SUBOTA ! Dan za svetkovanje obavezan za Hrišćane ?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Onda Isus i apostoli odista lazu, i biblija je kontradiktorna, jer Hristos i apostoli govore o drzanju svih deset zapovesti, a vi kazete ne treba postovati subotu, sami prosudite da li treba slusati Bozju ili vasu rec,

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
Loše je što govorite nekim ljudima koji su nedelju posvetili kao praznik Bogu da će zbog toga biti uništeni. Problem je što je za vas subota sedmi dan u nedelji a za njih je nedelja sedmi dan. Bitno je da je jedan dan u sedmici posvećen Bogu kao simbol i spomen na sedmi dan koji ne sme nikad biti zaboravljen , sedmi dan u kojem smo mi rođeni.

kršćanin ne govori da če ljudi biti uništeni samo zato jer slave nedelju, nego če uz to pogrešno svetkovanje dana za odmor oni odbaciti Božji Zakon, nakon što to učine ustati će da pobiju pravednike pa če onda sam Bog morati intervenirati i uništiti nepokajane grešnike, jer ako ne ustane da nas obrani grešnici bi nas uništili a Bog je izjavio pred cijelim Svemirom da če nas sačuvati

dakle slavljenjem nedelje još dublje grešnik tone u bezakonje, opire se Duhu Božjem sve je veča šansa da odbaci Božji Zakon i dogodi se što sam napisao

nemože se čovjek ispunjati Duhom Svetim a poštivati nedelju, jer ako i samo u jednoj Zapovijedi greši, kriv je kao da griješi za sve

odbacivanjem svetkovanja subote, čovjek postaje oruđe u rukama đavla, spreman da vrši njegovu volju

nije točno da je dovoljan jedan dan u sedmici posvečen Bogu, jer On je jasno rekao koji je to dan- subota, time se ukazuje čast Gospodu Jehovi
nitko nije od ljudi rođen u nedelji, jer planeta zemlja se počela stvarati u nedelji, a završena je u petak, u subotu Jahve nije stvarao nego odmarao, pa je time dao ljudima jasan primjer

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Dobro nađite u zakonu šta treba uraditi onima koji rade subotom. Pa onda pročitajte šta treba raditi i svake sedme godine ako se neko bavi poljoprivredom svake sedme godine ne sme da se seje nikakvo seme. Po zakonu one koji ne poštuju subotu treba poubijati. Kako to izvesti kad se time krši šesta Božija zapovest, ne ubij. Zatim ako ne valja raditi subotom treba razjasniti šta može da se radi a šta ne može. To je već posebna nauka sa dodatnim brošurama kao što su imali fariseji. Očigledno je da niste razumeli poentu starog zaveta. Ako hoćete da poštujete subotu po starom zavetu onda treba da poštujete i zapovest u kojoj se kaže da sve koji ne praznuju subotu treba poubijati pa vas pitam zašto u podpunosti ne poštujete ta pravila ? Poubijajte sve koji ne priznaju subotu i tako ćete ispuniti stari zavet. Očigledno je da u vašoj suboti nešta debelo ne štima. Još kad pročitam ovo što je napisao spidy12 da je Bog u dan subotni počinuo od svojih dela tj doslovnih 24 h. dođe mi da povratim. Pa kad pročitam Jehova, pa umesto Boga na pamet mi dođe neki indijanski poglavica ijaoooo.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
U redu, za prekrsaj Subote u starom zavetu je sledovala smrtna kazna, i iz tog razloga po tvojim recima mi ne trebamo vise da postujemo zapovest o suboti vec da krsimo subotu.

Ako uzmemo u obzir da je i za preljubu isto tako u starom zavetu sledovala smrtna kazna, moje pitanje je u tom slucaju sledece: Da li iz tog razloga mi imamo danas slobodu datu od Boga da cinimo preljube, i da li prema tome preljuba nije greh, kao sto po tvojim recima ni krsenje subote nije greh, jer se za obadva greha primenjivala smrtna kazna.

