SUBOTA ! Dan za svetkovanje obavezan za Hrišćane ?

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Nama nije data slobodna volja da li ce mo da krsimo zapovesti ili ne i u obadva slucaja navodno biti spaseni.
U starom zavetu se mozda osuda i kazna sprovodila momentalno tog trenutka, a danas Bog trpi covecje bezakonje i grehe sa nadom da ce covek da se obrati od svojih greha i pocne da izvrsava pravdu.

Jedan biblijski tekst odprilike kaze ovako "ZATO STO NEMA ODMAH OSUDE ZA GREH, ZATO KIPTI SRCE COVECJE DA CINI ZLO"

Drugim recima, covek gresi, Bog trpi covecje bezakonje, a covek videci da nema osude i Bozje reakcije na njegov greh gresi u nedogled"

Krsenje zapovesti je greh, taj greh je prikovao Isusa na krst, i ma koliko Bog danas pokazivao milost, taj greh ce jednoga dana biti osudjen, i svi oni koji su ostajali u grehu namerno krseci Bozanske zapovesti.
\nebih se slozio satim, svima je jasno zasto je spojen stari i novi zavet, spomenuo si nesto da se divis onim lepis kulama koje hipnotisu vernike (islamske)
nisi ni svestan da si i ti hipnotisan od strane teologa koji su izmislili tu pricu u koju ti verujes, i njihova najbolja vestina je odrzavanje tih hipnotisanih vernika, ali njih je sve manje i manje, posto je crkva prava masina za izbacivanje ateista
istoriski isus jeshua nema nikakve dodirne tacke sa bibliskim isusom, smrt isusa na krstu je veoma tuzna vest, i ona salje poruku "onaj ko se suprotstavi verskoj instituciji, zavrsice kao isus" i to se i desilo kasnije u istoriji od strane crkve, to sto ti pricas je zamisljenja prica teologa koji su od pogubljenja pokusali da puste pricu u javnost da je to navodno dobra vest, zar tom istom bogu jehovi nije palo na pamet da spase ljude na mnogo laksi nacin, npr prinosenjem djavola na zrtvu a ne svog jednorodnog sina sa kojim jejedno, zar je lakse napraviti citav univerzum nego spasiti covecanstvo
novi zavet je spojen sa starim samo zbog kosmogonije ili ti vizije stvaranja sveta, zato sto religija bez kosmogonije stvara potrebu u ljudima da traze vizije stvaranja sveta u drugi religijama, isus nikad nije govorio o kosmogoniji, i novi zavet je sasvim nesto drugo i nz nema dodirnih tacaka sa starim zavetom i isus nema dodirnih tacaka sa bogom starog zaveta jehove, isus je ljubav milost i mudrost i on je propovedao o tome

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
@infamuose
vjeruješ li ti stvarno u ovo što si napisao
ili
se šališ ?
jer to nema ama baš nikakve veze sa Biblijskim naukom
laodikeja i ti se suprostavljate jedan drugom. a obojica idete krivim putem
kada čete to shvatiti

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
U principu mi svi mislimo na jedno ali su upitanju nijanse!!!kako jednom rece Laodikeja,ali ja takodje ne vidim idalje subotu?Korincanima 2 mi neda mira a i mnogo drugih stihova NZ-ta.Jos me niko nije ubedio da je subota obavezna za Hriscane paganskog porekla!od I veka pa do sada.

Pozdrav.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Covek koji se potpuno preda Bogu tezi za najvisim idealom moralne i Duhovne cistote i pravednosti i savrsenstvom karaktera.
U pitanju jesu nijanse, ali ce upravo nijanse biti presudne za nase licno spasenje.

Neka Gospod pomogne svakome ko je iskren da spozna sta treba ciniti u ovom zivotu da bi na kraju usao u vecnost.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
@faky
nema tog čovjeka, da te uvjeri u to što ti želiš
nemoj ga ni tražiti
samo Duh Božji te može osvjedočiti o tome gdje je istina, šta je istina
što više to želiš biče ti lakše raspoznati
budeš li se opirao, uvijek češ imati razlog za sumnju

