SUBOTA ! Dan za svetkovanje obavezan za Hrišćane ?

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Ovo su neozbiljne konstatacije.

I sam gospodin urednik Jurivaka je u nekom skorašnjem komentaru dao listu uvođenja pojedinih dogmi i učenja u crkvu i tamo je naveo kada je zvanično uvedena nedelja i počelo progonstvo onih koji poštuju Subotu.

Za Subotu se uvek znalo, i istoriji je uvek bilo Hrišćana koji su poštovali Boga držeći sve njegove zapovesti pa i četvrtu koja nalaže poštovanje subote kao dana odmora i slavljenja tvorca.
Ona nije proizvod Elen White niti bilo kog drugog čoveka, već jasna biblijska nauka, deo Božjeg večnog nepromenjivog zakona čija je važnost potvrđena u novom zavetu.
Kršenje i jedne zapovesti je pred Bogom greh.

"Jer koji sav zakon (deset zapovesti)odrzi a sagrijesi u jednome, kriv je za sve.Jer onaj koji je rekao: ne cini preljube, rekao je i: ne ubij. Ako dakle ne ucinis preljube a ubijes, postao si prestupnik zakona.
Tako govorite i tako tvorite kao oni koji ce zakonom slobode biti sudjeni" ( poslanica Jakovu 2. 10- 12 )

Ti možeš ove činjenice prihvatiti ili odbaciti, to je lična stvar svakog čoveka.

Ja se molim da je prihvatiš celim srcem i da ne budeš Bogoborac ka što si sada.

Стара прича, сецкање само онога што одговара за вашу потпору. Да видимо шта даље каже:

12. Тако говорите и тако творите као они који ће законом слободе бити суђени; 13. Јер ће ономе бити суд без милости који не чини милости; и хвали се милост на суду.

О чему апостол Јаков говори, о каквим то делима? О делима закона? Не и само не! Већ сам те поклопио са овом твојом манипулацијом и опет је понављаш. Дела закона и дела милости, тј. дела хришћанска нису једно те исто. Невереватно је колико постаје заморно вртети стално исто.

Јасно је да у првом делу (Лаодикеја "исекао") говори о Јеврејима и Мојсијевим заповестима, а онда се обраћа ХРИШЋАНИМА који имају закон слободе (што ви нисте још увек спознали шта је), а да ће им (нам) бити суђено по њему - ако се не чини милост (дела хришћанска о којима Јаков говори) онда нема милости на Дан суда. Веома једноставно, али адвентистички трикови издвајања неколико реченица или делова једне реченице су већ одавно познаница.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Bio sam u vatikanu, i nisam vidio gore mjesto do sada, sa svim onim kipovima okolo. Nista im ne vjerujem!
Rim je za razliku od Vatikana prelijep, istorijski grad.
Osim toga Isabeleta, ti nisi krstena onako kako je najavio Jovan Krstitelj (jahja, grob mu se nalazi u jednoj dzamiji, jedan od vjerovjesnika islama)

Po cemu zakljucujes dakle da muslimani nisu krsteni?

Već si mi jednom rekao da si bio u Vatikanu i da ti se nije svidjelo. Ja sam ti odgovorila da nema veze i da se ni meni ne bi svidjela Meka.:dtyste: Svakom njegovo, a Vatikan je središte Katoličke Crkve i važno je milijardi katolika.

Polovica svih kršćana u svijetu su katolici, dakle katolika je oko 1,1 milijardu stanovnika, protestanata 36,7 posto ili 800 milijuna, pravoslavaca 11,9 posto ili 260 milijuna, od kojih 105 milijuna u Rusiji, a ostali, među kojima mormoni i Jehovini svjedoci, čine preostalih 1,3 posto kršćana.

Haha, harry, jesi lud (ovo kažem od milja).
Ne zanima me Ivanovo krštenje, ja sam krštena u Ime Oca i Sina I Duha Svetoga i svoje krštenje živim u toj vjeri i pripadnosti Presvetom Trojstvu.

Muslimani se ne krštavaju, ne znam što porazumjevaš pod " krštenjem" muslimana.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Стара прича, сецкање само онога што одговара за вашу потпору. Да видимо шта даље каже:

12. Тако говорите и тако творите као они који ће законом слободе бити суђени; 13. Јер ће ономе бити суд без милости који не чини милости; и хвали се милост на суду.

