Član
- Učlanjen(a)
- 25.08.2010
- Poruka
- 2.919
Ovo su neozbiljne konstatacije.
I sam gospodin urednik Jurivaka je u nekom skorašnjem komentaru dao listu uvođenja pojedinih dogmi i učenja u crkvu i tamo je naveo kada je zvanično uvedena nedelja i počelo progonstvo onih koji poštuju Subotu.
Za Subotu se uvek znalo, i istoriji je uvek bilo Hrišćana koji su poštovali Boga držeći sve njegove zapovesti pa i četvrtu koja nalaže poštovanje subote kao dana odmora i slavljenja tvorca.
Ona nije proizvod Elen White niti bilo kog drugog čoveka, već jasna biblijska nauka, deo Božjeg večnog nepromenjivog zakona čija je važnost potvrđena u novom zavetu.
Kršenje i jedne zapovesti je pred Bogom greh.
"Jer koji sav zakon (deset zapovesti)odrzi a sagrijesi u jednome, kriv je za sve.Jer onaj koji je rekao: ne cini preljube, rekao je i: ne ubij. Ako dakle ne ucinis preljube a ubijes, postao si prestupnik zakona.
Tako govorite i tako tvorite kao oni koji ce zakonom slobode biti sudjeni" ( poslanica Jakovu 2. 10- 12 )
Ti možeš ove činjenice prihvatiti ili odbaciti, to je lična stvar svakog čoveka.
Ja se molim da je prihvatiš celim srcem i da ne budeš Bogoborac ka što si sada.
Стара прича, сецкање само онога што одговара за вашу потпору. Да видимо шта даље каже:
12. Тако говорите и тако творите као они који ће законом слободе бити суђени; 13. Јер ће ономе бити суд без милости који не чини милости; и хвали се милост на суду.
О чему апостол Јаков говори, о каквим то делима? О делима закона? Не и само не! Већ сам те поклопио са овом твојом манипулацијом и опет је понављаш. Дела закона и дела милости, тј. дела хришћанска нису једно те исто. Невереватно је колико постаје заморно вртети стално исто.
Јасно је да у првом делу (Лаодикеја "исекао") говори о Јеврејима и Мојсијевим заповестима, а онда се обраћа ХРИШЋАНИМА који имају закон слободе (што ви нисте још увек спознали шта је), а да ће им (нам) бити суђено по њему - ако се не чини милост (дела хришћанска о којима Јаков говори) онда нема милости на Дан суда. Веома једноставно, али адвентистички трикови издвајања неколико реченица или делова једне реченице су већ одавно познаница.