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
@infamuose
vjeruješ li ti stvarno u ovo što si napisao
ili
se šališ ?
jer to nema ama baš nikakve veze sa Biblijskim naukom
laodikeja i ti se suprostavljate jedan drugom. a obojica idete krivim putem
kada čete to shvatiti

e sad sam shvatio, fala ti sto si me uputio na pravi put, od sad se klanjam tebi nikom vise
ja ne znam sta sam rekao sto nije istoriska i bibliska cinjenica
taj jehova cini tako nerazumljive stvari da je to strasno da ljudi veruju u to
prvo stvara adama i evu da bi ih testirao zmijom a pre toga pravi djavola koji se pobunio protiv njega i postao njegov najveci neprijatelj
to moze da uradi samo neki ne razumno bice bez svesti o buducnosti poput deteta
takodje je jos ne razumnije kaznjavati adama i evu koji nisu nastali svojom voljom i zbog toga sto je jehova proizveo mogucnost sagresenja stvarajuci satanu i time projektovao buduci razvoj na nebu i zemlji
starozavetni bog je ljut i ako je on jedini krivac za sve sto se desava u njegovom poprilicnom nakaznom svetu, poput deteta koji kad na naljuti igracka pocne da je rastura
jehova pokazuje i gore osobine, on naredjuje surove ratove pokolje smrtne kazne za preljubu, trazi zrtvovanje deteta da bi video lojalnost, kao da on svemocni bog to ne zna, to je isti bog koji kaze ljudima "ne ubi" time baci coveka u nepodnosljivu protivredcnost
jehova stvara mogucnost satanizma i onda bezi od svake odgovornosti za tako sklepan svet, svaljujuci krivicu na satanu za ljude koje je on stvorio
izlaz za ovu ne merljive muke za ljudsku dusu je shvatanja da je starozavetni bog nije nista drugo nego masta i broj tupavih delova i da on nema nikakve veze sa bogom ljubavi i mudrosti sofiom kojiu je isus propoveda
postavlja se pitanje, da li takva crkva i religija koja je cinila tolike pokolje tokom istorije, ima obraza i casti da naziva npr budizam za satanisticku religiju? a to izoblicenje hriscanstva od strane crkve su veoma uocili juznosloveski bogomoljski pokert, oni su sasvim opravdano odbacivali stari zavet i crkvu kao udruzenje teologa vrlo opasnih amatera, starozavetnog boga jehovu, bogomolji su smatrali za demona a dvoglavu crkvu za genocidnu jer su i samo propatili mnogo zbog iste
postoji izlaz za crku, ali se plasim da je ona i suvise okamenjena za drasticnu reformu, crkva bi trebalo da raskine sa starim zavetom i da uvede zenski princip kao drugo lice bozanstva, crkva bi trebalo da se deporfesonalizuje kako bi se videlo ko je tamo zbog para a ko zbog istinske potrebe za duhom, crkva bi trebalo da vrati reinkarnaciju koji je nekada izbacila iz hriscanstva, crkva treba da zagovara vegeterijansku hranu pocev od svog svestenstva, svestenik koji nema snagu da bude vegeterijanac on nema znacajnu ulogu u sluzbi, crkva bi trebalo da se moli za sve njene zrtve i iskreno kajanje, takva crkva bi sigurno povratila veru

izvinjavam se doticno sto sam malo mnogo skrenuo sa teme, malo sam se zaneo

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
@faky
nema tog čovjeka, da te uvjeri u to što ti želiš
nemoj ga ni tražiti
samo Duh Božji te može osvjedočiti o tome gdje je istina, šta je istina
što više to želiš biče ti lakše raspoznati
budeš li se opirao, uvijek češ imati razlog za sumnju

Ima to je Isus,Pavle i njegova poslanica 2 korincanima,najverovatno da si ti vec davno iscepao tu glavu iz biblije kad je nevidis?

Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
nemožeš i nesmiješ se klanjati nijednom čovjeku
to je zabranjeno u drugoj Božjoj Zapovijedi
Boga Oca Jehovu ne poznaješ, a koliko vidim niti se ne trudiš upoznati Ga
žalosno-ali istinito

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
nemožeš i nesmiješ se klanjati nijednom čovjeku
to je zabranjeno u drugoj Božjoj Zapovijedi
Boga Oca Jehovu ne poznaješ, a koliko vidim niti se ne trudiš upoznati Ga
žalosno-ali istinito
Bas kao i ti sto ne poznajes Isusa Hrista brate.(Jovan 1:1-14)poznavaoce biblije.

Pozdrav.

Poslednja izmena:
Natrag