VIP
- Učlanjen(a)
- 14.07.2011
- Poruka
- 19.107
ti si sam potvrdio ono sto sam ja govorio, vidis li ti to? ne moslite da sam dosao da pokvarim zakon nego da ISPUNIM znaci on je ispunio sta je trebalo, i tu dolaziomo do onoga nijedna sitnica ili title iz zakona nece nestati dok se sve ne ISPUNI razumes? on je ispunio sta jetrebalo i novo doba je doslo posle njegovog raspeca
znaci po ovome nijedna sitnica ili title iz zakona nece nestati dok se sve ne Ispuni a isus kaze da je dosao da ISPUNI i to je uradio i onda mozemo da ocekujemo promenu, to jasno pise tu i to ne treba da se tumaci
Pogresno tumacis rec ISPUNIM.
ISPUNIM u hristovim recima ne znaci UKINEM, vec to znaci da je on licno u svom zivotu bio poslusan svakoj Bozjoj zapovesti, on je ispunio svaku zapovest, sproveo je u zivot i dao nama primer da i mi ispunjavamo zapoveti - da ih odrzimo.
Zato je mogao reci "JA ODRZAH ZAPOVESTI OCA SVOJEGA"
Ako ISPUNITI znaci UKINUTI ili UCINITI NEVAZECIM, onda je to kontradiktorno Hristovim recima u ovom tekstu, jer on kaze:
"Ne mislite da sam ja došao da pokvarim zakon ili proroke: nisam došao da pokvarim, nego da ispunim.
Jer vam zaista kažem: dokle nebo i zemlja stoji, neće nestati ni najmanje slovce ili jedna titla iz zakona dok se sve ne izvrši.
Ako ko pokvari jednu od ovih najmanjih zapovesti i nauči tako ljude, najmanji nazvaće se u carstvu nebeskom; a ko izvrši i nauči, taj će se veliki nazvati u carstvu nebeskom ( Matej 5. 17 - 19 )
Zakon po Hristovim recima ostaje dokle nebo i zemlja stoji, znaci do kraja istorije sveta, kada se plan spasenja bude konacno okoncao, a to je prilikom njegovog drugog dolaska.
Hristovom smrcu na krstu nije proslo nebo i zemlja, ona su ostala i nakon tog dogadjaja.
Hristove reci "dokle nebo i zemlja stoji" mogu se tumaciti i kao VECNO, jer i nakon Hristovog dolaska nebo i zemlja ce ostati, samo sto ce Bog stvoriti novo nebo i novu zemlju na kojoj ce ziveti spaseni iz svih vekova.
Poslednja izmena: