SUBOTA ! Dan za svetkovanje obavezan za Hrišćane ?

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
@laodikeja
da je ellen falsificirana nije samo neko moje osobno, lično mišljenje
uvjeričeš se i sam uskoro u to

ja nemam učenja, ja nisam Krist nego sljedbenik Njegov
i učenja Kristova se ne slažu sa naukom trojstva,
razmisli zašto je Isus rekao:
..ljubi Boga svim svojim srcem umom, dušom, pameču, svom snagom svojom

da su tri boga rekao bi ljubi bogove
a to nije moguče jer samo prva zapovijed govori:

Ja sam Jehova Bog tvoj jedini (a ne trojedini to je đavoska laž), nemoj imati drugih bogova uz mene

adventisti u trojstvo nisu nikada vjerovali i neče vjerovati nikada
a to što se neki ljudi danas nazivaju adventisti i vjeruju u trojstvo, nije ispravno
uostalom danas adventisti i nisu više adventisti jer ih vode jezuiti
jezuitii manipuliraju kompletnom adventističkom crkvom po cijelom svijetu

dakle adventista je danas rimokatolik koji ko fol revnuje za otačke običaje
naučno dokazano, znanstveno potvrđeno

kako to mislim ?
lijepo

pitam te ako misliš da laž govorim

zašto adventisitčki vođa,propovjednik subotom radi za novac, trguje bez imalo grižnje savjesti, a zna da nesmije ?
čak i članove crkve moli da mu pomognu oko tog posla

sad češ reći nisam znao
e pa sad znaš, a saznačeš i za gore stvari koje rade
polako, sve iz tame dolazi na vidjelo

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Naravno, u Adventizmu postoji mera licemerstva, kao i u svim zajednicama.
Stvar je u tome sto se covek moze iskvariti i sluziti u crkvi iz bilo kojih licnih pobuda, to ne menja stvari, istina je istina bez obzira na sve.
Osim toga,Bog ce uskoro sve stvari dovesti u redi sprovesce reformu unutar svoje crkve, i svako ko je iskren i iz pravih pobuda u Bozjoj crkvi, poslusace poruku vernog i istinitog svedoka Isusa Hrista i izvrsiti licnu duhovnu pripremu za zavrne dogadjje i Hristov dolazak u slavi.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
laodikeja
objasni ti nama kako može čovjek služiti Bogu, Kristu, crkvi, a da ne poštuje Božji Zakon ?
jer koliko ja znam, to je nemoguče teoretski-praktički

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Onaj ko zameni subotu nedeljom i postuje taj dan umesto Subote on krsi cetvrtu zapovest, jer ni Isus ni apostoli nisu nacinili tu promenu ukinuvsi Subotu i na njeno mesto postavivsi nedelju, niti je praznovali.
Svetu veceru su uzimali svakoga dana, sam Isus je svetu veceru sa ucenicima odrzao u cetvrtak uvece.

Apostoli nisu praznovali nedelju nakon Hristovog vaskrsenja i odlaska na nebo, vec su propovedali raspetog Hrista i spasenje verom u njega.

Svaka tacka Adventisticke vere nije proizvod ljudskog tumacenja, vec istine koju je Bog kroz Bozansko vodstvo ustanovio u svojoj crkvi, sto znaci da je sam Bog otkrio ove istine i dao crkvi autoritet da ih objavljuje.
Za sve sto ja ovde iznosim me je osvedocio sam Gospod da je to tako, a svako treba da se moli Bogu da ga on licno osvedoci u to.
.
laodikeja da li je moguce da postavljas ista pitanja na koja sam vec adekvatno odgovorio?
mozda nisam na jevandjelje po luki 4 ali evo sad cu da ti odgovorim
adventisti subotari i drugi slicni koji slave subotu, govore nam da moramo da radimo ono sto je isus radio zato sto je on nas primer ili ne znam sta
i ako je taj isti isus bio obrezan subotari i slicni njima ne uce da je obrezanje obavezno za hriscane
to su tekstovi koji podrzavaju da hriscani nisu isli u subotu. vi samo treba da pogledate kontekst luka pise KOME? neznabozackim (nejevrejskim) hriscnima
znaci zasto je on zapravo spomenuo da je isus isao u sinagogu subotom. isus je ziveo pod starim zavetom i naravno da je primetio subotu, bilo koju subotu koju je isus isao on je morao da objasni ljudima koji nisu isli subotom i koji nisu bili upoznati sa tim, i zato kad vidimo isusovu subotnju posetu sinagogi bila zapravo objasnjenje, onda treba da se zapitamo zasto je potrebno objasnjenje
kada vidimo sta biblija i istorija pokazuju za neznabozacke (nevevrejske) hriscane, vidimo daje luka morao da objasni isusove subotnje obicaje posto oni nisu bili upoznati sa tim
jel to iznenadjujuce ili sta? dakle vas tekst koji je navodno dokazivao da hriscani treba da drze subotu, pokazivajuce isusa kako ide u sinagog subotom upravo pomaze da vidimo da to hriscani nisu u obavezi da rade
ne postoji nista u ovom tekstu da sugerise da buduci hriscani treba da drze subotu uvopste

laodikeja vrtite jedno isto i pricate nesto sto nema nigde u tekstu, znaci nigde ne pise to sto vi pricate

