SUBOTA ! Dan za svetkovanje obavezan za Hrišćane ?

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Наравно, адвентисти имају термине који не постоје у Библији, док не признају оне које су први хришћани оснивали и давали им имена. Све што је везано за Христа је касније увођено и они то не признају, тј. верска група којој припадају оспорава све и назива то паганштином.

Мислим да већ постаје полако заморно, стално се понавља једно исто док се адвентисти праве да не виде било шта. Такође, са друге стране, безбожници су умислили да ми ЊИМА морамо да налазимо нека објашњења и сл., што је потпуно бесмислено. То нису ни апостоли радили, то не треба ни ми да радимо. Има таман толико постова да свако појединачно може да прелистава полако и да учи ако му је стало уопште, али сигуран сам да то није случај. Тежи се ка томе да се наруга свему што је за нас светиња и у Новом завету се то назива празним причама и запиткивањима:

1. Тимотију, глава 6
1. Робови који су год под јармом да показују сваку част својим господарима, да се не хули на име Божије и на науку.
2. А који имају крштене господаре, да не постају немарљиви за њих што су браћа, него још боље да служе, јер су верни и љубазни, заједничари у благодати. Ово учи и саветуј.
3. Ако ли ко другачије учи, и не пристаје на здраве речи Господа нашег Исуса Христа и на науку побожну,
4. Наду се не знајући ништа, него болујући од запиткивања и празних препирања, ода шта постаје завист, свађа, хуљење, зле мисли,
5. Залудна препирања онаквих људи који имају ум изопачен и немају истине, који мисле да је побожност трговина. Клони се таквих.

2. Тимотију, глава 2
22. Бежи од жеља младости, а држи се правде, вере, љубави, мира, са свима који призивају Господа од чистог срца;
23. А лудих и празних запиткивања клони се знајући да рађају свађе.
24. А слуга Господњи не треба да се свађа, него да буде кротак к свима, поучљив, који неправду може подносити,
25. И с кротошћу поучавати оне који се противе: еда би им како Бог дао покајање за познање истине,
26. И да се ископају из замке ђавола, који их је уловио живе за своју вољу.

А на све покушаје из добре намере непрестано се добијају нове хуле на Бога, што људе који не верују и хуле још више доводи у веће грехе. Ако неко стварно прихвати Господа, прво што ће урадити је да ће се покајати за све изречено и учињено и тражиће опроштај од Господа. А расправа да ли је недеља паганска, да ли је субота хришћанска, све је то мање битно. Видимо да јесте веома значајно, али прво ваља начинити први корак ка Богу, па касније све остало. Сведоци смо како се пљује по Богу и како се наша расправа (међу хришћанима) користи да се дода још "уља на ватру" и да би се доказало да смо сви овако заједно исти залуђеници и глупаци који верују у Бога за кога сам видео тако огромне хуле и мржњу, да не могу да понављам.

Зато, браћо хришћани, пре свега се не одричите Господа и волите Га свим срцем, снагом и умом, а светкујте шта год вам се лично светкује. Било да је субота или недеља, само се признања држите у ова луда и безбожничка времена.

Римљанима, глава 14
3. Који једе нека не укорава оног који не једе; и који не једе нека не осуђује оног који једе; јер га Бог прими.
4. Ко си ти који судиш туђем слузи? Он свом господару стоји или пада. Али ће устати; јер је Бог кадар подигнути га.
5. Тако један разликује дан од дана, а други држи све дане да су једнаки: сваки да буде уверен за своју мисао.
6. Који разликује дане, Господу разликује; и који не разликује дана, Господу не разликује. Који једе, Господу једе: јер хвали Бога; и који не једе, Господу не једе, и хвали Бога.
7. Јер ни један од нас не живи себи, и ни један не умире себи.
8. Јер ако живимо, Господу живимо; а ако умиремо, Господу умиремо. Ако, дакле, живимо, ако умиремо, Господњи смо.
9. Јер зато Христос и умре и васкрсе и оживе да овлада и мртвима и живима.
10. А ти зашто осуђујеш брата свог? Или ти зашто укораваш брата свог? Јер ћемо сви изићи на суд пред Христа.
11. Јер је писано: Тако ми живота, говори Господ, поклониће ми се свако колено, и сваки језик славиће Бога.
12. Тако ће, дакле, сваки од нас дати Богу одговор за себе.
13. Зато да не осуђујемо више један другог, него место тога ово гледајте да не постављате брату спотицања или саблазни.
14. Знам и уверен сам у Христу Исусу да ништа није погано по себи, осим кад ко мисли да је погано, ономе је погано.

