Član
- Učlanjen(a)
- 28.12.2010
- Poruka
- 1.538
znamo mi dobro misiju jevreja i kako se zavrsilaOvo nije biblijska nauka.
Bog je dao svoj zakon kao univerzalna pravila namenjena celom čovečanstvu, jer grehu nisu podložni samo Jevreji već ceo svet.
Bog jeste dao zakon u pisanom obliku preko izabranog Jevrejskog naroda, ali je taj narod imao misiju datu od Boga da istinu o Bogu prenese svim okolnim narodima.
Zato se Bog u pogledu Subote obraća i tuđinima - paganima:
ja mislim da sam bio dovoljno jasam u prethodnim postovima, ja samo kazem da nemate osnovu da tvrdite da ce neko ko drzi nedelju zbog toga krsiti 4 zapovest, meni nije jasno kako terate sammi sebe da verujete u nesto sto ne pise nigde, slavite vi subotu nije problem ali ne moj da trckarate okolo i da pricate kako oni koji slave nedelju krse 4 zapovest
sad ako ti smatras da apostoli i isus lazu u jevandjeljima to je ok i ti onda veruj u sta hoces, ali ne moj da nameces nesto sto nigde nepise na osnovu adventistickog tumacenja, to ako ste adventisti ne znaci da ste bez gresni i da je kod vas svaka misao ili tumacenje tacno, to je greh i gordost samo po sebi, znaci nemate argument da hriscani treba da slave subotu i da ko ne slavi subotu krsi 4 zapovest