О чему апостол Јаков говори, о каквим то делима? О делима закона? Не и само не! Већ сам те поклопио са овом твојом манипулацијом и опет је понављаш. Дела закона и дела милости, тј. дела хришћанска нису једно те исто. Невереватно је колико постаје заморно вртети стално исто.

Јасно је да у првом делу (Лаодикеја "исекао") говори о Јеврејима и Мојсијевим заповестима, а онда се обраћа ХРИШЋАНИМА који имају закон слободе (што ви нисте још увек спознали шта је), а да ће им (нам) бити суђено по њему - ако се не чини милост (дела хришћанска о којима Јаков говори) онда нема милости на Дан суда. Веома једноставно, али адвентистички трикови издвајања неколико реченица или делова једне реченице су већ одавно познаница.

U redu, neka prisutni sami prosude o kom zakonu se ovde radi, da li o zakonu milosti ili deset zapovesti, i neka obrate pažnju da tekst kaže "JER KOJI SAV ZAKON ODRŽI A SAGREŠI U JEDNOM" potom citirajući dve zapovesti iz moralnog zakona kao primer.

"Jer koji sav zakon (deset zapovesti)odrzi a sagrijesi u jednome, kriv je za sve.Jer onaj koji je rekao: ne cini preljube, rekao je i: ne ubij. Ako dakle ne ucinis preljube a ubijes, postao si prestupnik zakona.
Tako govorite i tako tvorite kao oni koji ce zakonom slobode biti sudjeni" ( poslanica Jakovu 2. 10- 12 )

Тада рече Бог све ове речи говорећи:

"Ја сам Господ Бог твој, који сам те извео из земље мисирске, из дома ропског.
Немој имати других богова уза ме.
Не гради себи лик резани нити какву слику од оног што је горе на небу, или доле на земљи, или у води, испод земље.
Немој им се клањати нити им служити, јер сам ја Господ Бог твој, Бог ревнитељ, који походим грехе отачке на синовима до трећег и до четвртог кољена, оних који мрзе на мене;
А чиним милост на хиљадама оних који ме љубе и чувају заповести моје.
Не узимај узалуд име Господа Бога свог; јер неће пред Господом бити прав ко узме име Његово узалуд.
Сећај се дана од одмора да га светкујеш.
Шест дана ради, и свршуј све послове своје.
А седми је дан одмор Господу Богу твом; тада немој радити ниједан посао, ни ти, ни син твој, ни кћи твоја, ни слуга твој, ни слушкиња твоја, ни живинче твоје, ни странац који је међу вратима твојим.
Јер је за шест дана створио Господ небо и земљу, море и шта је год у њима; а у седми дан почину; зато је благословио Господ дан од одмора и посветио га.
Поштуј оца свог и матер своју, да ти се продуже дани на земљи, коју ти да Господ Бог твој.
Не убиј.
Не чини прељубе.
Не кради.
Не сведочи лажно на ближњег свог.
Не пожели кућу ближњег свог, не пожели жену ближњег свог, ни слугу његовог, ни слушкињу његову, ни вола његовог, ни магарца његовог, нити ишта што је ближњег твог" ( 2 Mojsijeva 20 poglavlje )

Milost o kojoj govori apostol Pavle je pricip koji će biti osnova suđenja, ali i o licemerstvu onih koji će se na sudu pozivati na tu milost Božju a sami je nisu pokazivali u svom životu.
Milost će biti pokazana prema onima koji su u svom životu izgradili karakter sličan Hristovom poslušnošću Božjim zapovestima.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Već si mi jednom rekao da si bio u Vatikanu i da ti se nije svidjelo. Ja sam ti odgovorila da nema veze i da se ni meni ne bi svidjela Meka.:dtyste: Svakom njegovo, a Vatikan je središte Katoličke Crkve i važno je milijardi katolika.

Polovica svih kršćana u svijetu su katolici, dakle katolika je oko 1,1 milijardu stanovnika, protestanata 36,7 posto ili 800 milijuna, pravoslavaca 11,9 posto ili 260 milijuna, od kojih 105 milijuna u Rusiji, a ostali, među kojima mormoni i Jehovini svjedoci, čine preostalih 1,3 posto kršćana.

