Stvaranje vode ... Ko je stvorio vodu..

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Dragi moj Jure
ja sam u tom tvom svetu evolucionista nekada ziveo,sit sam tih pretpostavki.
To sto pricas da se na teoriji evolucije zasniva sva savremena nauka nemoj vise nigde da pomenes da ti se ne smeju.
Sama rec teorija,jeste samo pretpostavka ,a ta pretpostavka o evolucija nema cak ni temelje,a kamoli zid.
Cela savremena nauka se temelji na ZAKONIMA,a ne na pretpostavkama.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
RIS, ti si posve u autu! Naravno da se sva savremena nauka temelji na evolucionizmu, ali ne na onakvom kakvim ga ti pogrešno vidiš.
"Vrijeme i prostor i sva materija i energija u kosmosu, koji su nekada bili zbijeni zajedno u jednu tačku beskrajne gustoće, su jednostavno "izbili" iz tog događaja. Tokom milijardi godina neprekidno su nastajale nove galaksije, zvijezde i planete. Ovo je prilično drugačiji svijet od onog u kojem smo mislili da živimo kada je 20. stoljeće počelo, ali su astrofizičari i kosmolozi sakupili uvjerljive dokaze u korist ove nove slike svijeta. Neke od njih i sami možemo vidjeti, kao što su naprimjer fotografije urađene pomoću Hablovog teleskopa. Druge dokaze daju teleskopi kojimjere golim okom "nevidljivu" svjetlost, kao i istraživanja najmanjih djelića materije i energetskih impulsa koji zajedno stvaraju nove sadržaje kosmosa."
To je, RIS, evolucija.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Dragi moj Jure
samo si delimicno u pravu.
Tacno je da se svemir siri,ali to ne moze da se iskoristi kao dokaz za teoriju evolucije.
Zanimljiva je tvoja misao da su u pocetku "bili zgusnuti i materija i energija i prostor i vreme( u jednu tacku beskrajen gustine-kolko je velika ta tacka?)".
Ja bi te zamolio da se bas na tome zadrzimo.
Sta ako je ta "zgusnuta tacka",bila intelegentna,mogla da razmislja,i da deluje?Zar nije ta "zgusnuta tacka" oduvek postojala?
E,za tu "zgusnutu tacku"postavlja se pitanje od kada postoji,kako je nastala i da li je inteligentna ili ne?
Ako je ta "zgusnuta tacka "oduvek postojala i ako je inteligentna,tj moze da deluje smisaono,onda je to Bog,ili ne znam vec kako bi ti nazvao tu "inteligentnu zgusnutu tacku"?

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Ovde je jos jedna interesantna stvar za religioniste.
Kad je Bog stvorio vodu na zemlji?
Kojeg dana ?
sta mislite?

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Stvaranje vode ... Ko je stvorio vodu..

Biblija,prva knjiga postanja po Mojsiju kaže:

U početku Bog stvori nebo i zemlju.A zemlja beše bez obličja i pusta i beše tama nad bezdanom;i Duh Božiji dizaše se nad vodom.
I reče Bog: Neka bude svetlost.
I bi svetlost.
I vide Bog svetlost da je dobra;i rastavi Bog svetlost od tame.I svetlost nazva Bog dan a tamu nazva noć.I bi veče i bi jutro,dan prvi.

Kada obratimo pažnju šta je od Boga stvoreno prvog dana postanja,uočavamo da su stvoreni nebo i zemlja a da se Duh Božiji dizaše nad vodom.Ja ne razumem dovoljno pa pitam odakle voda na zemlji.Odakle voda nad kojom se dizaše Duh Božiji...

U postanju ne piše da je stvorena.Nigde ne piše da je postojala pre stvaranja u danu prvom.Na tu okolnost,hajde da se družimo sa biblijom i utvrdimo odakle voda nad kojom se izdizaše Duh Božiji.Da li je voda stvorena u vreme kada je Bog stvarao anđele, ili znatno pre stvaranja zemlje i svega na njoj..

Bibliju treba sagledavati - CJELOVITO,
ne samo jedan stih - jednu glavu!

Bog Otac Jahve - Jedini Stvoritelj svega - Stvorio je i VODU!
-------------------------------------------------------------------

Da li su anđeli - nebeska vojska - stvoreni?
Jesu! - KADA?
Jel piše direktno? NE!
A da li piše indirektno? PIŠE!

PSALAM 33,6
Jahvinom su riječju nebesa sazdana
i dahom usta njegovih sva vojska njihova.

Lijepo rečeno!
Znamo kad je stvoreno nebo - prvi dan stvaranja.
A istovremeno stvorena su i sva nebeska duhovna bića - Nebeska Vojska.
---------------------------------------------------------------------------------

Tako isto čitaj CIJELU Bibliju - pa ćeš saznati TKO je stvorio vodu,
prvoga dana stvaranja!

Kad je rečeno - Zemlja - misli se na komplet!
Voda - a ispod vode - tvrdo tlo.

..............................................
Postanak 1,6
I reče Bog: "Neka bude svod posred voda da dijeli vode od voda!" I bi tako.
Postanak 1,7
Bog načini svod i vode pod svodom odijeli od voda nad svodom.
-------------------------------------------------------

Voda je pokrivala zemlju.
Dio vode Bog Jahve digao je na nebeski svod,
kao zaštitni omotač.

----------------------

Prvo nije bilo NIČEGA!
A Bog Jahve - stvorio je SVE - i Vodu!

