SUBOTA ! Dan za svetkovanje obavezan za Hrišćane ?

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901

Muslimanima NIJE dana milost - jer nisu ni kršteni - da bi razumjeli tajne, bilo da se radi o utjelovljenju Sina Božjega ili tajni Presvetog Trojstvu. Zato se od njih niti ne očekuje. Imamo istog Boga, ali nam je sasvim različit pristup (i antropološki i teološki), o mentalitetu da ne govorim.
Druge kršćanske zajednice, da ne kažem sekte, sa svojim devijacijama su pale u grijeh idolopoklonstva, tj. sebe su stavili u prvi plan, a Krista potisnuli u stranu. Svojim ljudskim razmišljanjem i "proroštvima" zavode neuke u vjeri i zato predstavljaju opasnost. Pada mi na pamet jedan primjer koji sam nekad pročitala.
Naime, neki vođa jedne protestanske zajednice u SAD-u, koji je inače slovio za odličnog propovjednika pozvan je da riješi sukob u svojoj zajednici. On je računao na svoj autoritet i vještinu govora, ali nakon silnih rasprava zajednica je ostala nesložna. Nekolicina se pozivala na Bibliju i tada se "slavnom" propovjedniku u bijesu zalomile riječi: Čitav problem je što vi gledate na Bibliju, a ne na mene!
Eto, to je slika današnjih religioznih pokreta po kojima samozvane vođe naučavaju narod o Bogu.

milost je dana svim ljudima, dakle opet lažno svjdočiš, javno
i muslimani su ljudi i imaju podjednaka prava za čuti istinu o Bogu vrijednosti neprolaznosti Božjeg Zakona, i odlučiti kojim putem če dalje
neznam zašto govoriš protiv njih, nemaš razloga za to
zašto ne govoriš protiv propovjednika crkve koja sexualno zlostavlja, maloljetne djevojčice i dječake
zašto , jer nesmiješ
koliko stotina miliona dolara godišnje se isplačuje odštete od strane crkve čiji propovjednici kao žive, propovijedaju kršćanstvo
ako to nije sramota šta onda je :???:

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Hipoteza o krstenju ti pada u vodu. Ja sam krsten i kakve to veze ima?

Nista meni ne pada u vodu, nego tebi. Tvoje krštenje koje kao sjeme trune u tebi. Ti si ateist i tvoj problem je drugačije naravi. Eh, da, pronašla sam jedan interesantan test o tipovima ateista, ali morala bih ga prevesti. A bilo bi dobro da se vi ateisti u njemu pronađete, tj. koji je prvi i glavni razlog vašeg ateizma, onda bi vam bilo jasnije.

Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
Sunday (suncav dan) - nedelja - Dan obozavanja boga-sunca. Kojege je uveo Konstantin, prvosvestenik boga-sunca.

Ajde bre Mesecaru nemoj ga tupis a sta je ovo???pa i ludaci znaju kome se muslimani klanjaju (Bogu meseca od tuda i simbol polu meseca na dzamijama, a u stvari to je azazel-djavol)

quote_icon.png
Prvobitno napisao harrybonnot
Jednako kao sto su hriscanima oci zatvorene da vide da je Kur'an i njihova Sveta Knjiga!

Zidovi nisu prihvatili Isusa, hriscani nisu prihvatili Muhammeda a.s.

Komnetar nije potreban.

A jel nama su hriscanima oci zatvorene? e pa ajd da vidimo:

5724870.png
dali ti je poznata zvezda -pentagram i (POLU MESEC)

DA VIDIMO STA KAZED bIBLIJA -TORA O TOME?

5 Moj 4
19 I da ne bi podigavši oči svoje k nebu i videvši sunce i mesec i zvezde, svu vojsku nebesku, prevario se i klanjao im se i služio im; jer ih Gospod Bog tvoj dade svim narodima pod celim nebom;

5 Moj 17)
3 I otide te služi drugim bogovima i klanja im se, ili suncu ili mesecu ili čemu god iz vojske nebeske, što nisam zapovedio,

PITANJE STA CE MESEC I ZVEZDA NA DJAMIJAMA,ZASTAVAMA ISLAMA?????

PA SAD TI VIDI KO JE SLEP!!!

POSDRAV OD GERE.

Izmeni post Odgovor Odgovor sa citatom Prijavi Post

user-offline_new.png
mrsavkic

11.png
Član odJul 2010
Postova 228
Dodatne Informacije

icon1.png
05-01-2013 12:07

quote_icon.png
Prvobitno napisao Jurivaka
mrsavkicu, zabranjeno je upotrebljavati ovakva slova (ALL CAPS) kod pisanja postova. Pročitaj Pravilniik Foruma!

problem sa mašinom. potrudiću se. mir tebi.

quote_icon.png
Prvobitno napisao gerakules2

5724870.png

5 Moj 4
19 I da ne bi podigavši oči svoje k nebu i videvši sunce i mesec i zvezde, svu vojsku nebesku, prevario se i klanjao im se i služio im; jer ih Gospod Bog tvoj dade svim narodima pod celim nebom;

5 Moj 17)
3 I otide te služi drugim bogovima i klanja im se, ili suncu ili mesecu ili čemu god iz vojske nebeske, što nisam zapovedio,

POSDRAV OD GERE.

treba razmotriti ovo svakako!​

Poslednji izmenio Jurivaka; 05-01-2013 u 12:18. Razlog: Isti autor i tema​

Odgovor Odgovor sa citatom Prijavi Post

Ukloni svoje hvala
Zahvalili se:

user-offline_new.png
harrybonnot

59.png
Član odJan 2011
Postova 1.195
Dodatne Informacije

icon1.png
06-01-2013 12:30

quote_icon.png
Prvobitno napisao gerakules2

5724870.png

5 Moj 4

5 Moj 17)

POSDRAV OD GERE.