Ne zanima me Ivanovo krštenje, ja sam krštena u Ime Oca i Sina I Duha Svetoga i svoje krštenje živim u toj vjeri i pripadnosti Presvetom Trojstvu.

OK, meni je zaista sablasno, oni kipovi na vrhovima stubova, ljudi koji okolo hode, neki se mole, puni "svetackog odsustva duhom"....
Ali u pravu si: meni se ne mora svidjati.
Mene ne zanima broj vjernika, zanima me samo da li slijede Istinu, da li su sposobni priznati Istinu, ako je ne slijede meni nije vazno ni kako se zovu ni koliko ih ima.

OK, tvoje je onda krstenje koje je propisala Crkva.

Ivan Krstitelj ili Jovan Krstitelj se naziva takodje i Ivan Baptista.

Krstenje nema nikave veze s krastom! U tome je zabluda zabludjelih.

Baptista znaci: onaj koji uranja pod vodu.

Uranja s razlogom, da bi se covjeku opralo tijelo i simbolicki oprali grijesi, da bi se cist povratio Bogu Jedinome. Nije li tako?
Jeste.

E, vidis. Na arapskom je Ivan (Jovan) = Jahja.

Uranjanje tijela pod vodu, ili pranje cijelog tijela (da ne ostane suho koliko vrh od igle) s ciljem da se tjelesno cist i simbolicki duhovno cist moze obracati direktno Bogu (ili se tijelo sprema za sahranu), naziva se gusul (gasul).

Pa bi se iuslamskim rijecnikom nazvao Jahja Gusuldzija - sto ima isto znacenje i isti cilj tog rituala!

Muslimanima je propisano da ne smiju necisti ici na molitvu, odnosno klanjati cak i kad su sami.

Sto ce reci da ce svaki put iznova biti "krsteni" (gusuljni) kada se god oneciste, i da ce uvijek cisti stati pred Boga.

Gusul se cini u Ime Boga!

Abdest je nesto drugo, to je djelimicno rizulano pranje ruku, lica, usta, nosa, kose, vrata i stopala, svaki put prije molitve ukoliko je doslo do manjeg oneciscenja.

Muslimani ne smiju klanjati kada Sunce izlazi (dok lopta krene iza horizonta i dok se ne odvoji) u podne, kada je sunce na sredini neba, i kada sunce zalazi, sve od trenutka kad sunceva lopta dodirne horizont i dok ne nestane iza horizonta.

Tako da oni koji misle da se muslimani klanjaju suncu ili mjesecu mogu spoznati da su u teskoj zabludi: muslimani se mole jedino Bogu Jedinome, Allahu, Koji je sve stvorio: sve sto vidimo i sto ne vidimo. Koji je ljudima slao Upute u Tori, Pslamima, Jevandjelju i Kur'anu i drugim konjigama koje rastavljaju istinu od neistine (na primjer, matematika za 1. osnovne ako u njoj nema gresaka itd)

Laokideja

Не гради себи лик резани нити какву слику од оног што је горе на небу, или доле на земљи, или у води, испод земље.
Немој им се клањати нити им служити, јер сам ја Господ Бог твој, Бог ревнитељ, који походим грехе отачке на синовима до трећег и до четвртог кољена, оних који мрзе на мене;
Не узимај узалуд име Господа Бога свог; јер неће пред Господом бити прав ко узме име Његово узалуд...."

Zasto se ljudi ne pridrzavaju ovog jednostavnog "recepta" nego smrtno grijese izmisljajuci trojstva i nove bogove (napr. Isus)?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901

neče moči
vatikan je prijesto zvijeri, nikakvo središte ni kršćana ni katolika
da pravih katolika ima toliko, Isus bi odavno došao, jer bi ti ljudi obavijestili cijeli svijet o istini pa b ina temelju toga i svi ljudi odlučili kome če služiti
istini ili laži
nemoj ti lažno gurati taj vatikan kao središte

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
vidiš sada si upravo zaradila ban
nazivati čovjeka sotonom, vrijeđati
nema smisla, mislim znam da nemaš argumente za to što pišeš nikakve
ali ja jesam za to da te se udalji
bez beda ali nazivati me sotonom nema smisla
pokaži ovdje ljudima ko stoji iza tebe, čijim duhom si ispunjena
baj baj

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Treba pogledati CEO KONTEKST Biblije, gde jasno i glasno stoi da je SUBOTA data samo Jevrejima, i da za neobrezane Hrićane ona nikada nije važila a i neće !

