citat oko sedamdesetr danilovih proročkih nedelja je u sklopu zakonskog prorokovanja oko Isusa koji treba doći da ukine žrtvu i prinos,a za koju svru žrtvu i prinos radi greha koji je dolazio spoznajom dekaloga naravno a ne tek onako da niko nije znao kaka je svrha prinošenja životinja. sa tim ukidanjem on je pobedio i prikovao uredbu zakon zapovesti koje su bile protiv nas i time jednom zauvek savršio sve.u tom kontekstu i piše zakon i proroci su do jovana a od sad se jevanđeljem propoveda carstvo ne zakonom. sam si napisao,samo čas pišeš, može se održati sav zakon a čas priznaješ da ne može niko,i da jedan prekršaj donosi prekršaj sveg dekaloga i sud samo. o tome ti se i priča sve vreme od svih ovde. ti stalno stavljaš akcenat da neko ovde(o tome i pavle govori da su njemu stavljali zakonici na teret) da mi govorimo da dođe milsotivi blagoslov od Hrista da sad možemo umnožavati greh svojom slobodom od zakona koju vi danas isto uhodite nadimajuć se umom tela i praznom filozofijom,naprotiv niko to ne kani ovde činiti. i ti kao i ja moramo održati svaku Isusovu zapovest,i ne ubij,i ne ukradi itd. ali ne samo ne ubij već ako mrziš ubio si. te zapovesti imaju veću težinu od zakonskih moraš primetiti.i ne radi se o oduzimanju od zakona već njegovom savršavanju.i to sad radimo obrezanjem srca Duom Božjim ne obrezanjem tela,mojsijevom uredbom jer bi u svakom jednom času, jer nema deobe zakona ,morao onog ko kurva kamenovati.
Hristos na krstu nije ukinuo moralni zakon deset zapovesti, vec obredni ili ceremonijalni zakon i propise o prinosenju zrtava paljenica u koji spada i obrezanje koje je bilo vidljivi znak starog zaveta, sto je sve bilo TIPOS - SEN, sto znaci predslika ili simbol Hrista i njegove zrtve na krstu i ovozemaljske misije spasenja ljudskog roda.
"И утврдиће завјет с многима за недјељу дана, а у половину недјеље укинуће жртву и принос; и крилима мрским, која пустоше, до свршетка одређенога излиће се на пустош." ( knjiga proroka Danila 9. 27 )
Zakon ne moze da odrzi covek koji se nije odrekao greha i dopustio Bogu da ga promeni i da mu da silu da zivi jednim novim zivotom rastuci u milosti ka savrsenstvu u visini mere rasta Hristova.
Covek koji krsi zapovesti spoznavajuci da je to greh, nema Hrista i nikada nije stupio u zajednicu sa njim, vec zivi u samoobmani da ce ga Gospod primiti i ako krsi neku od zapovesti, jer ako krsi jednu od zapovesti on po bibliji krsi ceo zakon i postaje prestupnik zakona ili gresnik, jer Bozja rec upravo to kaze:
"Jer koji sav zakon održi a sagreši u jednom, kriv je za sve
Jer Onaj koji je rekao: Ne čini preljube, rekao je i: Ne ubij. Ako dakle ne učiniš preljube a ubiješ, postao si prestupnik zakona" (Jakovu poslanica 2. 10 - 11 )
Dakle, biblija je jasna kada kaze da treba odrzati svih deset zapovesti, i da krseci jednu u stvari covek krsi ceo zakon i postaje prestupnik ili gresnik.
Naravno, ovde se ne radi o praznom legalizmu, vec o rodu Svetog Duha koji proistice iz svakodnevne zajednice sa Hristom, gde Duh Sveti menja coveka - njegovo srce, misli, zelje, celo bice, oslobadja ga sile greha i cini da covek u potpunosti zivi jednim novim zivotom sa novim osecanjem za pravdu i cistotu, gde je svaka misao pod upravom Svetog Duha.
Da bi covek ovo shvatio, on mora to iskustvo da dozivi licno u svom zivotu, a za to je potrebna potpuna otvorenost da se sluzi Bogu celim srcem, i spremnost da zrtvujemo sve na ovom svetu ziveci samo za Boga i njegovo carstvo slave.
ja prvi sam ti ukazao da kršiš zakon podržavaš elen vajt da je imala prava učiti a zakon je sam protiv toga. podržavaš zapovest o trojičnosti iz nikeje koja je kršenje prve,Bog je jedan jedini. podržavaš sedmu da preljuba u nekim aspektima(99 ) posto aspekata se provuklo kroz neke aspekte! nije preljuba,a nema niti jednog oblakšanja svakom ko god uzme drugu ženu u preljubi je. onda se može videti da ti kršiš Isusove reči a ne ja.
onda u čemu je suština držanja zakona u tvojoj verziji i u mojoj. ja znam čemu je zakon dat i kaka mu je bila namena. ne kanim ponovo uzeti mojsijev zakon jer bi bio osuđen za sigurno ,jer sam se pod njega podjamčio. ja sam uzeo zakon slobode u Hristu ,gde i ako sarešim imam zastupnika Isusa Hrista. ja lično ne znam zašto je Bog tako postavio normu za nebo najpre objavom zakona,odvojenjem izraela u pozivu i objavom sebe izraelu,a potom nama paganima na kraju vremena milosti i potom ponovo će obnoviti veru izraela na vremenu pošljetka. ja ne znam zašto je Bog tako odredio sve ali znam da tako piše i verujem njemu,jer su njegovi putevi čudni i ko ih može do kraja poznavati.
jedna je suština da je zakon istekao i nije više u onakoj poslatoj formi protiv mene i sada imam milost u Hristu i u to se uzdam pazeć da živim u Duhu njegove Reči i da ne grešim tome. ako danas imam nešto na srcu i to mi je nepravednost i sama nepravednost je greh ako bi to vratio pod zakon niko me ne bi mogao opravdati na sudu,a ako stojim pod milosti Bog će me u Hristu opravdati. u tome je razlika između tebe koji se obavezuješ na mojsijevu spoznaju zakona i Hristov zakon slobode i milosti. mi obojic aslužimo istog gospodara istom Reči istoj obavezi samo ti nemaš otkriveno slovo Božje do kraja. i možeš realno izgubiti i u najboljoj službi mogućoj čoveku u zakonu i dan večnosti kroz večni pokoj pedesetnicu koju nekaš
ipak jer ne spoznaješ njenu suštinu kao i galaćani i možeš lako odrinuti svoje spašenje i izgubiti Hrista. na kraju zbog nauke crkve oko dva braka nisi u tajni Hrista i njegove neveste u efescima 5.gl. to sam ti jasno od pre dokazao. to je identifikacija a ne tvoja zamisao da je identiofikacija držanje zakona već temeljac spašenja je pedesetnica .
da ne kažem da ne spoznaeš suštinu ni sedamdeset sedmica,jer tumačite da suone istekle i ako greh još nije ukinut,jer smrt još caruje na svetu sve dok ne dođe preostale tri i pol godine od sedamdesete sedmice koja je u polovini prekinuta i to je dato izraelu za obraćenje i potom nakon velikih nevolja dolaskom Hrista sve će biti završeno.