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
laodikeja
objasni ti nama kako može čovjek služiti Bogu, Kristu, crkvi, a da ne poštuje Božji Zakon ?
jer koliko ja znam, to je nemoguče teoretski-praktički

Moguce je da praktikuje formu vere, bez istinskog duha posvecenja.
To je problem vecine Hriscana po razlicitim verskim zajednicama, verski formalizam bez prisustva Duha koji menja ljudsko srce.
Vecina Hriscana danas je neobraceno, praktikuju formu vere, smatraju da im prisustvo u crkvi i samo ucestvovanje u bogosluzenju, ili obavljanje odredjenih pravila i propisa, ili postovanje crkvenog reda moze osigurati ulazak u Bozje carstvo.
Ti ljudi obmanjuju sami sebe i ne znaju sta znaci prava priroda posvecenja.
Nazalost i u Adventizmu ima dosta ovakvih pojava.
Zato sam napomenuo da ce Bog urediti stvari, jos pre pocetka zavrsnih dogadjaja on ce odvojiti kukolj od psenice, i zavrsiti delo sa onima koji stvarno sluze Bogu celim srcem.

Za infomusa.

Prijatelju, nisi mi odgovorio na pitanje, gde su Isus i apostoli ukinuli Subotu i postavili na njeno mesto neki drugi dan.
Isus i apostoli svuda upucuju na drzanje zapovesti, ne devet vec deset, odnosno svih zapovesti.
Krsenje subote je u starom zavetu bilo greh ili zlo, a zlo ili greh se nikada ne moze transformisati u pravdu protokom vremena.
Da je tako, onda bi i Sotona koji je Djavo u starom zavetu postao Andjeo u novom.
Greh je greh, i krsenje zapovesti je zlo u svim vremenima.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
Mora da se zove subota ? Da li je realno očekivati da se kroz istoriju nije potkrala neka greška u kalendarima. Bila bi dovoljna samo jedna greška za jedan dan i vi bi u tom slučaju slavili pogrešan dan pa makar se zvao i subota. Kad naiđe subota vi govorite : Na današnji dan Bog je počinuo od svojih dela. Čak i da je tačno da je u jednom doslovnom danu Bog počinuo od svojih dela da li ste toliko sigurni da je to baš današnja subota kad se uzme u obzir koliko se menjao kalendar kroz istoriju i da li su ti kalendari pouzdani u bez greške u dan. Starti jevreji su imali lunarne godine od 360 dana a danas imamo solarne godine od 365 dana. Sledeća nelogičnost je što vi računate subotu od 0-24 h a jevreji su računali od zalaska do zalaska sunca. Znači po starozavetnom merenju vremena vi u petak veče kad zađe sunce ne smete da radite. Pitanje je da li je petak veče petak ili subota jer se vreme ne meri isto kao nekad. Čak ni tu ne možete da se pridržavate subote jer ne znate kad počinje i kad se završava. Sledeća stvar u vezi sabata. Imamo sabat koji je doslovan dan, to je tačno. Koji je to dan stavio bih pod znak pitanja jer ne verujem kalendarima. Smatram da se negde greška sigurno podkrala i da današnja subota ne mora biti taj dan. Drugo , sabat nije samo jedan dan već ima više nivoa i značenja. Imamo godišni sabat kada su preskakali jednu godunu u sejanju useva. 2.Moj. 23.11. А седме године остави је нека почине, да једу сиромаси народа твојега, а што иза њих остане нека једу звијери пољске; тако ради и с виноградом својим и с маслиником својим. 5. Moj. 15.1. Svake sedme godine opraštaj. Zatim ima sedamdesetogodišnji sabat . 2. Dnevnika 36. 21. Da se ispuni riječ Gospodnja koju reče ustima Jeremijinijem, dokle se zemlja ne izdovolji subotama svojim, jer počivaše sve vrijeme dokle bješe pusta, dokle se ne navrši sedamdeset godina. I imamo sabat koji traje od Edena do dan danas koji je opisao apostol Pavle . Jevrejima 4.3-10. gde kaže da Božijem narodu ostaje sabatni počinak ali ne kao jedan dan već kako je opisano da je to sabat koji obuhvata hiljade godina. Još jednom pročitaj Jevreji 4.9. Dakle Božijem narodu ostaje sabatni počinak. I onda opet pročitaj šta je taj sabatni počinak od Jevreji 4.3-10.
Osim toga Isus je sa farisejuma najviše dolazio u sukob zbog subote. Sa vašim stavom vi se stavljate u ulogu fariseja koji su sa Isusom dolazili u sukob baš zbog subote i najviše zbog subote. Tako dolazite u sukob i sa Isusom zbog te iste subote koji su branili fariseji i koji su ga i ubili najviše zbog subote. Jer subota je oznaka i pečat za starozavetne Jevreje i bez subote bi izgubili taj pečat kao što su ga i izgubili sa dolaskom Isusa.
M a ne vredi peko!subotar je subotar,oni citaju bibliju naopako.
Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
gospodo, drugovi, braćo
laodikeja ne brani adventizam e g w
jer ellen je jasno pisala da je Bog Jedan Jedini Jehova
ellen nigdje ne govori da je trojstvo Biblijski nauk
pročitajte malo bolje tekstove ellen gould white pa čete vidjeti da ona govori jedno a laodikeja skroz nešto drugo
istina je da laodikeja brani subotu, a ostalo ??

naš kolega je sebi prilagodio adventni nauk, ne drži se naučavanja adventista od početaka adventnog doba
jer tada je adventizam bio čist, svet i ponizan
ali kako su prodirali jezuiti u tu svetu Kristovu crkvu, odbacuje se istina
pročitajte malo bolje , detaljnije spise ellen gould white
pogotovo njezino snažni djelo velika borba
pročitajte dok jezuiti i to ne izopače, prilagode ortodoksnom rimokatolicizmu
Ma ni ti nisi nista bolji,za razliku od Laodikeje ti si bio najmanje u 5 dominacija pa zato i nemas pojma sta tu skrabas brate.

To su primetili mnogi momci.

Pozdrav.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
nemoj mene u nekakve denominacije
znam ja odlično šta pišem, kako, i zašto

za razliku od laodikeje tvrdim da je Bog Jehova Jedan Jedini
i trojstvo nije Biblijski nauk
ako to možeš shvatiti odlično

radije uzmi Sveto Pismo i proučavaj
gradi svoj karakter, kroz molitvu, jer prevarama koje dolaze ljudi se neče moći suprostaviti,
ako neče dobro dobro poznavati istinu

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
laodikeja da li je moguce da postavljas ista pitanja na koja sam vec adekvatno odgovorio?
mozda nisam na jevandjelje po luki 4 ali evo sad cu da ti odgovorim
adventisti subotari i drugi slicni koji slave subotu, govore nam da moramo da radimo ono sto je isus radio zato sto je on nas primer ili ne znam sta
i ako je taj isti isus bio obrezan subotari i slicni njima ne uce da je obrezanje obavezno za hriscane
to su tekstovi koji podrzavaju da hriscani nisu isli u subotu. vi samo treba da pogledate kontekst luka pise KOME? neznabozackim (nejevrejskim) hriscnima
znaci zasto je on zapravo spomenuo da je isus isao u sinagogu subotom. isus je ziveo pod starim zavetom i naravno da je primetio subotu, bilo koju subotu koju je isus isao on je morao da objasni ljudima koji nisu isli subotom i koji nisu bili upoznati sa tim, i zato kad vidimo isusovu subotnju posetu sinagogi bila zapravo objasnjenje, onda treba da se zapitamo zasto je potrebno objasnjenje
kada vidimo sta biblija i istorija pokazuju za neznabozacke (nevevrejske) hriscane, vidimo daje luka morao da objasni isusove subotnje obicaje posto oni nisu bili upoznati sa tim
jel to iznenadjujuce ili sta? dakle vas tekst koji je navodno dokazivao da hriscani treba da drze subotu, pokazivajuce isusa kako ide u sinagog subotom upravo pomaze da vidimo da to hriscani nisu u obavezi da rade
ne postoji nista u ovom tekstu da sugerise da buduci hriscani treba da drze subotu uvopste

laodikeja vrtite jedno isto i pricate nesto sto nema nigde u tekstu, znaci nigde ne pise to sto vi pricate
Da moguce je brate!sad vvidis koga si ti simpatizirao,ja sam licno Laodikeju cenio dok nisam shvatio sta on zapravo propoveda.Da mu kazem hvala necu za to sto me napravi blesavim kao i tebe.

To je covek koji ce da laze,vara,kleveta,samo da bi dokazao svoju dogmu!jer on od toga zivi on je pastor adventne crkve a oni ne malo dobijaju u mesec.A mi nemamo nista mi se borimo samo za istinu,drago mi je sto si shvatio ko je ovde lazac,prevarant.

Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
nemoj mene u nekakve denominacije
znam ja odlično šta pišem, kako, i zašto

za razliku od laodikeje tvrdim da je Bog Jehova Jedan Jedini
i trojstvo nije Biblijski nauk
ako to možeš shvatiti odlično

radije uzmi Sveto Pismo i proučavaj
gradi svoj karakter, kroz molitvu, jer prevarama koje dolaze ljudi se neče moći suprostaviti,
ako neče dobro dobro poznavati istinu

Ma kad bi znao ti nebi mesao Jehovu,subotu,trojstvo,advente.

Pozdrav.

Natrag