Istina je da sve vreme iznosiš optužbe koje nisu istinite, pa kako se to može okarakterisati osim kao svesna laž, a upravo sam naveo primere.
Ti si napisao sledeće:
Jako je teško vratiti se na temu, jer Adventizam ako se brani Biblijom, ne može opstati ni 6 postova !Odmah se urušava.
Pa šta mislite zašto na svim forumima kada je u pitanju Adventizam vrlo brzo počne ovako ?Odgovor je vrlo prost - To im je jedina šansa da opstane
Gde to mi nismo branili istinu biblijom i gde se su se naše tvrdnje zasnovane na bibliji navodno urušile, i na kojim još forumima je ovo slučaj?
Pogledaj koliko postova na bilo kojoj temi, o Adventistima, ima sa BIBLIJSKIM STIHOVIMA a pogledaj, koliko ima sa napadima na Šarrdy-ja. Najmanje 6 puta više. Tako da je sve jasno ništa nisam slagao, nego si ti insinuirao !
Jer ako ja nisam u pravu za iznešeno, onda sam ja najveći lažov na svetu.
A i ovaj post i svi postovi na temi Adventizam govori o čemu se radi.
PA ŠTO BI JURIVAKA ONOLIKO PUTA INTERVENISAO DA E ADVENTISTI DRŽE TEME
!?
Ne pravi se jagnje Laodikeja. Pa ti si Adventista !
A svi znamo kakvi su Adventisti.
Barem većina.
Druga tvoja izjava:
Analizirajte sve teme gde se govori o Adventističkoj nauci i videćete da oni vrlo brzo sa Biblije prelaze na pojedice koji iznose istinu o Adventističkom nauku.Ako sam u krivu, zašto me ne demantuju, nego i dalje nastavljaju odbranu Adventizma BEZ BIBLIJSKIH STIHOVA ?
Ako neko iznosi neistine onda se to mora otvoreno reći, a ja nigde nisam iznosio uvrede bilo kakve vrste niti bilo koga napadao.
Tvoje ponašanje i lažljivost se u svakom slučaju moraju osuditi, jer ti očekuješ da na tvoje uvrede i poniženja niko ne odgovori i da te potapše po ramenu.
Ponavlljam, ja ću uvek govoriti da iznosiš neistine sve dok to budeš činio, i dokazivaću ih činjenicama, a to nije napad na ničiju licnost, već iznošenje činjenica, drugim rečima ti sam sebe sramotiš i svoj si najveći neprijatelj.
Kaže se da su to neistine, ako smatraš da jesu, bez POMINJANJA IMENA, I ODMAH se nastavlja sa argumentima, a ne – Ja kažem zemlja je okrugla a vi Adventisti – Šardi laže, šardi je ovakav, Šardi je onakav, Šardi je............. I tačka.
A dokazi da Zemlja nije okrugla ? To preskačemo.... A da je Šardi ovakav i onakav – To ne preskačemo !
Na svim forumima koristite isti trik! Vređanje i omalovažavanje sagovornika. A to što kažeš to je jedna najobičnija licemerna laž. Pa Mika 32 ti je profesor. Ne direktno tvoj, već u vašoj Crkvi. A kakav profesor takvi i učenici...
I ovaj tvoj post isto dokazuje da ćete uvek gledati da diskreditujete onoga ko iznosi istine o Adventizmu, što NAJBOLJE GOVORI KAKVI SU ADVENTISTI
!
Tako da je ustvari sve supprotno od onoga što ti tvrdiš, jer nemajući drugi izlaz i odgovore na dokaze koji ti se iznose ti primenjuješ lukavstvo iznoseći neistine sa nadom da će ljudi poverovati bez predhodne provere, sa ciljem da diskredituješ Adventizam i prikažeš ga u pogrešnom svetlu.
Svaka takva stvar se na kraju razotkrije, i ni jedna laž ne može da opstane večno.
UVEK SAM POZIVAO NA BIBLIJSKE STIHOVE I UVEK ĆU.
Ali znam da tu Adventisti ama baš nikakve šanse nemaju sa mnom, znam da će uvek SPAMOVATI TEMU i mene DISKREDITOVATI. I 100 % sam siguran da vam đavo nikada neće dati mira, i uvek ćete me napadati.