Pa zar toliki teološki fakulteti, toliki sveti oci, velikani vere, mučenici......2.000 godina to nisu otkrili, nego im je trebala otkriti jedna bolesno ambiciozna žena (a i fizički bolesna, zbog povrede glave) sa 3 razreda osnovne škole koja se obogatila svojim prevarama, DA IM OTKRIJE
!!!

Meni je SUBOTA savršeno jasna, ali mi nešto drugo nije jasno:
Kakvi su ljudi, njihovi mozgovi, razmišljanja, naravi kada su mogli nasesti na jedan ovako JEFTIN I BOLESNI TRIK
?
Da niko to drugi nije video do EGW !
I odgovor Laodikeje:
Ovo su neozbiljne konstatacije.

I sam gospodin urednik Jurivaka je u nekom skorašnjem komentaru dao listu uvođenja pojedinih dogmi i učenja u crkvu i tamo je naveo kada je zvanično uvedena nedelja i počelo progonstvo onih koji poštuju Subotu.
[FONT=&amp]Pa za jednog SUBOTARA, sasvim razumljivo, da će ovako konstatovati usled nedostatka BIBLIJSKIH ARGUMENATA.
A za ostale ne. Pogledaj postove drugih, zašto i oni nisu zaključili da je NEOZBILJNA KONSTATACIJA.[/FONT]

[FONT=&amp]I sam DIVNI, NAJLEPŠI na Svetu, a takođe i NAJJAČI, i PAMETNIJI od Ajštajna i NAJDOBRIJI urednik na Svetu, a i šire, naš CENJENI GOSPODIN Jurivaka nije SUBOTAR, i ne podržava da je subota obavezan dan za svetkovanje kada su u pitanju Hrišćani [/FONT][FONT=&amp]![/FONT]

Za Subotu se uvek znalo, i istoriji je uvek bilo Hrišćana koji su poštovali Boga držeći sve njegove zapovesti pa i četvrtu koja nalaže poštovanje subote kao dana odmora i slavljenja tvorca.
Ona nije proizvod Elen White niti bilo kog drugog čoveka, već jasna biblijska nauka, deo Božjeg večnog nepromenjivog zakona čija je važnost potvrđena u novom zavetu.
Kršenje i jedne zapovesti je pred Bogom greh.
[FONT=&amp]Subota je uvek data samo Jevrejima, i samo su je oni držali, i sami Jevreji to danas kažu- A i imamo gomilu stihova koji to potvđuju.[/FONT]

[FONT=&amp]Pismo kaže da se Bibliji ništa ne sme dodati, ni oduzeti ![/FONT]
[FONT=&amp]Ali to Adventistima je džabe govoriti [/FONT][FONT=&amp]![/FONT] ([FONT=&amp]"Jer koji sav [/FONT][FONT=&amp]zakon[/FONT][FONT=&amp](deset zapovesti)[/FONT])

Ti možeš ove činjenice prihvatiti ili odbaciti, to je lična stvar svakog čoveka.

Ja se molim da je prihvatiš celim srcem i da ne budeš Bogoborac ka što si sada.
[FONT=&amp]Samo ljudi koji su zaslepljeni ljudskim (ženskim) naukama ne vidi stihovi koji nam eksplicitno govore da SUBOTA i Mojsijev zakon više ne važe za Hrišćane. Da je ZAKON BIO DO HRISTA, a od tada ide samo VERA, NADA I LJUBAV.[/FONT]
[FONT=&amp]Ipak je neverovatno šta sekta napravi od ljudskog mozga ![/FONT]
[FONT=&amp]Dugo sam razmišljao zašto u Bibliji postoi preko 100 stihova koji govore da je Stari Zavet ispunjen i da on više ne važi za Hrišćane. Zar nije dovoljno bilo da postoji 2-3 stiha i gotovo.[/FONT]

