SUBOTA ! Dan za svetkovanje obavezan za Hrišćane ?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Pa kako da se vratimo?zar nevidis koliko je otvoreno tema o suboti,nedelji itd,bolje da nikad nisi otvorio temu Adventiksti.Neznam kako je tebi ali meni je do plafona sve ovo,daj regulisi da se na jednoj temi raspravlja o adventima a ne na deset tema koje se svode na istom-
e sad brate jurka sta si posejao to i znji,to sto si posejao to ti je i izraslo.

Pzdrav od Gere.
Sami ste se uvali u kašu, pa sada kusajte, vrli hrišćani! Pročitaj uvod u temu "Adventisti", pa onda razmisli stoji li tvoje pitanje zašto sam je postavio.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Sami ste se uvali u kašu, pa sada kusajte, vrli hrišćani! Pročitaj uvod u temu "Adventisti", pa onda razmisli stoji li tvoje pitanje zašto sam je postavio.

Pa pstavio si samo Tipa ko su u stvari adventisti a da ni sam nisi znao kakve ce posledice da budu nemoj sad das se vadis na nas!!!

Nijedna tema nije tako aktuelna kao adventisti,ja sam se sam iznenadio! ja sam imao merak samo na JS-ke u pocetku a sad vidi.

Ukazalo se da ima jos jeresi i to kakve,JAS-ci su macji kasalj za ove,hvala ti za ovu temu u svakom slucaju.

Pozdrav od Gere.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Pa pstavio si samo Tipa ko su u stvari adventisti a da ni sam nisi znao kakve ce posledice da budu nemoj sad das se vadis na nas!!!

Nijedna tema nije tako aktuelna kao adventisti,ja sam se sam iznenadio! ja sam imao merak samo na JS-ke u pocetku a sad vidi.

Ukazalo se da ima jos jeresi i to kakve,JAS-ci su macji kasalj za ove,hvala ti za ovu temu u svakom slucaju.

Pozdrav od Gere.

Ma, vidim ja da vi imate merak jedni na druge, a i sam priznaješ da si imao merak na JS. Hrišćanski, nema šta! A onda, o kakvim to strašinim posledicama govoriš? I šta se to ja vadim na vas? Pa, čovječe, nisam tamo ja pisao, nego ti i kompanija. Stvarno si pogubio sve kriterije. Mora da su te naša braća adventisti skroz raspametili!:D

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Ma, vidim ja da vi imate merak jedni na druge, a i sam priznaješ da si imao merak na JS. Hrišćanski, nema šta! A onda, o kakvim to strašinim posledicama govoriš? I šta se to ja vadim na vas? Pa, čovječe, nisam tamo ja pisao, nego ti i kompanija. Stvarno si pogubio sve kriterije. Mora da su te naša braća adventisti skroz raspametili!:D

Eto, sada na kraju jos smo mi advnetisti odgovorni sto se i brat Gero raspametio? Pa nije dovoljno ni samo raspametio, nego jos i SKROZ.
Ovo bas nije fetr da nam i to tovaritre na ledja.

Sve najbolje

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Tema

Jako je teško vratiti se na temu, jer Adventizam ako se brani Biblijom, ne može opstati ni 6 postova !
Odmah se urušava.
Pa šta mislite zašto na svim forumima kada je u pitanju Adventizam vrlo brzo počne ovako
?
Odgovor je vrlo prost - To im je jedina šansa da opstane.
Analizirajte sve teme gde se govori o Adventističkoj nauci i videćete da oni vrlo brzo sa Biblije prelaze na pojedice koji iznose istinu o Adventističkom nauku.

Ako sam u krivu, zašto me ne demantuju, nego i dalje nastavljaju odbranu Adventizma BEZ BIBLIJSKIH STIHOVA ?

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534

Nisu oni mene raspametili!tek ce oni da vide samo polako!Gera se nikad ne predaje bar je to poznato,a sto se tice meraka imao sam u vidu merak mi je bio na JS-ke da ih raskrinkam do kraja,da isteram istinu sto cu uciniti isa Adventima,pa makar postirali do kraja mog zivota.Nije iz principa vec radi pravde!sardi pravo kaze da se raskrinkaju adventisti za pametne je dovoljna (5 Mojs 5,Jezikelj 20)i oni vise nema sta da tyraze na temi adventi!ali posto im varanje ide od ruke onih koji bibliju ne poznaju s nama to nece moci.

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Ne želim brate da te obeshrabrim, ali te čeka SPAM, zatrpavanje kvalitetnih tvojih postova i degradacija tvoje ličnosti. A postova sa BIBLIJSKIN STIHOVIMA, sa njihove strane - Svaki 50 -ti post.
Ali ti pokušaj me demeantovati. Presrećan bi bio kada bi uspeo.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Ma ko šiša subotu, kad imamo NEDJELJU! DD.gif

U Katoličkoj Crkvi ima jedna Velika Subota koja svojom liturgijom kulminira u slavlju Uskrsa i nedjelji kao spomen-danu Isusovog Uskrsnuća.
Tada se na litirgijskom bdijenju svečano pjeva Vazmeni hvalospjev, koji datira iz IV ili V stoljeća.
Evo njegovog teksta u cjelini.

