dar jezika recimo? kako je moguće to razumeti od tebe ako matej 12.izričito tvrdi da je nemguće da sotona može imati udela u verniku ako on iska svetoga Duha od Boga,jasno napominjuć da bi to značilo da je sotona moćan nadvladati Hrista? kako možeš reći da imaš vođstvo svetoga Duha upravo a huliti u isti čas na njega ,govoreć za dar Duha da je od đavola kao i fariseji u mateju 12?!
kako je sveti Duh tebi mogao negirati ,kao što sam te pitao, mesto oko zabrane ženi da uči u crkvi? kada sveti Duh upravo tvrdi da dokaz da neko prima svetoga Duha i da ima svedočanstvo i dokaz da ga poseduje jeste da razume zapovest da ženi Bog zabranjuje da uči. kako si ti primio drugačije da ta zapovest nije tačna? koji duh je to tebi mogao svedočiti onda? da ne navodim i druga mesta . gde duh sveti apostolima daje svedočanstvo kršrtenje u ime Isusa a tebi daje drugo svedoičanstvo kontra od datog?