Uostalom to radite na svim forumima, pa zašto ne bi i ovde.
Nisu ljudi džabe više puta zaključili da ste najgori.
Da li ja napadam ili govorim ružno o nekim drugim učesnicima na ovom forumu, a ima tu i ateista, Rimokatolika, gnostika, itd...
Identično bi prošao bilo koji Rimokatolik. gnostik, itd......... KADA BI IMAO UPOLA MANJE POSTOVA OD MENE na temama o Adventistima, ali pošto oni vide kakav si ti i Mika 32, izbegli su masakr.
I ja sam ga hteo izbeći jer vas poznajem kao zlu paru, ali ste počeli masakr jednog divnog vernika /Adriana BG/ i zato sam ušao u teme o Adventistima.
[FONT=&]Pozdrav: [/FONT]
[FONT=&]
Adrian, sada si sam dokazao ono sto sam ja i pretpostavljao, da si prevaren od samog sotone i da te on nadahnjuje silom prevare da ne samo govoris ludosti tumaceci rec Bozju po svom licnom nahodjenju, vec i svesno lazes, jer si napisao jednu krajnje gnusnu neistinu, a to je da Adventisti i slicni njima zabranjuju svojim sledbenicima da se zene ( ako sam te dobro razumeo )......
[/FONT]
[FONT=&]
Šardu.
Opet si namerno sve izokrenuo i pomešao.
Ja ti dam sve biblijske dokaze a ti namerno preko njih prelaziš.
Dao sam ti dokaze koji zakon je prestao da važi Hristovim dolaskom, pred kojim zakonom Hristos danas posreduje u nebeskoj svetinji nad svetinjama, o kojim zapovestima govore novozavetni pisci kada upućuju na držanje zapovesti, koji zakon će biti merilo na sudu, šta je pečat Božji, itd.
Ti ne želiš istinu već želiš po svaku cenu da zadržiš svoja mišljenja, tebe ono što kaže biblija ne zanima, jer odavno bi prihvatio neosporive biblijske činjenice koje ti se iznose, dakle tvoje pobude su razotkrivene, jer nemoguće je da čovek ne vidi nešto što je jasno kao dan.[/FONT]
[FONT=&]
Nazalost tako je, lazljivost se tako prirodno ispoljava kod Sardya da on to svesno cini.
[/FONT]
[FONT=&]
Sta onda misliti o takvom coveku, i kako verovati onome sto napise kada se on ne pridrzava osnovnih principa morala vezanih za istinoljubivost bez obzira na cenu.
Istina ili laz se prepoznaju i u duhu izgovorenih odnosno napisanih reci, tako da u slucaju Sardya tu je sve jasno...a kao sto sam rekao meni ga je iskreno zao..[/FONT][FONT=&]
Pozdrav[/FONT]
[FONT=&]Sardu, nemoj da se glupiras i da pises takve stvari[/FONT][FONT=&], za coveka koji govori da ima istinu to je sramota, mani se praznih reci i osudjivanja koja ne stoje na cvrstim temeljima i nemoj nazivati istinu da je laz a laz istina.
Obrati se Bogu celim srcem jer vidim da si u svezi nepravde, to se jasno pokazuje u onome sto pises.
Svi potrebni argumenti u vezi ovih tema o kojima se diskutovalo su ti dati, zato je neosnovana tvoja tvrdnja da nema nikakvih argumenata.
U meni nema nikakvog navodnog ponosa, jer upravo je suprotno, tebi ponos ne dozvoljava da prihvatis tako jasna ucenja Bozje reci, vec je zrtvujes radi svoojih licnih filozofija koje su apsurdne, bolesne.
Neka ti Gospod pomogne da ti se otvore oci jer si trenutno slep za istinu..[/FONT][FONT=&]
[/FONT][FONT=&]
[/FONT][FONT=&]Pozdrav[/FONT]
[FONT=&]
Sardu, radis isto ono sto su neki radili pre tebe, postavljas sebe kao autoritet istine i govoris MI SMO HRISCANI A ADVENTISTI NISU.. da li si pitao Gospoda da li je ova tvoja tvrdnja ispravna, naravno da nisi.