[h=2]Vazmeni hvalospjev[/h]
Nek usklikne sad nebesko mnoštvo Anđela,
nek uskliknu službenici Božji,
i s pobjede tolikog Kralja
neka jekne trublja spasenja.
Nek se raduje i zemlja, tolikim obasjana blijeskom,
i rasvijetljena sjajem vječnoga Kralja
neka osjeti da je nestalo po čitavome svijetu mraka.

Nek se veseli i Majka Crkva,
sjajna s tolikoga svjetla,
i od gromkog klicanja naroda nek ova odjekne dvorana.

I vas molim zato, braćo i sestre,
okupljene oko divnoga ovog svjetla,
sa mnom zajedno zazovite milosrđe svemogućega Boga.
On me bez mojih zasluga ubrojio među svoje levite,
nek mi da svoga svjetla,
da otpjevam hvalospjev ovoj svijeći.

R. Gospodin s vama.
O. I s duhom tvojim.
R. Gore srca.
O. Imamo kod Gospodina.
R. Hvalu dajmo Gospodinu Bogu našemu.
O. Dostojno je i pravedno.

Uistinu je dostojno i pravedno nevidljivoga Boga
Oca svemogućeg i Sina njegovog jedinorođenoga
Gospodina našega Isusa Krista
svim zanosom srca i duše iz svega glasa veličati.
On je za nas vječnome Ocu Adamov dug platio
i zadužnicu naših grijeha dokinuo svojom krvlju.
Ovo su naime vazmeni blagdani,
kada se onaj pravi Jaganjac kolje,
čijom se krvlju posvećuju pragovi vjernika.
Ovo je noć kad si nekoć naše oce, sinove Izraelove,
izveo iz Egipta i kroz More Crveno po suhu proveo.
Ovo je dakle noć kad je svjetlo ognjenoga stupa
raspršilo tamu grijeha.
Ova noć i danas Kristove vjerne po svem svijetu
oslobađa od bijede grijeha i opačina svijeta,
a vraća milosti i pridružuje svetima.
Ovo je noć kad je Krist raskinuo okove smrti
i kao pobjednik od mrtvih ustao.
Jer ništa nam ne bi vrijedilo rođenje,
da nismo dobili otkupljenja.
O, divne li pažnje Božje prema nama.
O, neshvatljive li ljubavi Očeve:
da roba otkupiš, Sina si predao.
O, zaista potrebna Adamova grijeha,
što ga smrt Kristova uništi.
O, sretne li krivice,
koja je zavrijedila takvog i tolikog Otkupitelja.
O, zaista blažene noći, koja jedina zavrijedi
znati vrijeme i čas, kad je Krist od mrtvih ustao.
Ovo je noć o kojoj je pisano:
I noć će sjati kao dan,
i noć mi je svjetlo u radosti mojoj.
Ova uskrsna sveta noć ništi grijehe, pere krivice,
i nevinost vraća palima, a radost tužnima.
Dokida mržnju, uspostavlja slogu i svladava nasilje.

I zato, u milosnoj ovoj noći primi, sveti Oče,
našu večernju žrtvu hvale:
od pčelinjeg rada noćas ti Crkva,
po rukama službenika,
kao blagdanski poklon prinosi ovu svijeću.
Mi znamo što ona govori,
dok Bogu na čast gori i svijetli.
Njezin je plamen podijeljen drugima
ali ga ustupljeno svjetlo nije umanjilo,
jer hrani ga mirisni vosak
što ga skupljaju marljive pčelice.

O, zaista blažena noć, u kojoj se
nebesko sa zemaljskom,
božansko s ljudskim povezuje.

Molimo te, dakle, Gospodine,
da ova svijeća, posvećena na čast tvoga imena,
neoslabljena ostane, da razgoni tamu ove noći.
I primljena na ugodni miris,
svjetlilima nebeskim neka se pridruži.
Plamen ovaj jutarnja zatekla Danica.
Danica koja ne zna zalaza, a to je Krist Uskrsli,
povratnik od mrtvih, koji svijetli svakom čovjeku
te živi i kraljuje u vijeke vijekova. Amen.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
u pravoj katoličkoj crkvi nema sigurno tog *vašeg slavlja*
to je ritual papstva ili rimske crkve, koja se lukavo skriva iza naziva rimokatlička, jer je kao takva i upisana u registar
možete vi svi pjevati koliko god hočete, kad znamo kome pjevate i šta slavite

Natrag