PSALAM 33,9
Jer on reče - i sve postade, naredi - i sve se stvori.

------------------------------------------------------------

Da li je MORE = VODA?

PSALAM 95,5
Njegovo je more, on ga je stvorio,
i kopno koje načiniše ruke njegove
.

Jel sad jasno?

PSALAM 146,6
koji stvori nebo i zemlju, more i sve što je u njima; koji ostaje vjeran dovijeka,

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
hahahaha
slatko si me nasmejao,
pa ti nisi normalan.
ja sam postavio pitanje Kojeg dana je Bog stvorio zemlju.
Ne znam kako da postavim pitanje na hrvatskom,ti verovatno ne znas Srpski,cim nisi dao odgovor,pa
evo ja cu da ti kazem.
Zemlju sa sve vodom Bog je stvorio pre mnogo,mnogo godina,hajde nek bude i vise milijardi godina.
Znaci postojala je pre nego sto je poceo da je oblikuje.
Kad je resio da je napravi prikladnom za zivot ljudi,poceo je njeno oblikovanje i to oblikovanje je trajalo 6 Bozjih stvaralackih dana ,cije vreme trajanja ne moze da se poredi sa ljudskim racunanjem vremena dana od 24 sata.
Dokaz tome je da tek od treceg stiha pocinje prvi bozji stvaralacki dan kada je omogucio da se pojave zraci svetla u tami.,a potom idu i ostali stvaralacki dani.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
[QUOTE = "Zaokret, post: 1372930, member: 588.753"] hahahaha
slatko si me nasmejao,
pa ti nisi normalan.
ja sam postavio pitanje Kojeg dana je Bog stvorio zemlju.
Ne znam kako da postavim pitanje na hrvatskom, ti vjerojatno ne znas Srpske, cim nisi dao odgovor, pa
evo ja cu da ti kazem.
Zemlju sa svih vodom Bog je stvorio prije mnogo, mnogo godina, hajde nek bude i vise milijardi godina .
Znaci postojala je prije nego sto je poceo da je oblikuje.
Kad je resio da je napravi prikladnom za zivot ljudi, poceo je njeno oblikovanje i to oblikovanje je trajalo 6 Bozjih stvaralačkih dana, cije vrijeme trajanja ne moze da se uspoređuje s ljudskim racunanjem vremena dana od 24 sata.
Dokaz tome je da tek od treceg stiha pocinje prvi bozji stvaralacki dan kada je omogucio da se pojave zrake svjetla u tami., A potom idu i ostali stvaralacki dani. [/QUOTE]

Kad je Bog Jahve stvorio vodu - po tvojoj dogmi?
Dokaži svoju tvrdnju Biblijom.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Bog Jedini Jahve - svemogucu
stvori je vodu prvoga DANA 24-satnog, svoga stvaranja.
DOKAŽI DA NIJE!
DOKAŽI DA DAN - SVI - od prvoga - NIJE 24 sata!

-------------------------------------------------- ------

Na svoj način dogmatski -
ti kažeš - BOG JAHVE nije svemoguća.
Kažeš - Bog nije imao moći sve stvoriti u mili sekundi!
Ti tvrdiš - Jahve nije Svemoguć!

Huliš!
I još nabacuješ mili mili jarde godina,
kako te dogma uči.

-------------------------
Ako jedan dan ne bio 24satni - kao danas,
nego po tvojoj dogmi - dugo dugu dugo,
pojasni mi
kolika bi se PLUS temperatura razvila na toj jednoj sunčanoj strani Zemlje?
A kolika MINUS temperatura na drugoj noćnoj strani Zemlje?

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Nemoj da razmisljas kao dete koje nije ucilo fiziku.
Naprimer, imas imperijalni sistem mera(engleski) ,a imas i ovaj nas klasicni sistem mera.
Ako samo mi ljudi imamo vise mernih sistema,zasto Bog ne bi imao svoj merni sitem i po tome merio ?
Hocemo li mi meriti vreme po zivotu jednog leptira???,ne budu smesan piramidice.
Tvoja dogma ti ne dozvoljava da razumes neke veoma jednostavne stvari,
i nazalost ti tako hulis na Jehovu Boga.
Mi danas vreme merimo prema rotaciji zemlje za 24 sata i prema njenoj rotaciji oko Sunca 365-6 dana.
Zar mislis da ce Bog koji je u centru svemira da se upravlja prema nama???Ne budi smesan.
Nadalje Biblija jasno pravi razliku od vremena kad je Bog stvorio zemlju sa sve vodom od vremena kad je poceo da je oblikuje.
Tako je prvi dan oblikovanja bio kad se pocela pomaljati svetlost.Seti se da je zemlja do tada bila"pokrivena tamom".

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Ako jedan dan ne bio 24satni - kao danas,
nego po tvojoj dogmi - dugo dugu dugo,
pojasni mi kolika bi se PLUS temperatura razvila
na toj jednoj sunčanoj strani Zemlje?
A kolika MINUS temperatura na drugoj noćnoj strani Zemlje?

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
2.Petrova 3:8
8 Ali ovo jedno da vam ne bude nepoznato, ljubazni, da je jedan dan pred Gospodom kao hiljadu godina, i hiljadu godina kao jedan dan.
e sad ti meni kazi verujes li nakon procitanog stiha jos uvek da je jedan dan oblikovanja zemlje bas dan od 24 sata?
Da li to Jehova laze,ili lazem ja???

Natrag