[FONT=&amp]Međutim Adventisti su mi otvorili oči. Bog je to unapred znao da i pored 100 i kusur stihova koje je on veoma jasno znao da se Adventisti zbog DESETKA, nikada neće odreći SUBOTE.[/FONT]
[FONT=&amp]Ako ih u Svetu ima 25 miliona, nek su pola deca i neuzaposleni, a nisu. Nek je DESETAK po 100 €, to je već 1,3 [/FONT]
[FONT=&amp]milijarde evra mesečno ![/FONT]
[FONT=&amp]Gde su prilozi i ostavštine, koje čine barem polivinu DESETKA.[/FONT]
[FONT=&amp]To je mašinerija za novac, a ne za spasenje.[/FONT]
[FONT=&amp]Evo vam samo 1/5 stihova od svih nogućih koji EKSPLICITNO govore da zakon više ne važi za Hrišćane:[/FONT]

[FONT=&amp]Лука 16:[/FONT][FONT=&amp]16[/FONT][FONT=&amp] Закон и пророци су до Јована[/FONT][FONT=&amp]; одселе се царство Божије проповеда јеванђељем, и сваки наваљује да уђе у њега.[/FONT]

[FONT=&amp]Јован[/FONT][FONT=&amp] 1,17[/FONT][FONT=&amp] Јер се закон (Stari Zavjet) даде преко Мојсија, а благодат и истина постаде од Исуса Христа.[/FONT]

[FONT=&amp]Римљ.[/FONT][FONT=&amp]6:[/FONT][FONT=&amp]14[/FONT][FONT=&amp] Јер грех неће вама овладати, јер нисте под законом него под благодаћу.[/FONT]

[FONT=&amp]Дела 13:[/FONT][SUP][FONT=&amp] 39[/FONT][/SUP][FONT=&amp] И од свега, од чега се не могосте оправдати у закону Мојсијевом, оправдаће се у Њему сваки који верује.[/FONT]

[FONT=&amp]Римљ. 8:[/FONT][SUP][FONT=&amp]
1 [/FONT]
[/SUP]
[FONT=&amp]Никаква, дакле, сад нема осуђења онима који су у Христу Исусу и не ходе по телу него по Духу[/FONT][FONT=&amp].[/FONT]
[SUP][FONT=&amp]2[/FONT][/SUP][FONT=&amp]Јер закон Духа који оживљава[/FONT][FONT=&amp] у Христу Исусу, [/FONT][FONT=&amp]опростио ме је од закона греховног и смрти[/FONT][FONT=&amp].[/FONT]
[SUP][FONT=&amp]3[/FONT][/SUP][FONT=&amp] Јер што закону беше немогуће, јер беше ослабљен телом, посла Бог сина свог у обличју тела греховног, и за грех осуди грех у телу,[/FONT]
[SUP][FONT=&amp]4[/FONT][/SUP][FONT=&amp]Да се правда закона испуни у нама који не живимо по телу него по духу[/FONT][FONT=&amp];[/FONT]
[SUP][FONT=&amp]5[/FONT][/SUP][FONT=&amp]Јер који[/FONT][FONT=&amp] су по телу телесно мисле, а који су по духу духовно мисле[/FONT][FONT=&amp].[/FONT]
[SUP][FONT=&amp]6[/FONT][/SUP][FONT=&amp] Јер телесно мудровање смрт је, а духовно мудровање живот је и мир.[/FONT]
[SUP][FONT=&amp]7[/FONT][/SUP][FONT=&amp] Јер телесно мудровање непријатељство је Богу, јер се не покорава закону Божијем нити може.[/FONT]
[SUP][FONT=&amp]8[/FONT][/SUP][FONT=&amp] А који су у телу не могу Богу угодити.[/FONT]
[SUP][FONT=&amp]9[/FONT][/SUP][FONT=&amp] А ви нисте у телу него у духу; јер Дух Божји у вама живи. А ако ко нема Дух Христов, он није Његов.[/FONT]
[SUP][FONT=&amp]10[/FONT][/SUP][FONT=&amp] А ако је Христос у вама, онда је тело мртво греха ради а дух жив правде ради.[/FONT]