[/FONT]
[FONT=&]
[/FONT][FONT=&]Prema tome ova tvoja izjava nema nikakvog znacaja jer nije proistekla iz Bozanskog osvedocenja, vec je proizvod tvog subjektivnog misljenja, a ti si samo smrtan covek koji ne na sto je levo sto li desno ( ka sto kaze rec Bozja ), pa zasto bi tvoja rec ili misljenje bilo presudno, posebno sto ono sto ti i ostali govorite nije u skladu sa jasnim otkrivenjima Bozje reci, vec vase puko nerazumevanje biblijskih istina, sto kao proizvod donosi izvrtanje biblijskog teksta i nametanje onoga sto u njemu uopste ne stoji.[/FONT][FONT=&]
Sto se tice odgovora koje am dao oni se nalaze pod brojem 1233, 1255, 1258, 1277, 1279, i na ko zna jos koliko mesta na forumu u ranijim diskusijama o zakonu, suboti, sustini Hristove zrtve, itd..itd..[/FONT]
[FONT=&]
[/FONT]
# 1410 17.10.2012. Adventisti
[FONT=&]
[/FONT]
[FONT=&]dgovor za Izabeletu.
Izabeleta, verujem da si pametna osoba, i da nisi od onih koji donose zakljucke na osnovu tudjeg misljenja ako nisi ispitala da je ono ispravno, pa cak i ako shvati da je nesto u skladu sa istinom covek ima slobodnu volju da li ce to usvojiti ili ne..
S tim u vezi, smatram da su Sardyjeve izjave potpuno pogresne i nedobronamerne, posebno o ljubaznosti i nekakvom pokazivanju pravog lica nakon odredjenog vremena..i slicno, sto su najprljavije lazi koje jedno ljudsko bice moze da izgovori..ali Sardy izgleda nema ni malo savesti kada nesto pise, a o ljubavi da ne govorim, jer ljubav mu je samo po potrebi na usnama ali ne i u srcu, a osudjuje druge za nedostatak ljubavi da bi opravdao svoj licni..
Osim toga, iz ranijih postova moze se videti koga je obuzimao bes zbog toga sto se njegova rec nije prihvatila, ali ja u tome nemam nista licno i sud prepustam Bogu.
Sto se tice toga da je Katolicka crkva bludnica opisana u otkrivenju Jovanovom, istina je, to je ono o cemu biblija govori, ali ja to ne kazem zato sto nekoga mrzim, ili zato sto Adventisticka crkva ima nesto licno protiv Katolika onako kako je to prikazao Sardy, ne vec zato sto je to biblijska istina, i na svakome je da se moli Bogu pa da mu on to otkrije Svojim Duhom.
Ja licno smatram da u okrilju Katolicke crkve ima mnostvo dobrih Katolika, uistinu dobrih ljudi.
U tom smislu izraz Bludnica se odnosi na institucijua a ne na same ljude, ljudi mogu biti zavedeni od strane institucije sto ne znaci da su oni losi ljudi.
Dakle, Sardyjeve izjave su srocene sa zlom namerom, sa ciljem blacenja i diskreditovanja Adventista kao pojedinaca.
Pitanje je kakav on odnos ima sa svojom okolinom, sa roditeljima, komsijama, sa ljudima na ulici, jer covek koji ovakve optuzbe i to lazne iznosi ovde javno, pitanje je kakav je to karakter u svakodnevnom zivotu.
Tebi zelim svako dobro - Pozdrav[/FONT]
[FONT=&]# 2078, str.208, dat.17.11.2012[/FONT]
[FONT=&]
[/FONT]
[FONT=&]
[/FONT][FONT=&]Mene licno ne zanima koliko ce Adventista otici u Ekumenizam[/FONT][FONT=&], da li ce praviti kompromise sa ovom ili onom crkvom, ili klanjati se neznam kome, jer takvih pojava ce biti, i Ellen White upravo govori o tome da ce cele lokalne crkve otpadati od Boga odnosno da u njima nece biti ni jedan spaseni vernik.[/FONT][FONT=&]
Cinjenica o kojoj govori i Alberto Rivera u svojoj knjizi Vatikanske ubice je upravo ta, da je Adventisticka crkva bila jedna od prvih u kome su ubaceni Jezuiti sa ciljem da podrivaju samu organizaciju i rukovodstvo crkve.