Muslimani se ne klanjaju ni Suncu ni Mjesecu niti im sluze na bilo koji nacin!

Iskreno, ne znam znacenje polumjeseca kao simbola(mozda je to simbol naziva plodnog dijela Zemlje i na kojem zive pretezno muslimani?), inace ne vjerujem u simbole i nista mi ne znace. kao ni necije lazi o tome sta ko vjeruje, jer valjda oni koji vjeruju znaju sta vjeruju.

Izvor Kuiran i biblija!!!!!​

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Nista meni ne pada u vodu, nego tebi. Tvoje krštenje koje kao sjeme trune u tebi. Ti si ateist i tvoj problem je drugačije naravi. Eh, da, pronašla sam jedan interesantan test o tipovima ateista, ali morala bih ga prevesti. A bilo bi dobro da se vi ateisti u njemu pronađete, tj. koji je prvi i glavni razlog vašeg ateizma, onda bi vam bilo jasnije.

Ako je na engleskom ne moras da prevodis. I kad si vec tako pametna koji sam ja tip ateiste i koji mi je glavni razlog sto sam ateista?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Treba pogledati CEO KONTEKST Biblije, gde jasno i glasno stoi da je SUBOTA data samo Jevrejima, i da za neobrezane Hrićane ona nikada nije važila a i neće !

Pa zar toliki teološki fakulteti, toliki sveti oci, velikani vere, mučenici......2.000 godina to nisu otkrili, nego im je trebala otkriti jedna bolesno ambiciozna žena (a i fizički bolesna, zbog povrede glave) sa 3 razreda osnovne škole koja se obogatila svojim prevarama, DA IM OTKRIJE
!!!

Meni je SUBOTA savršeno jasna, ali mi nešto drugo nije jasno:
Kakvi su ljudi, njihovi mozgovi, razmišljanja, naravi kada su mogli nasesti na jedan ovako JEFTIN I BOLESNI TRIK
?
Da niko to drugi nije video do EGW !

Ovo su neozbiljne konstatacije.

I sam gospodin urednik Jurivaka je u nekom skorašnjem komentaru dao listu uvođenja pojedinih dogmi i učenja u crkvu i tamo je naveo kada je zvanično uvedena nedelja i počelo progonstvo onih koji poštuju Subotu.

Za Subotu se uvek znalo, i istoriji je uvek bilo Hrišćana koji su poštovali Boga držeći sve njegove zapovesti pa i četvrtu koja nalaže poštovanje subote kao dana odmora i slavljenja tvorca.
Ona nije proizvod Elen White niti bilo kog drugog čoveka, već jasna biblijska nauka, deo Božjeg večnog nepromenjivog zakona čija je važnost potvrđena u novom zavetu.
Kršenje i jedne zapovesti je pred Bogom greh.

"Jer koji sav zakon (deset zapovesti) odrzi a sagrijesi u jednome, kriv je za sve.Jer onaj koji je rekao: ne cini preljube, rekao je i: ne ubij. Ako dakle ne ucinis preljube a ubijes, postao si prestupnik zakona.
Tako govorite i tako tvorite kao oni koji ce zakonom slobode biti sudjeni" ( poslanica Jakovu 2. 10- 12 )

Ti možeš ove činjenice prihvatiti ili odbaciti, to je lična stvar svakog čoveka.

Ja se molim da je prihvatiš celim srcem i da ne budeš Bogoborac ka što si sada.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Ako je na engleskom ne moras da prevodis. I kad si vec tako pametna koji sam ja tip ateiste i koji mi je glavni razlog sto sam ateista?

Autor studije je jedan Španjolac.
Ma, svi se vi vadite na razum,
:) ono kao zdrav razum mi kaže: nema Boga...A-ha.
Kad uhvatim malo vremena, vratit ću se temi ateizma i to priložiti, jer vidiš i sam da smo sada okupirani s uljezima.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Autor studije je jedan Španjolac.
Ma, svi se vi vadite na razum,
:) ono kao zdrav razum mi kaže: nema Boga...A-ha.
Kad uhvatim malo vremena, vratit ću se temi ateizma i to priložiti, jer vidiš i sam da smo sada okupirani s uljezima.

Bio sam u vatikanu,m i nisam vidio gore mjesto do sada, sa svim onim kipovima okolo. Nista im ne vjerujem!