[FONT=&amp]Римљ. 10:[/FONT]
[SUP][FONT=&amp]4[/FONT][/SUP][FONT=&amp]Јер је Христос свршетак закона[/FONT][FONT=&amp]: који Га год верује оправдан је.[/FONT]
[SUP][FONT=&amp]5[/FONT][/SUP][FONT=&amp] Јер Мојсије пише за правду која је од закона: Који човек тако чини живеће у том.[/FONT]
[SUP][FONT=&amp]11[/FONT][/SUP][FONT=&amp] Јер писмо говори: Који Га год верује неће се постидети.[/FONT]
[SUP][FONT=&amp]12[/FONT][/SUP][FONT=&amp] Јер нема разлике међу Јеврејином и Грком: јер је Он Бог свих, и богат за све који Га призивају.[/FONT]
[SUP][FONT=&amp]13[/FONT][/SUP][FONT=&amp]Јер који год призове име Господње спашће се.[/FONT]

[FONT=&amp]Галатима 3 :
[/FONT]
[SUP][FONT=&amp]24[/FONT][/SUP][FONT=&amp]Тако нам закон би чувар[/FONT][FONT=&amp] до Христа[/FONT][FONT=&amp], да се вером оправдамо.
[/FONT]
[SUP][FONT=&amp]25[/FONT][/SUP][FONT=&amp]А кад дође вера, већ нисмо под чуваром[/FONT][FONT=&amp].
[/FONT]
[SUP][FONT=&amp]26[/FONT][/SUP][FONT=&amp]Јер сте ви сви синови Божји вером Христа Исуса;
[/FONT]
[SUP][FONT=&amp]27[/FONT][/SUP][FONT=&amp] Jер који се год у Христа крстисте, у Христа се обукосте.
[/FONT]
[SUP][FONT=&amp]28[/FONT][/SUP][FONT=&amp]Нема ту Јеврејина ни Грка, нема роба ни господара, нема мушког рода ни женског; јер сте ви сви једно у Христу Исусу.[/FONT]

[FONT=&amp]Коринћанима 3:[/FONT]
[SUP][FONT=&amp]1[/FONT][/SUP][FONT=&amp] Почињемо ли се опет сами хвалити вама? Или требамо као неки препоручене посланице на вас или од вас?[/FONT]
[SUP][FONT=&amp]2[/FONT][/SUP][FONT=&amp] Јер сте ви наша посланица написана у срцима нашим, коју познају и читају сви људи;[/FONT]
[SUP][FONT=&amp]3[/FONT][/SUP][FONT=&amp] Који сте се показали да сте посланица Христова, коју смо ми служећи написали не мастилом него Духом Бога Живога, не на каменим даскама него на месним даскама срца.[/FONT]
[SUP][FONT=&amp]4[/FONT][/SUP][FONT=&amp] А такво поуздање имамо кроз Христа у Бога,[/FONT]
[SUP][FONT=&amp]5[/FONT][/SUP][FONT=&amp] Не да смо врсни од себе помислити шта, као од себе, него је наша врсноћа од Бога;[/FONT]
[SUP][FONT=&amp]6[/FONT][/SUP][FONT=&amp]Који и учини нас врсним да будемо слуге новом завету, не по слову него по духу; јер слово убија, а дух оживљује[/FONT][FONT=&amp].[/FONT]
[SUP][FONT=&amp]7[/FONT][/SUP][FONT=&amp] Ако ли служба смрти која је у камењу изрезана словима, би у слави да синови Израиљеви не могоше погледати на лице Мојсијево од славе лица његовог која престаје:[/FONT]
[SUP][FONT=&amp]8[/FONT][/SUP][FONT=&amp] А камоли неће много већма служба духа бити у слави?[/FONT]
[SUP][FONT=&amp]9[/FONT][/SUP][FONT=&amp] Јер кад је служба осуђења слава, много већма изобилује служба правде у слави.[/FONT]
[SUP][FONT=&amp]10[/FONT][/SUP][FONT=&amp] Јер и није славно што се прослави с ове стране према превеликој слави.[/FONT]
[SUP][FONT=&amp]11[/FONT][/SUP][FONT=&amp]Јер кад је славно оно што престаје, много ће већма бити у слави оно што остаје[/FONT][FONT=&amp].[/FONT]
[SUP][FONT=&amp]12[/FONT][/SUP][FONT=&amp] Имајући дакле такву наду с великом слободом радимо;[/FONT]
[SUP][FONT=&amp]13[/FONT][/SUP][FONT=&amp] И не као што Мојсије меташе покривало на лице своје, да не би могли синови Израиљеви гледати свршетак онога што престаје.[/FONT]
[SUP][FONT=&amp]14[/FONT][/SUP][FONT=&amp] Но заслепише помисли њихове; јер до самог овог дана стоји оно покривало неоткривено у читању старог завета, јер [/FONT][FONT=&amp]у Христу престаје[/FONT][FONT=&amp].[/FONT]
[SUP][FONT=&amp]15[/FONT][/SUP][FONT=&amp] Него до данас кад се чита Мојсије, покривало на срцу њиховом стоји.[/FONT]
[SUP][FONT=&amp]16[/FONT][/SUP][FONT=&amp] А кад се обрате ка Господу, узеће се покривало.[/FONT]
[SUP][FONT=&amp]17[/FONT][/SUP][FONT=&amp]А Господ је Дух: а где је Дух онде је слобода.[/FONT]
[SUP][FONT=&amp]18[/FONT][/SUP][FONT=&amp] Ми пак сви који откривеним лицем гледамо славу Господњу, преображавамо се у оно исто обличје из славе у славу, као од Господњег Духа.[/FONT]