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
Dobro nađite u zakonu šta treba uraditi onima koji rade subotom. Pa onda pročitajte šta treba raditi i svake sedme godine ako se neko bavi poljoprivredom svake sedme godine ne sme da se seje nikakvo seme. Po zakonu one koji ne poštuju subotu treba poubijati. Kako to izvesti kad se time krši šesta Božija zapovest, ne ubij. Zatim ako ne valja raditi subotom treba razjasniti šta može da se radi a šta ne može. To je već posebna nauka sa dodatnim brošurama kao što su imali fariseji. Očigledno je da niste razumeli poentu starog zaveta. Ako hoćete da poštujete subotu po starom zavetu onda treba da poštujete i zapovest u kojoj se kaže da sve koji ne praznuju subotu treba poubijati pa vas pitam zašto u podpunosti ne poštujete ta pravila ? Poubijajte sve koji ne priznaju subotu i tako ćete ispuniti stari zavet. Očigledno je da u vašoj suboti nešta debelo ne štima. Još kad pročitam ovo što je napisao spidy12 da je Bog u dan subotni počinuo od svojih dela tj doslovnih 24 h. dođe mi da povratim. Pa kad pročitam Jehova, pa umesto Boga na pamet mi dođe neki indijanski poglavica ijaoooo.

Pa jel sad vidis peko 71 o cemu su ti govorili :Gero,Adrian,Sardy? A! a ti ih napade da su slepci itd.
Zato su se i povukli jer ne zele vise da se raspravljaju s bezboznicima.Cak i infamous je shvatio ko su oni iako ih je u pocetku simpatizirao.

Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Kako može biti opravdano nešta što izaziva ljubomoru čak i kad se ne desi preljuba a kamoli kad se desi. Čak i bez zakona je jasno da je to opasna stvar. To je sažeto u Hristovoj zapovesti : Voli bližnjeg svog, a kako možeš da voliš svog bližnjeg i da mu krijući obljubuš ženu. Ne može, zbog one Hrisove sažete zapovesti : voli svog bližnjeg a ne zbog sedme zapovesti iz starog zaveta. Ako se pridržavamo starog zaveta za preljubu sleduje kamenovanje pa procenite da li to danas može da bude opravdano. I uopšte stari zavet da li danas može da bude opravdan kad bi ga se strogo pridržavali. Ne može, to je prošlost.

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
Kako može biti opravdano nešta što izaziva ljubomoru čak i kad se ne desi preljuba a kamoli kad se desi. Čak i bez zakona je jasno da je to opasna stvar. To je sažeto u Hristovoj zapovesti : Voli bližnjeg svog, a kako možeš da voliš svog bližnjeg i da mu krijući obljubuš ženu. Ne može, zbog one Hrisove sažete zapovesti : voli svog bližnjeg a ne zbog sedme zapovesti iz starog zaveta. Ako se pridržavamo starog zaveta za preljubu sleduje kamenovanje pa procenite da li to danas može da bude opravdano. I uopšte stari zavet da li danas može da bude opravdan kad bi ga se strogo pridržavali. Ne može, to je prošlost.

Peko 71 momci nsu mi rekli da si pravi vernik,samo malo dok se snadjes s biblijom pogotovo Gero je insistirao da te prihvatim kao normalnog vernika.
Bas te on savetovao mnogo puta da citas bibliju i samo bibliju i niko te nece prevariti jer biblija je stit,mac,oklop Bozji.
I ja ti kazem citaj bibliju i samo bibliju i niko te nece prevariti,zurnali,brosure sluze samo da te odvrate od istine.

Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Onda Isus i apostoli odista lazu, i biblija je kontradiktorna, jer Hristos i apostoli govore o drzanju svih deset zapovesti, a vi kazete ne treba postovati subotu, sami prosudite da li treba slusati Bozju ili vasu rec,
laodikeja ti znas da ja tebe postujem najvise ovde ali iznenadjujes me sa ovim postovima i sa recima "Sve je tako kako sam izneo"
da ti odgovorim na jos neko pitanje posto me prestala glava
matej 5:17-20 to su ustvari kljucni tekstovi za odbacivanje subotarskog ili adventistickog tumacenja subote
isus kaze tu da nijedna sitnica ili title iz zakona nece nestati dok se sve ne ispuni
to znaci da ce doci tacka kada je sve ispunjeno pogledaj tekst tipa ovim jevrejima 7:12 ili 2 korincanima 3:6-14 ili jovan 19:28-3 ili dela 15 tu je zakon dat za abrahama i njegove generacije, tu vidimo da je zakon promenjen
znaci mi sad moramo da mislimo sta je isus mislio kada je rekao da ce nebo i zemlja biti zamenjeni sa novim nebom i novom zemljom i tek tada ce se zakon promeniti a vidimo da se zakon vec promenio i sta mora da dodje da bi proslo
mormo da razumemo sta ovaj izraz znaci ne ono sto pretpostavljamo da znaci kada smo u 21 veku, procitaj to bez pozadine ali sa izrazavanjem 1. veka, citaj po jovanu 19:28-30 gde isus kaze da je sve ispunjeno, dakle ako je sve ispunjeno onda mozemo da ocekujemo promenu zakona, kad procitas ovim jevrejima 9:26 vidis da je isus dosao na kraju doba
znaci ako je ovo novo doba mi sigurno mozemo da kazemo da je ovo novo nebo i nova zemlja koju su videli i shvatili ljudi u tom vremenu
znaci novo doba pocelo je od krsta nova kreacija kao sto nam je receno u 2 korincanima 5:17 galatima 6:15, 1 korincanima 15:22 45, efescima 2:10
laodikeja kako god okrenes sve ide protiv vaseg adventistickog tumacenja, znaci jednostavno ne povezujete lepo citate iz biblije, pa se sad pitam treba li ja to da vam radim? jer treba ja ovde da povezujem citate iz biblije vama?
i laodikeja ja vama kazem opet ne kaze se dzabe novi zavet, nije to ime bezveze dato

