SUBOTA ! Dan za svetkovanje obavezan za Hrišćane ?

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
nemoj mene u nekakve denominacije
znam ja odlično šta pišem, kako, i zašto

za razliku od laodikeje tvrdim da je Bog Jehova Jedan Jedini
i trojstvo nije Biblijski nauk
ako to možeš shvatiti odlično

radije uzmi Sveto Pismo i proučavaj
gradi svoj karakter, kroz molitvu, jer prevarama koje dolaze ljudi se neče moći suprostaviti,
ako neče dobro dobro poznavati istinu

Koliko sam ti puta posavetovao da sam procitas pismo?nikad mi nisi odgovorio na postavljena pitanja kao i laodikeja,JS-ci,jer ste ista kompanija.

Pozdrav.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Da moguce je brate!sad vvidis koga si ti simpatizirao,ja sam licno Laodikeju cenio dok nisam shvatio sta on zapravo propoveda.Da mu kazem hvala necu za to sto me napravi blesavim kao i tebe.

To je covek koji ce da laze,vara,kleveta,samo da bi dokazao svoju dogmu!jer on od toga zivi on je pastor adventne crkve a oni ne malo dobijaju u mesec.A mi nemamo nista mi se borimo samo za istinu,drago mi je sto si shvatio ko je ovde lazac,prevarant.

Pozdrav.

Kao prvo ja nisam pastor i nemam nikakvu sluzbu u okviru Adventisticke crkve, sto znaci da ne primam nikakav novac.
Drugo, za optuzbe koje iznosis da ja lazem, varam, i klevecem moras izneti dokaze, a ne reci to tek tako iz razloga neslaganja sa necijim misljenjem.

Pozdrav

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Za infomusa.

Prijatelju, nisi mi odgovorio na pitanje, gde su Isus i apostoli ukinuli Subotu i postavili na njeno mesto neki drugi dan.
Isus i apostoli svuda upucuju na drzanje zapovesti, ne devet vec deset, odnosno svih zapovesti.
Krsenje subote je u starom zavetu bilo greh ili zlo, a zlo ili greh se nikada ne moze transformisati u pravdu protokom vremena.
Da je tako, onda bi i Sotona koji je Djavo u starom zavetu postao Andjeo u novom.
Greh je greh, i krsenje zapovesti je zlo u svim vremenima.

dobro laodikeja druze jer ja treba opet da se ponavljam? ja mislim da sam bio jasan kad sam rekao sta sam mislio pod tim ukinuli, i da je to moja greska izrazavanja, subota takva kakvu vi tumacite ne postoji doslo je do promene u novom zvetu to sam objasnio i nigde nema argumet da subota treba da se cuva i ona je bila namenjena jevrejima samo i u tom smislu sam mislio subota kao takva je ukinuta nz, jednostavno nemate argumet za to cuvanje subote, 4 zapovest ne spominje subotu ove ostale citate koje ste postavljali tumacite nesto sto ne pise u tim citatima, imamo citate gde jasno pise da isus nije samo gospodar subote on je i veci od subote i od svakog zakona i da je on taj koji odredjuje
lepo sam objasnio da je isus rekao da bogu treba da se sluzi od subote do subote a ne samo subotom kao sto vi tumacite nesto sto ne pise nigde
znaci laodikeja da je doslo do promene ocigledno sto je i logicno, posle raspeca isus se pojavljivao u nedelju i ljudi su poceli da slave nedelju kao boziji dan, nije nista ukinuto i zamolio bih te da mi ne spominjes to ukinuto vise u tom smislu u kome ti pricas da sam ja rekao, postavio si ga do sad najmanje 3 put i isto toliko puta sam odgovorio da je moja greska izrazavanja
imam osecaj da mi spominjes to ukinuli zato sto nemas argumente za ono sto pricas nego se hvatas za slamku

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572

Kao prvo ja nisam pastor i nemam nikakvu sluzbu u okviru Adventisticke crkve, sto znaci da ne primam nikakav novac.
Drugo, za optuzbe koje iznosis da ja lazem, varam, i klevecem moras izneti dokaze, a ne reci to tek tako iz razloga neslaganja sa necijim misljenjem.

Pozdrav
Eto pa nek ti kaze Infamous pravis ga ludim-blesavim zar to nije isto?kao da covek nezna sta pise ili sta cita.

Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
znaci laodikeja da je doslo do promene ocigledno sto je i logicno, posle raspeca isus se pojavljivao u nedelju i ljudi su poceli da slave nedelju kao boziji dan

da, Isus se prvi puta ukazao, pojavio u nedelju nakon uskrsnuća, ali tim činom, djelom nije ukinut Božji Zakon i svetkovanje subote
Apostoli su i dalje svetkovali subotu kao četvrtu Božju zapovijed

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
znaci laodikeja da je doslo do promene ocigledno sto je i logicno, posle raspeca isus se pojavljivao u nedelju i ljudi su poceli da slave nedelju kao boziji dan

da, Isus se prvi puta ukazao, pojavio u nedelju nakon uskrsnuća, ali tim činom, djelom nije ukinut Božji Zakon i svetkovanje subote
Apostoli su i dalje svetkovali subotu kao četvrtu Božju zapovijed
Apostoli,jevreji da!jer i apostoli su bili jevreji,dok pavle jasno u 2 korincanima kaze da nas niko ne osudjuje za mladine i subote!to se odnosi uglavnom na pagane tj na one koji su primili NZ-et i pricesce,jer je Isus upravo s pricescem potvrdio NZ-et,jer je SZ-et ukinut na krstu.
Nema vise jevreina ni grka svi su pod blagodat,da nije tako odavno bi nas Bog pobio.

Nema nista lose ako ti postujes subotu ali nedirajte nam nedelju,to je sveti dan vaskrsenja Gospoda Isusa Hrista zato se i slavi taj dan i lome se hlebovi kako su to cinili apostoli izvan sinagoge.

Pozdrav.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
faky: Nema nista lose ako ti postujes subotu ali ne dirajte nam nedelju,to je sveti dan vaskrsenja Gospoda Isusa Hrista zato se i slavi taj dan i lome se hlebovi kako su to cinili apostoli izvan sinagoge.

Adventisti ne vjeruju stvarnu Isusovu prisutnost u posvećenom Kruhu i ništa im ne znači ona evanđeoska istina: "i prepoznaše Ga u lomljenju Kruha."
Spedy ima svoju vlastitu vjeru u kojoj ima svega po malo, ali budući da on ne pripada ni jednoj crkvi (kako on sam kaže) za očekivati je da ne zna ni što je Sveta pričest.
A Crkva živi od Euharistije...

"Bijahu postojani u nauku apostolskom, u zajedništvu, lomljenju kruha i molitvama" (Dj 2, 42).

Vjera u apostolski nauk, zajedništvo, Pričest, molitve - to su bitne karakteristike Crkve.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
sada ti crtam, jer pisanjem nisi shvatila
spedy nema svoju vjeru i nema od svega pomalo
vulgarno i sve vulgarnije se izražavaš, učestalijeu zadnje vrijeme
spedy je kršćanin, sljedbenik Isusa, poštujem Božji Zakon i svetkujem subotu
rimokatolička euharistija pred Bogom nije ništa
opet crtam
ne pripadam nijednoj ovosvjetksoj crkvi, dakle ključna riječ je ovosvjetska, razumiješ-kapiraš
jer nijedna ovosvjetska crkva ne poštuje Božji Zakon 10.zapovijedi i ne svetkuje subotu

a kao kršćanin mogu jedino pripadati Kristovoj crkvi, kao što i pripadam
e sad si valjda skontala-sabrala-skubicirala
u Kristovu crkvu ne pripada nikakav otpad od vjere, od Božjeg Zakona
to što vi rimokatolici mislite da ste u Kristovoj crkvi, krivo mislite
jer nije vam stalo do Spasitelja, nego do novaca
naučno dokazano-znanstveno potvrđeno

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380

Čovjeku koji stoji naopačke, svi drugi izgledaju naopačke. Eto, to je…

To možeš provjeriti kod sebe na jednostavan način. Ovdje si jedan jedini koji zagovaraš takvu mješavinu od religije. S nikim se ne slažeš niti se itko slaže s tobom. Možeš li to shvatiti i prihvatiti? Laodikeju kritikuješ zbog Presvetog Trojstva, Infamousa zbog Jehove, ako je riječ o startuffu napišeš mu da ga treba bičevati, sve nas ostale zbog subote i presvetog Trojstva. Mene, kao katolkinju, osobito “voliš” I “častiš” s biranim riječima koje izlaze iz tvog “čistog” srca prožetog Evanđeljem.

Čovječe, saberi se. U ratu si, najprije sam sa sobom, a onda sa svima drugima.
Vjeruj ti što hoces i iznesi svoje mišljenje kao I svi drugi, s argumentima, ako ih imaš. Ako nemaš, jednostavno reci: ovo je moje mišljenje. I kako ti inafmous napisa: bez te oholosti i pozicije učitelja koji si sam sebi uzeo (ovo za učitelja ti je peko rekao, ako se ne varam…) Nitko ovdje tebe ne treba za učitelja, svaki od nas ima svoju crkvu kojoj pripada i crkveni nauk. I svi ovdje nastupamo kao vjernici, ne
Učitelji. To što ti bjesniš na Katoličku crkvu, izmišljaš priče i uvrede da tvoja hrpa bude veća, to je tvoj problem. Bilo je svakakvih stršljena tijekom povijesti, a ima ih i danas koji zdušno napadaju Katoličku crkvu, ali mene to ne brine. Osim toga mi imamo jezuite, haha, znaju oni kako će s vama.