Moj stav je da nikada cela crkva nece biti spasena, vec samo oni koji stvarno zive onako kako ispovedaju.
U bibliji postoji jedan izraz OSTATAK kada se govori o maloj grupi vernih u odnosu na ceo svet ili crkvu kao takvu:
"И послије ћу излити дух свој на свако тијело, и прорицаће синови ваши и кћери ваше, старци ће ваши сањати сне, младићи ће ваши виђати утваре.И на слуге ћу и на слушкиње у оне дане излити дух свој;И учинићу чудеса на небу и на земљи, крв и огањ и пушење дима.Сунце ће се претворити у таму и мјесец у крв прије него дође велики и страшни дан Господњи.И сваки који призове име Господње спашће се; јер ће на гори Сиону и у Јерусалиму бити спасење, као што је рекао Господ, и у остатку који позове Господ" ( Joilo 2. 28 - 32 )
U ovome je sadrzana sustina problema globalnog Adventizma kao takvog, i svih drugih crkava.
Takodje u bibijskoj terminiologiji postoji pojam otpada koji ce se desiti u poslednje vreme u okrilju crkava, gde ce jedni otici na jednu stranu, a ostali prihvatiti Adventnu vest i ostati u veri i iscekivanju Hristovog dolaska.
Ja licno verujem da ce se ovaj otpad ili takozvano resetanje dogoditi i unutar Adventizma kao prave Bozje crkve, u kome ce pre kraja vremena milosti Bog odvojiti kukolj od psenice, gde ce jedna odredjena grupa otici u svet pa prema tome i prihvatiti zakone koji ce proisteci iz Vavilona, dok ce druga primiti Silu Svetoga Duha i izaci sa poslednjom porukom milosti svetu i vescu o skorom Hristovom dolasku u slavi
Prema tome, svo vase prilaganje razlicitih fotografija ili dokaza protiv Adventizma padaju u vodu, jer ne poznajete hronologiju buducih dogadjaja, niti teznju sotone da diskredituje i unisti Bozji narod - Ostatak.
Dakle vi radite posao [/FONT][FONT=&]Sotone [/FONT][FONT=&]neprijatelja i ako toga niste svesni, ali to je tako.[/FONT][FONT=&]
Neka vam Gospod pomogne da vam se otvore oci, jer je ocigledno da radite na rusenju njegovog carstva..[/FONT]
Adv. str.1225 # 123
Nazalost tako je, lazljivost se tako prirodno ispoljava kod Sardya da on to svesno cini.
Sta onda misliti o takvom coveku, i kako verovati onome sto napise kada se on ne pridrzava osnovnih principa morala vezanih za istinoljubivost bez obzira na cenu.
Istina ili laz se prepoznaju i u duhu izgovorenih odnosno napisanih reci, tako da u slucaju Sardya tu je sve jasno...a kao sto sam rekao meni ga je iskreno zao..
Pozdrav
Poelbuster2. str. 3 # 30
[FONT=&]
Sardy, to o cemu ti ovde svedocis nije znanje, vec neznanje, samo sramotis sebe, svako ko poznaje malo bolje Adventiste i Adventisticko ucenje ce to razumeti.
[/FONT]
[FONT=&]
To sto ti iznosis moze da poslusa samo onaj ko nema to predznanje, ili ga ima povrsno i nije dubllje proucavao Adventizam i njegovo ucenje.
Bog tii sigurno nije rekao da se boris protiv Adventizma, jer Bog takve stvari ne govori, Bog ne govori nikome da se bori protiv ikoga, posebno na nacin na koji ti to cinis, to nije njegov princip.
Onaj ko ne poznaje Boga i njegovu rec, kada bi mu izneo tvrdnju da ti je Bog rekao da se boris protiv Adventista, i kada bi citao ono sto ti pises morao bi da zakljuci da je taj tvoj Bog koji ti je to rekao izrazito zao i podmukao, ili da lazes i da si u stvari ti sam olicenje zla.
Zato nemoj da se sramotis, ako diskutujes neka to bude u kontekstu ljubavi i tolerancije...[/FONT]
Znači nisi ni ti daleko od Profesora. Pošto si dosta mlađi, imaš ti fore da ga stigneš !
Možda čak i prestigneš !