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
[SUP]Matej 5 poglavlje od 17 do 19 stiha upravo potvrdjuje Adventisticko ucenje o celovitosti zakona i vaznosti subote u novozavetnom periodu.

Hajde da procitamo ovaj tekst i da ga sagledamo u kontekstu biblije.
[/SUP]
"Ne mislite da sam ja došao da pokvarim zakon ili proroke: nisam došao da pokvarim, nego da ispunim.
Jer vam zaista kažem: dokle nebo i zemlja stoji, neće nestati ni najmanje slovce ili jedna titla iz zakona dok se sve ne izvrši.
Ako ko pokvari jednu od ovih najmanjih zapovesti i nauči tako ljude, najmanji nazvaće se u carstvu nebeskom; a ko izvrši i nauči, taj će se veliki nazvati u carstvu nebeskom ( Matej 5. 17 - 19 )

Ovaj tekst dakle govori o novozavetnom periodu, gde po Isusovim recima zakon ostaje do kraja istorije sveta.
To potvrdjuje jedan drugi tekst koji se nalazi u otkrivenju, a govori o sedam pecata i zlima koje ce se obrusiti na svet neposredno pre samog Isusovog dolaska.

"I videh kad otvori šesti pečat, i gle, zatrese se zemlja vrlo, i sunce posta crno kao vreća od kostreti, i mesec posta kao krv; I zvezde nebeske padoše na zemlju kao što smokva odbacuje pupke svoje kad je veliki vetar zaljulja.
I nebo se izmače kao knjiga kad se savije, i svaka gora i ostrvo s mesta svojih pokrenuše se.

I carevi zemaljski, i boljari, i bogati, i vojvode, i silni, i svaki rob, i svaki slobodnjak, sakriše se po pećinama i po kamenjacima gorskim;
I govoriše gorama i kamenju: Padnite na nas, i sakrijte nas od lica Onog što sedi na prestolu, i od gneva Jagnjetovog.
Jer dođe veliki dan gneva Njegovog, i ko može ostati?" ( otkrivenje 6. 12 - 17 )

Osim toga, Isus kaze da ce se oni koji druge nauce da kvare ili govore protiv i jedne zapovesti najmanji nazvati u carstvu nebeskom, sto znaci da u njega nece ni uci, a ko izvrsi svaku zapovest i nauci ljude zapovestima, da ce se on veliki nazvati u carstvu nebeskom.

Isus ovde govori vremenu novoga zaveta do kraja istorije sveta, odnosno njegovog drugog dolaska.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
ti si sam potvrdio ono sto sam ja govorio, vidis li ti to? ne moslite da sam dosao da pokvarim zakon nego da ISPUNIM znaci on je ispunio sta je trebalo, i tu dolaziomo do onoga nijedna sitnica ili title iz zakona nece nestati dok se sve ne ISPUNI razumes? on je ispunio sta jetrebalo i novo doba je doslo posle njegovog raspeca
znaci po ovome nijedna sitnica ili title iz zakona nece nestati dok se sve ne Ispuni a isus kaze da je dosao da ISPUNI i to je uradio i onda mozemo da ocekujemo promenu, to jasno pise tu i to ne treba da se tumaci

Natrag