Ovo je šala, nemoj se bojati. Isusovci su jako dobri i učeni ljudi, pa su oni koji im zavide proširili jako loš glas o njima.
Ti se hvališ se da ne pripadaš ni jednoj crkvi…hmm, bit će prije da te ni jedna ne želi. A ti bi se volio zvati katolik, zar ne? E, ne može.
Katolici (i svi pravi kršćani) vjeruju u Presveto Trojstvo, slave nedjelju i štuju Mariju, Majku Isusovu kao Bogorodicu.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
dobro laodikeja druze jer ja treba opet da se ponavljam? ja mislim da sam bio jasan kad sam rekao sta sam mislio pod tim ukinuli, i da je to moja greska izrazavanja, subota takva kakvu vi tumacite ne postoji doslo je do promene u novom zvetu to sam objasnio i nigde nema argumet da subota treba da se cuva i ona je bila namenjena jevrejima samo i u tom smislu sam mislio subota kao takva je ukinuta nz, jednostavno nemate argumet za to cuvanje subote, 4 zapovest ne spominje subotu ove ostale citate koje ste postavljali tumacite nesto sto ne pise u tim citatima, imamo citate gde jasno pise da isus nije samo gospodar subote on je i veci od subote i od svakog zakona i da je on taj koji odredjuje
lepo sam objasnio da je isus rekao da bogu treba da se sluzi od subote do subote a ne samo subotom kao sto vi tumacite nesto sto ne pise nigde
znaci laodikeja da je doslo do promene ocigledno sto je i logicno, posle raspeca isus se pojavljivao u nedelju i ljudi su poceli da slave nedelju kao boziji dan, nije nista ukinuto i zamolio bih te da mi ne spominjes to ukinuto vise u tom smislu u kome ti pricas da sam ja rekao, postavio si ga do sad najmanje 3 put i isto toliko puta sam odgovorio da je moja greska izrazavanja
imam osecaj da mi spominjes to ukinuli zato sto nemas argumente za ono sto pricas nego se hvatas za slamku

U redu, postavi biblijske argumente gde su Hristos i apostoli promenili subotu u nedelju, gde direktno pise "ODSAD NEMOJTE VISE DA POSTUJETE SUBOTU VEC ODSAD POSTUJTE NEDELJU"

To je po bibliji oduzimanje i dodavanje Bozjoj reci za koje je dato prokletstvo.

Apostoli nisu drzali nedelju kao sedmi dan odmora, vec je nedelja u bibliji jednostavno imala naziv kao i uvek PRVI DAN.
Apostol Pavle je radio u ovaj dan u cilimarskoj radionioci kao i svakog drugog dana, niko od apostola nije pridavao neku vaznost nedelji.

Nedelja je uvedena iz mnogobozacke filozofije obozavanja Boga sunca Mitre, i to zadrzavsi cak i naziv koji joj daje to obelezje CASNI DAN SUNCA.
Praznovati nedelju ustvari znaci mnogobostvo, jer su mnogobosci u taj dan slavili Boga sunca.

Zakon Bozji nikada nije izmenjen, krsenje Subote je u starom zavetu bio greh, i greh se nikada ne moze promeniti u pravdu.
Greh bezakonje HAMATIJA ANOMIJA o kome svuda u novom zavetu govore apostoli, je greh krsenja deset Bozjih zapovesti.

Nemoj da dodajes reci Bozjoj sto u njoj ne stoji, da su Hristos i apostoli navodno promenili Subotu u nedelju.
To sto je Isus vaskrsao u nedelju ne znaci da trebamo da praznujemo taj dan, na to nigde ne upucuju ni Hristos ni apostoli.
Istorijski gledano, prvi Hriscani u Jerusalimu, odnosno prva Hriscanska crkva koja se sastojala od obracenih Jevreja je postovala subotu a ne nedelju.
Tak nakon prvog veka i smrti apostola, nedelja se polako uvukla u redove crkve posredstvom laznih ucitelja i usled velikog odpada na koji su Hristos i apostoli upucivali.

"Jer ja ovo znam da će po odlasku mom ući među vas teški vuci koji neće štedeti stada;
I između vas samih postaće ljudi koji će govoriti izvrnutu nauku da odvraćaju učenike za sobom
Zato gledajte i opominjite se da tri godine dan i noć ne prestajah učeći sa suzama svakog od vas" ( dela 20. 29 - 31 )

Poslednja izmena:
Natrag