Добро прочитајте ове речи, односе се на све нас. Да не саблажњавамо људе ни суботом ни недељом, нити каквим јелом. А то се управо дешава на овом форуму, а то није достојно једног верника. Сваки од нас има удела у томе. Ако светкујеш суботу, не саблажњавај брата твога (нас) да је недеља "жиг звери" и да ми морамо суботу држати. Ако светкујеш недељу као дан Васкрсења, не замери онима који светкују суботу. Сваки да остане у својој мисли, али да не прекорава оног другог и да не говори да је само његово исправно, јер то ни Господ ни апостоли не рекоше. Дата нам је слобода избора, свако по својој мисли да држи.

Тако имамо и оне који посте, који живе аскетским животом пуним одрицања и многих завета Господу, оне који никада не посте, оне који немају неки дан одређени, већ су им сви дани исти и јело их не оптерећује много итд. Сви смо различити по мислима, али да будемо у складу и јединству. А не може се имати јединство ако говоримо да је брат наш паганин и да је глуп, а само да ми знамо праву истину. И на савести да нам је да не злоупотребљавамо Писмо, а тога сам се нагледао много пута, на жалост.

Господ нам свима помогао да јеванђеље (радосна вест) допре до што више људи не би ли се још душа сачувало, само да што више поверује. а ове расправе само иду у бесконачност са понављањима.

Vala bas tako brate Adriane!dosadi mi jedno te isto,svako neka svetkuje onaj dan,jede onako kako mu je dano od Boga!meni su dovoljni ovi stihovi koje si postavio,nadam se drugim takodje?

Римљанима, глава 14
3. Који једе нека не укорава оног који не једе; и који не једе нека не осуђује оног који једе; јер га Бог прими.
4. Ко си ти који судиш туђем слузи? Он свом господару стоји или пада. Али ће устати; јер је Бог кадар подигнути га.
5. Тако један разликује дан од дана, а други држи све дане да су једнаки: сваки да буде уверен за своју мисао.
6. Који разликује дане, Господу разликује; и који не разликује дана, Господу не разликује. Који једе, Господу једе: јер хвали Бога; и који не једе, Господу не једе, и хвали Бога.
7. Јер ни један од нас не живи себи, и ни један не умире себи.
8. Јер ако живимо, Господу живимо; а ако умиремо, Господу умиремо. Ако, дакле, живимо, ако умиремо, Господњи смо.
9. Јер зато Христос и умре и васкрсе и оживе да овлада и мртвима и живима.
10. А ти зашто осуђујеш брата свог? Или ти зашто укораваш брата свог? Јер ћемо сви изићи на суд пред Христа.
11. Јер је писано: Тако ми живота, говори Господ, поклониће ми се свако колено, и сваки језик славиће Бога.
12. Тако ће, дакле, сваки од нас дати Богу одговор за себе.
13. Зато да не осуђујемо више један другог, него место тога ово гледајте да не постављате брату спотицања или саблазни.
14. Знам и уверен сам у Христу Исусу да ништа није погано по себи, осим кад ко мисли да је погано, ономе је погано.

Ako bi smo se svi drzali ovih stihova mislim da nebih smo imali nikakve raspre medu nama Hriscanima (pravim hriscanima)

Tim bolje nas napadaju da smo mi govorili da adventi nesmeju da svetkuju subotu a nedelju!koliko znam mi smo svo vreme tvrdili da subota nije obavezna za hriscane sto biblija i sama to potvrdjuje,nedelja takodje nije obavezna za hriscane!svako neka svetkuje dasn koji hoce jer su svi dani isti pred Bogom.Drugo je kad neka verska ustanova tvrdi da je nedelja (Zig Zveri)neosnovano,bez argumenta koje su izmislili njihove verrske vodje samo zato da se unizili Hristovo Bozansko vaskrsenje put u zivot)

Zapitaj se brate Adriane kako ce nama verovati kad nisu poverovali samom autoru SZ-og zakona?koga zverski razapese bas ti koji su mislili da zive po zakonu!kao nasi adventi?Nas nista bolje ne ceka ali sve u svoje vreme! Gospod je rekao ako su (MENE) pljuvali i vas ce,ako su mene tukli i vas ce,aku mene ubiju i vas ce itd,sto se odmah i obistinilo pocev od SV Stefana.

Oni ne shvataju sta znaci dan vaskrsenja za pravog hriscanina,oni kad bi shvatili da je Isus pobedio smrt,samim tim i stari zakon koji je vodio u smrt,dok nas novi zakon spasava od starog putem vere koju je imao i sam Avraam.

Pozdrav od Gere.