[FONT=&amp]2.[/FONT][FONT=&amp]Коринћ. [/FONT][FONT=&amp]5:17[/FONT][FONT=&amp] Зато, ако је ко у Христу, нова је твар: старо прође, гле, све ново постаде.[/FONT]

[FONT=&amp]Ефежанима 2:[/FONT]
[SUP][FONT=&amp]12[/FONT][/SUP][FONT=&amp] Да бејасте у оно време без Христа, одвојени од друштва Израиљевог, и без дела у заветима обећања, наду не имајући, и безбожни на свету:[/FONT]
[SUP][FONT=&amp]13[/FONT][/SUP][FONT=&amp] А сад у Христу Исусу, ви који сте некада били далеко, близу постадосте крвљу Христовом.[/FONT]
[SUP][FONT=&amp]14[/FONT][/SUP][FONT=&amp] Јер је Он мир наш, који обоје састави у једно, и развали плот који је растављао, непријатељство, телом својим,[/FONT]
[SUP][FONT=&amp]15[/FONT][/SUP][FONT=&amp] Закон заповести наукама укинувши; да из обога начини собом једног новог човека, чинећи мир;[/FONT]
[FONT=&amp]Jevrej[/FONT][FONT=&amp]i[/FONT][FONT=&amp] 8:13[/FONT][FONT=&amp]
Rekavši[/FONT]
[FONT=&amp] » [/FONT][FONT=&amp]novi savez[/FONT][FONT=&amp]«[/FONT][FONT=&amp], [/FONT][FONT=&amp]onaj prvi je proglasio zastarelim. A ono što zastareva i oveštava, nije daleko od nestanka.[/FONT]

Ali džabe sve ovo. Ipak onih 2-3 MILIJARDE evra mesečno su PARE ! I to MNOGO PARA.

A ovo što Šardi postira ne vredi ni 2 CENTA !

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Не узимај узалуд име Господа Бога свог; јер неће пред Господом бити прав ко узме име Његово узалуд...."

Zasto se ljudi ne pridrzavaju ovog jednostavnog "recepta" nego smrtno grijese izmisljajuci trojstva i nove bogove (napr. Isus)?

Zato što je Bog zajednica tri Božanskih ličnosti.

Ovaj tekst "Ја сам Господ Бог твој, u Hebrejskom jeziku glasi "ANOKI JAHWE ELOHIM"

Ovde se pominju dva imena kojim Bog prikazuje svoju ličnost JAHWE i ELOHIM.

Ime Elohim upravo označava množinu, što aludira na više ličnosti.

Za Šardya.

Na sve ti je ovo već odgovoreno, na sve stihove koje si postavio a koje si namerno izvadio iz konteksta i predstavio ih svojom ličnom interpretacijom.

Pogledaj istoriju i videćeš da je istina da je uvek bilo poštovalaca subote..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
[FONT=&amp]Subota je uvek data samo Jevrejima, i samo su je oni držali[/FONT]

interesantno a židovi su išli u 70g. ropstvo u babilon jer su obeščastili subote
pa slabo su onda držali do nje, zar ne
oni su trebali držati subotu i biti primjer svim narodima
ali to je bio narod tvrde šije i brzo su zaboravili na Boga

Natrag