Dakle, ono sto ja govorim ti i sam nesvesno zakljucujes u svom izlaganju i ako to ne vidis iz svojih komentara, da covek u novom zavetu treba da zivi bez greha, i da ako sagresi opet ga zakon osudjuje kao gresnika i opet mu treba opravdanje, sto znaci da ako je to sve tako onda covek mora da zivi potpuno cisto u odnosu na zakon, da ne gresi ni jednu zapovest.
Ako bi citirali svaku zapovest iz zakona pojedinacno, niko se ne bi slozio sa time da mi u novom zavetu trebamo da krsimo bilo koju zapovest koja je zapisana u Bozjem zakonu, pa verujem da je to i tvoj stav.
Bilo bi razlicitih stavova po pitanju cetvrte zapovesti koja nalaze svetkovanje Subote, ali u ostalih devet svi bi se saglasili.
U tom smislu Bozanske pravde, ove zapovesti su date svim ljudima u svim vremenima, jer ono sto je bilo greh u starom zavetu - greh je i u novom, posebno u vremenu koje biblija opisuje kao najteze recima "I DOCI CE VREME KAKOGA NIJE BILO OD POSTANJA SVETA NITI CE BITI"
Gledajuci ovaj biblijski navod u svetlosti danasnjeg vremena, moze se zakljuciti da je ovo vreme u kome zivimo vreme totalne moralne degradacije i izopacenosti, klanjanja laznim Bogovima, mrznje coveka prema coveku, zlocina, ubistva, kradje, nemorala, tako da je u tom smislu zakon Bozji danas potrebniji nego ikada.
1. Ja sam Gospod Bog tvoj, koji sam te izveo iz zemlje Misirske, iz doma ropskoga.
Nemoj imati drugih bogova uza me.
2. Ne gradi sebi lika rezana niti kakve slike od onoga što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodi ispod zemlje.
Nemoj im se klanjati niti im služiti, jer sam ja Gospod Bog tvoj, Bog revnitelj, koji pohodim grijehe otačke na
sinovima do trećega i do četvrtoga koljena, onijeh koji mrze na mene;
A činim milost na tisućama onijeh koji me ljube i čuvaju zapovijesti moje.
3. Ne uzimaj uzalud imena Gospoda Boga svojega; jer neće pred Gospodom biti prav ko uzme ime njegovo uzalud.
4. Sjećaj se dana od odmora da ga svetkuješ.
Šest dana radi, i svršuj sve poslove svoje.
A sedmi je dan odmor Gospodu Bogu tvojemu; tada nemoj raditi nijednoga posla, ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni
sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živinče tvoje, ni stranac koji je među vratima tvojim.
Jer je za šest dana stvorio Gospod nebo i zemlju, more i što je god u njima; a u sedmi dan počinu; zato je
blagoslovio Gospod dan od odmora i posvetio ga.
5. Poštuj oca svojega i mater svoju, da ti se produlje dani na zemlji, koju ti da Gospod Bog tvoj.
6. Ne ubij.
7. Ne čini preljube.
8. Ne kradi.
9. Ne svjedoči lažno na bližnjega svojega.
10. Ne poželi kuće bližnjega svojega, ne poželi žene bližnjega svojega, ni sluge njegova, ni sluškinje njegove, ni vola njegova, ni magarca njegova, niti išta što je bližnjega tvojega. ( 2 knjiga Mojsijeva 20 poglavlje ).