P.S
Hocu da kazem nemam ja nista protiv subote! ko hoce da je svetkuje nek je svetkuje,ali mora da primi obrezanje i jevrejsku veru toru,to govorim ne zbog sebe a zbog tih koji ne postuju Starozavetni zakon do kraja.Postuju subotu a nisu obrezani!!!znaci da nisu u zavetu s Bogom iako to oni misle jer upravo obrezanje je simbol-pecat izmedju jevreja-Avraama i Bogom.Ja vam rekoh braco adventi a vi kako hocete!!

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Interesantno je kako sada vise niko nema nista protiv subote, i kako su neki punu razumevanja za svetkovanje subote i sad je "odobravaju" i ne koriste podrugljive i omalovazavajuce izraze.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ti znaš da se ja držim 100 % Biblije, pošto nemam proročice, Duh Proroštva, pastorice, starešinke, krstiteljke, učiteljice, desetke........
Ja imam samo dve stvari :
Boga i Bibliju !
Tako da mani me tih ljudsko-žensko-muških tumačenja i uredbi. Daj samo čistu Božiju reč, jer se ja samo u to razumem. A za druge stvari pitaj neke druge.
Tako da meni govori 10 zapovesti ili dekalog da bi te razumeo o čemu pričaš, a drugima govori MORALNI ZAKON.
Pozdrav

Šardy, to je osnovna neistina koju si izrekao, ti se ne držiš biblije, već svojih tumačenja biblije.
Nemaš ni Boga jer je tvoje ponašanje na forumu to već pokazalo, i tvoj odnos prema drugima.
Ti u biti ne poznaješ biblijski tekst niti šta znači biti u zajednici sa Hristom, jer stvari koje ovde iznosiš su suprotne elementima koji proizilaze iz takve zajednice, a to su na prvom mestu bezuslovna ljubav, nežnost i saosećajnost, bratoljublje, koje su samo neki od rodova vere, potom rod poslušnosti protiv koga ti govoriš a koji proizilazi iz zajednice sa Bogom i Duha Svetoga koji stanuje u ljudskom srcu, nedostaje ti i Hrišćanske ozbiljnosti, etike govora i izražavanja, itd.

Prema tome, mene lično ne možeš obmanuti time što ćeš jednostavno reći "ja se 100% držim biblije, i imam Boga" jer ja sve ispitujem Duhom Svetom koji mi svedoči da li je nešto tako kako se tvrdi ili ne, a ti se moli Bogu iskreno pod uslovom da nisi potpuno zatvorio vrata svog srca i uma za Božanski uticaj, pa neka te on osvedoči.

Što se tiče izraza MORALNI zakon, ja ga neću više upotrebljavati da ne bih bio lično tebi na smetnji u tom pogledu.

Pozdrav i sve najbolje!

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Šardy, to je osnovna neistina koju si izrekao, ti se ne držiš biblije, već svojih tumačenja biblije.

Па, шта ти радиш сво ово време? Чије тумачење ти држиш? Да ли се икада запиташ? И, наравно, поред свих добронамерних постова "мисија" адвентиста неће престати, зато се и добро плаћа и то је оно што саблажњава хришћански свет. Али не може се ту много променити, само је важно да многи не наседну на то лукавство. Имају све ове постове и свако појединачно може да види шта је истина и ко је заступа, ко шири јереси и саблажњава људе, поготову вернике, што је и циљна група свих секти које су настајале за ових 2000 година.

Као што рекох, ово је више него заморно, а то је и циљ: да се одустане од писања, само да би се маркетинг наставио. Имате својих 5 минута и добро их искористите.

Лука, глава 17

1. А ученицима рече: Није могуће да не дођу саблазни; али тешко ономе с кога долазе;

2. Боље би му било да му се воденични камен обеси о врату, и да га баце у море, него да саблазни једног од ових малих.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Nemaš ni Boga jer je tvoje ponašanje na forumu to već pokazalo, i tvoj odnos prema drugima.
Ti u biti ne poznaješ biblijski tekst niti šta znači biti u zajednici sa Hristom, jer stvari koje ovde iznosiš su suprotne elementima koji proizilaze iz takve zajednice, a to su na prvom mestu bezuslovna ljubav, nežnost i saosećajnost, bratoljublje, koje su samo neki od rodova vere, potom rod poslušnosti protiv koga ti govoriš a koji proizilazi iz zajednice sa Bogom i Duha Svetoga koji stanuje u ljudskom srcu, nedostaje ti i Hrišćanske ozbiljnosti, etike govora i izražavanja, itd.

