dobro laodikeja druze jer ja treba opet da se ponavljam? ja mislim da sam bio jasan kad sam rekao sta sam mislio pod tim ukinuli, i da je to moja greska izrazavanja, subota takva kakvu vi tumacite ne postoji doslo je do promene u novom zvetu to sam objasnio i nigde nema argumet da subota treba da se cuva i ona je bila namenjena jevrejima samo i u tom smislu sam mislio subota kao takva je ukinuta nz, jednostavno nemate argumet za to cuvanje subote, 4 zapovest ne spominje subotu ove ostale citate koje ste postavljali tumacite nesto sto ne pise u tim citatima, imamo citate gde jasno pise da isus nije samo gospodar subote on je i veci od subote i od svakog zakona i da je on taj koji odredjuje
lepo sam objasnio da je isus rekao da bogu treba da se sluzi od subote do subote a ne samo subotom kao sto vi tumacite nesto sto ne pise nigde
znaci laodikeja da je doslo do promene ocigledno sto je i logicno, posle raspeca isus se pojavljivao u nedelju i ljudi su poceli da slave nedelju kao boziji dan, nije nista ukinuto i zamolio bih te da mi ne spominjes to ukinuto vise u tom smislu u kome ti pricas da sam ja rekao, postavio si ga do sad najmanje 3 put i isto toliko puta sam odgovorio da je moja greska izrazavanja
imam osecaj da mi spominjes to ukinuli zato sto nemas argumente za ono sto pricas nego se hvatas za slamku
U redu, postavi biblijske argumente gde su Hristos i apostoli promenili subotu u nedelju, gde direktno pise "ODSAD NEMOJTE VISE DA POSTUJETE SUBOTU VEC ODSAD POSTUJTE NEDELJU"
To je po bibliji oduzimanje i dodavanje Bozjoj reci za koje je dato prokletstvo.
Apostoli nisu drzali nedelju kao sedmi dan odmora, vec je nedelja u bibliji jednostavno imala naziv kao i uvek PRVI DAN.
Apostol Pavle je radio u ovaj dan u cilimarskoj radionioci kao i svakog drugog dana, niko od apostola nije pridavao neku vaznost nedelji.
Nedelja je uvedena iz mnogobozacke filozofije obozavanja Boga sunca Mitre, i to zadrzavsi cak i naziv koji joj daje to obelezje CASNI DAN SUNCA.
Praznovati nedelju ustvari znaci mnogobostvo, jer su mnogobosci u taj dan slavili Boga sunca.
Zakon Bozji nikada nije izmenjen, krsenje Subote je u starom zavetu bio greh, i greh se nikada ne moze promeniti u pravdu.
Greh bezakonje HAMATIJA ANOMIJA o kome svuda u novom zavetu govore apostoli, je greh krsenja deset Bozjih zapovesti.
Nemoj da dodajes reci Bozjoj sto u njoj ne stoji, da su Hristos i apostoli navodno promenili Subotu u nedelju.
To sto je Isus vaskrsao u nedelju ne znaci da trebamo da praznujemo taj dan, na to nigde ne upucuju ni Hristos ni apostoli.
Istorijski gledano, prvi Hriscani u Jerusalimu, odnosno prva Hriscanska crkva koja se sastojala od obracenih Jevreja je postovala subotu a ne nedelju.
Tak nakon prvog veka i smrti apostola, nedelja se polako uvukla u redove crkve posredstvom laznih ucitelja i usled velikog odpada na koji su Hristos i apostoli upucivali.
"Jer ja ovo znam da će po odlasku mom ući među vas teški vuci koji neće štedeti stada;
I između vas samih postaće ljudi koji će govoriti izvrnutu nauku da odvraćaju učenike za sobom
Zato gledajte i opominjite se da tri godine dan i noć ne prestajah učeći sa suzama svakog od vas" ( dela 20. 29 - 31 )