Rim je za razliku od Vatikana prelijep, istorijski grad.

Osim toga Isabeleta, ti nisi krstena onako kako je najavio Jovan Krstitelj (jahja, grob mu se nalazi u jednoj dzamiji, jedan od vjerovjesnika islama)

Po cemu zakljucujes dakle da muslimani nisu krsteni?

VANHELSING G Izvioni, ali ti pojma nemas, ti si obuzet mrznjom i neznanjem.

Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
Ovo su neozbiljne konstatacije.

I sam gospodin urednik Jurivaka je u nekom skorašnjem komentaru dao listu uvođenja pojedinih dogmi i učenja u crkvu i tamo je naveo kada je zvanično uvedena nedelja i počelo progonstvo onih koji poštuju Subotu.

Za Subotu se uvek znalo, i istoriji je uvek bilo Hrišćana koji su poštovali Boga držeći sve njegove zapovesti pa i četvrtu koja nalaže poštovanje subote kao dana odmora i slavljenja tvorca.
Ona nije proizvod Elen White niti bilo kog drugog čoveka, već jasna biblijska nauka, deo Božjeg večnog nepromenjivog zakona čija je važnost potvrđena u novom zavetu.
Kršenje i jedne zapovesti je pred Bogom greh.

"Jer koji sav zakon (deset zapovesti)odrzi a sagrijesi u jednome, kriv je za sve.Jer onaj koji je rekao: ne cini preljube, rekao je i: ne ubij. Ako dakle ne ucinis preljube a ubijes, postao si prestupnik zakona.
Tako govorite i tako tvorite kao oni koji ce zakonom slobode biti sudjeni" ( poslanica Jakovu 2. 10- 12 )

Ti možeš ove činjenice prihvatiti ili odbaciti, to je lična stvar svakog čoveka.

Ja se molim da je prihvatiš celim srcem i da ne budeš Bogoborac ka što si sada.

Brtatko zasto si proignorisao post [h=2]#120[/h]
ma nemas bre sanse kad su u pitalju orginalni zapisi Tore- biblije.naveo sam izvor neka svako proveri!!!

Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
Bio sam u vatikanu,m i nisam vidio gore mjesto do sada, sa svim onim kipovima okolo. Nista im ne vjerujem!

Rim je za razliku od Vatikana prelijep, istorijski grad.

Osim toga Isabeleta, ti nisi krstena onako kako je najavio Jovan Krstitelj (jahja, grob mu se nalazi u jednoj dzamiji, jedan od vjerovjesnika islama)

Po cemu zakljucujes dakle da muslimani nisu krsteni?

VANHELSING G Izvioni, ali ti pojma nemas, ti si obuzet mrznjom i neznanjem.
Ma nemoj! ti malo bolje OBRATI PAZNU STA TI OVDE PISES,JA SAM TAKODJE BIO U MEKI I MOGU TI RECI DA SAMO LUDACI PRINOSE ZRTVU BOGU MESECA,SLAVE LAZNOG PROROKA KOJI NIKAD NIKOG NIJE ISCELIO,CUDESA PRAVIO I NIJEDNO PROROCANSTVO SE NJEGOVO NIJE ISPUNOLO,KAO I KOD EGW! A BLAGODARECI NJEMU POBILI SU NA HILJADE HRISCANA U OSMANSKOJ IMPERIJI.PO SRBIJI IMA MNOGO DOKAZA,A O ARMRNIJI I DA NE GOVORIM KADA SAM NEKE KULE U NISU POKAZAO ARAPIMA OVDE KOD MENE NA INTERNETU NISU MOGLI DA VERUJU KAKAV JE ISLAM BIO RANIJE,A BOG KAZA NE UIBIJ!!!TI NEZELIS DA ODGOVORIS NA POST #123
icon1.png
11-01-2013 11:49

A JA VRLO DOBRO ZNAM I ZASTO!!!ALI POLAKO SVE U SVOJE VREME.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Brtatko zasto si proignorisao post #120

ma nemas bre sanse kad su u pitalju orginalni zapisi Tore- biblije.naveo sam izvor neka svako proveri!!!

Ja sam tamo video neke kontradiktornosti.

Naprimer, kako posle potopa nema Subote kada u celom starom zavetu Bog zapoveda da treba držati Subotu.

I još nešto, kada se čitaju Mojsijeve knjige vidi se da je Bog uspostavio četiri vrste zakona, moralni, obredni, zdravstveni, građanski, a u nih spadaju pravila vezana za svaku ovu pojedinost.

Moralni zakon je nešto posebno što je Bog napisao svojim prstom i što je bilo stavljeno u kovčeg zaveta, što potvrđuje njegovu trajnu vrednost.
Ovaj kovčeg zaveta postoji i na nebu i u njemu se čuvaju originalne ploče sa deset zapovesti, i pred kojim Isus danas posreduje prinoseći ne krv jagnjete kao u zemaljskoj svetinji, već zasluge svoje prolivene krvi na krstu Golgote, o čemu sam ja već pisao, kao i o tome šta je TIPOS Hristovog tela, obredni ili moralni zakon.

Natrag