Prema tome, mene lično ne možeš obmanuti time što ćeš jednostavno reći "ja se 100% držim biblije, i imam Boga" jer ja sve ispitujem Duhom Svetom koji mi svedoči da li je nešto tako kako se tvrdi ili ne, a ti se moli Bogu iskreno pod uslovom da nisi potpuno zatvorio vrata svog srca i uma za Božanski uticaj, pa neka te on osvedoči.

Što se tiče izraza MORALNI zakon, ja ga neću više upotrebljavati da ne bih bio lično tebi na smetnji u tom pogledu.

Pozdrav i sve najbolje!

A ko je prvi počeo sa napadima ?
Da li mi koji osporavamo Adventizam ili Adventisti osporavatelje Adventizma ?
Koliko ljubavi su Adventisti pokazali prema svojim neistomišljenicima ?
A tumačenja Adventista nisu lična tumačenja ? Već Božanska ?

Te pričice pričaj drugima koji vas ne poznaju. Adventisti su jedni od najgorih vernika kada je u pitanju ljubav. Svako ko je bio u vašim Crkvama i napustio ih nosi taj utisak.
Isti je slučaj i sa forumima. Ko god je sa vama postirao video je i oseti tu vašu čuvenu ,,LJUBAV''.

Pa što bi ja pozivao 10 puta više ljude u vaše Crkve nego vi Adventisti ?
Upravo zato što vas poznajem, i znam da to ne možete sakriti, jer znam pod čijem ste vođstvom.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja nisam nikoga prvi napadao, to je lako proverljivo, vec sam samo odgovarao na ista pitanja koja ste bezbroj puta postavljali, napadajuci Adventiste na sva zvona, nazivajuci Elen White vesticom, bolesnikom, padavicarem, vracarom, itd.Sto se tice ostalog sto si izneo, sve si lazno predstavio da bi zaveo prisutne na forumu, ali kao sto sam napomenuo mene nisi prevario, i uvek ces od mene dobiti isti odgovor, jer ono sto iynosis su ciste insinuacije..

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Nema smisla da se i dalje prepucavate ko je koga napadao, jer to nije ni tema. To je ionako prošlost, koja je, istina, zapisana na ovim stranicama, pa prepustite drugima da sami to ocijene, ako ih interesuje; a vi se vratite doktrinarnim raspravama, ako ste u stanju na cicilizovan i uljudan način raspravljati o tome. A ja mislim da ste to u stanju.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Ja nisam nikoga prvi napadao, to je lako proverljivo, vec sam samo odgovarao na ista pitanja koja ste bezbroj puta postavljali, napadajuci Adventiste na sva zvona, nazivajuci Elen White vesticom, bolesnikom, padavicarem, vracarom, itd.Sto se tice ostalog sto si izneo, sve si lazno predstavio da bi zaveo prisutne na forumu, ali kao sto sam napomenuo mene nisi prevario, i uvek ces od mene dobiti isti odgovor, jer ono sto iynosis su ciste insinuacije..

Mi smo samo odgovarali na neistine adventa,pravite nas blesave! kad priznate bibliju a ne EGW,mi cemo vas podrzati bez ikakvih problema!sve dok budete tu vesticu drzali vise Hrista necemo vas podrzavati,kao ni Muslimane koji Muhameda stave vise Hrista.
'
Pozdrav od Gere.

Nema smisla da se i dalje prepucavate ko je koga napadao, jer to nije ni tema. To je ionako prošlost, koja je, istina, zapisana na ovim stranicama, pa prepustite drugima da sami to ocijene, ako ih interesuje; a vi se vratite doktrinarnim raspravama, ako ste u stanju na cicilizovan i uljudan način raspravljati o tome. A ja mislim da ste to u stanju.

Pa kako da se vratimo?zar nevidis koliko je otvoreno tema o suboti,nedelji itd,bolje da nikad nisi otvorio temu Adventiksti.Neznam kako je tebi ali meni je do plafona sve ovo,daj regulisi da se na jednoj temi raspravlja o adventima a ne na deset tema koje se svode na istom-
e sad brate jurka sta si posejao to i znji,to sto si posejao to ti je i izraslo.

Pzdrav od Gere.

Poslednja izmena od urednika:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
[WARNING]Zamolio bih sve koji pišu na ovom PF da malo povedu računa kada citiraju nečije postove da bi ih komentarisali, da ne citiraju cijeli post - nekada i od jedne stranice, da bi ispod toga napisali komentar od jedne rečenice. To nema nikakvog smisla, pogotovu ako se komentar postavlja odmah iza posta koji se citira, a još manje ima smisla citirati samog sebe, kao što neki rade. S druge strane, na taj način se nepotrebno troše resursi Foruma.[/WARNING]

Natrag